Nailed it: Pagani-replica op basis van Ford Scorpio!

Auteur: , 27 Reacties

Goed, het uiterlijk van dit stukje huisvlijt zal geen prijzen winnen, maar toch hebben we respect voor deze man. De reden hiervoor? Die ligt onder de kap.

Pagani Scorpio F

De Brit Nick Truman keek eens goed naar de collectie van landgenoot Peter Saywell en dacht: “dat wil ik ook”. Een bescheiden portemonnee vraagt om creatieve oplossingen en dus tikte Truman voor 100 pond een Ford Granada (hier bekend als Scorpio) uit 1990 op de kop. Een schaalmodelletje van de Zonda werd gebruikt als basis en het grote knutselavontuur kon beginnen.

Dat avontuur ging uiteraard gepaard met bloed, zweet en tranen. Zo verloor Truman het topje van z’n vinger in de turbo, waarna het lichaamsdeel via de uitlaat naar buiten schoot. Ook raakte de V12 van Jaguar die aanvankelijk in de auto dienstdeed oververhit en blies Truman de Audi V8 die daarna volgde op.

Momenteel wordt de auto aangedreven door een V8 van Audi die is voorzien van twee (vleesetende) turbo’s. Zodoende heeft de Pagani Granada F ruim 500 pk’s tot z’n beschikking, die hun weg vinden via een versnellingsbak die voor 5 pond van eBay werd geplukt.

Tot zover het goede nieuws, want het uiterlijk is natuurlijk niet echt om over naar huis te pennen. Bovendien is het project, dat uiteindelijk zo’n 15.000 pond kostte, helaas niet straatlegaal in Engeland. Aan de andere kant heeft Truman veel plezier beleefd aan de bouw en heeft-ie ook nog een Ferrari 308 GT4 Dino in de garage staan. Lucky bastard!27 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
eerder een rijdende UFO, maar wel een lekker klinkende UFO
@meneer: Hoe ziet een UFO eruit dan? En dan nog rijdende ook…
@meneer: een rijdend ‘flying object’?
@edgaar: unidentified flesheating object…
Niet de mooiste maar wel tof, chapeau!
Auto klopt van geen kanten maar inderdaad dik respect als je de tijd neemt om zelf wat te bouwen
Idee is leuk, daar is dan ook alles mee gezegd.
Respect voor al het werk, zeker. Maar wat ik nooit snap is waarom je iets na probeert te maken. Alleen als het 100% goed nagemaakt is krijg je de handen op elkaar. Je kan bijna alleen maar verliezen… Waarom niet je fantasie gebruiken en een eigen ontwerp maken?
@baasbas: Juist! Ik vind het prachtig dat iemand zelf wat wil maken, maar maak het ontwerp dan ook zelf..
@baasbas: helemaal met je eens…. pak papier en maak iets leuks…. wees creatief.
@baasbas: Van Leepu praktijken word ik nou ook niet bepaald blij.
@mclarenf1lm: hahaha
@baasbas: Helemaal mee eens. Een Mondeo tot middenmotor krachtpatser ombouwen is een technische prestatie. Het enige dat fout is de krampachtige wens er een Zonda van te maken. Binnen de hoofdlijnen van het ontwerp met lang achterdek was een eigen visie mogelijk. Een beetje meer Engelse bravoure had geen kwaad gekund.
@baasbas: waarom niet? Doe eens type in de adres balk in “british kitcar” klik dan op “Afbeeldingen”. De pijn aan je ogen die je de 600ms ondervindt voordat je op drukt is de reden waarom niet. En auto bouwen is 1 ding een mooie auto bouwen is een heel ander ding.
@mashell: Tsja. Degenen die een lelijk misbaksel gemaakt hebben… hadden die een goed lijkende replica gebouwd? Nee denk ik. Dan kan je wat mij betreft beter je eigen ontwerp maken. Kan het ook lelijk zijn, maar is het wel mooi van jou. Dan kan je hier op uitkomen:

http://www.ecofriend.com/wp-content/uploads/2012/07/in_focus_man_builds_racing_car_from_spare_motorcycle_parts_vzkbk.jpg

Of op dit misbaksel……..
http://www.brokencool.com/.a/6a010536846743970c0168e4febd4f970c-pi

Maar de goede komen dan i.p.v. op een goede replica (wat hoogstens een goede replica kan zijn, nooit meer dan dat) wellicht hier op uit:
http://oppositelock.jalopnik.com/the-paulussen-beradino-an-unknown-supercar-510354635
Respect voor het werk!
Deze droom had een droom moeten blijven!
Best knap op zich, in Engeland kun je een bankstel met vier wielen en een motor nog straatlegaal krijgen….
Ik adviseer de eigenaar niet harder met ding ding te rijden dan dat hij doet in het filmpje.. Wel kudo’s voor de nodige huisvlijt
Haha denk niet dat iemand dit echt als zonda zal zien. Maar 1 voor de poging
Aan de ene kant respect voor de huisvlijt maar er steekt iets teveel…
Een blok met drukvulling hangen in iets wat als zonda replica moet doorgaan is vloeken in de kerk imho ; zeker als het iets van audi is.
Wetende dat je in Engeland een V12 van ‘das haus’ voor niet mega veel op de kop kunt tikken… echt gezond klinkt het huidige blok toch niet…

In dat krantenartikeltje heeft ie het er over dat de body maar 50 pond heeft gekost , ik vraag me dan af ; had voor het dubbele het geheel niet meer in proportie geweest ?
Verder stelt hij dat de auto in Bahrain straatlegaal is , da’s leuk maar waarom zitten er dan Engelse platen op ?

Vragen, vragen, vragen…
Ik hoop dat er nog eens iemand opduikt die het net even wat netter heeft gedaan want het idee is super gaaf natuurlijk :)
Prachtige afwerking. Wat een beest.
via iPhone app
Leuk idee. Helaas liet de uitwerking een klein beetje te wensen over.
Maar… Respect voor de moeite. Ik zou al met de uitvoering gekapt zijn als ik naar de Ford toe liep om deze uit elkaar te schroeven…
Prachtig wat deze man voor mekaar krijgt, ik doe het hem niet na …..Respect.
Als jij hier gelukkig van wordt moet je het vooral doen… maar ik zie er niet zoveel in.
Wat ik nog het minste begrijp; als je voor zo’n replica gaat, waarom pak je dan niet een auto met een vergelijkbare wielbasis? Deze auto ziet er veel te kort en smal uit, of is dat optisch bedrog?
Ziet er niet uit, vraag me af hoe lang alles ook heel blijft. Maar in ieder geval wel dik blok erin dan met 500pk zo!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).