Moeten RIC en VER langer bij Red Bull blijven?

Auteur: , 48 Reacties

De twee lolbroeken kunnen het niet alleen uitstekend met elkaar vinden. Ook de resultaten op de baan worden beter en beter, zeker nu Ferrari steeds vaker in de eigen voet schiet. Hoog tijd om eens een blik op de toekomst te werpen.

Moeten RIC en VER langer bij Red Bull blijven?

Vanaf de overstap van Verstappen naar Red Bull Racing waren RIC en VER behoorlijk aan elkaar gewaagd. De Ozzie had in het begin vaak de overhand in de kwalificaties en in de races was het vaak stuivertje wisselen tussen de twee teamgenoten. Inmiddels durven we wel te stellen dat Verstappen zowel in de kwalificaties als in de races de overhand heeft of krijgt, al heeft de Nederlander gedurende dit seizoen nogal wat pech gehad.

Beide coureurs liggen voorlopig nog vast bij Red Bull. Het contract van Ricciardo loopt eind 2018 af en Verstappen is een jaar later aan de beurt om zijn krabbel onder een nieuwe overeenkomst te zetten. Red Bull wil er echter alles aan doen om beide coureurs tot eind 2020 vast te leggen. In dat geval doet de renstal niet mee aan de grote stoelendans die er na komend seizoen aan zit te komen, als de contracten van veel coureurs aflopen.

Er deden geruchten de ronde dat Ricciardo druk aan het rondkijken is naar een nieuwe renstal, maar Horner ziet liever dat de coureur tot eind 2020 bij Red Bull blijft. Over Verstappen denkt de teambaas hetzelfde. Daarmee smijt Horner de deur voor Carlos Sainz meteen dicht. De Spanjaard zag vorig jaar zijn teammaatje vertrekken naar het hoofdteam en inmiddels rijdt Sainz voor Renault. Een overstap naar Red Bull lijkt hij echter op de buik te kunnen schrijven.

Vraag du jour: denken jullie dat het voor beide coureurs een goed idee is om nog een poosje bij Red Bull te blijven, of wordt het tijd om elders furore te maken?48 reacties

Als ze volgend niet meestrijden om het kampioenschap, zullen ze beiden weggekaapt worden denk ik
@breakingpoint: jaar, ergens daartussenin
@breakingpoint: Als ze volgend niet meestrijden om het kampi jaar oenschap, zullen ze beiden weggekaapt worden denk ik

Geen dank!
Qua team past Redbull Racing het beste bij ze met de ongedwongen sfeer. Als Redbull ze echter geen auto kan leveren waarmee ze om het kampioenschap kunnen strijden dan word het toch tijd voor een ander team. We zullen volgend jaar af moeten wachten
@dinobreezy: helemaal waar. Ik vraag me af of dat hele paniekvoetbal in het begin van het seizoen terecht was, Renault heeft het nu toch prima gefixed!
Het valt of staat met aankomend seizoen. Als Redbull deze lijn doortrekt blijft Max sowieso als er sprake is van een competitieve auto die meedoet voor het kampioenschap 2018/2019. Ricciardo is een ander verhaal want mijn vermoeden is dat ze alles op Max zetten om hem de jongste wereldkampioen te maken. Voordat Ricciardo een tweede Webber word zal hij in mijn beleving zijn heil gaan zoeken bij Mercedes of Ferrari per 2019. Bovendien zullen Max en consorten aankomend seizoen naar Toro Rosso kijken op gebied van de Honda motoren. Als deze goed presteren volgend jaar zal dit ook een extra reden voor Max zijn om bij Redbull te blijven. Maargoed, gelul in de ruimte dit… eerst aankomend seizoen aankijken.
Het is nu natuurlijk lachen, gieren , brullen… maar als ze Red Bull volgend jaar vanaf het begin van het seizoen aan de start staat met een competitieve auto, dan gaan beide mannen elke keer voor de winst.
En dan zou het zo maar kunnen dat de gezelligheid plaats maakt voor een verbeten strijd (zie Hamilton/Rosberg, Vettel/Webber).
Dat is niet noodzakelijkerwijs iets slechts maar brengt wel een heel andere dynamiek in een renstal.
Misschien iets om rekening mee te houden voordat je een duo voor een langere tijd vastlegd..
@thearchitect: Als dat gebeurd dan gaan we meer Hongaroring akkefietjes zien tussen die 2. Alleen dan is het bijleggen met een biertje achteraf er echt niet meer bij haha.
Zal enorm afhangen van het presteren van RB in 2018.
er is maar 1 ding belangrijk en dat is de vraag of RB een fabrikant vind die RB als hun fabrieksteam ziet, met een klanten motor gaat het niet goed komen. Ook in de dominante jaren van RB kwam dat omdat Renault zelf stopte na het schandaal en RB het semi fabrieksteam werd.
Volgend jaar dus kijken wat Honda doet en dan eventueel in 2019 Honda semi fabrieksteam worden of een andere grote fabrikant als VW onder welk sub merk dan ook zou interessant zijn.
Totaal niet van toepassing nog op dit moment.
Ik zou blijven. Die deal met Honda gaat interessant worden. Die motor is nu zwakker dan het Nederlands Elftal, maar die Japanners zijn uit op eerherstel. Met Toro Rosso heeft Red Bull een perfect platform om de motor door te ontwikkelen. Volgend jaar zal de Red Bull niet ineens de Mercedessen verslaand, maar misschien kunnen ze de voorjaarsdip een keer overslaan.

Op dit moment is Hamilton onbetwist de beste coureur op het veld, maar Ricciardo en Verstappen zijn het beste duo. Niet alleen vanwege de kwaliteiten, maar ook de leeftijd. Je kn er nog even mee vooruit. Pas als je bejaard bent mag je naar Ferrari.
@willeme: maar als Honda het niet voor elkaar krijgt dan is het huilen met de pet op.
Het lijkt dat Renault het nu goed voor elkaar heeft, misschien nog een titel volgend jaar.
@willeme: ik kan mij voorstellen dat Red Bull met het maken van de Toro Rosso deal met Honda afspraken heeft gemaakt over eventuele partners (Ilmor, Cosworth?) om de motor te verbeteren. Als dit zo is kan het zomaar zijn dat Honda in 2019 competitief is, en Red Bull overstapt. In dat geval is het interessant voor Verstappen om te blijven.

Voor Ricciardo is dit een ander verhaal. Die zal net name kijken naar zijn prestaties ten opzichte van Verstappen eerste helft 2018. Als hij Verstappen niet kan verslaan zal hij ergens anders gaan kijken, ik vermoed bij Ferrari. Daar heeft hij in ieder geval een teamgenoot waarvan hij weet dat hij hem kan hebben.
@tvklarenbosch: Tja, dan hoop ik dat Ricciardo elke week Vettel om de oren rijdt…..
@dutchdriftking: dat heeft hij eerder gedaan dus waarom niet?
@dutchdriftking: Dat zou zeker leuk zijn.
@tvklarenbosch: Ilmor en Cosworth hebben niet de kennis in huis voor dit type motor, Mclaren heeft Honda voorgesteld naar de UK te komen met de motoren bouw en daar te beschikken over een grotere pool engineers om aan te trekken. Ik ga er vanuit dat Honda zijn gezicht wil redden en volgend jaar een stuk sneller en betrouwbaarder is en vermoed dat RB met STR exclusiviteit heeft bedongen om de motoren te gebruiken in 2019 als het voortvarend gaat volgend jaar
Overigens ploften de ilmore motoren bij het leven toen zij deze voor Mercedes bouwden begin nieuw millennium
@thierryvth: dat wat toen Ilmor heette, heet nu gewoon Mercedes AMG High Performance Powertrains. Daimler heeft die tent overgenomen.
@tvklarenbosch: Plot twist: Honda koopt Toro Rosso, gaat in 2019 meedoen als fabrieksteam en Red Bull zit weer zonder motor….
(Honda zou dan wel wat terug kunnen zien van het prijzengeld.)
@retetikker: lijkt mij sterk dat Red Bull zijn junior team verkoopt zonder zich te verzekeren van een motorendeal.
@retetikker: plottwist 2. Honda bakt er ook in 2018 niks van en trekt de stekker uit de beschamende toestand, onderpresteren is voor Japanners namelijk nog wel een dingetje. En Red Bull rijdt vrolijk een paar jaar met Aston Martin motoren, wat gewoon Renaults met typeplaatjes zijn. Torro Rosso mag kiezen tussen Infiniti, Nissan of Tag Heuer typeplaatjes op hun Renaults.
@willeme: Ik zou absoluut nu nog niet beslissen, die Honda is nog een veel te onzekere factor en waarom zou je je nu al vastleggen? Met het talent van VER en RIC hoef je je echt niet druk te maken dat ze je niet willen hebben op het moment dat er meerdere plaatsen vrijkomen in 2019. Je wilt niet te veel out of sync gaan met andere teams anders krijg je nooit meer een kans om over te stappen.
@willeme: volledig akkoord, maar rijdersduo Alonso en Vandoorne is toch ook wel heel sterk durf ik stellen.
Ik zou ze graag allebei nog een tijdje onder RBR zien racen. Maar zoals hierboven aangegeven zal komend seizoen allesbepalend zijn voor de toekomstplannen van beide heren.

RBR zal sowieso Verstappen behouden maar Ricciardo bij Mercedes ipv Bottas zie ik mogelijks gebeuren, maar vermoed dat het dan niet zal boteren tussen Hamilton & Ricciardo. Hetzelfde zie ik gebeuren bij Ferrari tussen Ricciardo en Vettel. Dus lekker allebei blijven bij RBR en hopen op een dijk van een racebolide komend seizoen.
@misterdrogba: Ik zie Vettel en Hamilton in de toekomst nog wel een switch maken. Hamilton heeft altijd gezegd dat het voor hem een droom is om voor Ferrari te rijden en voor Vettel moet het juist weer een droom zijn om voor een Duits team te rijden.
@berlinetta: gezien de kwaliteit van Ferrari afgelopen races denk ik dat die droom momenteel wat op een laag vuurtje staat;)
@peke: Maar het is wel nog een uitdaging. Mooi project om zijn carrière mee af te sluiten.
Het zal voornamelijk ook afhangen van de motor die erin ligt. Met de auto zelf zit het wel goed. De vraag is dus of Renault haar zaakjes op orde krijgt (en of ze hun eigen team niet teveel voorrang gaan geven). Als dat niet het geval is, dan moeten ze hopen dat Honda hun motor eindelijk aan de praat krijgt.
Ik zie Max het liefst voor Ferrari rijden, maar dat is gewoon omdat ik Ferrari belangrijker vind in het kampioenschap dan Max. Forza Ferrari!
Mij lijkt het wel grappig dat je net als met voetbal soms ziet dat iemand gewoon zijn hele carriere bij 1 team blijft, waarom zou je gaan wisselen als je mee kan doen met het kampioenschap (ervan uitgaande dat red bull volgend jaar mee kan strijden)
Daar kun je nu helemaal nog niks zinnigs over zeggen.
Het hangt uiteraard van een aantal factoren af:
Weet Ferrari zich te herstellen na 2017?
Loopt Mercedes inderdaad (zoals nu vermoed wordt) tegen het limiet aan; m.a.w. zij zullen niet meer beter worden
Belangrijkste: wat gaat RBR doen in 2019 qua motoren? Daar Renault exit is per 2019 al er een alternatief moeten komen. Wordt dat Honda, als Honda in 2018 weet te overtuigen met goede prestaties van Toro Rosso. Wordt het een eigen ontwikkeling van Aston Martin (ism Cosworth & Mario Illien?)

EN

Hoe groot is de zak met geld die de verschillende partijen bereid zijn neer te zetten?

Ik verwacht dat er pas over een jaartje iets meer duidelijkheid komt. Tenzij Lewis een Rosbergje doet aan het eind van dit seizoen.
Ik zie Ricciardo nog niet zo snel bij Mercedes of Ferrari zitten. Niet omdat hij het niet zou kunnen maar omdat er een compleet andere sfeer hangt. Hij wil lekker de clown kunnen uithangen en daar houden Duitsers niet zo van (Duitsers maken geen grappen — Opel) dus daar zou hij compleet kort worden gehouden. Bij Ferrari zie ik het ook nog niet zo snel gebeuren want voor hen staat er veel te veel op het spel om er een lolletje van te maken. Zeker, in de auto is hij bloedserieus maar het moet voor hem toch verschrikkelijk zijn om als een robot je rondjes te moeten maken en daarbuiten geen lolletje te kunnen hebben.

Max zie ik sneller naar Merc gaan denk ik, die heeft wel humor maar hij loopt altijd een beetje achter Daniel aan te geinen. Volgens mij kan hij nou juist wél die robot zijn die ze daar zoeken. Als Lewis zijn helm aan de wilgen hangt is Max klaar om het stokje van hem over te nemen.

Maar zolang Vettel of Hamilton nog eerste rijders zijn denk ik dat zowel Max als Daniel daar niet zouden moeten rijden, lekker bij RBR blijven.
@gulli: Max is natuurlijk niet echt een geinponem. Hij speelt de opzetjes van Red Bull mee, maar het is gewoon deel van het werk. De vraag is eigenlijk is Mercedes eigenlijk wel zo Duits? Volgens mij het gewoon een Brits team met een Duitse eigenaar. Net als dat Red Bull een Brits team is met een Oostenrijkse eigenaar.
Het gaat niet afhangen van volgend jaar, want ik denk dat ze deze lijn nu wel door kunnen zetten in 2018. Het lek is boven en gezien er geen grote reglementswijzigingen voor volgend jaar gepland staan denk ik dat ze op een goede basis verder kunnen borduren.

Grote vraag is na 2018 en welke motor er in 2019 ingelepeld wordt. Als het Honda is en die maakt geen grote stappen volgend jaar dan zou ik mijn biezen pakken. Als het een motor wordt van AM en RBR dan kun je de gok nemen maar dan moet je er van uitgaan dat je in 2020 en 2021 nog niet om de knikkers meedoet.
Sowieso wil je wachten met beslissen. Misschien wil je in 2019 juist wel bij McLaren rijden, die claimen een ijzersterk chassis te hebben en hebben tot en met 2021 ook Renault motoren, als ze tegen die tijd bij Renault ook het lek boven hebben kan dat misschien wel een interessantere combo zijn dan Redbull, Ferrari of Mercedes…
Volgend jaar in een kampioenswaardige auto rijden en ze blijven langer
hoe grappig is dit???
enkele weken geleden nog riep IEDEREEN dat Max weg moet bij RB.

een overwinning en een 2e plaats en nu zou ie toch moeten blijven.
@saxoke: Je weet toch, zo gaat dat.
Een langer verblijf is wel altijd mijn voorkeur geweest. Renault hoeft alleen een deugdelijke motor te leveren en ze vegen de boel bij elkaar.

Mijn verwachting is dat na de introductie van de nieuwe motoren RB weer mee doet om de knikkers.
@kaeser: Dat zeiden ze ook bij de reglementswijzigingen dit jaar…
Het interessante aan dit duo is dat Ricciardo zich dit jaar redelijk lijkt te voegen in de rol van 2e rijder. Andersom zie ik dat niet gebeuren. Zoals het er nu uitziet zal dat de komende jaren alleen maar meer duidelijk worden. Ricciardo is een vrolijke jongen die, althans zo lijkt het, goed met de het F1 leven weet om te gaan. Hij heeft er terecht heel veel lol in. Dat is toch wel anders dan de Vettels en Hamiltons die er in dit wereldje rondrijden. Ik kan me dus goed voorstellen dat RB de bezetting zo wil houden. Kwestie van een goedgevulde poeplap.
@pomoek: Ricciardo heeft 192 punten, Verstappen 111. Logisch dat het schikken als 2e rijder hem gemakkelijk valt. Hij is duidelijk de eerste rijder!
Maar hij zal de stijdende lijn die z’n 2e rijder heeft ingezet ook wel met argusogen bekijken.
@mashell: Eerste of tweede rijder op papier maakt niet uit; volgens mij is de hele wereld er wel over uit dat Max de snellere van de twee is … en bijna 8 jaar jonger ook nog. RIC heeft een belangrijke beslissing te nemen binnenkort; als ie kampioen wil worden zal het binnen nu en 4-5 jaar moeten gebeuren. Denk dat hij wel weggaat, want tenzij RB echt dominant blijkt te zijn volgend jaar, zijn zijn beste kansen NIET naast Verstappen (maar bij een concurrent).
Als de motor en ander gezeik op orde komt; ja! Red Bull vind ik 1 van de meest aantrekkelijke teams.
Honda heeft een slechte history v.w.b. motoren, indien niet competatief in 2018 gaat Max in 2019 naar Mercedes. Alle tekenen wijzen in die richting, Toto die nog net geen liefdesverklaring uitspreekt, Hamilton die niets dan lof heeft en hem knuffelt, zelfs gemakkelijk laat passeren, en Lauda die de pet bij herhaling afneemt voor hem.
Ik zie Ricciardo op termijn wel overstappen naar Ferrari. Kan-ie meteen leren hoe hij z’n achternaam echt hoort uit te spreken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).