Met navislafie behepte Belg sloopt versgestort beton

Auteur: , 32 Reacties

En dan na een paar meter ook niet denken 'hé, misschien moet ik de Volvo maar eens stil zetten'...

Jantje Beton

Navigatiesystemen: meestal zijn ze zeer praktisch, alleen zo nu en dan willen ze je nog wel eens de verkeerde kant op sturen. Als er wegwerkzaamheden zijn bijvoorbeeld kan je TomTom daar weinig aan doen, maar gelukkig heeft Onze Lieve Heer/Jahweh/Het Vliegende Spaghettimonster (doorstrepen wat voor u niet van toepassing is) ons een paar ogen gegeven, die in combinatie met een beetje gezond verstand domme fratsen kunnen voorkomen.

Het heerschap in zijn Volvo V70 die gistermiddag in het Vlaamse Bekkevoort de wegwerkers van wat extra werk voorzag had zijn ogen overigens niet in zijn zak zitten, hij had gewoon geen goesting om extra kilometers te maken. Een wegwerker: “Ik heb toen gezegd dat hij beter kon rondrijden. De bestuurder zelf was er niet mee opgezet en reed ons gewoon aan de kant, recht het beton in. We waren het beton nog aan het glad strijken, hij is gewoon over het toestel gereden. Daar heeft hij zich vastgereden. Enkele collega-arbeiders hebben hem tegengehouden en de politie erbij gehaald“.

Dit kan wat ons betreft maar 1 ding betekenen: betalen, pannekoek! Maar hij bleef tenminste staan, in tegenstelling tot de Duitse tante die afgelopen maand de plaat poetste na voor tonnen schade te hebben aangericht.

Het is aan de koppige Volvorijder te wijten dat de werkzaamheden een week langwr duren.

Foto credits: Baert Marc, voor HLN.be. Met dank aan Filip voor de tip!32 reacties

Soms vraag ik me echt af wat er in het hoofd van sommigen mensen afspeelt… dacht hij dat Jezus was ofzo en over nat beton kon rijden?
@keeper1: nee, gewoon het prototype Volvo rijder: stronteigenwijze bijziende babyboomert die anderen graag de les leest in plaats van omgekeerd
@parker: hoezo prototype. Is er maar 1 van? Je bedoelt zeker stereotype. Maakt niet uit. Het is nog vroeg.

Ben trouwens niet met je mening eens. Naar mijn beleving zijn volvo rijders meestal goede mensen die veiligheid hoog in het vaandel hebben
@keeper1: ik wilde al zeggen, dit soort fratsen zie je mij niet uithalen, en voor een extra km in een volvo draai ik mijn hand niet voor om.
@keeper1: hihi, dank: stereotype inderdaad
@parker: kzou eerder zeggen stereotype belg….
@alfaitak: tuurlijk, wij zijn allemaal arogante klojo’s met dure auto’s die denken dat de wereld zich naar onze zin schikt en niet vice versa… De wegenwerkers (ook belgen) hebben het die zelfde avond ook nog eventjes (dunnetjes) over gedaan met de bedrijfscamionette want “ook belgen”.
@keeper1: he, Arie Boomsma liep tot begin deze week ook over water.
Belgenmoppen incomiiiiiiing!
Laat ons overeen komen en concluderen dat in beide landen soms apen achter het stuur zitten.
@bluebluered: Wel straf dat ze een week nodig hebben om dit te herstellen trouwens, efficiëntie bij wegenwerken zou bij mij als ik politieker zou zijn toch iets hoger op het prioriteitslijstje staan..
@bluebluered: Nee, het gestorte beton moet eerst opdrogen (duurt een dag of wat), dan moeten de gaten zodanig bijgeschuurd worden dat de rest opgevuld kan worden, en pas daarna kun je de gaten gaan vullen. Je kan toch niet een betonmolen het natte beton insturen?
@bluebluered: Jups, in Nederland zijn het vliegende Hollanders in België… graag door iemand met inspiratie aanvullen graag, ik ben een domme Belg…
Gewoon laten opdrogen zo, voor Belgische begrippen ziet dit stuk weg er uit als een biljartlaken.
Willen ze ein-de-lijk eens een stuk mooie gladde weg aanleggen, komt er zo’n snugger persoon opdagen…
Problemen met autoriteit, en al helemaal niets laten vertellen door een stelletje wegwerkers, je ziet toch zelf dat de weg helemaal vrij ligt….
Had je nou maar een xc70 gehad, was je misschien nog aan het einde gekomen.
De belg kon niet tegen verandering, hij wilt alle wegen net zo slecht. Het is ook absurd dat de bouwvakkers even een mooi glad weggetje wilden neerleggen. Dat past helemaal niet bij de infrastructuur daar. Groot gelijk volvo rijder, maar had dan een XC70 cross country genomen.
met een beetje pech / gerechtigheid (doorhalen wat niet van belang is) heeft ie door zn dommigheid en koppigheid ook flinke schade aan zn auto: nieuwe banden, velgen, remmen (blokken en schijven), en voor de zekerheid ook wat ophanrubbers en ashoezen… nieuwe beschermplaat onder de motor, en met wat opgedroogd beton er op zou een nieuwe uitlaat ook geen overbodige luyxe zijn. Wat zeggen we? 4k aan spullen? Hoe dom ben je dan om jezelf en je wagen dat aan te doen omwille van een stukje omrijden al zou je uberhaupt wegkomen zonder vast te lopen in het beton.
@MDA: Zal wel een leaseauto zijn.
Kom maar door met die belgengrappen…
-edit: nutteloze bijdrage-
Belgen… Je moet ook weg ook niet van beton maken, wanneer gaan ze dat nou eens leren.
@trustmeiamanengineer: Betonwegen zijn duurzamer als asfalt, dus wat is het punt? In Nederland zijn ook heel veel wegen van beton, rijd formidabel; zeker met een kleine slijtlaag van asfalt er op.
@silenro: en “autobahn”…
Dit is dus letterlijk op 400 meter van mijn huis gebeurd. Je kan daar echt niet per ongeluk terechtkomen. Dit is gewoon een koppigaard die nu de gevolgen zal moeten dragen…
Maar wij zullen dus ook langer moeten blijven omrijden door die idioot…
Het Volvo Rti-systeem wil nog wel eens ‘ga verder’ zeggen, zonder er verder wat aan toe te voegen. Misschien werd het hier iets te letterlijk opgevat.
De tip van Flip.
Wat een pannekoek. Ik wens hem succes met het schoonmaken van velgen en banden….
Plantenbak van maken!
Zal ze leren met dat rot beton..
Dit is Jean Pierre, overdag let hij nooit op terwijl hij met zijn auto door de stad rijd, maar ’s avonds ontpopt hij zich tot een professioneel autokuiser die zijm weerga niet kent…
Typisch Belgisch om daar een weggetje van beton aan te leggen ipv asfalt ofzo

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).