Mitsubishi CA-MiEV Concept is voorbode nieuwe i-MiEV

Auteur: , 5 Reacties

Mitsubishi gaat vol voor de elektrificering op de Autosalon. Ter compensatie van die oogbalverschroeiende pickup hebben ze deze elektrische concept-druppel neergezet, de CA-MiEV. Vanuit dit concept zal toegewerkt worden naar een nieuwe generatie EV's.

Mitsubishi CA-MiEV

De CA-MiEV is 4,05 meter lang, en oogt zoals een concept hoort te ogen. Geen spiegels, ruitenwissers of andere praktische zaken, het is het design dat telt.

De elektromotor levert maximaal 80 kW (108 pk), en met behulp van een 28 kWh lithium-ion batterij moet er 300 km gereden kunnen worden. Het is een concept, dus na verloop van tijd zullen deze cijfers wel wat afgezwakt worden. Het is nog onduidelijk of PSA ook nog mee zal liften op een volgende generatie EV’s.

Dat de Compact & Advanced-MiEV helemaal 2.0 is bewijst de mogelijkheid om van afstand te (ont)laden, via, u raadt het al, smartphones of tablets.
5 reacties

Lijkt net een Honda CR-Z in de 2e gallery.
lijkt op een kia.
Lijkt nergens op. En dat is dan als compliment bedoeld hè?!

Die pick-up is veelste lief met zn ronde vormen. Deze concept is gewoon goed in elektra-uitstraling. Zoals een stofzuiger of blender ook semi-vast zit aan form-function.
vraagje: waarom maken (Aziatische) autofabrikanten altijd van die concepts alsof ze buitenaards zijn?
persoonlijk vind ik dit veel lelijker dan dan wat waarschijnlijk de productieversie gaat worden.
Wow wat is die prius mooi,, laten we het ool doe maar dan nog beter…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).