Niemand wil de Rolls-Royce Silver Shadow van Andy Warhol

Auteur: , 3 Reacties

De Pop Art-artiest bleef met zijn kwasten uit de buurt van deze Silver Shadow en juist daarom lijkt niemand 'm te willen hebben.

De Rolls-Royce van Andy Warhol

Andy Warhol is een van de bekendste kunstenaars van de twintigste eeuw, maar stond niet direct bekend als groot autoliefhebber en had zelfs geen rijbewijs. Zijn bekendste uitspatting op autogebied is natuurlijk de legendarische beschildering van de BMW M1 Art Car, maar ook zijn Rolls-Royce mag er zeker wezen.

Warhol liet zich graag rondrijden door zijn beste vriend, Jed Johnson, terwijl ook andere sterren regelmatig achter het stuur kropen van de luxe bak. Waarschijnlijk is dat ook de reden achter de lage kilometerstand, want deze Rolls rolde sinds 1974 slechts 90.000 kilometers door de Verenigde Staten. De Silver Shadow is uitgevoerd in Walnut over Mason’s Black, heeft een lederen interieur en is voorzien van een 6.75-liter V8.

De papieren van Andy Warhol's Rolls Royce

Warhol hield deze slee tot aan zijn dood in 1987, waarna kunsthandelaar George Meyer de auto tijdens een veiling kocht voor 57.000 euro. De huidige eigenaar bood de Rolls-Royce in eerste instantie aan voor 65.000 euro, maar verlaagde de vraagprijs twee dagen voor het sluiten van de verkoop naar 62.000 euro. Ook dat leverde geen geïnteresseerde kopers op, dus het is nog niet te laat.3 reacties

Eigenlijk best wel een fijne kleurencombinatie zo. Zo zonder zijn creatieve uitspattingen er op.
Wie wil er nu nog zo een oud wrak. Voor dat geld heb je veel leukere dingen.
Een prachtige ‘Rolls’, maar 62.000 is serieus geld voor zo’n kar…al was die van Warhol geweest (wat je er niet aan afziet) of ondanks een dergelijk lage kilometerstand.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).