Netflix heeft Mercedes-drama in detail vastgelegd

Auteur: , 34 Reacties

Dat gaat een zware pil worden voor Mercedes.

Netflix heeft Mercedes-fiasco in detail vastgelegd

Vorige week maakte Netflix bekend dat ook Ferrari en Mercedes deel zullen uitmaken van het tweede seizoen Formula 1: Drive to Survive. De twee topteams wilden in het eerste seizoen geen onderdeel uitmaken van de inmiddels erg populaire documentairereeks.

De documakers hebben een ongekende vrijheid in het produceren. Zo hebben teams geen inspraak op de inhoud van de serie en mogen de makers alles vastleggen wat ze zien. Een pijnlijke realiteit voor Mercedes gisteren.

Afgelopen weekend moest namelijk hét weekend van Mercedes worden. Met een klassieke livery, het team in toepasselijke kloffie en het feit dat het merk 125 jaar aanwezigheid in de motorsport vierde.

Elk raceweekend kiezen de makers van Formula 1: Drive to Survive een team of onderwerp uit waar ze op gaan focussen. In Hockenheim moest dat Mercedes worden. Rondom de pits van Mercedes waren briefjes opgehangen die duidelijk maakte dat er opnames waren.

We weten allemaal hoe het afliep. Een regelrecht dramatisch weekend voor de Duitsers en dat uitgebreid vastgelegd door de makers van Formula 1: Drive to Survive. De aflevering over het weekend van Hockenheim gaat ongetwijfeld een zéér interessante worden. De verwachting is dat het tweede seizoen van Formula 1: Drive to Survive in maart 2020 op Netflix verschijnt.

Netflix heeft Mercedes-drama in detail vastgelegd34 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Super! Ik kan niet wachten
Drive to survive, Wel erg toepasselijk voor Bottas gisteren.
Wolf heeft geloof ik zelf al aangegeven dat alle activiteiten rond het jubileum, de pakjes enz, het team dwars heeft gezeten.
@pomoek: nee, hij heeft zelfs ontkent dat dat er iets mee te maken heeft ; https://www.motorsport.com/f1/news/wolff-mercedes-armageddon-celebrations-netflix/4503033/
@gertjan2012: thanks, ik sta gecorrigeerd, heb ik het bericht ergens te snel gelezen.
@gertjan2012: hij kan dat zeggen, maar als alles een week Mercedes ademt ga je mij niet vertellen dat er niet wat extra druk ligt. Maar hij zegt het…
@brammetjedeb: ik vind het ook twijfelachtig ….
“…and don’t forget to smile for the camera!”

Als een boer met kiespijn, waarschijnlijk. Zouden die Duitsers daar ook een eigen spreekwoord voor hebben?
Ik ook van harte dat de documentaire makers ook bij Haas hebben gefilmd. Een scheldende Guenter maakt het toch net wat leuker.
@gertjan2012: ve look like a bunsj of vankers!! Wat een geweldig accent heeft die man toch, en wat kan hij toch lekker boos worden!
@gertjan2012: Was toch 1 van de hoofdpersonages van het eerste seizoen.
Mooiste stukje… Hamilton rijd naar binnen voor een nieuwe neus, daarna is het net even een slapstick in de pits.
@thomasthomas: haha ja dat was echt drama. Deed mij een beetje denken aan die keer dat ze bij Ferrari het rechter achterwiel vergeten waren en iedereen stond te kijken waar dat achterwiel nu was. Ben even kwijt bij wie dat ook al weer was. Die playboy iig.
@rolov: of bij Williams toen ze Bottas met zachte voor en mediums achter de baan opstuurde
@rolov: Eddie irvine natuurlijk! 😄
@rolov: irvine
@thomasthomas:

Wat dieper in de materie gedoken op de F1 sites, waar het mis ging bij Hamilton is dat alles klaar stond voor een pitsstop van Bottas, banden en een reserve vleugel. Doordat Hamilton plotseling, onverwacht, binnenkomt moesten zijn spullen met spoed erbij gehaald worden.

Een pitsstop met voorvleugel duurt normaliter 12 seconden, nu 50,8 seconden. Dan is 38,8 seconden extra voor 4 banden halen en een vleugel best wel snel.

#relativeren
Hoop sws op meer afleveringen. Gewoon elke race mag een aflevering zijn.

Alvast een tip mocht dit gaan gebeuren: als je in je rookpauze toch ff een aflevering wilt checken, pak dan Frankrijk.
Vond het vorig seizoen erg leuk om te zien, voornamelijk vanwege het kijkje achter de schermen dat je niet vaak krijgt.

Wat ze wat mij betreft achterwege mogen laten is de Amerikaanse overdramatisering. Geluidseffecten onder crashes, nep motorgeluiden, fake commentaar achteraf ingesproken om ‘toevallig’ datgene te roepen waar deze aflevering over ging.

Verder zeker vermakelijk om te zien, en ik kan idd niet wachten op de aflevering van Mercedes.
Heerlijk! Zo lekker voor ze! Tuigen ze alles op om een Mercedes feest te maken, verkleden ze zich als échte foute Duitsers, andere stickers op de auto, hoofdsponsor vh event. En dan wordt het me toch een zeperd! Echt FAN-TAS-TISCH, het is ze zo gegund!
@str8six: Tja, hoge bomen vangen veel wind zullen we maar zeggen…
@str8six: Het zit diep bij je hè?! Iedere kans die je kan vinden pak je aan om Mercedes te bashen. Maar ondertussen ga je wel voorbij aan het feit dat Hamilton nog steeds 63(!) punten voor staat op MV. Hij kan dus nog twee races uitvallen zonder een probleem te hebben. Dus als jij dit nodig hebt om een goede dag te hebben dan veel plezier, ik wat wel totdat de laatste race in Yas Marina Circuit gereden is, kijken hoe je je dan voelt.

-EDIT: houdt het en beetje vriendelijk, aub. Dank.-
@gebruikersnaam3: ach gut, heb je hem weer.. Er komt bij jou toch niets zinnigs uit, it’s ok boy.

-EDIT: probeer alletwee even lief te zijn voor elkaar. Scheelt ons accounts bannen. Dank.
Die serie is echt fantastisch! Geweldig gefilmd met perfect oog voor de kleinste details. En dat geluid ook, knalt echt door de huiskamer heen. Kan niet wachten op deze aflevering!
@subzero079: ik kijk hem nu. Maar die afleveringen met red Bull zijn echt top. Dat ricardo verhaal.
Wat ging het daar mis! Wie was die gozer met z’n Bayrische hoedje op die naar Toto stond. Leek me een hogere pief; die ipv rust te bewaren ook met banden heen en weer aan het rennen was.
Wat was dat heerlijk om te zien.
Dit weekend eindigde echt dramatisch voor Mercedes. Echter ervaarde ik dit niet als een Sergio Ramos moment (jezelf vanuit je persoonlijke skybox laten filmen, terwijl je club ‘wel even’ van een dwerg wint) maar meer als het eeuwfeest van Ajax. Wat een schitterend weekend had moeten worden, Mercedes 125 jaar in de autosport en Hamilton op pole, eindigde deze in 1 groot drama. Natuurlijk is dit schitterende tv, maar het heeft meer iets zieligs dan een val na de hoogmoed.
Tja, aan de ene kant fantastisch, aan de andere kant, er was zonder Mercedes nog genoeg ander spektakel. Ik denk dat ze met deze race wel twee afleveringen kunnen vullen. Doe toch maar weer 10 afleveringen dit seizoen IPV 8!
Zullen ze nu onder Toto’s vuistslagen ook diepe bassklappen monteren?
Kunnen ze die van gisteren niet beter “drijf to survive” noemen dan?
Wat is dit een kutserie zeg. Ik ga de moeite ook niet nemen om uit te leggen waarom.
@fmgarcia: neejoh alsjeblieft leg uit, iedereen zegt dat ik moet kijken maar ik denk dat het bagger is
@fmgarcia: ik vond het een leuke serie. Het hele Renault red Bull verhaal was interessant achter de schermen
Toto war sehr böse!
Mooi na die valse bescheidenheid na de wintertests toen der Toto zo enorm zijn best deed om Ferrari het graf in te prijzen…
Hamilton had ook weer een hoop slappe smoesjes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).