Uitslag Formule 1: Grand Prix van Hongarije 2017

Auteur: , 55 Reacties

Vandaag vond in de buurt van Budapest de laatste Grand Prix voor de zomerstop plaats. Wie gaat er met het beste gevoel op vakantie?

RB13

Het was een schok voor de Sowjet-burgers toen halverwege de jaren ’80 voor het eerst de Grand Prix van Hongarije werd georganiseerd. De brute motoren vertolkten met hun brute geluid het sentiment van de Glasnost en Perestroika. Helaas waren de GP’s op het circuit in de jaren die volgden vaak saaie optochten. Het ‘Mickey Mouse’-baantje leent zich nou eenmaal niet echt voor dikke inhaalacties, zeker niet bij auto’s die veel downforce hebben.

Als het moet gebeuren dan is het rechte stuk of de bochtencombinatie daarna het geijkte punt. DRS heeft daarbij in de afgelopen jaren flink geholpen om de races wat spannender te maken. Ook de F2 race van gisteren was smullen. Eens kijken of de ‘grote jongens’ vanmiddag vergelijkbaar vermaak kunnen bieden.

Start:
De Ferrari’s komen super weg. Kimi nog iets beter dan Vettel, maar de Fin neemt geen risico en laat zijn teamgenoot gaan. De Red Bull’s hebben een betere start dan de Mercedes-coureurs en belagen direct de Silberpfeile. Max maakt even aanspraak op de derde plaats door buitenom te gaan in de eerste bocht, maar wordt naast de baan gedrukt. Daardoor verliest hij tijd en komt Ricciardo aan de binnenkant voorbij.

Dan een slecht moment voor Red Bull: Max verremt zich aan de binnenkant van de tweede bocht en torpedeert teamgenoot Ricciardo! De Ozzie heeft teveel schade en valt uit. Op de radio geeft Ricciardo aan dat hij geraakt is en een vermoeden heeft wie het gedaan heeft. Daniel is duidelijk niet blij en dat kunnen we ons voorstellen. Er komt een Safety Car de baan op om de gestrande RB13 weg te halen.

VER-RIC

Bij een herhaling van de start zien we dat er zich achterin het veld ook nog wat schermutselingen plaatsvonden. Hulkenberg toucheert Grosjean, wat de voormalig crash-kid weer doet ontsteken in woede op de radio.

De race gaat weer los in ronde zes, maar niet voordat we gezien hebben dat de wedstrijdleiding het incident tussen Max en Daniel onderzoekt. Als Bernd naar binnen komt met zijn AMG-GT zien we Max op de baan vechten met Hamilton en Ricciardo ‘een verhit gesprek’ voeren met Helmut Marko aan de pitmuur. We weten niet wat er gezegd wordt, maar wie de geschiedenis tussen Marko, Vettel en Webber nog kent kan een en ander wel invullen.

Daniel zal zich waarschijnlijk gesterkt voelen door de FIA, die Max een straf van 10 seconden oplegt. Voor het team en voor ons Nederlanders is dat niet wat we willen horen, maar goed, ook Max staat niet boven de wet. Een replay van een radio-conversatie tussen Daniel en zijn team bevestigt nog maar eens dat scheurtjes in de verstandhouding tussen teamgenoten altijd op de loer liggen:

“Was that who I think it was?”

“Yes.”

“Fucking sore loser.”

Hulkenberg heeft meer geluk dan Max, hij komt weg met de touché tussen hem en Grosjean.

Mid-Race:
De dag van Hulkenberg wordt nog beter als het team van Renault Palmer opdraagt plaats te maken voor The Hulk. Nico krijgt over zijn radio de bevestiging dat hij sneller is dan Jolyon. Alsof hij dat nog niet wist…

De Ferrari’s sluipen makkelijk weg van Bottas en Verstappen. Hamilton zit zich achter de Nederlander te verbijten. Hij zal ongetwijfeld door zijn team op de hoogte zijn gebracht van de straf van Max, maar voorlopig fungeert MV33 als een buffer tussen VB77 en LH44.

Cazzo! Opeens toch problemen voor Ferrari? Vettel zegt dat zijn stuur gekke dingen doet en vraagt of het team een en ander kan checken. En inderdaad, als we onboard meerijden met de Duitser over het rechte stuk heeft hij zijn stuur in een hoek naar links staan. Raikkonen volgt zijn teamgenoot op de voet en is klaar om toe te slaan, maar het team zal liever zien dat Vettel vooraan blijft rijden.

Ook Mercedes kent echter wat technische problemen. Uit koddige berichten op de radio kunnen we opmaken dat de communicatie tussen team en rijders niet helemaal top verloopt. Desondanks komt Bottas in ronde 31 als eerste van de toppers de pitbox in rollen. Hij kan zijn team dus wel horen, of hij heeft goed naar zijn pitbord gekeken.

Raikkonen kruipt dichter in de staart van Vettel. Zou hij hier iets willen proberen? Vettel komt als eerste van de twee Ferrari’s naar binnen en Kimi is snel op de baan. Misschien moet de Fin nog even doorrijden voor een overcut. Maar helaas, het team haalt hem een ronde na Vettel ook meteen naar binnen en Kimi komt zodoende vlak achter zijn teamgenoot weer de baan op. Kimi realiseert zich op dat moment ook dat hij wellicht beter even door had kunnen rijden, net als Vettel deed in Monaco. Maar die kans is nu verkeken.

Aiii Caramaba! Sainz en Alonso vechten voor de zoveelste keer dit jaar een heet Spaans onderonsje uit. Eerder in de race kwamen de twee ook al iets dichter bij elkaar dan ze wellicht zouden willen en dat herhaalt zich nog eens in de pits. De twee gaan beiden vrij goed en vechten om de zesde plaats, die na het uitvallen van Ricciardo nu het hoogst haalbare is voor coureurs die geen Ferrari, Mercedes of Red Bull rijden. In de pits trekt Sainz nog aan het langste eind, maar even later gaat Alonso er knap voorbij na een hard duel.

Na 42 ronden is het eens even kijken waar Max Verstappen is teruggevallen na het inlossen van zijn straf. De ogen bewegen van onder naar boven en weer terug, maar VER staat er niet tussen. Is ‘ie dan gediskwalificeerd? Neen! MV33 is nog niet gestopt en rijdt aan de leiding. En dat niet alleen, maar hij is ook nog eens snel. Helaas hangt die straf nog boven zijn hoofd…In ronde 43 komt Max naar binnen. Als hij de pits weer uitrijdt komt hij als vijfde weer de baan op, zo’n 13 seconden achter Hamilton.

Toch is er misschien nog wel wat mogelijk. Vettel heeft duidelijk niet meer de snelheid van eerder in de race en houdt Kimi op. De Merc’s komen steeds dichterbij en hetzelfde geldt voor Verstappen. Kimi vraagt zich op de radio af wat zijn team van plan is. Dat is echter duidelijk: hij moet als schild fungeren voor Vettel ten opzichte van de twee Merc’s.

Van Ferrari weten we dat ze hun kaarten op een rijder zetten. Verrassender is dat ondanks alle mooie woorden van Toto Wolff over gelijke kansen voor beide coureurs Mercedes opeens hetzelfde doet! Bottas ‘verremt’ zich in de eerste bocht en Hamilton kan er makkelijk langs glippen. Alle kaarten liggen nu op tafel. De Finnen worden opgeofferd en de strijd om het WK is officieel ontbrand!

De strijd vooraan het veld is spannend, maar er zijn nog meer coureurs op de baan, bijvoorbeeld invaller Di Resta. De Schot rijdt vrij kleurloos in de rondte. Meer was wellicht niet te verwachten, maar hij zal toch stiekem gedroomd hebben van een succesje om zijn F1-carrière nieuw leven in te blazen. Williams is hier echter gewoon niet goed en Di Resta toch wat roestig, dus meer dan een achterhoede duel met de Saubers zit er niet in.

McLaren heeft de snelheid er juist wel goed inzitten. Stoffel Vandoorne proeft dat wellicht ook en is iets te enthousiast als hij zijn team opzoekt in de pits. De Jackman moet even springen om zijn enkels te redden.

Vandoorne

Finish:
Een spannende slotfase hangt in de lucht als een donderwolk waar maar geen regen uit wil vallen. De twee Ferrari’s en Hamilton zitten binnen drie seconden van elkaar op de eerste drie plaatsen. Kimi vertikt het om Vettel in te halen en Hamilton komt op zijn beurt niet voorbij aan de Fin. Het team heeft Hamilton verteld dat hij vijf ronden heeft om Kimi te pakken. Vermoedelijk is de afspraak dat als het niet lukt Hamilton de plek terug moet geven aan Bottas, maar we kennen Lewis een beetje. Zou hij dat echt doen om de lieve vrede te bewaren binnen het team?

Het wordt een tactisch steekspel tussen Ferrari en Mercedes, met Verstappen op het vinkentouw. Nou ja, dat van Bottas dan tenminste, die flink wat tijd verloren heeft op Hamilton. Misschien kan Verstappen als het excuus fungeren voor Hamilton om Bottas niet terug voorbij te laten.

We hopen dat er nog wat geks gebeurt, maar helemaal vooraan het veld komt dat er niet van. Vettel wint, voor Raikkonen, die met gemengde gevoelens op het podium zal staan. Toch zijn er wat verrassingen aan het slot van de race. Hamilton toont zich dit maal een man van zijn woord. Hij wacht op het laatst nog even op Bottas en laat de Fin daadwerkelijk voorbij. Dat betekent een extra flesje Carbon voor Valtteri, maar ook een drie punten grotere achterstand voor Lewis in het kampioenschap. Net zo apart: Alonso zet in de McLaren nog even de snelste ronde van de race neer! Verstappen wordt vijfde, maar er had hier vandaag veel meer ingezeten voor hem en voor zijn team.

Onder het podium doet zich nog een grappige scène voor. Alonso zit in een klapstoel op een afbeelding van het bekende voorval in Brazilië. Meta-level. Vandaag zal Alonso niet per se elders willen zijn. Een zesde plaats voor hem en de tiende voor Stoffel betekent goed nieuws voor McLaren-Honda.

FA-FA

UPDATE: Max heeft na de race zijn excuses aangeboden aan Daniel Ricciardo. Magnussen deed overigens niet hetzelfde jegens Hulkenberg voor een incidentje in de race. In plaats daarvan deed de Deen de Duitser een oneervol voorstel.

Max-interview

De volledige uitslag:
1. Vettel
2. Raikkonen
3. Bottas
4. Hamilton
5. Verstappen
6. Alonso
7. Sainz
8. Perez
9. Ocon
10. Vandoorne
11. Magnussen
12. Kvyat
13. Palmer
14. Stroll
15. Wehrlein
16. Ericsson
17. Hulkenberg
DNF
Di Resta
Grosjean
Ricciardo55 reacties

Max maakte in de eerste ronde een grote fout, simpel. Ric was terecht boos en verdient een excuus. Maar 10sec penalty is buiten proportioneel. Vettel krijgt hetzelfde voor z’n debiele actie op LH. En we hebben dit soort shit. Eer gezien. Echt kansloos van de FIA die echt meet met 2 maten. Echt niet omdat ik Max fan ben maar het is echt wel een bijzondere straf zo.

Goed om te zien dat McLaren punten haalt en dat het toch nog even spannend is geweest in de laatste ronde.

En prima 1-2 van Ferrari! Hopen dat her spannend blijft het hele seizoen. Op naar Spa!
@mike0709: Hamilton heeft toen gewoon de race uitgereden, toch wel een verschil denk ik dan, zo zonder oranje bril.
@alfapeter: En hoe plaats je dan de acties van Bottas in Spanje en Baku? Fia meet zeker met 2 maten, maar daar is Garry Connely debet aan…
@wif1: onbegrijpelijk dat ze die er toen niet direct uitgeknikkerd hebben na zijn geleur bij Mercedes om protest aan te tekenen.
@alfapeter: Klopt zeker. Al is de maat van de actie die Vettel uithaalde ten opzichte van wat Verstappen nu doet wel een verschil. Als je een andere vergelijking maakt met bijvoorbeeld Bottas eerder in het seizoen klopt het in mijn ogen niet. Ik had 100% hetzelfde geroepen als het Ricciardo was die Verstappen eraf had gereden.
@mike0709: Bottas had zeker een straf verdiend maar dat maakt die voor Max niet onterecht. Wel respect voor jouw mening.
@alfapeter: gezonde discussie is nooit weg op AB na de F1 👍🏼
@mike0709: Foutje gemaakt inderdaad, maar Max zojuist bij Jack… ZEER volwassen nette reactie met excuses naar Ric!
@mike0709: Vetel kreeg een stop en go. Dat kost veel meer tijd hoor.
Yep onze topcoureur heeft zich weer doen gelden. Zo trots op hem als Nederlander….
@airc: en jij laat je ook weer van je meest hysterische kant zien als topreageerder hahaha
@airc: wat een misselijke reacties toch weer iedere keer. Iedereen weet ondertussen wel dat je een verstappen hater bent, is echt niet nodig om na iedere race die onzin hier neer te pleuren
@airc: Ben jij Nederlander? Dan ben ik zeker niet trotst om er ook een te zijn.
@wif1: Trots zijn op iets waar je zelf niets aan hebt bijgedragen is sowieso onmogelijk.
Qua actie op de baan was het niet een al te spannende race maar toch was het interessant. Max die eigenlijk zijn eigen race een beetje heeft verkloot in bocht 2 door Ricciardo eraf te tetsen maar hij heeft er toch wat moois van weten te maken. Strakke laatste rondes heeft hij gereden maar jammer dat hij Bottas toch net niet kon pakken. Zonder de 10 seconden tijdstraf was er een hoop mogelijk voor hem.

Wat ik erg jammer vind is dat Ferrari Kimi niet ‘los’ heeft laten gaan. Kimi had hem namelijk kunnen winnen en mogen winnen. Maar hè, een 1-2’tje voor Ferrari, vet! Voor het klassement is het wel weer spannend zo hoor, leuk! Het is al een lange tijd niet zo spannend geweest. McLaren met twee auto’s in de punten is ook geweldig! Dik gegund voor Vandoorne. En Alonso, wat een held en humor heeft die gozer! Erg netjes trouwens nog van Hamilton overigens om Bottas nog de P3 te gunnen ook al zal het hem veel pijn en moeite gekost hebben.

Al met al een mooie en spannende eerste seizoenshelft. Grootste verrassing? Force India en met name Ocon. Draait ijzersterk mee. Die jongen is maar 1 keer nìet in de punten geëindigd. Die gasten leveren uitstekend werk.
@viezefreddyw: Die Ocon is een best baasje. Uitstekende vervanger voor Hamilton of Bottas op termijn, lijkt mij.
Enorm sportief van Lewis Hamilton, die de plaats terug geeft. Natuurlijk, het was de afspraak. Maar gezien de stand in het kampioenschap was het tactischer om de boel de boel te laten. Schumacher zou de plaats niet terug geven…

Max was bijzonder onrustig bij de start. Hij vergaloppeerde zich op de eerste bocht en moest uitwijken voor Bottas (die hem ook niet echt ruimte gaf). Dat is frustrerend, dus wil je je teammaat er niet langs rijden. Daniel daarentegen heeft niet de beste start, maar zoekt heel rustig en precies zijn momenten uit. Natuurlijk is het leuker om te kijken naar Max, want spektakel.

Ze mogen van mij Hongarije overigens wel afschaffen. Er is al een tergend saaie baan waar inhalen lastig is (Monaco) en een tweede is echt niet nodig. De races zijn over het algemeen saai, omdat er niet ingehaald kan worden. Dus Hongarije mag eruit, met Imola, Zandvoort, Kyalami of Hockenheim ervoor in de plaats.
@willeme: schumacher op Indianapolis gaf uit eigen initiatief de plaats terug aan barichello vlak voor start finish. Ook hij deed dat wel.
Verstappen biedt gelukkig zijn excuses aan. Top. Zand erover en vakantie vieren.
Het lijkt mij stug dat er ook maar 1 iemand deze race op het puntje van zijn stoel heeft zitten te kijken. De zoveelste supersaaie f1-race.. next
@soulmaster: En toch blijven we met z’n allen kijken ! :)
@retetikker: nop. Na de eerste 5 minuten naar eurosport en daarna de laatste 10 min. Gekeken om tot de conclusie te komen dat bar weinig heb gemist
@soulmaster: toch wel. Als Ferrari-fan zijnde was het slot vd race heel spannend. Maar ik geef toe, het begin vond ik ook niet spannend.
En wat ben ik blij voor Alonso, eindelijk weer eens in de punten! Lag in een deuk toen hij in die strandstoel ging zitten!
@soulmaster: ik vond het vrijwel de hele race spannend dankzij het stuurprobleem van Vettel. Bang dat die zou uitvallen
Ze moeten die paar seniele bejaarden bij de race stewards eens vervangen voor een paar helder denkende, consequente personen. Max maakte een stomme fout, maar geen 1 sec straf waard. Zeker niet in vergelijk met de acties van Hulkenberg en Sainz die onbestraft bleven… En in vergelijking met eerdere races dit jaar…
@trustmeiamanengineer: geen seconde waard? Hij zorgt ervoor dat zijn teamgenoot vervroegd de race uit moet. Lijkt me genoeg reden.
@trustmeiamanengineer: bij Hulkenber en Sainz was er geen uitvallen van de andere coureurs als gevolg. Dat Verstappen straf kreeg was terecht, over het aantal seconden kan je discussiëren. In mijn ogen was een 5 sec straf meer terecht.
#nomoreteamorders
Weer een race die Raikonnen had gewonnen. Vraag me af of Ferrari de juiste rijder steunt.
Ik zie in Max geen wereldkampioen -sorry- en ik volg Badger helemaal, maar zo’n straf is echt belachelijk en voetbalesque. F1 gaat duidelijk voor death by rules.
Ik ben absoluut geen fan van Hamilton maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat hij op een keurige manier P3 terug heeft gegeven aan Bottas. Ik til even mijn hoedje op voor hem.
1. Max dacht plekken te kunnen winnen door (zoals vaker) buitenom te gaan.

2. Dat pakte, helaas voor hem, dit keer juist minder goed uit dan anders.

3. Omdat ‘ie dat niet kan verkroppen en ook nog eens ziet dat Ricciardo hem voorbij gaat, remt hij veel en veel te laat en blokkeert en ramt Ricciardo eraf die nog zo collegiaal was hem alle ruimte te geven in die bocht.

Voor de rest redelijke race, tegen het einde nog beetje spannend wel.
Ik vind de 10 seconden tijdstraf niet meer dan normaal.

Op ’t moment dat ie links van de baan zat had hij eieren voor z’n geld moeten kiezen en de verloren positie moeten accepteren. Een onnodig groot risico nemen waar een ander het slachtoffer van wordt, daar hoort toch gewoon een sanctie bij.

Natuurlijk snap ik dat hij het risico neemt. Als het dan een keer minder uitpakt moeten de analisten en kijkers niet zo zeiken.

En dat er bij Bottas geen sanctie volgde, waar onze Olaf telkens weer over begon was waarschijnlijk ook gewoon fout.

Kan dan het hele seizoen niets meer bestraft worden omdat er toen een fout is gemaakt?
Ik vind het wel goed dat ook max wordt aangepakt al vind dat sommige mensen ook wel een straf verdiende
Nette reactie van Max.
Straf leek mij ook wat hoog, of in ieder geval inconsequent. Bottas komt er bijvoorbeeld 2 x mee weg (Spanje, Baku) als race-incident.
Heb me weer zitten ergeren aan de verslaggeving van de race op de duitse rtl.wat belacheljik dat je iemand helemaal niet laat zien als je al tien ronden op koppossitie rijd.kun je zien wie er daar betaald voor die zender.ook de presentatoren zijn van een bedroevend gehalte,want een chauvinisten zeg
@cthijs: de TV-feed is overal hetzelfde, daar kunnen die Germanen niks aan doen. De regie schatte waarschijnlijk in dat Max kansloos weg zou zakken na zijn pitstop + straf.
@cthijs: daar kiest de regie voor, de beelden zijn op iedere zender hetzelfde
Is raikkonen back??? Vond het wel gevaarlijk van Ferrari om hem niet voor Vettel te laten gaan, had de race voor hun kunnen verpesten. Maar raikkonen heeft goed stand gehouden. Het andere wat bleek uit de race: Renault is met hulkenberg qua pace best of the rest (als in Ferrari, Mercedes en Red Bull zijn de top). Maar het is nu wel duidelijk dat Palmer er uit moet het is gewoon schandalig hoeveel verschil in pace er zit tussen die twee.
@thefmanl: Raikonnen is nooit weggeweest. Je hoort hem allen niet God en klein pierke blameren als het tegenzit. Net als Bottas trouwens.
Race incident. Niet over zeuren. Kan gebeuren. Geen opzet bij. Het is sowieso al een berekenende optocht waar nauwelijks een inhaalpoging wordt gedaan.
Ricciardo moet niet kletsen met zijn “sore loser”, daarmee suggereert hij dat er opzet in het spel is. Niet erg collegiaal van de Austalische lachebek.
@kempenaer: Oncollegiaal? Heat of the moment reactie is best te begrijpen, de meesten zouden waarschijnlijk zelf een stuk heftiger reageren.
@alfapeter:
Ricciardo mag zich wel eens excuseren voor zijn misbaar. Totaal over the top. Ga dan dammen of iets dergelijks.
@kempenaer: Heat of the moment reactie, niet meer dan begrijpelijk. Achteraf zal is heus wat genuanceerder geweest zijn, of niet?
@bluebird:
Hij steekt blijkbaar nog zijn middelvinger op, noemt VER een sore loser, stelt dat VER niet kan velen als er een teammaat voor hem rijdt en suggereert hiermee dat VER hem er bewust vanaf gekegeld heeft.
Nee, met zulke collega’s heb je geen vijanden meer nodig.
Dan kan hij grijnzen zoveel hij wilt.
Excuses jegens VER zijn op zijn plaats.
Jammer dat jullie niet niet schrijven: Max ‘ik ram er nog eens iemand af’ Verstappen zoals jullie met Sebastian ‘ik klaag nog eens’ Vettel schrijven….
@olivierc: En hoevaak heeft Verstappen er eens iemand afgereden? Ben benieuwd naar je onderbouwde cijfers.
@olivierc: als Verstappen er nog zoveel coureurs vanaf moet rossen als Vettel geklaagd heeft dan moet hij tot zijn 80ste blijven racen. Die kans is redelijk nihil kan ik je melden.
Ik vond het leuk.
Punt.
https://twitter.com/RobVanGameren/status/891664137138434048

Als dit echt is, dan moet ik toegeven dat met deze actie Ricciardo wel een beetje een domme reactie geeft op het voorval.
@mike0709: Had hij moeten applaudisseren misschien?!
Als je zulke “goede” teammaten bent dan vind ik de reactie van Ricciardo nogal buiten alle proportie.

Ik begrijp zn frustratie maar om dat zo naar de pers toe te uiten. Ook dat verdient wel een excuus aan Verstappen.
Hup Honda.
De stewards hebben toch wel weer aangetoond dat ze totaal inconsistent en incompetent zijn, zowel in deze race als in het algemeen. Om te beginnen natuurlijk de move van Verstappen waarbij Ricciardo’s race vroegtijdig tot een eind kwam. De stewards gaven een tijdstraf van 10 seconden aan Max, plus twee penalty points op zijn superlicentie. Dat druist zowel volkomen in tegen het beleid van de stewards om tijdens de eerste ronde milder te zijn, als het beleid van de eerdere races waarbij Bottas hetzelfde flikte (Baku en Barcelona).
Vervolgens gaan ze kijken naar Hulkenberg en Grosjean. Hulkenberg drukt Grosjean in bocht 1 van ronde 1 van de baan. De zaak wordt onderzocht, maar er wordt geen actie ondernomen. Past prima binnen het beleid van de FIA om de eerste ronde wat milder te zijn vanwege de drukte die zich dan voordoet. Wat verderop in de race drukt Sainz Alonso volstrekt onnodig van de baan. Wederom ondernemen de stewards geen actie. Nog even verderop in de race gebeurt het tussen Magnussen en Hulkenberg. Magnussen krijgt dan wél een straf aan zijn broek.

Na het gepruts rondom Kvyat in Montreal, waar hij zowel een drive through als een 10-seconden stop en go penalty kreeg omdat hij niet vlot genoeg weg kwam uit zijn gridslot en het gepruts in Baku, waar Vettel natuurlijk die zwarte vlag had moeten zien, zijn dit de zoveelste gevallen waarbij de stewards falen.

Het wordt hoog tijd dat men bij de FIA tijd en geld gaat investeren in het verbeteren van de stewards. De heren in dat kamertje kennen hun eigen regels en precedenten niet, en zijn bovendien niet geheel onpartijdig. Dat bleek ook na Baku toen ze hun keuze voor de milde straf verdedigden met “Wij willen ons niet teveel bemoeien met de titelstrijd”. Derek Warwick zouden ze ook dat kamertje niet meer in moeten laten. Je kunt haast vooraf al invullen welke coureurs straffen gaan krijgen als hij steward is. Die man is partijdig, en kan die partijdigheid niet opzij zetten tijdens zijn werk.
@Edge: Geheel mee eens. Persoonlijk denk ik dat de FIA Vettel heeft gemazzeld voor Baku om hem te verzoeken naderhand positief te reageren op de Halo en de test met het doorzichtige shield negatief te evalueren. Vettel rijdt nog geen ronde met dat ding, waar de FIA bij voorbaat geen heil in zag, en nog geen dag later wordt bekend dat er volgend jaar definitief met Halo gereden wordt. En als je Vettel dan zo uitgesproken positief over dat gedrocht hoor spreken dan weet je dat er iets niet in de haak is.

Iemand met opzet de muur in proberen te beuken is in mijn ogen minimaal een wedstrijd schorsing, zeker omdat het gebeurde puur uit boosheid en niet eens in een direct gevecht om een positie op dat moment. Zelf de bewuste actie van Schumacher op Villeneuve is een minder ernstige gedraging als wat Vettel deed, maar hem hebben ze alle punten van dat seizoen afgenomen.

Het is bekend dat een van de stewards, te weten Connely, niet gecharmeerd is van Verstappen en hij was tijdens de GP in beeld tijdens de safetycar. Toen was mij duidelijk waarom Max een straf kreeg. Echt te triest voor woorden.
ik was er zelf het hele weekend bij. kleine samenvatting van de race. (wat is er te vertellen over de rest?)

bocht 1, ronde 1: hulkenberg ramde grosjean van de baan, grosjean vloog door de lucht, geen eens een waarschuwing.

bocht 2: verstappen verremd zich, meteen 10 seconden. penalty oke, 10 seconden is veels te veel.

weer bocht 1, ronde 30 nog wattes. bottas laat hamilton voorbij op een hele slechte manier.

rest van de race: verstappen komt rap dichterbij aan bottas, maar kan er niet voorbij. hamilton komt ook dichtbij aan raikonnen, maar ook die kan er niet voorbij.

laatste ronde dacht de hele red bull tribune dat hamilton uitviel in de laatste sector, heel veel “ooh.” toen het bleek dat ie bottas er voorbij liet kreeg ie nog ff een volledige tribune met middelvingers en boe geroep. klootzak. teamorders uberhaupt zouden niet moeten bestaan, zeker niet op een manier dat je 5 seconden in 3 bochten terug valt. klojo.

oja, alonso was lekker bezig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).