Moet deze Alfa Romeo er komen?

Auteur: , 31 Reacties

De vraag stellen is hem eigenlijk beantwoorden

Alfa Romeo. Wie houdt er niet van? Ze zijn zelden perfect, maar op een of andere manier spreken ze altijd tot de verbeelding. Godzijdank is er nu een SUV (rijtest) en een volwaardige middenklasser (rijtest) om dan eindelijk aantallen te kunnen maken. We gaan voor nu even geen tijd besteden aan de productstrategie van Alfa Romeo straatauto’s, maar wel aan de race-activiteiten van het illustere merk.

Alfa Romeo heeft namelijk een behoorlijke naam op het gebied van Formule 1 racewagens. De Alfa Romeo P2 wist een enkele race te winnen, alhoewel de Auto Unions en Mercedessen in die tijden oppermachtig waren. In 1950 won Nino Farina met de Alfa Romeo 158 en een jaar later wint Juan Manuel Fangio met een Alfetta 159. Alfa Romeo keerde later terug als motorenleverancier, waaronder aan Brabham, met Bernie Ecclestone als teameigenaar en Gordon Murray als ontwerper. De Brabham BT-46 ‘Fan Car‘ weet één race te winnen. In de jaren ’80 runt AutoDelta het Alfa Romeo fabrieksteam. Niet met veel succes overigens. Volgens Ricardo Patrese was de 184T de slechtste auto waar hij ooit in gereden heeft.

Alfa Romeo P2 - Alfetta 159 - Brabham BT-42 - Alfa 184T

linksboven: Alfa Romeo P2, Rechtsboven: Alfetta 159, Linksonder: Brabham BT-46 en Rechtsonder: AutoDelta 184T

Dus hoe zit het met een comeback? Rupertgraphic dacht hetzelfde en besloot zelf alvast aan de gang te gaan. Het resultaat heet Alfa Romeo F1 Concept. Niet bijster creatief, maar het dekt de lading uitstekend. Het donkerrood met de zwarte details en witte strepen staat bijzonder geslaagd. Nu maar hopen dat CEO Marchionne het in zijn hoofd haalt om zo’n project op te starten. Hij heeft merkwaardigere beslissingen gemaakt.31 reacties

Zou wel leuk zijn, meer F1 teams kan ik alleen maar toejuichen. That being said zie ik liever VW/Audi/BMW terugkomen met eigen motoren. Zij hebben het budget om dat te ontwikkelen. Alfa in de F1 zal dan een Ferrari satelliet team worden, ik zie liever een volwaardig nieuw team die eigen innovatie meeneemt.
@str8six: geen merk is zo stom om nu in te stappen en zelf een motor te ontwikkelen. Kijk maar naar Honda, die hebben een jaar achterstand en halen dat niet in. Eerste optie zou 2020 zijn, als er een nieuw motorconcept is. En zelfs dan zou de ontwikkeling van een compleet nieuwe auto voor in de middenmoot al honderden miljoenen kosten. Dat haalt niemand eruit.
@tvklarenbosch: ja prima. Ik zeg alleen maar hoe ik erover denk. 2020 lijkt me een mooi streven.
@str8six: Ik moest lachen om je antwoord. Altijd ook dat serieuze en doordachte geneuzel. Een mens mag dromen toch? Laat die gekke Italiaan ze maar waar maken.
Een soort van going out with a bang!
Dan moet Sergio erg veel hekel aan zn centen hebben, daar waar Porsche en Audi in LeMans wel vrijwel totaal afgescheiden zijn geweest qua ontwikkeling/onderdelen e.d., zie ik Alfa niet concurreren met Ferrari, een kwestie van financieen. Ik denk dat wat Porsche en Audi deden erg uniek is geweest. Daarbij is de WEC nog ‘goedkoper’ dan de F1..

Dus een Quadri stickertje op de huidige Ferrari lijkt mij verstandiger vooralsnog.
Best een grappig ding ..
Zou persoonlijk nog effe op de sport edition wachten ..
@lincoln: veloce of gta of QV
No way in hell dat FCA het risico zal nemen om Alfa geldfabriek Ferarri te zullen verslaan in de F1. Als het al zover zou komen dat Alfa mee zou gaan doen, dan zal het hooguit onderdeurtje van het stijgerende paard worden. Tel daar bij op dat ze in de F1 een meer level playing field overwegen en dan begrijp je meteen waarom dit er helaas niet in zal zitten.
Alfa-Romeo in F1, nee! Dat word t faillisement van ’t merk. F1 kost serieus bizar veel centjes. Moeten ze actiever worden in autosport, yes dat past heel erg goed bij t imago en idee achter t merk. Maar geen F1, ik denk meer een btcc/wtcc
@dakarbemo: terug in de DTM zou mooi zijn
Ik zou beginnen met het ‘rebranden’ van de Haas F1, een Amerikaans team past ook goed in de huidige situatie van Alfa Romeo.
Moeten ze wel eerst pechstroken aanleggen op F1 circuits
Moeten ze wel dat geslachtsorgaan aan de voorkant weghalen, anders verbreken ze de merkwaarde. (Zie bloemlezing over merkwaardes)
Ik zeg de Honda motor rebatchen en als Alfa motor achterin hangen en hij voldoet prima aan alle vooroordelen!
Ik hou niet Alfa.
Tja, ze lijken allemaal op elkaar… Je kan er een bmw, Peugeot, Lancia of fiat logo op plakken, niemand die het ziet of associeert met het merk zelf.
Lijkt me niet verstandig om terug te komen in de formule 1. Dan staan ze straks vaker langs de weg stil ipv de rondjes af maken xD
@moewat: spaBvogel
@moewat: klinkt al mclaren wat je omschrijft
Nee, maar wel een Giulia sportswagon (ik weet dat deze er niet komt maar zou wel lekker zijn) en een nieuwe Giulietta met de 2.0T uit de Giulia/Stelvio :D
Wacht. Rijdt er ergens nog een wanhopig F1 team rond. Met Ferrari motoren maar zonder sponsoring… Hmm.
O wacht, Sergio is te laat. Ze hebben al toegezegd om een volgend jaar een nog slechter blok in hun auto te leggen tov dit jaar oude Ferrari.
Met de ANWB als sponsor zie ik dat zeker gebeuren!
-Edit: Scherp! Dankjewel, is inmiddels aangepast-

Verder maakt het me niet uit of Alfa meedoet of niet. Misschien koopt Marchionne Haas F1 wel een keer op om Alfa Romeo als een Ferrari satellietteam te vestigen. Maar ik zie er geen heil in.
Nee, dit gaat niet gebeuren of Ferarri peert hem uit de F1.
Opleidingsteam voor Ferrari! Top!
Volgens mij heeft sergio ons allen beloofd dat als het lukt om weer lekker poen te verdienen met alfa er een f1 team komt. Dus neem hup naar de alfa dealer!
L’ordine di beccata in Italia è la seguente: (de Italiaanse pikorde ziet er als volgt uit)

Ferrari = F1
Lancia = Rallyeeeeeee
Alfa = Races = macchina da corsa ordinaria oftewel dit spul :
http://corsaitalia.com/wp-content/uploads/2016/09/alfa-autodelta-1600-gta-d.jpg
Indy met Alfa, aangezien die markt belangrijk is voor het merk.
FCA kan mooi Torro Rosso opkopen en dat dan als “Alfa Romeo” laten deelnemen in de F1.
Rebadge Ferrari blokje er in, en gaan.
Ferrari heeft ook al mee ontwikkeld aan de V6 voor de Giulia, dus kan er ook wel een rebadged Ferrari blokje in een F1 Alfa Romeo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).