Lezersvraag: ben jij je auto ooit kwijtgeraakt?

Auteur: , 100 Reacties

Op deze mooie zondag vragen wij ons af, hoe verstrooid zijn onze lezers eigenlijk?

enzo

Dingen vergeten, het kan pijnlijke gevolgen hebben. Die keer dat je je telefoon uit je zwembroek vergeet te halen bijvoorbeeld, of de verjaardag van je relatie geruisloos voorbij laat gaan. De financiële of fysieke pijn kan na zo’n voorval nog wel even doorzeuren.

Laatst kwamen we echter een verhaal tegen van Gavin Strickland, een Amerikaan van 19 jaar oud die naar een concert van Metallica was gegaan in Canada. Na afloop wist hij zijn auto niet meer terug te vinden. Gavin dwaalde een nacht door Toronto, alvorens in de ochtend maar een bus terug te pakken naar ‘Murica. Met succes werd via Craigslist een zoekactie op touw gezet en de Nissan Versa van Gavin teruggevonden bij een Charging Station voor elektrische auto’s. Mocht je het je afvragen: nee Gavin’s Nissan is niet elektrisch.

We weten al dat jullie, net als wij, weleens de sleutels van je auto kwijt zijn geraakt. Maar de vraag is, ben je ook weleens je auto kwijtgeraakt.

Omdat ik niet de flauwste ben zal ik ‘m zelf aftrappen met een ‘half-halfje’. Een parkeergarage met ontiegelijk veel verdiepingen resulteerde ooit in een goede cardio-oefening. De auto écht kwijt raken is mij echter nog niet gelukt. Wie durft toe te geven dat het hem/haar wel (tijdelijk) gebeurd is?100 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik ben wel al eens mijn vriendin kwijtgeraakt, maar de auto niet.
@berlinetta: Ik wel eens een auto kwijtgeraakt door mijn vriendin. Dat is nog erger.
@viezefreddyw: als je er van houdt doet het dubbel pijn nietwaar?
@dunhozzie: Zeker. Of je vriendin kwijtraken vanwege een auto. Mijn eerste ‘vriendinnetje’ vond mijn eerste auto, een Daewoo Nubira, vreselijk lelijk. De relatie duurde niet lang.
@viezefreddyw: dat kun je dr ook niet kwalijk nemen Freddy!
@cloverleaf: Opzich niet. Het ding reedt wel goed. Bracht mij en haar overal heen. Ze is er met een Chinese namaak Vespa in ieder geval niet beter op gegaan.
@viezefreddyw: ik heb die scooter anders vrij snel weggedaan ;)
@viezefreddyw:
En als ze wél die Nubira had geaccepteerd, had ze nu in een Ferrari kunnen meerijden.
@viezefreddyw:
Daewoo Nubira’s zijn dé opmaat naar een snelle auto en in die zin niet te versmaden !

Inderdaad, ook zo’n ding gehad voordat het Beiers kanon z’n intrede deed. Vond ’t in al z’n eenvoud een fijn autootje.
Ik wa naar phantasie land gegaan afgelopen december… geparkeerd. Avond hadden ze alles omgeleid. Regen …donker en jenauto zoeken. Gelukkig afstandbediening van volvo.reikt erg veel (meer dan 1 km) ik had de paniek knop ingedrukt waarbij claxon aanging…. 20 min kwam ik eindelijk horend door gedeeltelijl bos bij me auto
@elemento: Ook wat letters en leestekens kwijtgeraakt zie ik…
@elemento:Deze comment deed gewoon pijn aan m’n ogen
@elemento: 1kilometer bereik met de afstandsbediening ??
Ja soort van, in Jakarta. Parkeergarage met 7 verdiepingen. Was vergeten te onthouden waar ik hem had geparkeerd. Uur rondgelopen.
@baklava: vergeten te onthouden
Paar jaar terug was ik ruim een half uur naar mn auto aan het zoeken in een grote ronde parkeergarage met 4 verdiepingen, na een paar rondjes begin je toch aan jezelf te twijfelen..
En laatst, in moviepark Germany de autosleutel kwijt..
Nooit de auto zelf kwijt geraakt, ik hoef ook alleen maar te kijken waar er een auto half op de weg staat omdat ie niet in het vak past… wel vaker gehad dat ik wel wist waar de auto stond, maar dat ik er niet bij kon omdat ik me had buitengesloten. Ik weet nog niet helemaal wat ik liever heb..
@uselessguy: ik ben nieuwsgierig, wat voor auto heb je?
@2wheeler: klik op z’n username en kijk bij zijn spots, dan zie je dat hij een oude amerikaanse sloep heeft
@realracing3: in de app werkt dat niet, althans niet bij mij ;-)
Vorig jaar zomer in Winnipeg Canada. Ik had de truck aan de rand van de stad geparkeerd om vervolgens te voet de stad te verkennen. Aan het eind van de dag had ik geen idee meer waar ik dat ding had neergezet. Uiteindelijk heb ik heb gevonden door de eerste paar foto’s van die dag te bekijken en de locatie daarvan op te zoeken, maar ik denk dat ik wel bij een stuk of 3 F-150’s heb gestaan omdat ik dacht dat het hem was.
Het stomme was dat die parkeerplaats betaald parkeren was maar niet op het moment dat ik daar was. Had ik wel moeten betalen dan had ik een bonnetje gehad met de locatie.
Welke sukkel raakt er nou zijn auto kwijt. Dat ding is (zeker hier) het leven van mensen.
Ik niet, maar m’n moeder wel. Is al lang geleden (ik zat nog in de proppenschieter van pa) en ze ging naar Gorinchem, normaal parkeerde zij hem in parkeergarage A, alleen deze was vol waardoor ze uit moest wijken naar parkeergarage B. Na het middagje zwerven door de stad, kwam ze terug en bleek de auto te zijn verdwenen. Politie ingeschakeld, auto als gestolen opgegeven etc. etc. Totdat mijn opa 2 weken later in Gorinchem kwam en mijn vader opbelde; “Reed zij niet met een rode Golf GTI met kenteken XX-XX-XX?” Deze staat in parkeergarage B.. Ik was er helaas niet bij om haar gezicht te zien.. :)
@roberto: bizar kenteken! Vet!
Ga normaal gezien altijd te voet winkelen iets verder bij mij op straat. Een aantal jaren terug kwam ik met de auto terug van ergens en was ik bij de winkel gestopt om iets uit te halen. Vervolgens uit gewoonte gewoon te voet naar huis gegaan. De dag nadien stond mijn auto niet op de oprit zoals gewoonlijk, en ik herinnerde me totaal niet dat ik bij de winkel geparkeerd had. Ik dacht dus dat hij gestolen was. Politie gebeld, aangifte gedaan,… Enkele uren later ga ik te voet de stad in, kom langs de winkel en zie uiteraard mijn auto staan. Oeps :-D
@fejjie: we have a winner
@fejjie: Opa bent u dat?
Dit verhaal is namelijk precies het verhaal dat mijn opa twee jaar geleden overkomen is!
@fejjie: respect, zal mij ook kunnen overkomen.
Ja, jaren geleden hadden ze een nieuwe wet ingevoerd.
50 km/u te snel dan auto kwijt.
Twee dagen na invoering was ik hem al kwijt.
Was best een snel ding 😊
@yipikaye: held 😄
Ik ben een keer mijn auto tezamen met mijn rijbewijs kwijtgeraakt. Gelukkig kreeg ik beide na een paar maanden weer terug. Kostbare grap, dat wel…..
Ja mijn eerste auto een Golf mk1 gti… stond uiteindelijk een wijk verder met het dashboard gesloopt, radio verwijderd en een loeihete motor… joyrijders net gemist grrr
@focusrs1: dan Is die gewoon gejat. Je bent hem zelf iig niet kwijt geraakt.
Bij de ziggo dome. Weet ik veel dat er twee (of meer?) verschillende parkeerhallen zijn? Ik zoeken en zoeken… half uur later pas ontdekt dat er dus een tweede parkeerhal is. Kon m makkelijk vinden want alle auto’s waren na het concert al zowat weg.. 🙄
Of ik m’n pa’s auto ff van Schiphol wilde halen. Hij dreunt het zo op, P2, Dek 2, Rij Piloot (ofzo). Ik dr heen, uur rondgelopen, niks. Even getwijfeld om de politie te bellen omdat ik dacht dat ie misschien gejat was. Had die ouwe alles goed. Behalve de parkeergarage…………..
@E34M5Touring: heerlijk is dat hahaha wat was het P1 of P3 dan ofzo
Auto: Schiphol. Man wat een ellende als je haast hebt en niet kijkt naar de afbeelding van de verdieping c.q. Locatie.

Scooter: In Yogyakarta. In een groot winkelcentrum waar we praktisch elke dag kwamen en waar ze je scooter voor je parkeerde. Ze waren alleen zelf vergeten waar die ook alweer stond. Tsja..
Ja
Ik houd wijselijk mijn mond…
Nee, omdat karmijn rode Cayenne S!
Vele jaren geleden gingen we emigreren en hebben toen de auto geschorst en bij kennissen in de stal gezet.
Die kennissen gingen eerst de stal opknappen en toen verhuizen. Ze vertelden dat ze de auto toen bij vrienden verderop hadden gezet…
Lang verhaal kort : wij kwamen terug naar Nederland en geen spoor van de auto.
En het was haast onmogelijk om de auto van mijn naam af te krijgen. Want we konden niet naar de sloperij om vrijwaringsbewijs te halen. Ze moeten daar een auto met chassisnummer hebben.
Vele maanden later en vele telefoontjes naar RDW waren we eindelijk verlost van een auto die we kwijt waren geraakt.
Op grote parkeerplaatsen (vliegvelden e.d.) maak ik altijd foto op mobiel van nummer parkeervak en verdieping. Helpt altijd, vooral als je langere tijd weggeweest bent.
@Hubert: En dan op reis je telefoon kwijt raken… ;)
Dude, where is my car?
Nog nooit mijn auto, maar wel mijn wielen.. best vervelend.
@toyotaprius: die priusvelgen zijn dan ook echt kudt. Corroderen als de pest, z je bent ze inderdaad zo kwijt.
@tenaci: ja idd! Tegenwoordig zet ik de Prius uit mijn zelf op houten blokken en neem ik de velgen mee naar binnen.. mijn collega’s zijn er nog niet volledig aan gewend..
Zoek m’n auto al jaren, nog niet gevonden.
Veel parkeergarage ervaringen, die uiteraard ook meer dan vaak wel eens meegemaakt.

In Brussel echter een keer écht auto kwijt geweest. Was nog net voor de tijd van smart phone (ja, voel me enigszins oud nu!).
Vanwege enorme files in t centrum op de heenweg maar besloten om het laatste stukje naar mn afspraak te lopen. Na afspraak proberen terug te lopen langs dezelfde route maar helaas…

Als geluk bij een ongeluk had ik de straatnaam wel ongeveer onthouden, dus na nutteloos ronddwalen maar een taxi gepakt naar de straat. Chauffeur keek wat raar op omdat t echt een ritje van nog geen kilometer werd, maar ik was reuze blij mn vierwieler weer terug te zien.

De straatnaam herinner ik me tot de dag van vandaag!
En nu zegt mn iPhone netjes als ik wegwandel van de auto: “..auto staat daar en daar geparkeerd en ik zal t voor je onthouden coor als je weer terug wil!”
modern times :)
@ukbob: en nu de $1.000.000 vraag… wat is de straatnaam?
@toyotaprius: aarschotstraat 😲
@xjs678qr: ahh de Aarschotstraat.. daar kan je nog meer kwijt raken dan alleen je auto. ;)
@ukbob: voor de smartphones hadden we gsm’s en die hadden toch ook al camera’s?
Nee, maar ik rij dagelijks dan ook in een hele bijzondere 308SW.
Wel handig dat je met de afstandsbediening de lampen kunt inschakelen
@shibby: inderdaad! Toen ik de sleutels kreeg dacht ik “waar is dat nou weer goed voor” maar in parkeergarages een geweldige hulp!
Google maps slaat bij mij automatisch de locatie op 😜
@drdrift: big brother is watching you😄
Keer aangifte gedaan van diefstal van Mn Dedra. Bleek volgende dag bij een vriend voor de deur te staan. THC doet meer vergeten dan je lief is.
@hfdude: yup, wel netjes dat je toch bent gaan lopen na een paar saffies
@snorrewietskie: ging zeggen dat ie in z’n geheel was weggeroest.
@hfdude: waar is de tijd gebleven dat een Lancia slechts werd gereden door een heer van stand ipv een junkie…..
@seicilindri: want als je een keer in je jonge jaren een niet verslavende stof gebruikt ben je meteen “junkie”?
@hfdude: Bekende van me deed dat ook wel vaker na een feestje, naar huis lopen ook al was ie met de auto gekomen. Afstanden waren toch niet echt groot.

Stond ie weer eens op, op een hele brakke zondagmorgen. Loopt de deur uit om z’n auto te gaan halen, staat z’n auto gewoon voor de deur :x
Na een nachtje stappen konden we de auto niet meer vinden. Uiteraard vergeten dat het vrijdagmarkt was en men begon te takelen vanaf 3u in de morgen.

Een andere keer had ik tot een treinstation gereden dat betere aansluiting had voor mijn trein. In het terugkeren, jawel, de trein tot in mijn thuisstad genomen. Stond ik daar mooi voor lul, met mijn auto 15km verderop.
Ik kreeg een oude Ford Taunus 17M van de vader van een vriend die er niets meer mee deed.
Afijn, we rausden wat rond in dat ding en het was best wel een goed karretje, Starsky en Hutch jekkie, kraag omhoog, ding was een soort van Duits mislukte Ford Torino .
Op een avond waren er twee leuke vriendinnen die ons naar een feessie in De Haach uitnodigden, maar de pick up (draaitafel ) moest mee.
Wij met zijn vieren in de Ford, ik reed gewoon 100 op de snelweg, dat was de max snelheid maar eenmaal in De Haach aangekomen reed de Ford, na optrekken bij een verkeerslicht ineens omhoog over zijn eigen voorwielophanging heen, de torsiestaaf voor die de voorwielophanging op zijn plek moest houden was geheel opgelost door corrosie en afwezig, een noodoplossing was dat ze het ding met een zootje slangenklemmen hadden ‘vastgezet’ De Ford deed niets meer vooruit, maar geen probleem, je bent jong en je wilt wat (ik was helemaal weg van één van die meiden) en omdat ik nooit ergens een probleem van maakte, draaide ik de Ford en begon ik achteruit te rijden.
Dat ging niet lang goed of twee Hagenese agenten hielden ons staande en begonnen stennis te maken, logisch en terecht overigen.
Maar ik moest wel bluffen voor die meiden, dus ik maak stennis met één van die agenten en dat ging niet onbeschoft maar wel heftig.
Op een gegeven moment zeg ik tegen die agent ” Weet u wat , doe uw best en houd dat barrel maar, hier hebt u de sleutels, die meiden pakten de pick up uit de Ford en wij gingen er met zijn vieren vandoor, de agenten verbouwereerd achterlatend.
Dat het hele gevalletje nog wel een staartje voor me heeft gekregen is uiteraard begrijpelijk, maar ik had wel iets met die leuke meid gekregen !
Zo’n barrel was het de Ford 17 M P7a
https://farm8.staticflickr.com/7634/16816487739_b19797d30b_b.jpg
@desjonnies: prachtig verhaal!
@desjonnies: is die meid er nog?
@desjonnies: Taunus 17m en 100 op de snelweg?? Kerel hoe lang is dat geleden? Nog in de tijd dat je poep met een lange ‘oe’ schreef zeker?
Deze loonslaaf reist per trein naar z’n werk omdat filerijden een nog grotere ergernis is. Ooit wel een keer met de auto naar m’n werk gegaan maar aan het eind van de dag uit gewoonte de trein gepakt. Rond een uur of elf in de avond bedacht ik het me ineens. Niet echt kwijtgeraakt dus, wel echt vergeten.
Op Schiphol een keertje, toen ik meer aandacht had voor die blubberdikke matgroene G63 AMG die pal tegenover mijn auto geparkeerd stond, dan voor m’n eigen auto. Na 400 meter heen en weer lopen begon de paniek een beetje toe te slaan, want ik wist zeker waar ik geparkeerd had. Het hielp ook niet echt dat ik een 500 Abarth heb, want als je die wat verder in een vak rijdt zie je ze gewoon echt niet.
Afgelopen januari nog. Concert in de Ziggodome bezocht en de auto in een van de vele Q-park garages gezet. Drie uur later wisten we met z’n vieren niet meer in wélke van de garages de auto stond… Als je daar niet wekelijks komt lijkt het ook allemaal op elkaar.
Nee
Hij is wel eens weggesleept, ja.
Ik heb voor de zekerheid maar een gele auto gekocht.
Nope. Als ik ergens voor het eerst ben, of in een gebied waar ik niet bekend ben, maak ik met m’n telefoon altijd een foto van m’n auto en locaties om me heen (zoals gebouwen, herkenningspunten of straatnaambordjes) en/of een screenshot van Google Maps waarbij het blauwe bolletje op dat moment mijn parkeerlocatie is. Als ik het dan echt niet meer weet, dan kan ik het altijd aan iemand op straat vragen. Kan ik eenieder aanraden trouwens.
Paar jaar geleden mn nog geen week oude auto in de parkeergarage gezet. Bij terugkomst ging hij om onverklaarbare reden niet meer van het slot af. Garage gebeld, en die kwamen er direct aan. Voordat ze er waren bleek ik ineens ook mijn dakrails te missen. 2 rijen verder stond mn eigen auto…

Voordat je denk dat ik helemaal gek ben: ik was de eerste in Nederland met dit type auto, en blijkbaar was er dus iemand met exact dezelfde configuratie excl de dakrails…
Nooit kwijt en ook nooit sleutels kwijt. Ik ben zo’n idioot die altijd een foto maakt van het naambordje van de parkeergarage/straat en 10x per minuut checkt of hij zijn sleutels, portemonnee en telefoon nog heeft. Noem het een vorm van dwangneurose.
Nu je het zegt…
Ben nooit mijn auto kwijt geraakt. Maar gister ben ik wel al m’n olie verloren. De peilstok zat er niet goed in..
Ik niet, maar mijn vader wel. Eind jaren ’80 hadden we een Saab 900. Schuin tegenover ons was een soort wisselwoning. Op een gegeven moment zat er een vrouw in, die net zo’n Saab had. ’s Ochtends was mijn pa zijn auto kwijt, maar die van de buurvrouw stond er nog. Op een gegeven moment komt zij weer thuis, in onze auto. Bleken de sleutels van beide auto’s volledig inwisselbaar. Mooiste was, dat zij tot dan niet eens door had dat ze niet in haar eigen auto reed (volgens mijn vader dan die dit nog regelmatig vertelt).
Niet kwijt geraakt, maar me wel eens afgevraagd hoe ik m in godsnaam zou gaan vinden.

Een aantal jaar geleden met de auto (mr2) naar Defqon.1 gegaan. Na een lange dag feesten in het donker op een gigantisch grasveld vol auto’s je auto zien te vinden. We zijn gewoon gaan lopen en na een minuut of 10 dacht ik in de buurt te zijn, niet doorhebbende dat de mr2 precies achter me stond tot mn maatje over mn schouder keek en m zag.
Een aantal jaren terug, schrijf iets van 1996. Ik reed toen een bloedmooie, maar redelijk anonieme, Volvo 850. Donkergroen, de typische vijfspaaks velgen. Ik was toen onderweg vanuit Nederland naar Roemenië. Ergens in Oostenrijk besloot ik te stoppen bij een tankstation om te tanken en een hapje te eten. Het was druk (net na de grens met Duitsland, richting Linz) en de enige parkeerplek die ik had was tussen de vrachtwagens. Het noodlottige feit wil dat ik mij ging oriënteren op basis van de vrachtwagens en niet op basis van de locatie ten opzichte van het restaurant. Enfin, ik zie een wagen met E van Wijk-oplegger en een Hongaars bedrijf. Prima dacht ik, want die zullen wel even blijven. Neen. Terwijl ik een geweldige schnitzel aan het eten was waren de wagens vertrokken. Voor hun in de plaats kwamen twee andere wagens daar te staan. Even verderop stond er ook nog een E van Wijk. In mijn absolute domheid liep ik die kant op. Niets. Onder luid (lees: gemompel) gevloek en getier besloot ik dat mijn Volvo gestolen was. Een chauffeur sprak mij aan en vroeg wat er was. “Mijn auto is weg.” De chauffeur keek mij dringend aan en vroeg naar wat voor auto ik aan het zoeken was. Hij loopt een rondje, ik ook. Op een gegeven moment rende hij naar mij toe: “Hij staat er gewoon hoor!” Tot grote vreugde vond ik mijn auto daar waar ik hem gelaten had. Andere vrachtwagens en een vrachtwagen achter mij. Ik bedankte de chauffeur, rookte een sigaret met hem en stapte met brede lach weer in de auto.
Tot overmaat van ramp gebeurde enkele uren later mij hetzelfde. Even na Budapest stopte ik om te overnachten. Bij een Panzio ergens net van de weg af in een prachtig bos. De parkeerplaatsen daar bevonden zich in een aantal houten schuurtjes. Vier naast elkaar, vijf rijen dik. Aangezien de vermoeidheid redelijk was ingeslagen had ik mijn auto zonder te kijken ergens neergezet. Onder de filosofie: ik kijk direct achterin want daar zal de kans op ruimte groter zijn.
Na het pakken van de benodigde zaken spoedig ik mij richting het restaurant en laat mij het koude bier goed smaken. De volgende ochtend na het ontbijt wilde ik weer vertrekken. Door de totale vermoeidheid was ik vergeten waar de auto stond. Het heeft mij een halfuur vertraging opgeleverd omdat ik totaal vergeten was achterin te kijken. Sindsdien maak ik als ik moe ben een foto van waar de auto staat, eerst met polaroid daarna digitaal. Inmiddels onthoud Siri het voor mij.
Het is nu aan jullie om mij uit te lachen en te vertellen wat voor verstrooide idioot ik ben.
@vonklausenburg:
Lieverd, humor begint bij zelfspot
Nope jammer genoeg nog niet, wil onze huidige auto wel graag kwijt, hij begint wat klein te worden en rijdt niet leuk….
Met auto naar verjaardag, ’s morgens thuis wakker en auto kwijt. Niet wetende hoe ik thuis ben gekomen en vrienden mij een loer draaien helemaal flabbergasted waar mijn auto kon zijn. Terug rijdend naar de locatie van het feestje en ook geen auto. Blijkt achteraf dat ik de auto had uitgeleend aan iemand die wel leuk vond om dagje mee te rijden.
Op schiphol personeels parkeer plaats P30. 4 jaar werkte ik daar en bij binnenkomst parkeerde ik altijd aan de rechterkant. 1 dag was er rechts geen plek dus links helemaal achterin uiteindelijk een plekje gevonden. Na werk terug en de hele rechterkant rij voor rij (een stuk of 20) na gelopen maar niet gevonden. Uiteindelijk met de bus naar huis gegaan en werd een uur later door een collega gebelt of ik aan het overwerken was omdat mijn auto toevallig naast die van hem stond.
Op elk wat groter parkeerterrein ben ik altijd mijn auto kwijt! Ik rij een Honda del Sol, en deze is aardig laag(originele vti vering), hierdoor zie ik hem dus nooit staan als ik langs de rijen loop…
Soms is slalommen de enige oplossing! Meestal heb ik wel een idee van de rij en zijn het er dus nooit meer dan 3…
Meerdere auto’s kwijtgeraakt dankzij de partners in crime van Autoblog.
Heeeeey, daar ik mijn Ferrari! Waar heb je hem gevonden?
Niet echt kwijt maar wel een kwartier lang geprobeerd in mijn auto te komen en plots er achter te komen dat het een nagenoeg identiek model, type, kleur, interieur etc, was uitgezonderd 1 letter van het kenteken. De mijne stond 3 auto’s verderop,…
Jaren geleden. Net m’n rijbewijs, en met de auto van pa naar een optreden van Hans Teeuwen. Auto geparkeerd in Nijmegen. Na de show terug gewandeld. Uren gewandeld. Geen idee meer waar ik dat ding had geparkeerd. Ben tot een uur of twee aan het zoeken geweest. Bleek te staan in die ene zijstraat waar ik al tig keer langs gewandeld was, en zeker wist dat ie daar niet stond. Sindsdien probeer ik m’n eigen koppigheid meer in te dimmen.
Ben 10 jaar terug een gave hot wheels Dodge Daytona bij ons nder de kast verloren… Sinds dien niet meer gezien
Jaren gwleden had ik een sollicitatie gesprek op de beurs in Amsterdam.
Als goed Rotterdammert had ik 020 nog zelden of nooit bezocht.
Het was even zoeken om er te komen en was aan de late kant dus uiteindelijk mijn Peugeot 404 daar op de gracht achtergelaten.
Na het gesprek getracht te herinneren welke gracht het was want het leek me allemaal op elkaar.
Na zeker een uur zoeken teneinde raad een taxichauffeur aangeklampt en verteld dat ik slechts 13,60 gulden bij me had en of hij me over de grachten wilde rond rijden totdat ik mijn auto vond of het geld op was. En verdomd, bij 11 gulden stond hij !
In Parijs 1 van de vele ondergrondse parkeergarages geen idee meer welke. Wagen geparkeerd onthouden waar die staat en de stad in. Uiteindelijk weer terug en wetende waar die staat, kom ik daar aan aan het vak geen Audi te bekennen. Lichte tot matige hartkloppingen en complete verwarring “Moet hier zijn!!”. Zoeken en zoeken staat ie precies om een hoek in de garage waar ik al 5 keer langsliep. Een hoek met een smalle doorgang die totaal niet opviel vanwaar ik naar beneden kwam de garage in. Sindsdien ook een dwangneurose van het opslaan van de locatie van de wagen. Ben dan ook altijd weer blij om m te zien als we weer vertrekken. Echt kwijtraken is mij nog nooit gelukt.
In Barcelona, geparkeerd bij het stadion.
Uren later terug gevonden aan de andere kant van de stad, met dank aan de Guardia Urbana
Paar jaar geleden in Frankfurt messe. We kwamen aan een andere kant de garage weer in. Maar daar bleek de garage gespiegeld te zijn en leek precies op de onze. Dis een half uur rondgelopen. Naar buiten gegaan goede ingang gepakt en toen lukte het wel
Ik heb een keer 1.5 uur gezocht naar mijn Renault 4 op het Lowlands-parkeerterrein…
Nooit langer dan een minuut of 5. Laatste keer was op de parkeerplaats bij de BMW dealer na een onderhoudsbeurt. Bleek m’n Z3 Coupe ergens achteraan neergezet te zijn tussen een X6 en een 5GT. Vind hem dan nog maar eens terug.
Ja. Met ‘dank’ aan het dievengilde. De auto ook nooit meer teruggezien.
Dronken avondje.
Met men auto naar Antwerpen gereden, waar ik op kot zat. Rechtstreeks geparkeerd aan de straat van m’n stamcafé voor een poort.
Dag erna opgestaan, terug naar de plek gestapt waar ik m’n wagen had geparkeerd. Niks te vinden. Al m’n vrienden opgetrommeld om te zoeken. Nergens iets te vinden. Besloten om hem als gestolen aan te geven; onderweg naar het politiebureau (in de straat waar m’n kot was) zie ik hem staan.
Met m’n volkomen zat hoofd blijkbaar toch besloten naar daar te rijden en vergeten dat ik dat had gedaan…
Niet bepaald verantwoord maar goed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).