Verzamelaar betaalt godsvermogen voor unieke MV Agusta

Auteur: , 17 Reacties

Hij maakt er in ieder geval heel wat zielen mee blij.

Verzamelaar betaalt godsvermogen voor unieke MV Agusta

Regelmatig zien we verhalen voorbijkomen van verzamelaars die miljoenen uitgeven aan waanzinnige auto’s en motoren, met geen enkel ander doel dan deze in bezit te krijgen. Het aanschaffen van een dergelijk object via een veiling waaraan een stichting is verbonden zal ongetwijfeld fijner aanvoelen. Immers, zo krijg je wat je wilt en help je anderen door indirect je fortuin te doneren.

Dit is precies wat een motorverzamelaar afgelopen weekend heeft gedaan bij een veiling van UNICEF. Het fonds voor kinderen, opgericht door de Verenigde Naties, hield op 9 augustus een veiling waarbij een tal van producten onder de hamer gingen. Motorfabrikant MV Agusta was ook aanwezig met een van zijn speeltjes: een one-off F3 800.

Verzamelaar betaalt godsvermogen voor unieke MV Agusta

De F3 800 was speciaal voor het evenement gehuld in de kleuren van UNICEF. Zo heeft hij blauwe stiksels in het zadel en prijkt het logo van het fonds meermaals op de fiets. Het maakt dat de tweewieler wellicht niet zo aantrekkelijk is dan wanneer je hem zelf samenstelt bij de dealer, maar dat is dan ook niet het doel. Daarbij: de F3 800 wordt wel gewoon aangedreven door een 150 pk sterke driecilinder, die graag 13.000 toeren draait.

Volgens de organisatie van het evenement heeft een verzamelaar tijdens de veiling 112.000 dollar, ofwel 100.000 euro afgerekend voor de fiets. Het volledige bedrag wordt overgemaakt naar UNICEF, dat het vervolgens zal gebruiken (kans)arme kinderen te helpen.17 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dat is geen kinderfiets.
Je moet je naam maar eens veranderen naar ikschrijfookovermotoren. ;)

Bizar bedrag. Maar alles wat je boven marktprijs betaald kan gewoon als gift opgegeven worden. Dus aftrekbaar voor belasting.
@reactief: tja, hij doet het toch zomaar. Een one-off zou ik dit ook niet noemen want dan kan je alle motoren die anders zijn dan standaard “one-off” noemen. Maar dat terzijde, mooi gebaar van die schenker.
@reactief: zo makkelijk is dat niet om een gift af te trekken voor de Belasting in NL. De vraag is aan wie je betaalt op de veiling. Diegene dient een ANBI status te hebben om voor aftrek in aanmerking te komen.

Het lijkt erop dat hier aan Augusta betaald wordt en zij aan de VN.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Algemeen_nut_beogende_instelling
@erik2907: Dit is niet in NL. Heb wel eens gelezen dat het zo werkt bij die goede doelen veilingen in de VS. Maar ik ben ook geen expert hoor.
@reactief:
Bizar bedrag? Vind ik nogal meevallen….. hij betaalt minder dan een halve ton boven de marktprijs
@bennyweisz: hoe gaat het met je rekenen? Een F3 800 heb je voor net geen 20k, dus ruim 90k boven marktprijs
@f31bmw320d: hijisnieweisz he
Schitterende kleurstelling en mooi design.
Mooie fiets!
Autoblog?
@godfather: zo nu en dan iets over motors is niet verkeerd.
@emping: Dat lijkt me wel verkeerd aangezien dit autoblog is ;)
Hoeveel gaat er hiervan naar het salaris van de directeur van Unicef?
@deltaevo: meer dan genoeg om graag directeur te willen zijn.
@deltaevo: Want jij werkt gratis?
Leuke kleurstelling, wel even die logo’s van UNICEF wegpoetsen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).