NedCar gaat MINI Hatchback (F56) bouwen

Auteur: , 14 Reacties

De kogel is door de kerk: op een feestelijke bijeenkomst bij VDL NedCar te Born maakte moederbedrijf BMW zojuist bekend dat vanaf deze zomer de 3-deurs MINI Hatch het predicaat Made in NL zal krijgen.

Met de productie, die in de tweede helft van het jaar op stoom moet zijn, zijn 300 tot 400 nieuwe banen gemoeid, een mooie opsteker voor de regio Midden-Limburg.

VDL Automotive, het Eindhovense bedrijf van Wim van der Leegte, nam Nedcar vorig jaar over en wist een order van BMW binnen te slepen, voor tenminste 10 jaar. Het is niet uitgesloten dat er gedurende deze periode andere modellen bij komen, zoals bijvoorbeeld een nieuwe Country- en Paceman, die momenteel nog in Oostenrijk door Magna Steyr worden gebouwd.

Update: nu met bijpassende gallery.14 reacties

“Het is niet uitgesloten dat er gedurende deze periode andere modellen bij komen”
Niet uitgesloten…? Als er van de nieuwe MINI ook een Country- en/of Paceman komt wordt ‘ie vrijwel zeker in Born gebouwd. De contracten met Magna Steyr zijn afgelopen jaar al opgezegd.
Uit een persbericht van 30 januari jl.:

FRANKFURT — BMW Group will end production of Mini cars at Austrian contract manufacturer Magna Steyr in 2016, a report said.

Magna Steyr currently builds the Mini Countryman and Mini Paceman. Production of the two models will move to Mini’s factory in Oxford, England, and the former Mitsubishi NedCar factory in the Netherlands, where Dutch group VDL is due to start Mini production this year, the Kleine Zeitung reported on Thursday.
Goede zaak, plus als de nieuwe generatie mini net zo betrouwbaar is als de huidige dan is er voorlopig genoeg te doen bij VDL
@4x4wheels: als ze daar betrouwbare auto’s moeten gaan bouwen, is er zeker veel te doen daar (het liefst voordat ze daadwerkelijk gaan produceren…..).
@roppp:
Wat een domme kroegpraat.
Waarom kunnen we niet eens een keertje trots zijn op spullen die in NL gebouwd worden.
@Hubert: domme kroegpraat? Die Volvo’s die er gebouwd zijn, blinken niet bepaald uit als het om kwaliteit gaat……
@roppp: Mijn reactie was ironisch bedoeld he ;)
@4x4wheels: Net zo betrouwbaar als de huidige? Uit betrouwbare bronnen bleek eergisteren nog, dat men dáár bij Mini nog wel wat werk te verzetten heeft….
@RRRobert:
De eerste Mini had een Braziliaanse Chrysler motor, de tweede een joint venture met PSA die vooral in het begin problemen gaf, de derde generatie krijgt BMW motoren, dus dat komt vast goed.

Fingers X-ed.
Een feestelijke bijeenkomst bij Nedcar… Dat zal even wennen zijn, want wat zijn die mensen daar afgelopen jaren vaak op slecht nieuws getrakteerd. Dat het nieuws helemaal niet nieuw is maakt dat ook niet meer uit.
Ik Hood dat dit nieuws geen reden is om weer voor hoger loon te gaan staken..
@norge: d=p..
In september sprak ik al iemand wiens zoon al een tijd in Born bezig was de productielijn voor de nieuwe Mini op te bouwen. Daarnaast was het natuurlijk publiek geheim dat dit zou gaan gebeuren.

Ondanks dat blijft het fantastich nieuws voor de mensen van VDL. Ik kan me goed voorstellen dat afgelopen jaren niet prettig zijn geweest voor hen.
En vanmiddag om 16:12 is hier het volgende persbericht aan toegevoegd:
http://www.automobilwoche.de/article/20140217/NACHRICHTEN/140219928/1276/auftragsfertigung-bmw-lasst-mini-cabrio-in-den-niederlanden-bauen#.UwKeCNtgWZV

Dus ook de MINI Cabrio is al bevestigd…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).