Minister Hennis pakt 23 verkeersboetes in een jaar tijd

Auteur: , 59 Reacties

Onze minister van Defensie rijdt uiteraard niet zelf. Die strekt net als haar ambtsgenoten haar benen op de achterbank - in haar geval op die van een Audi A8 met chauffeur. Die laatste weet het gaspedaal prima te vinden.

Haastige Hennis bij haarr DienstAudi

Dat heeft de Telegraaf uit een overzicht van het ministerie van Defensie gevist. In één jaar tijd zou de chauffeur van Hennis 23 verkeersboetes hebben meegepakt. Goed voor een totaal boetebedrag van 1.300 euro.

Hennis + chauffeur gingen het vaakst nat op de A12. Daar werden ze door het alziend oog van de trajectcontrole 12 keer beboet, het meeste bij Leidschendam-Voorburg, vlakbij Den Haag. Volgens een persvoorlichter van de VVD-minister zijn de boetes niet goed te praten, maar wijst er wel fijntjes op dat ze veel kilometers maakt. Oh, okee.

Of Hennis danwel haar chauffeur de boetes zelf betalen, of dat deze per ongeluk steeds worden gewist door een VVD’eske stroomstoring, is nog niet bekend. In 2008 was het nog zo dat de Staat verkeersboetes tot 10 km/u voor een aantal ministers betaalde. Gekkenwerk, we know.

Fotocredit: @JeanineHennis59 reacties

Zelf betalen? Nee joh, accijnsverhoging!
@volvo-s60-adept: Misschien wilt ze het wel terugbetalen in natura? Striptease?
@bsxc2: mag ze bij mij beginnen.
Goed voorbeeld.
Lekker snel wijf, goed voor de staat!
Op naar de chauffeurscursus van Sander!
Kan niet zeggen dat mijn chauffeur ook zoveel boetes binnen harkt, maar ikzelf zou best tevreden zijn met 23 boetes per jaar. Ben benieuwd wat de gemiddelde leaserijder hiervan vindt. Zolang ze de boetes zelf betaald heb ik er geen problemen mee.
“In 2008 was het nog zo dat de Staat verkeersboetes tot 10 km/u voor een aantal ministers betaalde.” Vestzak-broekzak situatie, kan je moeilijk betalen noemen.
Ze moeten dit dus zelf betalen. De staat betaald ze niet.
Alsof het hun met hun loontje wat boeit, zo’n prent meer of minder..
Och, dat valt wel mee. Voor iemand die zoveel op de weg zit. Dat zijn nog geen hoeveelheden waarbij je kan zeggen dat ze standaard veel te hard rijden.
Bij veel dikke zakenauto’s heb ik vaak het idee dat te hard rijden gewoon uit financieel oogpunt wordt bekeken. Een paar boetes per week riskeren kan wel uit als je als grootverdiener elke dag 10 minuten eerder op je werk bent.
Als mijn chauffeur 23 boetes per jaar zou rijden zou ik hem toch eens bij Hans Anders langs sturen.
Professioneel chauffeur en dan 12x gepakt worden bij trajectcontrole….
@E34M5Touring: het ligt er maar net aan wat voor instructies je aan de chauffeur geeft…
@escort77: Als je weet dat er trajectcontrole is, lijkt mij dat niet het punt voor tijdswinst. Pak je snelheid dan op voorgaand traject of dr na. Maar in de trajectcontrole is gewoon bewust boetes pakken. Zeker als je dan al vlak bij Den Haag bent. En dus een ‘ik ben 5min later’ smsje volstaat. Ik begrijp uiteraard ook wel dat ze wel is een boete pakt, maar 12x in dezelfde trajectcontrole op een paar min van Den Haag……
@E34M5Touring: Totdat ze je pakken met een telefoon achter het stuur, dan kon je beter wat te hard rijden.
@towi1989: Ik neem niet aan dat de chauffeur tijdens het rijden de overige kamerleden gaat smsen.
@E34M5Touring: ministerraad, kamervragen, interviews, radio- en tv optredens… Ja, dan zou ik ook een sms-je sturen dat ik 5 minuten later ben. De wereld wacht maar, ik rijd namelijk in een trajectcontrole.
@Goed_Koopman: Je kan ook gewoon op tijd weggaan of je agenda beter plannen. Nogmaals, 12x, waarvan het grote deel net voor Den Haag. Als je het 5 min van je bestemming nog moet winnen is het tijd voor een andere chauffeur.
@E34M5Touring: hoe vaak denk je dat ze dat stuk A12 per dag meepakt? Twee keer? Vier keer? Zes keer? Druk het aantal boetes als percentage van het aantal passages op jaarbasis uit. Eens kijken of het dan nog zo ‘erg’ is. Die 12 boetes stellen niks voor en heb en zekers niets te maken met de rijvaardigheid van de chauffeur. Hoe kortzichtig kun je zijn.
@Goed_Koopman: Ik vind het niet erg, ik hoef ze niet te betalen. Maar als Johnny Leasbak in de trajectcontrole wordt gepakt is het de domste lul op aarde, en als een professionele chauffeur het doet ben ik kortzichtig.
@E34M5Touring: … en jij denkt nog steeds dat een minister baas is over zijn/haar eigen agenda… grow up!
@E34M5Touring: Het feit dat hij in een jaar tijd slechts 12x gepakt wordt door die trajectcontrole, terwijl hij er dagelijks waarschijnlijk meerdere malen langs komt, betekent volgens mij maar één ding: de minister heeft haar chauffeur die 12 keer gevraagd om harder te rijden zodat ze op tijd bij een belangrijke afspraak kon zijn. Een eventuele boete neemt ze daarbij voor lief. Gezien het gemiddelde boetebedrag van €56,23 zijn er ook geen schrikbarende snelheden gehaald.
@potver7: Nou, dan heeft het toch helemaal geen zin. Als je maar iets te hard rijdt heb je geen enorme haast, maar gewoon geen zin om de cruise control opnieuw in te stellen. Kijk, als zij daar 12x met 180km/h doorheen klapt omdat ze per se ergens op tijd MOET zijn, prima. Maar als jij met 95km/h door die trajectcontrole rijdt had je ook niet echt haast.
@E34M5Touring: Ehm, als de ministersauto geflitst wordt met 180/uur dan zijn de rapen gaar natuurlijk. Bovendien wordt je bij zo’n trajectcontrole bekeurd op de gemiddelde snelheid over een wegvak, niet de maximaal gereden snelheid. Dus de wagen kan best 130-140 aangetikt hebben. Maar haar chauffeur heeft, naast de oproep van de minister om haast te maken, nog een paar andere opdrachten: veilig rijden (niet bumperkleven, alleen te hard rijden als de verkeerssituatie het toelaat), anticiperen, en bovendien heeft hij/zij geleerd niet te hard te accellereren en af te remmen als dat niet strikt noodzakelijk is.
@potver7: Je zegt zelf dat de boetebedragen te laag zijn voor enorme overtredingen. Dus 3sec 140km/h aantikken gaat je gemiddelde echt niet drastisch omhoog halen. Nogmaals, het maakt me niet uit dat ze bekeuringen krijgt, alleen op het stuk waar zij er 12 te pakken heeft kan ze onmogelijk tijd goedmaken. Dan vind ik het onzin dat je juist daar steeds gepakt wordt. Dat jij vind dat het prima is vind ik geen probleem, echter ik snap niet dat een profi chauffeur, die toch ook moet weten dat je op dergelijke korte stukken voor je bestemming niks kunt winnen, juist daar besluit harder te gaan rijden.
@potver7:
Klopt, geen schrikbarende overschrijdingen, maar in de ogen van haar collega Ivo O. ben jij een notoire verkeerhufter die keihard aangepakt dient te worden als jij dit presteert.

Nu rij ik dat stuk al jaren bijna dagelijks en bij mij staat de boete teller nog steeds op 0, en dat geld dus ook voor de trajectcontroles op de A4, A12 en A13 waar ik eveneens wekelijks door gehinderd wordt.
Oh, het zou leuk zijn als de ministers ook bijdragen storten in de staatskas door hun boetes te betalen.
Minister Hennis heeft natuurlijk nooit haast en dwingt haar chauffeur niet om door te rijden…
Te belachelijk voor woorden. Of ze betaald het met haar, door ons betaalde, salaris. Of de betaling gaat direct als onkosten van het geld van de belastingbetaler af.
In tijden van crisis, waarin op van alles moet worden bezuinigd, is dit gewoon een grote “fuck you” naar heel belasting betalend Nederland toe.
En bedankt. Arrogant kutwijf.
@azenomei:
En? Hoe ver heb jij het als belastingbetalend, eeuwig kankerend sujet gebracht? Tot iemand, die lekker anoniem vanachter zijn toetsenbord een minister een “arrogant kutwijf” “durft” te noemen. Da’s een niveau wat respect afdwingt………
@9000cse: Ik durf het ook in haar gezicht, maar helaas ben ik te druk met werken (lees: centjes verdienen om aan de staat over te dragen). Gelukkig heb ik voor het slapen nog even 10 minuten de tijd om hier nog even te reageren. Probeer trouwens eens wat aan je zinsopbouw te doen, want dit lijkt nergens op.
Ophef om niks. 23x per jaar = 2 per maand en 1300 euro gedeeld door 23 = 55 euro per keer, voor iemand die dagelijks met een drukke agenda van hot naar her gereden moet worden, vaak na uitlopende besprekingen nu met de bezuinigingen op Defensie. Als ze nou voor vier ton een kamertje huurde in Den Haag omdat de dagelijkse reis naar huis in het Utrechtse zo lang is, ja dan is er reden om te gaan schreeuwen.
Moet je niet willen dit, ook al is je uurloon erg hoog. In feite praat je dan klasse-justitie goed. Ik rijd zelf ook 40k per jaar, maar ik blijf dit jaar steken op 1 parkeerboete van net boven de 60 euro.
ach joh ..

ze krijgt waarschijnlijk genoeg subsidie omdat ze die “chauffeur” uit een achterstandswijk getrokken heeft ..
@lincoln: waar komt dit nou weer vandaan? Haar chauffeur heeft een uitgebreide chauffeursopleiding gevolgd vent. Dus wat lul je nou neerbuigend.
@Henk_he:

23 verkeersovertredingen ??
Wij hebben sowieso de lekkerste minister van Defensie.
@2cool4school:
Yep, het hele defensieapparaat voelt zich door haar genaaid, maar of die dat ook zo lekker vonden?
@2cool4school: Stuk beter dan Pieter de Crem inderdaad!
Gaan we nu ook al mopperen om de boetes van een minister? We zakken steeds dieper.
Waar een klein land groot in is…
schoevers en dan minister van defensie, gaat lekker
@super: wat wil je daar nou precies mee zeggen? Dat je opleiding wat zegt over je intelligentie, over je ambitie of over je kwaliteiten? Ik ken universitair geschoolden die leven van de bijstand en mbo’ers die miljonair zijn geworden…
@Henk_he:

een excuus-truus die katvangertje mag spelen op defensie ..
tis niet echt calibertje Wiston Churchill om het zo maar te zeggen ..

en universitair geschoolde leven voor 80% van een bijstand ..
@lincoln:

Er is een verschil tussen loonslaaf zijn en op de bijstand staan…
@super:

schoever? Wat betekend dat?
@Hupke:

een secretaresse opleiding ..
@lincoln: Nog altijd een betere opleiding dan Lincoln had…
Is Opstelten al om een reactie gevraagd?
Dus? De regering in een notendop dit, gewoon schijt aan de regels en het zal ze worst wezen want ze zal het zelf niet betalen, over betaalde troela die naar de JSF zit te kijken en er geen zak van snapt en volgende maand is ze weer minister van onderwijs bijvoorbeeld. 1 grote grap en nog gereden worden in een gruwelijke bak terwijl we moeten bezuinigen want een VW passat brengt je niet waar een audi je wel brengt?!
@amgpower63:
Jij zou het als minister – in een Passat met chauffeur – natuurlijk oneindig veel beter doen. Want jij hebt nergens schijt aan. Jouw is niets worst. Bent niet overbetaald. Snapt alles van de JSF en bent multidisciplinair inzetbaar.
Typisch de reactie van een schipper aan de wal.
@9000cse: joh stommeling waar zeg ik dat dan, nergens, zulke figuren kan je net zo goed schrappen aangezien er zat mensen zijn die zich prima kunnen redden ipv zo’n blonde bimbo die er 0,0% verstand van heeft en teveel erover te zeggen heeft. Te lachwekkend dat bedoel ik.
@amgpower63:
Jij snapt het. (sarcasme hierna uit)
@9000cse: je bent te achterlijk voor woorden, begrijpend lezen… Ooit van gehoord? je verzint dingen erbij, ik snap er ook geen zak van maar zij was blijkbaar gewoon een secretaresse en nu ff minister van defensie?! Dat jij dat prima vindt dat een veredelde typiste over de verdediging van je land gaat prima, maar wat ik zei dit land in een notendop delen elkaar functies uit en worden rondgereden in dikke bakken… Gewoon een middelvinger naar de burgers maar je hebt altijd wel van die d*bielen zoals jij die dit weer verdedigen.
@amgpower63:
Je geeft er blijk van héél wat meer onder je hersenpan te hebben dan ik. Vooral termen als: ‘joh stommeling’, ‘je bent te achterlijk voor woorden’, ‘d*bielen zoals jij” en kwalificaties als ‘zo’n blonde bimbo, die er 0,0 verstand van heeft’, gewoon een secretaresse’ en ‘veredelde typiste’ geven aan, dat je bijzonder goed geinformeerd bent en echt ‘niveau’ hebt. Hiermee kan ik echt niet verder in discussie, omdat het mij aan dat niveau ontbreekt. Scheldt maar verder met iemand anders. Fijne feestdagen, trouwens!
@9000cse: klopt zou ik ook zeggen als je niks weet te zeggen, mazzel!
Zeg, handige harries. Deel 1300 eens door 23. Prima te verantwoorden. Stoppen met zeiken en doorrrrrrr!
@renoir: Zeer scherp + 1000 en vanaf nu ben je het scherpste mes in het laatje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).