Mitsubishi slijpt ASX fijn en hangt er een prijskaartje aan

Auteur: , 10 Reacties

Doe je sportieve Asics aan en ga rollen in een ASX.

ASX

Het is nog niet zo lang geleden dat we schreven over het feit dat Mitsubishi de ASX wat geretoucheerd heeft. De kleine crossover werd onder andere voorzien van het nieuwe familiegezicht van het merk, met de Dynamic Shield grille.

Iets meer dan een jaar later hebben de Outlander-bouwers echter nóg eens kritisch gekeken naar de ASX en hier en daar wat dingen aangepast. Aan de buitenkant zit er nu nog een extra chromen sierstrip tussen de koplampen en de LED-dagrijverlichting is in een andere vorm gegoten. Op haast Duitse wijze is er zelfs een exterieurkleur aangepast: Sterling Silver vervangt het iets minder heldere Cool Silver.

De grootste wijzigingen vind je echter terug aan de binnenkant. Mitsubishi is daar helemaal losgegaan met soft touch materialen en contrastrerende stiksels om de boel wat op te waarderen. De zintuigen van de ASX-rijder worden verder verwend door een verbeterde geluidsisolatie, waardoor je nare geluiden van banden en mensen buiten de auto minder goed hoort.

Dat de ASX meegaat in de vaart der volkeren, blijkt ook uit de nieuwe snufjes die de instap-SUV vanaf volgend jaar krijgt. De Connect Pro en Intyle uitvoeringen krijgen een 7″ touchscreen met Apple CarPlay, zodat je je smartphone aan je Mitsu kan linken. Verder zijn er veiligheidsdingetjes als Forward Collision Mitigation (FCM) en Lane Departure Warning (LDW).

Ondanks de verbeteringen blijft de ASX een relatief voordelige optie voor crossover-adepten. De vanafprijs (vanaf 1 januari) bedraagt 21.490 Euro voor het instapmodel. Een ASX met alle toeters en bellen kost je uiteraard wel wat meer. De Connect Pro mag mee voor 26.490 Euro, de meest luxe Instyle voor 29.450 Euro.10 reacties

Lijkt voor mij nog steeds op een Koreaan van de vorige generatie. En dat is geen compliment.
Geen idee of dit nou goedkoop of duur is. Iemand?
@gregorius: is niet relevant. Alles wat niet nodig is, is te duur. Dit ding is enorm niet nodig.
Heb het nooit een mooie auto gevonden en dat vind ik nu nog steeds niet.
@viezefreddyw: ben ik wel met je eens. Maar altijd 10 maal beter dan een DS nep citroen. Krijg ik altijd een beetje spuug van in mijn mond.
Geen foto van de binnenkant? En is nu wel een automaat leverbaar?
@hammerman: even op de websirre van Mitsubishi gekeken. Nog steeds geen automaat leverbaar en het dahboard ziet er nog steeds treurig uit. Ik sla over.
Ik moet soms even goed kijken of het om een advertorial gaat of niet. Nu dus niet. Denk ik. Ben het verder met @stephane8200 en @gregorius eens. Dit ding is inwisselbaar voor eender welke budget SUV die uit het oosten komt. #perongelukkerstthema
Lelijk ding, nu iets minder lelijk en minder duur. Maar de landgenoten Mazda maken een stuk mooiere (en betere) auto’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).