Vrouw scheurt door kakelvers beton: 200.000 euro schade

Auteur: , 71 Reacties

De Duitse A9 was vrijdagmiddag afgesloten, zodat de boel kon worden voorzien van een verse laag beton. Daar had een 64-jarige automobiliste echter lak aan.

Vrouw scheurt door kakelvers asfalt: 200.000 euro schade

De vrouw trok zich namelijk niets aan van alle wegversperringen en scheurde dwars door het nieuwe beton heen. Dat was nog aan het opdrogen, dus mevrouw zorgde er eigenhandig voor dat de arbeid van de wegwerkers compleet vernield wordt. Sterker nog: toen de dame in kwestie in de gaten kreeg waar ze was, scheurde ze in tegengestelde richting nogmaals door het beton.

De wegwerkers gingen de vrouw vervolgens achterna en konden een paar kilometer verderop haar autosleutels afpakken. De opstandige bejaarde deed ter plekke nog een poging de auto weer aan de praat te krijgen met een balpen, maar kon uiteindelijk afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

De schade aan het beton is enorm, omdat de vrouw behoorlijk diepe sporen heeft achtergelaten. Het is nog niet duidelijk of de hele strook opnieuw moet worden aangelegd, maar als dat het geval is, dan bedraagt de schade ongeveer 200.000 euro.71 reacties

Balpen in beslag nemen en nooit meer de weg op!
Benidorm bastards…
Ik blijf er bij dat ouderen flinke problemen veroorzaken op de wegen. Hebben niks meer door en zijn vaak levensmoe.

Vanmiddag ook weer een die 20 meter voor mij even de weg op draait. Door mijn kakelverse remmen kon ik dit nipt voorkomen. Het scheelde nog maar een halve meter met volle bak remmen. En nee de weg was overzichtelijk, ze had er gewoon schijt aan. Tuig is het.

Ja ja, goed verhaal lekker kort.
@vr6audi:
ik reageer ook zo op Audi’s
Altijd.
@desjonnies: dat zegt meer over jouw dan over hen.
@vr6audi: iedereen heeft schijt aan Audi en hun bezitters/ leasers/ leners/ huurders ..
@lincoln: dat ligt er dan wel weer net aan inderdaad. Al die leasebakkies en bijtellingsvriendjes in A3’tjes met 1 uitlaatje of electrotroep, daar doel je dan op? Want een B7 RS4 of sport Quattro vind ik skitterend!
@vr6audi:
Zullen wij dan bij deze afspreken dat jij op je zestigste verjaardag je pasje terug stuurt naar het CBR met de toevoeging “not fit to drive”….
@vr6audi: laatst toen ik aan het fietsen was over een kruispunt waar ik voorang had vloog er een oma voor me langs met haar auto die ook nog eens glimlachend naar mij keek. Moet niet gekker worden, maar ik vond het wel grappig om mee te maken en gelukkig had ik het optijd door.
@ater: voor jou ook .. Een bijna ongeluk is hetzelfde als geen ongeluk .. Huilebalk ..
@lincoln: Ik snap dit soort reacties nooit. Wat wil je hier mee zegen. En ik ben toch niet aan het huilen? Ik zeg alleen maar dat ik het wel grappig vond dat die oma mij ook nog aankijkt met een glimlach terwijl ze weet dat ik voorang heb, maarja ik ben pas 16 en heb alleen een fiets dus je mag me natuurlijk lekker belachelijk maken want ja jij bent ouder.
@lincoln: Jij bent de AOW grens zeker al gepasseerd. ….en maar opkomen voor oudjes die een gevaar op de weg vormen.
@marikoelolo:
En jij hebt nog geen rijbewijs……
@vr6audi: als je je netjes aan de snelheid had gehouden en defensief en anticiperend had gereden had je nu niks te zaniken gehad.
@vr6audi: Ik snap je standpunt, maar het is makkelijk praten als je zelf nog (relatief) jong bent om te zeggen dat mensen van 60+ (of 65+) niet meer auto zouden mogen rijden. Voor die mensen is de auto ook gewoon hun vrijheid en mobiliteit, ik pleit voor strengere en regelmatigere controles bij 65+ om te testen of zij nog geschikt zijn een auto te besturen.
@ruzzz: Sorry? 60 is niet oud. 64 ook niet. Is ook niet bejaard.
@vr6audi: dat is nutteloze generalisatie. Mijn overgrootmoeder is 94 en waarschijnlijk in betere conditie dan een gemiddeld petje met een abonnement op McDonald’s. Samen met haar 2de man van 96 (mijn overgrootvader is reeds overleden) rijden ze nog rustig vanuit noord-Holland naar Assen. En ze rijden echt niet lullig overal 90 waar je harder mag.

On-topic: misschien had deze vrouw in kwestie haar cognaclenzen niet in?
In NL heb je dat op je 64ste aan alle auto gerelateerde accijnzen betaald .. Hier zou het volledig terecht zijn ..
65+ lekker met de bus!
@dutchdriftking: dus we zijn er bijna vanaf.
@dutchdriftking: En dertig minus mag op de brommert…
@norge: Asjeblieft niet… laat ze maar lekker fietsen, is nog gezond ook.
@potver7:
Goed plan, ik laş deze week een onderzoek naar het ziekteverzuim in die groep.
Bleek dat in 85% van de 72000 ziektegevallen stress de oorzaak te zijn.
Laat fietsen nu een zeer probaat middel zijn om stresshormonen te verbranden….
@jrk68: Komt doordat ze nu MOETEN werken, en de facebook updates niet meer helemaal bij kunnen houden tegelijkertijd..
@potver7: op die electische fietsen rijden ze je voor de soklen die mensen hebben daar al moeite mee.
@dutchdriftking: Mijn oma is 81 en kan nog prima auto rijden 😉
@jasperhallo: dat denk jij ja rijbewijs afpakken en gewoon op zo een scootmobiel
@trident: Niet nodig! Groetjes
@jasperhallo: ik ben blij voor je.
@casperfcb: Weet niet of je sarcastisch bent, maar ben ook erg blij om te zien dat me oma op zo’n leeftijd nog kan wat ze wilt :)
Knap staaltje street art….
Ik zou hier niet van schade willen spreken maar van kunst….
@jrk68: zelfs dan behoorlijk prijzig ;)
Je bent tegenwoordig al bejaard met 64?
Gaat hard!
@stsv8:
Ben zelf net het omgekeerde gepasseerd en volgens het gros van de reaguurders hier een fossiel, dus alles is relatief….
Toen ik twaalf was vond ik mensen van 30 al stok oud.
@jrk68: aangenaam, hier nog zo’n fossiel…. Ook een product van de sixties :-)
Toevallig onderstaande foto vandaag gezien. Zal ergens anders zijn zeker?

http://40.media.tumblr.com/a18019d11db1d1fdd47850fb69c5df25/tumblr_nob3b75cna1qjnhqgo1_1280.jpg
@SimonMc: ‘Murica
De generatie bejaarden is diezelfde generatie die hun ganse leven lekker hun zin hebben gekregen. Goedkope huizen, goedbetaalde jobs, veel kunnen sparen… babyboomers.
Ze hadden toen schijt aan de generatie voor hen en ze hebben veel naar de knoppen geholpen voor de generatie die na hen komt.
Voor hen is er niets veranderd: ze hebben het altijd al goed gehad en de rest kan de hoogste boom in.
@Bartholomeo: Is de generatie die nog echte armoede hebben meegemaakt .Zich de tering gwerkt hebben om de volgende generatie een goede toekomst te geven …..Jammer genoeg kwam de PVDA aan de macht met Joop die de centjes liever aan de buitenlanders gaven…
@norge:
Wilderiaan !
@desjonnies: Karli Hage ….Aangenaam…
@norge: “echte” armoede is relatief. Toen de mensen die nu 65 waren zich bewust werden van geld en verantwoordelijkheden groeide de economie hard. Die hebben geen echte armoede meer gekend, maar inderdaad ook niks overgelaten voor de generaties erna. De gasbel in Slochteren is tekenend; vol geprofiteerd, maar niks opzij zetten voor later.
@mrs250: daar hebben we wel de Deltawerken mee gefinancierd; zodat men nu droge voeten houdt in westelijk Nederland
@mrs250: Mijn ouders 66 en 69 jaar oud….Eerste flat zonder douche en kolen kachel en twee keer in de week een stukje vlees….Arm ? Nee misschien niet …..Nu allebei met pensioen…Ze hebben geloof ik al 4 jaar er niks bij gehad …Leuk met die inflatie…En ze hebben allebei hun hele leven hard gewerkt En je moet maar eens met die PVDA gaan praten over wat ze met die opbrengsten van het gas gedaan hebben…
@norge:
Van die gasbaten heeft menig Afrikaans dictatortje een hele mooie collectie automobielen opgebouwd.
De foto’s daarvan heeft hij dan weer speciaal voor ons op instagram geflikkerd.
Daar maakt AB dan weer een fijn artikeltje van en zo kunnen wij weer genieten van onze aardgasbaten.
@norge: Nu zitten die buitenlanders te genieten. Grote huizen, dikke auto’s en maar schijt hebben aan Nederland. Is dat wat je bedoeld?

Ik geef ze groot gelijk. Gewoon de VOC-mentaliteit overgenomen van de Nederlanders. Aardig geïntegreerd als je het mij vraagt.
@Bartholomeo: die bejaarden hebben hard gewerkt en gespaard, belasting afgedragen en van Nederland een welvarend land gemaakt; Zij wisten dat je eerst moet sparen om wat te kopen en als je het geld niet had, jammer. Helaas is de huidige generatie jong volwassenen meer van hebben, hebben, hebben; grote schulden aangaan incl hypotheek; en als het ze financieel niet zo goed gaat kankeren op de ouderen en ze als dank ook nog eens financieel kaalplukken en het opgebouwde zorgstelsel afbreken. Hulde voor je kortzichtigheid.
@406_v6: hoe zit dat dan met de staatsschuld? Welke generatie heeft de opgebouwd en welke mag hem gaan aflossen?
@rijnounsdoor: pensioenverplichting zorgde ervoor dat NL enorme schulden kon opbouwen .. De schuld van iedereen die ooit naar de stembus is geweest ..
@406_v6: Sparen en dan pas kopen? Als de illuminati van het bankwezen je hoort,dan is het gauw gedaan met jou. Men moet lenen en geld uitgeven. Laat de rente de rest doen.
@marikoelolo: ik spaar ook voordat ik wat koop, nieuwe keuken, andere auto. Heb geen schulden, aardig saldo op de bankrekening.
De jeugd van vroeger ook altijd…
Hoelang is die strook asphalt? 50m a 100m dat kan toch niet zoveel kosten.
@Hupke: Voor mijn oprit wilden ze al 15000 Euro hebben..
@norge:

En over watvoor een oppervlakte spreken we dan?

Want als het aan de prijzen is die @406_v6 zegt dan kan je evengoed voor klinkers gaan. Als je goed uitkijkt leg je zelf natuursteen voor die prijs. Waarom men dan ooit voor asphalt zou kiezen begrijp ik dan niet goed.
@Hupke: want natuursteen is harder, kwetsbaarder en vooral véél gladder, daarnaast duurder in aanleg en onderhoud.
@Hupke: per m^2 ongeveer €16-17 (10cm dik).
@406_v6: en dat is alleen het materiaal, geen arbeidskosten, machinekosten enz.
€200.000,-…?! Omdat ze altijd met 15 man op zo’n machine hangen?
@basfransencarphotography: Kom er eens gezellig bij staan; misschien kom je dan ook eens moe thuis ’s avonds.
Ze reed wel netjes op de rechter baan, kunnen nog veel mensen een voorbeeld aannemen xd . Maar bij die balpen ging ik wel stuk
Zo die vrouw is wel nat gegaan…
Zelf betalen en dan zelf laten meehelpen aan de wederopbouw
Hoe is het mogelijk dat zo’n klein stukje asfalt 200.000 euro kan kosten, dat is toch belachelijk?
@dylan_taylor: Het is beton. Voorzien van wapening, daarom is het ook duurder als asfalt. En zoals ik het artikel lees is ze wel een stukje aan het rijden geweest door het verse beton heen :)
Oerdom volk heb je van alle leeftijden.
-edit: thanks! Is aangepast-
Weg pensioen.
-edit: foutje bedankt! Aangepast-
Ongeloofwaardig verhaal. Een Duitse Baustelle waar wegwerkers aanwezig waren? In mijn beleving zijn die er alleen als ze de Baustelle opbouwen en weer afbreken. Tussendoor zijn ze er helemaal niet en gebeurt er ook niets.
@mashell:
Hoho, niet helemaal waar, ik ben bij Hannover eens geflitst in een baustelle, dus er was weldegelijk iemand aan het werk….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).