Milieudemonstranten gaan IAA Frankfurt blokkeren

Auteur: , 77 Reacties

Het riedeltje herhaalt zich weer.

Milieudemonstranten gaan IAA Frankfurt blokkeren

De IAA in Frankfurt mag dan een van de grootste autobeurzen ter wereld zijn, het is geen uitzondering op de regel en voelt dus wel degelijk de nodige negatieve veranderingen. Zo heeft de organisatie al tijden te kampen met een sterk toenemend aantal afzeggingen. Ruim twintig kleine en grote merken hebben laten weten dit jaar niet te zullen komen opdagen. Alsof de stress nog niet groot genoeg is, kan de organisatie aankomende september ook rekenen op een behoorlijk aantal demonstranten.

Demonstraties bij dergelijke autobeurzen zijn niets nieuws, maar naar verluidt zal de opkomst van betogers tijdens de komende editie van de IAA in Frankfurt bijzonder groot zijn. Verschillende milieuorganisaties, waaronder Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland (BUND), de Deutsche Umwelthilfe (DUH) en Greenpeace zullen aanwezig zijn in Frankfurt om te demonstreren tegen de IAA.

Enkele organisaties hebben zelfs aangekondigd over te zullen gaan tot het creëren van blokkades, zodat de bezoekers minder gemakkelijk naar binnen kunnen treden. De demonstraties zullen gelijktijdig van start gaan met de publieksdagen (15 september) van het evenement. De IAA in Frankfurt trekt geregeld honderdduizenden bezoekers.

De Duitse federatie van de automobielindustrie (VDA) heeft geprobeerd in gesprek te gaan met de milieuorganisaties, maar slechts enkele van hen lijken daarin interesse te hebben. Vooralsnog hebben de pogingen van de VDA geen resultaat gehad en lijken zowel de demonstraties als de blokkades door te gaan.

Met dank aan Tom voor de tip!77 reacties

Goed moment om het EU leger in te schakelen. Al die hippie’s neer knuppelen die niet weg willen.
@tierelier: Mensen willen neerknuppelen.. Topgozer hoor!
@reactief: De beste ooit.
@reactief: Die linkse activisten houden er dezelfde praktijken op na, stelletje doordrammers.
@toniominestrone: Ja, daar zitten ook knuppels tussen die mensen willen neerknuppelen…
@toniominestrone: precies dat is wat ze doen. Drammen om hun zin te krijgen. Maar zelf niet werken hoor: leven van subsidies, pandjes kraken, bloemen eten en andere dingen doen waar je bleek en mager bij blijft.
Maar ze lusten wel pilletjes die ze helpt op de been te blijven tijdens hippe feesten. Pilletjes van die maffia-labs die hun chemisch afval lekker in de natuur dumpen. Ach, dat zien ze niet, dus daar gaan ze niet tegen protesteren.
En natuurlijk wel 1 of 2x per jaar een lekker verre reis maken met het vliegtuig om hele speciale culturen mee te maken. Culturen zonder besef van milieu, maar het is er zo lekker vrij en ontspannen allemaal.
Grote nietsnutten die linkse bleke drammende milieu hippies.
Helaas loopt de huidige politiek achter hun aan met idioot klimaatbeleid waarmee we onszelf in Nederland volkomen belachelijk en arm mee maken.
@kroon: en toch zijn het fijnere mensen dan de rechtse rakkers. Die geven de schuld altijd aan een ander, liefst de “buitenlanders”, zelf zijn ze blijkbaar zo perfect dat ze niets hoeven te veranderen of er ook maar over hoeven nadenken. De rechtse rakkers marchanderen maar al te vaak met de regels die voor iedereen gelden, ik kan hier wel even parkeren, ik mag best ietsjes te snel rijden, ik, ik, ik. Maar onderwijl spuien ze heel het internet en de verjaardagsfeestjes vol met oproepen tot “keihard aanpakken” van overtreders, een mate van hypocrisie waar links niet aan kan toppen. Dan is een gesprek over een interessante verre buitenlandreis op een mooie zwoele zomeravond onder het genot van een quinoa burger van de BBQ en een biologisch wijntje afsluiten met de vraag “hoe verantwoord je zo’n reis nou naar het milieu en die exotische culturen?” toch veel leuker.
@toniominestrone: dankzij die linkse activisten kunnen de generaties na ons ook nog een beetje fatsoenlijk leven in een leefbare omgeving. Of gun je je kinderen of eventuele toekomstige kinderen geen leefbare omgeving over een jaar of 40?
@maotje: als wij in Nederland niks meer gaan veranderen dan hebben onze kinderen over 100 jaar nog een prima leven. Alleen kost dat leven niet 10x zoveel en hoef je niet schijnheilig te zijn.
@maotje: bla,bla,bla, schei toch uit man met je politiek correct geleuter!
@reactief: yep, tot bloedens toe als het even kan!
@justsomebody: Triest figuur ben je. Meer kan ik er niet van maken.
@reactief: beste Reactief, ik weet niet wie je bent, wat je doet en hoe oud je bent, maar je lijkt mij een behoorlijk links mannetje/vrouwtje die het liefst zelf voor de IAA gaat demonstreren en bomen knuffelen. Ik snap ook eigenlijk helemaal niet wat je hier doet op deze website. Deze website is bedoelt voor mensen die van auto’s houden en niet van bomen, politieke correctheid en ander links gelul. Dus misschien kan je hier beter je mond houden en lekker je gal gaan spuwen op greenpeace.com. on topic: die gasten moeten ze neerknuppelen!
@sirdrinksalotofpetrol: Grappig. Ik ben hier ook al eens voor rechts uitgemaakt.

Iemand proberen te beledigen omdat hij een politieke kant zou aanhangen die je zelf invult.

Ik vind het gewoon belachelijk dat je hier doodleuk kunt verkondigen dat je deze mensen zou moeten neerknuppelen omdat ze gebruik willen maken van hun demonstratie recht.
Iemand vult nog aan dat het tot bloedens toe moet zelfs. Zulke ideeën vind ik behoorlijk triest en als je zoiets normaal vind, blijkbaar een hoop, gezien de plusjes, zou je wat mij betreft wel wat extra opvoeding kunnen gebruiken.

Dat vervolgens het arsenaal vooroordelen over alles wat ‘links’ zou moeten zijn aangehaald wordt vind ik ook weer opmerkelijk. Alsof iedereen ze persoonlijk kent. De grappigste is natuurlijk nog dat ze allemaal niet zouden werken… gezegd door degenen die hier hun dagen slijten met reageren…
@reactief: * de grap is / het grappigste is
@tierelier: Je bedoelt dat EU-leger waar de Autoblog-reaguurder typisch tegen is, wegens ‘teveel Brussel’?
@BaRa: er is ook geen groot Europees land wat zijn souvereiniteit uit handen wil geven ten koste van een Europees leger. Allemaal retoriek van kleine landjes zonder betekenisvol leger en linkse pacifisten die een knuffelleger willen. Samenwerken is prima, kun je samen inkopen, oefenen en trainen, maar de inzet van leger moet een nationale verantwoordelijkheid blijven. (En voor de leken: Nee de NAVO beslist niet of een land zijn leger inzet, een land bepaalt of het bijdraagt aan een NAVO-missie. In Nederland doen we dat middels een artikel 100-brief).
@tierelier: Lijkt mij ook de beste oplossing.
@tierelier: waar zijn de bruinhemden als je ze nodig hebt?
Tipt iemand die milieugekkies ook even dat de grootste kunststofbeurs van Europa in oktober in Düsseldorf is. Hebben ze gelijk weer een uitje.
@soes750: Nah, die sector verdient het ook niet om lastig gevallen te worden door dit soort hippies. Er vindt daar genoeg innovatie plaats met kunststoffen die ofwel biologisch afbreekbaar zijn, of dermate duurzaam zijn dat je product langer meegaat
@Edge: ik ben het met je eens, maar dat maakt die gekkies niks uit.
Waarom gaan ze niet voor een van die gigantische bruinkoolmijnen in Duitsland staan. Daar gaat het een stuk meer fout dan bij de auto-maak-wereld.
We kunnen nou eenmaal niet zonder vervoer per auto. Minder, ja, maar zonder; nee.
Echter, bruinkool grazen en verstoken; omdat je het kan compenseren met het aankopen van groen-certificaten of verbranden van Amerikaanse bomen… daar zit een echt probleem.
@gregorius: dat doen ze reeds, tevens ”wonen” ze daar waar bruinkool gegraven gaat worden
@gregorius: toevallig het nieuws gevolgd de laatste paar jaren? Of heb je een filter voor dat nieuws dat niet in je kraam past?
@bara: corebusiness van facebook, voor jou een veilige internet bubbel met een veilig en lekker eenzijdig wereldbeleid creëren.
@mashell: Ik zit niet op facebook, schat. Daar kan het dus niet aan liggen. Verder luister ik nauwelijks naar het nieuws, en lees ik maar sporadisch de mainstream kranten. Het dan toch weten, zou dat misschien kunnen liggen aan de aard van het nieuws zelf…?
@gregorius: geen bruinkool = geen elektriciteit = geen Tesla’s. Ergo: bruinkool is goed voor het milieu.
@gregorius: de invloed op het milieu op je mooi genoemde bruinkoolmijn is niet overal negatiever dan de invloed van het wegverkeer. De luchtkwaliteit in bijvoorbeeld parijs wat echt problematisch is komt echt niet door een bruinkoolmijn.
“Enkele organisaties hebben zelfs aangekondigd over te zullen gaan tot het creëren van blokkades, zodat de bezoekers minder gemakkelijk naar binnen kunnen treden.”

En uiteindelijk kunnen we alsnog naar binnen, maar dan alleen met wat extra haatgevoelens richting de milieulobby. Strak plan! Zo ga je zeker zieltjes winnen!
@gio_goedhart: Die geven geen donder om t milieu. Willen alleen met hun kop op tv of in de krant. In NL heeft een milieuclubje via rechtzaken de overheid de oorlog aangezegd. Dat daardoor allerlei milieuvriendelijke projecten jaaaren vertraging oplopen of zelfs helemaal niet door kunnen gaan interesseert ze niet. Daar gaat het niet om. Het gaat om schreeuwen. Opvallen. Aandacht krijgen. Jezelf belangrijk maken. Daarom staan er ook altijd een paar van die hippies en hippe huismoeders bij die boerka protesten. Die staan er niet voor die dames, die staan daar om te laten zien, kijk eens ik spring op de bres voor minderheden. Kijk mij eens tolerant zijn.
@e34m5touring: Zoo.. jij kent ze allemaal. Lekker generaliserend bezig.

Zo ben jij toch net zo kort door de bocht bezig als deze demonstranten. Uitersten opzoeken en tegenover elkaar gaan staan…
@reactief: Ik zie wat ik zie en schrijf daarover. Wat jij daarvan vind doet me vrij weinig. Net zoals die milieuclubjes niks doen met mijn mening. Balance restored….
@e34m5touring: Voortschrijdend inzicht vraagt om te beginnen inzicht. Ik begrijp dat je bij je standpunt blijft.
@e34m5touring: je ziet iets. Vult zelf wat vooroordelen in. En denkt dan dat je gelijk hebt. Oké!
@reactief: Ik zeg niet dat ik gelijk heb, het is mijn mening. Als jij het daar niet mee eens bent, fine. Betekent niet dat ik ineens denk, ohh reactief zegt het dus het klopt niet….
@e34m5touring: Je hebt nu in ieder geval gelijk. Want dat zei je inderdaad niet.
@e34m5touring: dat die mensen daar toch tijd voor hebben naast hun werk, oh wacht ff……..
@lekkerlinksrijden: wie heeft er nou tijd over om te werken? Heb je niets beters te doen?
@gio_goedhart: Ik hoop dat de lokale driehoek flink optreedt tegen dit soort belachelijk gedrag, zeker als aanrijdroutes van hulpdiensten ermee belemmerd worden. En daarnaast beroof je mensen gewoon van hun vrijheid om te gaan en staan waar ze willen, dat is tegen de grondwet en tegen het EVRM. En ja, dat klinkt vrij dramatisch, maar dramatische taal is de enige taal waar dit soort clubjes naar luisteren.
@gio_goedhart: en extra co2! 😄
@gio_goedhart: Voor eigen rechter spelen komt steeds dichterbij op deze manier. Ik heb geen compassie voor dit soort huilie huilie motieven. Ik wil gewoon auto’s kijken :)
Gewoon met mustangs die kant op gaan….

En ja ik wil mij wel beschikbaar stellen om te gaan hippie bowlen…
@spykerboy: Ik zou een pickup pakken met een Cummins, beetje kietelen, de uitlaat rechtdoor laten gaan en de eindpijp naar de zijkant afbuigen. Af en toe flink gas geven als je zo’n groepje voorbij rijdt. Lachen man :)
Voorbeeld van de tweedeling die steeds gekkere proporties gaat aannemen.
Weten ze ook waartegen ze protesteren? Want volgens mij wordt dit de meest elektrische IAA evarrr
@gulli: ik heb ook geen idee wat hier het nut van moet zijn. De auto-industrie is juist hard aan het werk met omvormen. Dat is toch juist wat ze willen? Lijkt mij dat je beter kunt samenwerken en de industrie te helpen met kennis dan ze te dwarsbomen. Maar ja gillen en schreeuwen is makkelijker
@gulli: Een op de twintig voertuigen elektrisch? Dat is een ironische insteek op het begrip ‘de meest elektrische’…
@BaRa: ik ga er nog steeds van uit dat het meer elektrisch getint is dan voorgaande edities. Dus ja: meest elektrisch
@gulli: maar… Maar… Maar… Euh… Aha! Fijnstof van banden en remmen van ev’s. Zo punt gemaakt,doei.
Hoe komen al die demonstranten eigenlijk in Frankfurt?
@ghengiskhan: ja, precies. Dat zal niet lopend of met de fiets zijn.
@stephane8200: lopend waarbij de rubberen zolen dusdanig slijten dat dit zorgt voor immense fijnstof. Nog maar te zwijgen van de extra voeding die ze tot zich nemen om genoeg energie te hebben om de wandeltocht te volbrengen. Krijgen we ook nog een mestoverschot.

Pffff, de extra voeding moet ook weer naar de winkel gebracht worden.

Problemen, problemen, problemen, problemen…..
@ghengiskhan:

Met een walmende en stinkende hippie-bus
Ze moeten niet teveel aan het milieu doen. Ik voorspel dat het over een paar maanden een stuk kouder is dan nu. Straks bevriezen de uitkeringen nog.
@rickthestig: Ik moest oprecht gniffelen toen ik dit las.
Ik kwam ook een artikel tegen op een andere site betreffende dit onderwerp, hierin stond de volgende uitspraak:

‘Auto’s moeten plaatsmaken voor trams, fietsers en voetgangers in onze steden, wat betekent dat de auto-industrie moet krimpen”, aldus ‘Sand im Getriebe’.

Volgens mij hebben deze mensen niet alleen gedurende de protesten een bord voor hun hoofd, buiten dat het inkrimpen van de auto-industrie vele economische gevolgen zal hebben is het ook iets wat onhaalbaar is.
Het lijkt wel op begin vorige eeuw, waarin er absurde regels tegen auto’s werden bedacht om ze te weren uit het straatbeeld.
@varln1991: Er is niets onhaalbaar aan. We maken voortdurend dat soort van aanpassingen mee. Twintig jaar geleden was het ondenkbaar dat er op roken strenge straffen zouden staan. Vandaag is het eerder de vraag waar roken niet verboden is, dan wel. Verandering is nooit makkelijk en gaat nooit vanzelf. Maar dat is nog geen synoniem voor onhaalbaar. Dat je ’t onhaalbaar vindt, zegt meer over de psychologische kant van de zaak dan over de realiteit.
@bara: De vraag is of het wenselijk is.
@karaya: het antwoord daarop is volmondig, zonder enige twijfel, NO M*THERF*CKING WAY!
@karaya: Zeer zeker dat het wenselijk is. Meer nog, het is domweg nodig. Mensen vinden het lastig om te veranderen, maar dat doet niets af aan de noodzaak.
Ik snap die demonstranten niet zo goed. Als er één sector is die zeer publiekelijk inzet op het schoner maken van hun producten, dan is het wel de auto industrie. Is het niet middels elektrische auto’s, dan is het wel via onderzoek naar waterstofauto’s of benzine- en dieselauto’s die middels allerlei vernuftige concepten stukken minder schadelijk voor het milieu zijn dan voorheen. Milieuorganisaties zouden deze ontwikkeling juist moeten toejuichen.
@edge: Het is de auto-industrie die ons de SUV / Crossover in de maag gesplitst heeft. De reden? Ze kunnen er meer mee verdienen. Dat een SUV meer verbruikt en meer grondstoffen nodig heeft (door zijn grootte) kan de auto-industrie vierkant niet schelen. Het verhaaltje dat het de consument is die het wilt, is nonsens. De vraag naar SUV’s is gecreëerd door de marketingafdelingen van de autofabrikanten. Onze Europese auto-industrie is het schoolvoorbeeld van een branche die een principe lippendienst bewijst, maar halsstarrig weigert van zichzelf te reguleren. Als de overheid dan ingrijpt, schreeuwen ze moord en brand.
@BaRa: dat is onzin, als wij geen suv/crossover kopen dan stoppen zij wel met het maken van die hokken.
@lekkerlinksrijden: precies net zoals zo stoppen met driedeurs en cabrio’s. Maar het is wel zo dat als het niet aangeboden wordt het ook niet gekocht kan worden. Het is de klant die om de SUV vraagt.
@lekkerlinksrijden: Heb je nu echt zo’n slecht begrip van de menselijke psyche?
@Edge: het is alleen een beetje jammer dat de autoindustrie alleen steeds de boel in de maling neemt met hun onderzoeken naar uitstoot enz. Dat vertel je dr dan gemakshalve even niet bij.
HeT kLiMaAt ZoRgT eR vOoR dAt We AlLeMaAl DoOdGaAn
@baklava: ‘Leven’ is nu eenmaal terminaal ;-)
@BaRa: Er schijnt een wetsvoorstel te liggen waarin geopperd bv wordt om iedereen die geboren wordt zijn rechten en plichten mede te delen.
Lekker kortzichtig weer om daar bezoekers lastig te gaan vallen. Op die manier gaan we deze gekkies echt serieus nemen.
In plaats van een goede discussie voeren (die ze toch gaan verliezen) gaan ze maar mensen blokkeren en lastig vallen. Ligt het aan mij of ligt het er wel heel dik op dat het IQ van die mensen niet zo bizar hoog is?
@rike: je hoeft in de laatste zin je niet af te vragen of het aan jou ligt. Als je zelf deze vraag stelt dan is je IQ ook niet zo hoog, toch?

Demonstreren kunnen ze (op het randje) maar oplossingen aandragen en zelf inovaties bedenken dat lukt ze niet. Dan is het makkelijker om met z’n allen de aanvoerder te papegaaien.
Er wordt een Levensgevaarlijke samenleving gecreëerd;
puur op basis van onwetendheid en (persoonlijke) onvrede (vanwaar anders de haat jegens anderen).
Jammer is dat.
Ik zal mijn teaser meenemen. Als er een voor me staat im Frankfurt ligt ie op de grond. Ga ander mensen lastigvallen
@drommedaris: Ja, met een ‘teaser’ zal je ze zeer zeker afschrikken. ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).