Michael Schumacher heeft een lekker pensioen

Auteur: , 44 Reacties

Hij mag dan wel gestopt zijn met de Formule 1, aan een kleiner huis, het openbaar vervoer en een droge boterham hoeft de getalenteerde ex-coureur nog niet te denken.

Kijk die dollartekens in zijn ogen...

De schoenmaker kan de komende jaren naar hartelust zijn geld uitgeven aan paarden, nieuwe Ferrari’s, gehoorapparaten, rollators en andere pensioensartikelen. Wegens een sponsorcontract met de ‘Deutsche Vermögensberatung’ weet hij tot 2020 een lieve 21 miljoen euro binnen te sprokkelen. Daarnaast heeft hij vast ook nog wel wat centjes op de bank staan.

Aan Bild vertelt hij “tevreden” te zijn met de deal. Dat lijkt ons logisch, een paar miljoen per jaar is ruim voldoende voor een coureur die met de benen omhoog mag. (via bild.de)44 reacties

Ik snap zijn tevredenheid wel ja…
Da’s drie miljoen per jaar en alleen maar om een petje van de “Deutsche Vermögensberatung” op zijn hoofd te zetten…

En Räikkönen maar rammen met die matige Lotus en dan ook nog wachten op zijn geld [3 miljoen per jaar exclusief bonussen]…
Die man kan van zijn rente als een koning leven haha. Dit sponsercontract doet het ‘m niet eens echt.
http://www.autoblog.nl/michael-schumacher-is-op-een-na-rijkste-sporter

Ja, hij heeft dat “wisselgeld” niet nodig man.
De kerel is meer dan 800 miljoen waard.
@g40freak: Inderdaad. Als ik meer dan 800 miljoen had, ging ik niet voor een ‘schamele’ 3 miljoen per jaar voor lul lopen met zo’n stom petje op mijn hoofd. De enige (ex-)coureur die dat mag is Niki Lauda.
@Vincegail: Of het is gewoon al het geld binnen harken wat kan en dan voor later wat er nog over is aan de kinderen door geven.
Man man wat ben je toch een triest geval als al zoveel hebt en dan nog gaat schrapen.
Dan ben je dus al zo saai dat je er niets leuks mee weet te doen, je bent te lullig om het weg te geven, nee het enige wat telt is meerrr I wants moarrr
@6cylinder:

Wat bazel jij nou weer? Zou het niet kunnen dat dat bedrijf zelf bij Schumi aanklopte en hem een bod deed? En het is een vrije wereld, neem ik toch aan? Dus ‘die Kin’ mag zelf wel weten welke deals hij aangaat. Weet jij veel wat hij weggeeft aan een goed doel o.i.d.
@FrankypankyV8: De Deutsche Vermögensberatung is al sinds 1996 Schumachers sponsor. Het gaat dus om een verlenging van een reeds existente overeenkomst
@6cylinder: Ik denk niet dat Schumacher naar hun toe kwam om een deal te sluiten, vriend :P Waarschijnlijk andersom.

En tsja, als die gekken dat er voor willen lappen…waarom niet? Het is geen ‘gemeenschapsgeld’ verder, doe ermee wat je wil. Sommige lui kopen een antieke Ferrari voor 15 miljoen. Moeten hullie weten.
@6cylinder: Te lullig om het weg te geven? Alleen al aan de slachtoffers van de tsunami gaf hij $10.000.000,-
Het is gewoon een goeie zakenman.
@Brum: & @FrankypankyV8: & @bozewolf: Sponsordeals met suffe bankiers als je 800 miljoen waard bent is schrapen hoe je het ook wend of keert.
Ik vind het gewoon een teken van intellectuele armoe als je niet weet wat je met zo’n bult geld aan moet.
@6cylinder: Misschien verveelt Schumi zich. Misschien doneert hij na zijn heengaan al zijn centen aan een goed doel en is hij nu al aan het sprokkelen. Weten wij veel.
@bozewolf: Je hebt gelijk wie weet oordeel ik weer eens te snel. Maar ik zou het niet kunnen. Zoveel geld hebben en dan de ogen sluiten voor de letterlijk duizenden levens die je kan redden met al dat geld.
@6cylinder: Dus in jouw ogen moet je, als je over een behoorlijk privé vermogen beschikt, hiermee mensenlevens redden? Wat is dat voor bullshit hippie statement? En hij gaat niet schrapen; als je de moeite had gedaan om het gelinkte (bron)artikel te lezen, dan had je kunnen weten dat Schumacher en de Deutsche Vermögensberater als sinds 1996 een deal hebben. En hij krijgt het niet voor niets, maar zal enkele malen per jaar lezingen geven over zijn successen en wat hij ervoor heeft moeten doen en (vooral ook) laten.

Inmiddels heeft het gezin Schumacher gedurende de afgelopen jaren meer dan 20 miljoen dollar uitgegeven aan goede doelen. Meest recente voorbeeld is dat hij 500.000 euro gaf aan de slachtoffers van de overstromingen in Duitsland eerder dit jaar.

Dus om in je eigen woorden te spreken; je bent een triest geval als je over iemand oordeelt zonder je eerst even te verdiepen in de persoon in kwestie.
@6cylinder: Jaaa, laten we duizenden levens gaan redden ! Laten we blijken hoe rijk we intellectueel wel niet zijn…
Duidelijk het gezever van iemand die het verknipte ‘ons ben zoveul beter dan anderen’ socialistische papje toegediend heeft gekregen.

A) Het is de mans goede recht om met zijn geld te doen wat HIJ wil, niet wat de ‘pluk alle rijken kaal’ socialisten willen.

en

B) Heeft hij nu al meer aan goede doelen gegeven dan jij ooooooiiit in je miezerige leventje in de collectebus zult kunnen stoppen.

Bah, blinde rijkenhaat…
@lemans96: amen! give this man a cigar!
@6cylinder: Schumacher heeft trouwens ook al zijn salaris dat ie in zijn jaren bij Mercedes kreeg ook aan goede doelen gegeven…
@6cylinder:
Wat wil je daaraan doen dan?
Lees je geen kranten soms?
Zelfs het oer-Nederlandsche bestuur van Alpe du Zes hebben zitten graaien.

En van al de poen die al decennia lang naar Afrika is verdwenen had het gehele continent gezondheids zorg, infra sructuur en scholing kunnen financieren.
En had men net zo welvarend, of nog welvarender kunnen zijn als wij.

Voor mij persoonlijk mag de gehele ontwikkelingshulp op de schop.
Op een eerlijke manier handel drijven levert veel meer op dan al dat softe geneuzel.
Dat softe geneuzel levert alleen maar luie mensen op.
@desjonnies: Inderdaad. Per direct alle staatsgestuurde en gefinanciëerde ontwikkelingshulp stopzetten. Geen cent uit de belastingpot meer daarheen. Vervolgens een open Gironummer openen waar iedereen die dat wil, belastingvrij, zoveel mogelijk aan ontwikkelingshulp mag storten als hij/zij wil. Eerlijk en duidelijk.
@Brum:

Wow 10 miljoen van schumi en 500 van heel nederland. Ja het land ziet er na de tsunami van een paar jaren geleden weer fantastisch uit. Haha !
@Brum: agreed. Wie kan zeggen dat hij/zij dat deel van zijn/haar inkomen aan een goed doel geeft! Alles is proportioneel.
@6cylinder: schrapen is niet nodig. Maar als jij zo’n bedrag zou krijgen door een paar jaar en public te verschijnen met een pet op je hoofd waar dat merk op staat (net als Lauda als doet sinds zijn frituur) zou je dat natuurlijk afwimpelen? Bullshit!
@6cylinder: Haha, doe normaal. Dat hij zoveel geld heeft, wil niet zeggen dat je zo’n deal moet laten lopen. Rationeel gezien zou jij dat denk ik ook niet doen, mister Rich Guy;)
Het is lekker boeren, maar feit blijft dat een duitse bedrijf hem sponsort. Voor de rest vd wereld betekent hij niks. Dit contract trekt hem weer ff uit de vergetelheid.
@bempi: nee voor de rest vd wereld betekend hij niks? Het is de meest succesvolle F1 coureur ooit. Wat klets je nou man.
@str8six:

Als dat zo zou zijn, dan zou hij vast meer belangstelling opwekken bij buitenlandse sponsors. Helaas pindakaas. Ja Maradona was ook ooit de beste, michael jordan, tiger woods etc…
@bempi: menneke, lul jij maar een end weg. Maradona is een cokesnuivert, Michael Jordan is wereldwijd nog steeds een fenomeen en Tiger Woods is nog steeds de beste kijk maar op de world golf ranking. http://www.officialworldgolfranking.com/rankings/ Je hoeft geen (buitenlandse) sponsors te hebben om nog steeds de meest succesvolle te zijn. Je hoeft alleen maar naar de feiten te kijken. Dat heeft niets, totaal niets met sponsors te maken.
@bempi: ik gok dat buiten Duitsland meer mensen weten wie Schumi is dan Deutsche Vermogensberatung, denk je niet? En laat dat nou juist de reden van de deal zijn…
@bluebird:

Dat is meestal de bedoeling van een sponsors naamsbekendheid te krijgen. Alleen een beetje sneu dat het om een financieël advies bureau gaat. Zouden ze denk je sympathie kunnen opwekken bv in griekenland etc.. Haha !
@bempi: Daar kom je weer hoor, met je achterlijk Ajax logo…
Het blijft een baas.
Ja Schumacher doet het nog steeds heel goed.
@desjonnies & @lemans96 & @weetyv6 Jooo check deze shit-storm die ik hier over me heen krijg, gevoelige snaar geraakt?
Als het “hippie-bullshit” is om over inlevingsvermogen te beschikken dan ja, guilty as charged.
Ik vind het simpelweg moeilijk te verkroppen dat er elke dag onnodig zonen, dochters, vaders en moeders sterven terwijl gasten rondlopen die 800 miljoen waard zijn.
En wat is is de meerwaarde van 800 miljoen boven 100 miljoen? Wat ga je doen? Opnemen in biljetten en een geld-fort bouwen?

Zo. Kunnen we nu weer over autos hebben.
@6cylinder: wat ben jij een kneus zeg; als iemand zoveel geld heeft weten te verdienen wil dat nog niet zeggen dat je daarna verantwoordelijk bent voor de shit van anderen.
Wat hij met zijn geld doet moet hij helemaal zelf weten, al laat hij het om een rol wikkelen en veegt hij er zijn gat mee af, dan nog heb jij of wie dan ook daar totaal niets mee te maken.
@6cylinder: Ik snap je punt en sec genomen heb je zelfs gelijk. Door het eten van kaviaar leef je niet langer dan als je een bruine boterham met pindakaas eet. Als je voedsel, kleding en onderdak hebt mag je dan ook tevreden zijn en als we alles gelijk zouden verdelen was er ook geen mens met honger (we produceren voldoende) of onnodige ziektes (als gevolg van een slechte leefomgeving).
Maar als jij op een dag 100k netto per jaar mag gaan opstrijken na hard werk, geef jij dan ook 60k weg omdat je met 40k prima uit de voeten kan? Volgens mij koop je dan óf een leuke tweedehands AMG/M/RS, óf je spaart het van een aantal jaar op en je schaft een nieuwe aan. Niet?
@E320cdi: *dan als je = dan wanneer je
@E320cdi: Ook zo’n domme utopie: “en als we alles gelijk zouden verdelen was er ook geen mens met honger”..

Maar wie komt dan nog het riool ontstoppen, of het vuilnis ophalen, of achter de kassa zitten van de plaatselijke AH, of de vakken vullen van de lokale Jumbo..?
ooit over nagedacht?
@E320cdi: Dat is heel wat anders vergeleken met de honderden miljoenen van Herr Schumi,
Maar ik snap je punt wel, wie ben ik om hem te veroordelen. Ik heb nog nooit een leven gered volgens mij.
Shumacher altijd +1 legendarische F1 held!
@bofkont: schrijf dan tenminste de naam Schumacher wel correct.. ;)
@2800cc: Damn flapdrol dat ik ben je hebt helemaal gelijk!!
:)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).