Nederlandse Jaguar-replica in puin bij eenzijdig ongeval

Auteur: , 22 Reacties

Een incident met de nodige schade aan de auto.

Vanmorgen heeft op de Rechterensedijk in Dalfsen (Overijssel) een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een Jaguar XJ-S, omgebouwd als een XK180 replica, is uit een bocht gevlogen en tegen een houten vangrail geklapt. Daar bleef het niet bij, want de auto schoot nog naar links en kwam tegen een boom tot stilstand.

Ondanks de klap is de bestuurder niet (ernstig) gewond geraakt bij het incident. Er kwam een ambulance ter plaatse om de chauffeur na te kijken. Een ritje naar het ziekenhuis bleek niet nodig en de bestuurder kon ter plekke door het ambulancepersoneel geholpen worden.

Deze bocht in Dalfsen staat bekend als een beruchte bocht. De schade aan het voertuig is aanzienlijk. Er zijn meerdere van dit soort XK180 replica’s in Nederland. De schade lijkt zo op het eerste oog te repareren. De motorkap is beschadigd en er is een nieuwe voorbumper nodig. Of de motor ook een opdonder heeft gehad is niet goed te zien. De voorruit is tevens aan vervanging toe. De stevige vangrail en boom hebben op het eerste oog amper schade opgelopen. De auto in betere tijden bekijken kan op Autojunk.

Fotocredit: GinoPress B.V.22 reacties

Hij is inderdaad aan 1 zijde behoorlijk gekreukeld.
Off topic: op weg naar een bruiloft gebeurd? ;)
@vroaaaaaaaaaar: Nee, deze zou net iets te stijlvol zijn voor die toeterende Finnen.
@cossiekiller: dat stijlvol is niet echt het probleem denk ik. Een echte mannen auto past niet bij die finnen.
Deze is toch op basis van een XK-8 en niet van een XJ-S? Of is dat in feite hetzelfde platform?
@autodidact: volgens de rdw is het een xjs 3.6 uit 1985.
In dit geval gunstig dat het stuur aan de verkeerde kant zit. Zonde van de auto, ziet er uit als een goed gebouwde replica.
Bij deze het filmpje van de berging wat blijkbaar nogal wat moeite kostte.
https://www.meternieuws.nl/cabrio-rijdt-tegen-boom-in-dalfsen-video/
@shellplc: Het was alvast zeer amusant.
Altijd zonde natuurlijk voor de eigenaar. Ik vind het interieur echt verschrikkelijk lelijk trouwens.
@emping: interieur is wel mooi van vorm maar de kleuren zijn door Andrea Bocelli, Ray Charles en Stevie Wonder uitgekozen.
Lijkt op een auto die een tijdje ter7g op catawiki werd aangeboden, moest t9ch rond een ton opleveren. Heel gaaf ding, maar net ff te duur voor wat er onder de huid zit. Wel alles bespoke, dus ook al lijkt alles tw repareren, makkelijk en goedkoop zal het niet worden..
@kle500: dit is een replica met glasvezel body. Er is er ook eentje met een geklopte aluminium body. Die is heel mooi gemaakt, maar ook wel een stukje duurder.
@Dizono: Dan helemaal te duur voor wat het is. Maar hoop wel dat ‘ie wordt opgeklust, want mooi is het wel.
Gelukkig geen airbags, dat scheelt weer ;o)
Hoe krijg je het voor elkaar? Te veel gas en overstuur?
Door de klap kwam het stuurwiel aan de verkeerde kant terecht.
Waarom staan er eigenlijk altijd zoveel bomen langs dit soort wegen en zo dicht op de weg ?
Jaguar merk met altijd meest lelijke uitlaten eindstukken (E-type en deze ook) zo van ohh die zijn we vergeten er nog snel ff onderplakken bij de Kwikfit door de jongen van 16 die daar net 2 weken gelden is begonnen.
@robusa: * geleden.
@RobUSA: de meeste Dalfsenaren zijn er op tegen om deze bomen te verwijderen, het doet nogal iets met het aanzien van het dorp. De weg is vrij smal en niet ingericht om lekker door te rijden, al zal de sportieve bestuurder deze bocht juist erg leuk vinden. Toevallig is dit de eerste weg die ik gereden heb na het ophalen van mijn rijbewijs, mijn moeder zat aardig billen te knijpen naast me… :’)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).