Mustang Boss 302 barnfind is klaar voor burnouts

Auteur: , 19 Reacties

Er werden er in 1969 slechts 1628 van gebouwd, niemand weet hoeveel er nog over zijn. Deze parel stond dik 40 jaar weggestopt in een schuur, maar is nu eindelijk ontwaakt uit zijn winterslaap.

Het blijft een bizar fenomeen, prachtwagens die weggezet worden in een schuur, om daar jaren later pas weer teruggevonden worden. Want hoe in godsnaam kun je vergeten dat je een machtige Boss 302 in je bezit hebt?

Deze populaire ponycar uit de late zestiger jaren, uitgerust met een 5-liter V8 Ford Boss 302 blok met zo’n 290 pk en 393 Nm trekkracht, stond veertig jaar lang weg te rotten in een schuur in de Amerikaanse staat New Hampshire. De dealer die hem nu te koop aanbiedt, is de derde eigenaar ooit.De eerste twee eigenaren reden in totaal nog geen 70.000 kilometer met de Mustang.

De tweede eigenaar verloor zijn rijbewijs en parkeerde de auto in zijn schuur. Praktisch een halve eeuw later is de Acapulco blauwe muscle car waarachtig in bizar goede staat, zowel vanbinnen als vanbuiten. Gezien het geringe stoflaagje, heeft de rijbewijsloze eigenaar af en toe toch nog wat TLC in zijn Boss 302 gestoken.

Het lijkt er bijna op alsof het een kwestie is van filters vervangen, leidingen checken, olie verversen, schone brandstof erin en gáán. Donuts draaien, cruisen, revven, dat werk. Hoe een oude rijdt, kunnen we je niet vertellen. Maar de nieuwe versie reden we wél.19 reacties

Hier zou ik wel een bank voor willen beroven.
@rob68: ik zou met deze auto ook wel een bank willen beroven ;-)
Lijkt me een geweldig moment als je dit dus vind in een schuurtje, blijft een van de meest iconische muscle cars.
Dit is toch wel de mooiste generatie Mustang ooit.
Rauw, bruut en agressief zonder lomp te zijn.
De ideale verhouding.
Zet maar op de oprit, niets meer aan doen.
@carmasterr:

Zal wel van je appreciatie van die wagen afhangen. Ik heb er helemaal niets mee en ik vind het er eigenlijk uitzien als een lompe klomp ijzer.
Bruut en agressief geef ik je toe maar wel lomp.

De enige die er niet zo lomp uitzien zijn genIII en IV maar dat zijn volgens velen geen echte mustangs.
@Hupke:

Je hebt er helemaal niets mee, dus kan ik je keuze voor de Fox body en de SN95 alleen maar begrijpen.
Wow dat is echt gaaf!!
Machtig mooi!
Dik ding dit hoor.. Op de een na laatste foto lijkt er een rook pluim achter de auto te zweven….zou ie zo de schuur uitgereden zijn!?
@tmenges: Nee, op de foto zie je de Mustang verbonden aan een door mij niet te identificeren auto doormiddel van een sjorband.
@robert110: De foto daarvoor bedoel ik dus. (zie dat ik weer eens niet kan typen)
@robert110: Op die foto zie je ook iemand op de bestuurdersstoel zitten. Kan dus best zijn dat die even geprobeerd heeft het ding te starten.
@tmenges: ja gewoon zo opgestart en eruit gereden
Lekkerste Mustang die er is! dat blauw is prachig.
Vraag me altijd af hoe zulke wagens gevonden worden? Je maakt mij niet wijs dat mensen als een stel rovers alle schuren open gaan trekken…
Waarom kom ik zoiets nooit tegen :-(
@VeniVidiVici: Een schuur van een overleden famielid. Of een verlaten erf. In sommige landen komt dat vaker voor dan hier. Daarnaast als je op vakantie bent en je loopt door het bos ofzo en je ziet ergens iets wat lijkt op een verlaten schuur heb je toch ook wel eens uit nieuwschierigheid (door een kier) naar binnen gekeken? De kans is alleen heel klein dat je iets vindt.
:D ik ben getrouwd in een witte boss 302 met rode striping!
@Polo90: Beetje krap niet? Jij, je vrouw, getuigen, vrienden/familie en de ambtenaar allemaal in een Mustang?
@m8mb: hahaha touche! Nee gelukkig ben ik niet IN de boss 302 getrouwd, mn vrouw vond t interieur te rood xD

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).