Mustang Mach-E uitverkocht!

Auteur: , 20 Reacties

Althans, de First Edition dan.


Ondanks dat de eerste Mach-E’s pas eind 2020 in het straatbeeld te zien zullen zijn, zitten de reserveringen vol. De First Edition is compleet uitverkocht. Mocht je toch interesse hebben in de Mach-E hoef je niet bij de pakken neer te zitten. De Mach-E GT is gelukkig nog wel beschikbaar. Ford schoot ook meteen wat reserveringsweetjes de wijde wereld in.

De First Edition van de cross-over deed het schijnbaar zo goed dat er geen exemplaren meer beschikbaar zijn. Alle reserveringen -met een aanbetaling van 1.000 euro- zitten vol. De First Edition kenmerkte zich door de luxe standaarduitrusting met zaken als een panoramadak en Bang & Olufsen audiosysteem. Maar niet getreurd, de GT uitvoering die vanaf 2021 beschikbaar komt is nog wel te reserveren. Je krijgt dan 465 pk en 930 Nm koppel uit de Pony.

Terugblikken op de reserveringen:

  • Carbonized Grey is de meest gekozen kleur. Maar liefst 38% van de reserveringen werden in deze kleur gedaan. En dan -goh- een verrassing: Grabber Blue volgde met 35%. Dit is de exclusieve kleur van de First Edition die uitverkocht is.
  • 55% van de bestellingen was een AWD. Deze heeft bijna 80 pk meer dan de achterwiel aangedreven variant.
  • 25% van de reserveringen gaan rondrijden in Californië.
  • In Amerika gaat 30% van de Mach-E’s een GT uitvoering zijn. Kom maar op met die 465 pk!

De First Edition was in Nederland te verkrijgen voor 70.940 euro. Mocht je willen gaan voor de GT moet je wel iets dieper in de buidel tasten. Je krijgt er dan wel een stuk meer vermogen voor terug.20 reacties

En dat waren 5 stuks?
@fanboy: Inderdaad. Heel artikel met percentages, maar nergens een getal. Zijn het er 100 of 100.000. nogal een verschil of dat het indrukwekkend is of niet.
Vind ’t een mooie auto. Wie had gedacht dat een conversie van coupé naar SUV zo goed uit zou pakken?
Als ze er niet bij zeggen hoeveel van die 50.000 productie is toegewezen als First Edition is dit natuurlijk gewoon non-nieuws. Kunnen er net zo goed 1.000 zijn. Mark my words, deze auto wordt een gigantische flop.
@kminne: kan je dat motiveren? Ik vind het, ondanks de verkeerd gekozen naam, wel een fraaie wagen met prima specs.. behoorlijk concurrerend met wat er nu verkrijgbaar is.. en crossovers zijn sowieso hot..
@punicaoase: hoezo verkeerd gekozen naam? Liefhebbers van de traditionele Mustang vinden de naam niks. Maar de Mach-E kopers, die kopen een goed gelukte auto met goede specs en een coole naam. Die vinden de naam Mustang waarschijnlijk juist geweldig voor deze wagen en een extra reden deze te willen in plaats van een Model 3.
@mashell: zo is het. Wordt een enorm succes onder niet-Mustang rijders.
@kminne: ik denk maar zo dat jij geen gelijk gaat krijgen ;)
@kminne: nope, wordt een enorme hit. De early majority is klaar om te kopen en zal dat met name doen bij de traditionele merken. Tesla gaat opgevreten worden de komende jaren door Ford, VW, MB, enz.
@kminne: Minimaal 17.500 exemplaren. In het artikel staat namelijk dat 35% van de reserveringen in Grabber Blue is uitgevoerd. Aangezien die kleur exclusief op de First Edition leverbaar is, betekent dat dus dat die 35% sowieso First Editions zijn.
@edge: Jouw berekening gaat helaas niet op, want die percentages gaan over de kleuren waarin de First Editions besteld zijn. Dus dan weten we nog steeds niet hoeveel het er zijn. Daarbij komt dat de First Editions alleen in de VS uitverkocht zijn. Voor Europa zijn er nog zat te krijgen, dat kun je controleren op de diverse merksites van de landen die bij de eerste leveringen zitten, zoals Noorwegen en Nederland. Alles bij elkaar is het dus vooral weer een hoop marketing blabla en weinig wol.
Dan ga ik wel naar de supermarkt, want daar hebben ze nog genoeg Maggi
@venividivici: roerbakrijst Indonesische saté die moet je eens proberen, echt een aanrader!!
#NOTAMUSTANG
@arnoldh: hashtag!

En wat er in de jaren 70, 80 en 90 als mustang werd verkocht was het dat wel? De volle 80 pk?

Dit is eindelijk nog eens een begeerlijke Ford.
Tja, het is in de basis geen verkeerde auto, maar het is gewoon heel erg kansloos om er een Mustang logo op te plakken. Maar goed, de marketingboys krijgen wel vaker gekke ideeën er door.
@dutchdriftking: en toch miet zo kansloos als de Porsche Taycan TURBO……
@rogers: Is er inderdaad eentje in de zelfde categorie. Maar een Taycan Turbo is nog enigszins te vergelijkn met een Panamera Turbo. Een Mach-e heeft niets te maken met de Muscle car welke de Mustang is.
@kminne jij bent 0% referentie🥱
Allememach-e’s, wat fijn voor Ford

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).