Miljaar! Het verhaal van de gebietste Belgische race-Lotus

Auteur: , 25 Reacties

De eigenaar van de racer was niet verzekerd, wat hem een strop oplevert van 60.000 Ekkermannen tenzij de auto wordt teruggevonden. Komt deze Lotus jou toevallig bekend voor?

Locust

Afgelopen vrijdag was het weer eens vrijdag de dertiende, maar het was juist zaterdag de veertiende die onheil met zich meebracht voor onze zuiderbuur Denis Vandensavel. Die nacht werd zijn Lotus Elise inclusief de trailer waar ‘ie in stond gejat vanaf de parkeerplaats van het Dunston Hall Hotel.

Volgens Het Nieuwsblad moet de auto inclusief trailer behoorlijk opgevallen hebben, ondanks het feit dat alle Nigel’s en hun oma’s in het weekend met Elise’s naar de circuits togen voor trackdays. Hoe dan ook hoopte Denis dat de Locust Lotus snel teruggevonden zou worden daar deze geen stratentoelating heeft in het Verenigd Koninkrijk. Doch deze hoop bleek ijdel te zijn.

Een bittere pil voor Denis, die de auto pas twee maanden geleden gekocht heeft en deze samen met zijn team net had geprepareerd voor de Lotus Cup Europe wedstrijden in Kent, Le Mans en op de ‘Ring. De teleurstelling druipt dan ook af van deze quote:

“Echt slecht nieuws. En hij is niet verzekerd tegen diefstal, dus ik kan er niet zomaar een nieuwe kopen…”

Gelukkig is de auto- en racewereld niet alleen keihard, maar vaak ook sociaal als dat echt nodig is. Bijvoorbeeld als een schurk een auto jat. Via de Facebook-pagina van de Lotus Cup werd dan ook al snel een zoekactie op touw gezet. Even leek het erop dat deze succes had, getuige deze post van de zestiende.

“…It seems quite positive that the car and trailer may have been recovered. We won’t get confirmation one way or other until tomorrow as there is an ongoing investigation involving Suffolk & Norfolk Police. The response to this thread has been amazing with over 1000 direct shares leading to nearly 1500 shares total and 117,000 people seeing this. As soon as we get confirmation that it’s this car and the condition etc tomorrow we’ll post but as said it does look quite positive and if that’s the case it’s as a result of those who have read and shared and acted on this thank you. Will be back!”

Maar helaas, uit een update van een dag later blijkt dat de Lotus nog steeds foetsie is. Alleen de Ford Mondeo (rijtest) die de klauwers gebruikten om de trailer inclusief Lotus mee weg te slepen is teruggevonden.

“please keep looking ** ok sorry for lack of update. Things have got very confusing between the 2 Police forces that are involved. We’ve had a number of updates today. After being told that 2 cars and trailer had been recovered it turns out the Police only have the Mondeo that was used to take the trailer and Elise. The investigation is on-going but they have advised that we ask everyone to continue to keep an eye out. The help that people involved in this thread has been amazing and has at least so far got one result.”

Dat betekent dat we door de bobbies van de Norwich Police vriendelijk worden verzocht ogen en oren open te houden voor een linksgestuurde witte Elise Cup R met het VIN-nummer SCCLHCRL3FHH11482. De auto stond op het moment van stelen op een open trailer met twee assen en het kenteken UTS 229. Aanvankelijk is de auto op de Facebook-pagina van de politie trouwens omschreven als een Lotus 7, waardoor Engelse reaguurder Dave Carr wel een theorie heeft over hoe de Elise tot op heden kon ontkomen aan de lange arm.

“Lotus 7 mk4 ended production in 1973. The car the police should have been looking for is an Elise which is a current model. It is a 2016 car and does not resemble the 7 in anyway, no wonder they were chasing it and lost it, probably overtook it during the chase !!!”

Enfin, inmiddels staat de auto in heel Europa inmiddels geregistreerd als gestolen. Mocht je dus toevallig in de markt zijn voor een race-Lotus en ergens een enorm scherpe deal tegenkomen, check even extra goed het VIN-nummer. Hopelijk zit Denis dan binnenkort weer achter het stuur om curbstones te verslinden.

Bedankt Quinten voor de tip!25 reacties

Worden racewagens doorgaans niet voor diefstal verzekerd, wist ik niet. Uiteraard dien je met je poten van andermans spullen af te blijven.
@dell: Lijkt me ook best lastig in de verzekering. Want doorgaans verzeker je een straatlegale auto met kenteken tegen diefstal (met all risk verzekering), en iets op chassisnummer verzekeren is best een hoop gedoe.
Ik vraag me af hoe praktisch het is om zoiets te verzekeren. Het valt in ieder geval buiten alle andere standaard verzekeringen, ook al staat ie thuis in je garage, omdat alles met auto’s onder een andere categorie vallen.
@fanboy: Je hebt gewoon motorsport verzekering, zelfs all inclusive tegen schade tijdens races of gewoon tegen diefstal in stalling.
Hopelijk vinden ze hem terug. Volgende keer gesloten trailer nemen, is toch wat minder *bling bling* voor de eksters …
@onehp: Als ik een trailer zou stelen, zou ik een gesloten trailer nemen. Ten eerste zijn die minder opvallend en ten tweede, wat deels samenhangt met het eerste, staan de echt dure auto’s in gesloten Brian James trailers.

OT: wie verzekerd er een auto van dat kaliber nou niet tegen diefstal… dat vind ik wel apart. Ik heb zelf meerdere hobby auto’s en deze zijn allemaal verzekerd tegen diefstal juist omdat ik zie niet dagelijks zie en ik graag wat geld terug wil zien als iemand ze meeneemt.
@airc: in een oude versleten uitziende dekzeiltrailer met een vuile Mondeo ervoor dan ;)
Begrijp je punt (stelen doen ze toch), maar een P1 GTR laat je nog veel minder staan in een open trailer over een nacht. Valt enorm op tijdens de dag, en snachts komen ze er vast ook mee weg hoor…
Die is allang versleuteld tot losse delen. Vervolgens koopt de onrechtmatige eigenaar daarvan een schadewagen en klaar is Case(y).

Anyway; mega triest dat er nog altijd mensen zijn die stelen. De loterij winnen is niet hoopgevend maar hard werken betaald zich wel uit. Gewoon niet zo snel opgeven.
Tja, sneu voor die man maar tegelijkertijd niet zo slim om een paar euro’s te besparen om hem niet te verzekeren.
Over 50 jaar een van de beste barn finds Met verhaal!
@qoekje: ja of hij komt voorbij in Car SOS omdat de eigenaar helemaal verrot is van al het stelen en de auto 50 jaar in een vochtige schuur heb gestaan.
Wellicht kan de eigenaar zich voorlopig tevreden stellen met Lotus toiletpapier.
@donvincenzo: Voor de duidelijkheid: dan heb je toch een Lotus als je aan de race bent.
@donvincenzo: Oh, hou op!
Na de Brexit zal ie wel niet zo gemakkelijk de grens over kunnen. Maargoed.. erg spijtig voor de eigenaar, hopelijk kunnen ze hem (heel) terugvinden.
@misterdrogba: die Brexit is pas over 2 jaar. Nu is het vooral nog bla, bla, bla maar het VK is gewoon nog EU lid.
Jeetje wat enorm zuur voor die eigenaar!

Maar mbt z’n reactie over de Lotus 7/Elise kwestie. Geen enkele agent, of heel weinig, zullen die details weten/snappen hoor. Die zoeken gewoon een witte sportwagen op een dubbelassige trailer.
Ergens in een gestripte Lotus moet je toch wel een gps tracker kunnen verstoppen en anders in de trailer.
Te triest voor woorden. Trek er je lering uit en verzeker dit soort waardevolle objecten maar beter gewoon tegen diefstal!
Mooi verhaal
Tja, dat is dan ook wel een beetje dom…..
Hopelijk komt de wagen nog uit, en dan nog hopen dat hij nog in goede staat is!
Ik heb in mijn auto een gps tracker zitten, netjes verstopt, als er toch iemand denkt van hem te stelen weet ik tenminste meteen waar hij is. Zeker voor een overnachting bij een trackday.
@birgini: Helaas hebben de beter georganiseerde bendes vaak methodes om de GPS te blokkeren (radio-jammer, of gewoon in een loods onder een dik dak) waardoor een GPS tracker van beperkte waarde is. Mocht je met de minder georganiseerde types te maken hebben kan het wel nuttig zijn.
Misschien kan @Rachid hem wel vinden, die is daar goed in! :)
Als je 60000€ kan uitgeven aan een circuitspeeltje maar het nalaat om een paar euro’s uit te geven voor een deftige trailer/verzekering dan ben je een domme Belg(ben zelf 1, maar genen domme) ;-)
Nederlanders zijn bijkans oververzekerd …belgen doen dit toch anders kennelijk…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).