Moeder schakelt social media in om aanrijder zoon te vinden

Auteur: , 21 Reacties

Afgelopen zaterdag werd een 13-jarige jongen in Eindhoven slachtoffer van een aanrijding met doorrijder. Zijn moeder zoekt nu zelf de aandacht door een foto en begeleidend verhaal op Facebook te plaatsen.

Juriaan Saris - foto: Facebook

Juriaan Saris (13) was afgelopen zaterdag om 13:30 op de fiets onderweg, toen hij ter hoogte van nummer 225 op de Tongelresestraat in Eindhoven (Streetview) werd gesneden en ter val kwam, aldus de moeder. Hierbij raakte hij zwaargewond, maar de veroorzaker, volgens getuigenverklaringen een stevige man van 45-55 jaar uit Lichtgetintië op een rode Peugeot-scooter, reed door.

De politie wil alleen bevestigen dat er een ongeval heeft plaatsgevonden (een politiepersbericht ontbreekt), dus laten we ons niet te definitied over alle details uitspreken, maar feit is wel dat een moeder met een zwargewond jong kind en kennelijk als enige uitweg een grote oproep op Facebook ziet. Ik heb hier zelf mijn voorbehouden bij, politiewerk doe je niet via sociale media, maar als je in de zelfde positie verkeert als zij dan zou je dit misschien ook doen.

Tijdens het schrijven van dit bericht is de pagina onbereikbaar geworden, waarom is niet bekend. Het is wel zo dat diverse landelijke media er vanavond opgedoken zijn, wellicht was de respons wat overweldigend. Het is sowieso zo dat er in 040 wel meer dan 1 persoon met een lichtgetint uiterlijk op een scooter rondrijdt, dus aan alleen een signalement heeft de FB-community niet veel. We kunnen er alleeen aan toevoegen dat er ‘waarschijnlijk de letters DJR op zijn kenteken voorkomen’.

We zullen de link blijven checken, en proberen er achter te komen wat de reden van de onbereikbaarheid is. Tot die tijd hieronder de tekst:

“Op zaterdag 2 augustus om ongeveer 13.30-13.40 is onze zoon van 13, Juriaan op zijn fiets door n bromfiets/scooter afgesneden en geraakt op de Tongelresestraat ter hoogte van nummer 225 (bloemist), in Eindhoven. Hij is gevallen en bewusteloos geraakt. De man op de bromfiets/scooter is doorgereden en heeft hem hevig bloedend en buiten bewustzijn op een drukke straat laten liggen.”

“Volgens getuigen ging het om een redelijk stevige man van ongeveer 45-55 jaar met een licht getinte huidskleur. Hij reed op een rode Peugeot en in zijn kenteken staan waarschijnlijk de letters DJR. Zouden jullie, als iemand weet om wie, of om welke brommer het gaat contact op willen nemen met de politie op nummer 0900-8844. Dat kan ook anoniem.”

“Juriaan zijn gezicht is gehecht door de plastisch chirurg, zijn nieren hebben een tik gehad en hij heeft een hersenschudding. We willen het recht niet in eigen hand nemen. We vinden wel dat deze man zo snel mogelijk opgepakt moet worden. Deel daarom dit bericht ajb zo veel mogelijk. En zelfs als je iets vermoed te weten neem dan contact op met de politie.”21 reacties

Nederland anno 2014; waar fatsoensnormen even goed gehanteerd worden als de wapenstilstanden in de Gaza-strook.
Een rode Peugeot-scooter uit Lichtgetintië? Die is lang onderweg geweest dan.
Die moeder heeft groot gelijk. Als je ziet hoe knullig de politie haar prioriteiten bepaalt dan kun je als burger weinig anders meer doen om je recht te halen.
@RRRobert: het zijn net mensen.
Lichtgetint? Dat kan iedereen zijn die de afgelopen weken buiten is geweest, toch?
Zelfs ik ben zo getint dat ik overweeg een snor te laten staan.
Ik ook! Alleen groeit er slechts eendendons op mijn bovenlip, dus laat maar.
@sir_smokalot: ik kan echt een Mo’stache laten groeien.
*glundert van trots*
Ik zou hem met veel liefde zijn klauwen breken..
Het doodschoppen is hij mijnsinziens niet eens waard, wat een low-life moet je zijn om een kind aan zijn lot over te laten.
Moeder heeft groot gelijk !
-=edit: is gefikst, dank=-
@slickrick: Inderdaad.
Enne: “politiewerk doe je niet via sociale media”? Sociale media inschakelen voor een Porsche (http://www.autoblog.nl/nieuws/wie-herkent-deze-twee-porsche-dieven-video-69122) wel mag of een Evoque (http://www.autoblog.nl/nieuws/evoque-van-demy-de-zeeuw-gestolen-en-teruggevonden-69024), maar voor een eersteklas randdebiel die een kind aanrijdt en zwaargewond achterlaat kennelijk niet?
@galant: dat is omdat de dader op een brommer reed en dit AUTOblog is. Desalniettemin is het natuurlijk wel een vreselijke aso om dat kind zo te laten liggen.
Ik vind dit nog niet eens zo’n probleem, zomaar beelden van daders op facebook zetten heb ik echt een hekel aan, maar dit is gewoon de aandacht vragen voor een misdrijf.
@knipperlichtje: ik heb daar geen hekel aan. Sterker nog: veel vaker doen.
De digitale schandpaal heeft inmiddels wel bewezen effectief te zijn in het opsporen van gespuis.
@awesome: Effectief? Voorbeeld van begin dit jaar; waarbij een M3-rijder wat last had van verkeersagressie, opgenomen op dashcam. Die M3 stond toevallig op autogespot (oid) gefotografeerd tegenover een juwelierszaak in een drukke winkelstraat.
Enkele neanderthalers besloten dan dat die juwelier de eigenaar MOEST zijn. Wie parkeert er nou anders voor een juwelierszaak? Die mens heeft eieren op zijn etalage gekregen, honderden bedreigingen op zijn facebookpagina, etc. Meneer is zelfs op de televisie moeten komen om de kans te krijgen om zijn naam te zuiveren.

Als 1 op de 100 zulk een vals alarm is, dan is het al te veel.
Doorrijden na een ongeluk en de ander (zwaar)gewond achterlaten is zo ontzettend asociaal, dat ik hoop dat die scooterafrikaan zich te pletter rijdt tegen een muur.
@heidi: van een “licht getinte huidskleur” naar scooterafrikaan. Hoe kom je daar nou weer bij?
@heidi:Tuurlijk is doorrijden asociaal maar waarom moet je het nu weer op etniciteit gooien? Of noem je die gast die dat speedbootongeluk heeft veroorzaakt ook speedbootnederlander? vast niet!!!
@YouRockMyWorld + @750i: Helaas, wij leven niet in een utopia.
@heidi: ’t is Utopie. En dat we niet in een utopie leven komt onder andere omdat mensen elkaar nog steeds voor rotte vis uitmaken op basis van eigenschappen die er niet toe doen.
Het is in dit land verplicht om iemand in nood te helpen, in dit geval een (zwaar)gewonde.. *zucht nog eens van enige moedeloosheid*
Ik mis hier de link met auto’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).