Morgan Plus 8 Speedster: gelimiteerd jubileummodel

Auteur: , 25 Reacties

Om te vieren dat er in de huidige faciliteit 100 jaar Morgans worden gebouwd gaan de Britten 100 exemplaren van deze Plus 8 Speedster bouwen, met aan boord de oude vetrouwde 4.799 cc grote BMW V8.

Vooralsnog vertelt Morgan vrij weinig over het model, behalve dat hij vanaf juni in productie gaat, flink te personaliseren is, en voorzien is van ‘a series of eccentric styling features only made available on the 100 years celebratory models built during 2014‘.

De 4,8 liter BMW V8 levert 370 pk, is gekoppeld aan een handgeschakelde of automatische zesbak, en doet 0-100 4,2 seconden. De topsnelheid is begrensd op 240 km/u (148 mph). Daarnaast wordt een pk-gewichtsverhouding beloofd die ieder model in zijn klasse verslaat. Ok, maar wat concurreert er dan eigenlijk met de Plus 8? De gewone Plus 8 heeft een drooggewicht van 1.100 kg, dan heb je een beetje een beeld.

Voorsalsnog hebben we onderstaande renders van het te lanceren model, inclusief eentje van een Speedster met dak (contradictio in terminis??). De vanafprijs bedraagt in het VK £69,995 inclusief belastingen.

Update: we hebben een Nederlandse vanafprijs: vanaf € 141.999,- inclusief BTW en BPM, voor de automaat. De handgeschakelde versie heeft 6 versnellingen en start bij € 149.999,- doordat de CO2 uitstoot, en dus het BPM bedrag, op deze versie hoger uitvalt.25 reacties

Kijk, nou praten we over echte auto’s , niet van die zachte plastic en kussentjes dingen.
@norge:
Yep, vroegâh was echt alles beter en Morgan is een van de weinige merken die dat begrijpt..
Zie, het kan dus wel.. iets moois bouwen om een BMW motor heen..
@audifreak: Ja, zie een McLaren F1.
@berlinetta: De beste motor ooit in de beste straatwagen ooit….
@audifreak:
Yep, dat bewijst BMW al jaar in jaar uit, daar zitten een paar kneusjes tussen zoals de X6 en de 1 serie maar ze durven tenminste onderscheidend te zijn.
Dat is iets waar ze in Ingolstadt nog wat van kunnen leren..
@audifreak: of een Wiesmann. Iets moois om een Audi blok heb ik nog niet gezien.
@rufctr01: Vind een Donkervoort wel grappig….Alleen jammer van die motor…
@norge:
Dan koop je toch een oudere met een Ford motor, scheelt nog flink in de onderhoudskosten ook en het plezier is er niet minder om. Die 200+ pk’s kan je op de Trollstiggen toch niks mee.
@audifreak: De “echte”, authentieke morgans zijn met Range Rover V8 motoren eigenlijk he.
Leuke wagen maar een plus four zou normaal toch al entertainend genoeg moeten zijn.
Moet je eens heel snel door die fotogalerie heen klikken. Heel flauw….
Me like.
Ik gok erop dat de velgen met ronde gaten stalen velgen zijn? Ziet er mooi uit! Doet mij denken aan die stalen Audi velgen van 10 jaar terug. Die zagen er ook gewoon goed uit!
Nog best een nette prijs als je bedenkt wat een donkervoort bijvoorbeeld moet kosten.
@jaapiyo: Vind je het gek, Donkervoort besteed klauwen vol geld aan het doorontwikkelen van hun auto’s. Bij Morgan hebben ze de ontwikkelingskosten voor hun modellen al zo’n 90 jaar geleden terugverdiend.

Zonder gein, voor een volledig handgemaakte auto is 85.000 euro best nette prijs inderdaad, scheelt dat ze niet zo’n hele dure materialen gebruiken.
@motoragent: Meh…zou misschien een argument zijn voor de carbon D8 GTO, maar wat mij betreft is er geen excuus voor dat een conventionele basis D8 (zonder koolstof dus) met een 1.8T uit midden jaren 90 ook al begint bij 85K.
@jaapiyo:
Dan koop je hem toch niet, als ik zie wat een tweedehands Donkervoort kost dan zijn er genoeg mensen die het er wel voor over hebben.
Zolang de vraag groter is dan de productiecapaciteit hoeft hij niet met de prijs te stunten..
@jaapiyo: Het 1.8T Audi blok dat tegenwoordig in de D8 ligt wordt pas sinds 2003 toegepast ;)

En de mid jaren ’90 D8 en een nieuwe D8 zijn haast niet meer met elkaar te vergelijken. De basisvorm is gelijk, maar ophanging en chassisstijfheid zijn flink aangepast, denk aan de met CFRP sandwichpaneel versterkte side-impact zone ter bevordering van de stijfheid. Eigenlijk worden alle innovaties van de D8GT en D8GTO ook waar mogelijk weer toegepast op de ‘normale’ D8.
@motoragent:
Ik ben anderhalf jaar geleden bij Morgan geweest en dat ouderwetse valt best mee. Dit model heeft het moderne gelijmde aluminium chassis en is volledig modern. Wel zijn de carrosserieën van Morgan traditioneel gemaakt met essenhouten frames met daarom heen aluminium plaatwerk.

De klassieke Morgans zijn inderdaad nogal ouderwets van constructie. Maar wel heel gaaf. En relatief goedkoop, voor een volledig handgemaakte auto.
Computerrenders van een Morgan, het moet niet gekker worden.
Geen spaakvelgen??
@mipmip:
Ik tel toch echt 14 spaken per velg….
@tupperware ja ja, goed geteld ;) ik bedoel natuurlijk zoiets http://knockoffspinnertool.com/yahoo_site_admin/assets/images/Morgan_spinner_DSC01520.16184430_std.JPG
@mipmip:
Geintje, ik begreep heus wel waar je op doelde maar ik vind deze niet misstaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).