Niet zo slim: racen op de A15 tegen een agent in burger

Auteur: , 92 Reacties

Je kunt jezelf afvragen of het überhaupt verstandig is om 200 kilometer per uur te rijden op de A15, maar doe je dat met een agent op je bumper, dan is het ronduit dom.

Deze snelheden kun je beter niet rijden met een agent op je bumper

Toch was dat precies wat een Rotterdammer woensdagavond deed. De 28-jarige man trof een agent in burger op de A15 bij Spijkenisse, maar had dat niet in de gaten en daagde hem uit voor een race over de snelweg. Daar gaf oom agent maar wat graag gehoor aan, want wat is er leuker dan legaal (in zijn geval) het gas eens lekker diep in trappen?

Die vlieger ging helaas niet op voor de Rotterdammer, die met gemak de 200 kilometer per uur haalde. De agent reed al die tijd op zijn bumper, zodat hij aan zijn collega’s kon laten weten waar ze op dat moment reden. Uiteindelijk werd de snelheidsmaniak aan de kant gezet in Rotterdam-Oost, waar hij meteen zijn rijbewijs mocht inleveren. (via: RTV Rijnmond)92 reacties

Dat heb ik vroeger ook wel eens mee gemaakt, echter was dat op de a2.
Gelukkig was dit in het spel A2 racer.
@patrick: is toch wel veiliger zo… :)

Off: kan iemand miss mij helpen aan een torrentje voor A2-racer. Deze fervente Midtown Madness-speler wilt graag nog meer jeugdherinneringen ophalen door het spelen van A2-racer. Het liefst het 2de deel. Alvast bedankt!
@toyotafortuner: Alstublieft: https://kickass.so/a2-racer-world-challenge-pc-game-t4213013.html, deel 2 zoals je vroeg.

Je zult hem wel even moeten mounten met Daemon, PowerISO of iets vergelijkbaars, maar dat zal (hopelijk) geen probleem zijn.
@toyotafortuner: heb originele cd liggen, mag je zo komen ophalen.
Tja…kan de beste overkomen.
@rufctr01: Yep, lees mijn reactie..
Teller; E46
@camber24: ik dacht eerder e39.
@Bartholomeo: nope, je hebt gelijk. E46
@Bartholomeo: Wauw speciaal de tellers van een e71…….
@Bartholomeo: nope, mijn e39 heeft exact dezelfde tellers, incluis dat overzicht van de auto op dat onderste display.
@camber24: helemaal juist.
@camber24: idd, mijn reactie! ;)
@camber24: En waarschijnlijk van een 320d op topsnelheid. Een D iig.
@littledevil9: volgensmij een handbak, want anders zou je op het boordcomputer wel een D zien
@r32turbo: Dat is ook waar ja ;)
@littledevil9: net niet denk ik. Topsnelheid van e46 320d lag net boven de 200. Die van ons toch, onaangepast. Kan het niet meer checken. Die zit nu ergens in Moskou. :)
@camber24: Nee, volgens mij zijn ze van een BMW…
via iPhone app
@svenska_aeroplan_ab: ik zit te denken of dit sarcasme is maar… Ik weet het nog niet zo goed. Als dat niet zo is dan…tja wat moet ik daar nou over zeggen.
@camber24: idd e46, maar dan een touring of sedan, coupe en cabrio hebben de cijfers cursief.
Daarom altijd rijden met een dashcam. Kan je terugfilmen.Niet dat het uitmaakt….
Is vast een leuke zaak van te maken, mits de 28-jarige Feyenoorder een goede advocaat in de armen neemt… De politie is je beste vriend, vooral als ze je stevig kunnen naaien.
@jozef879: Vrij kansloos lijkt me, los van het feit of het netjes is wat de politie hier doet, jij laat je toch uitdagen? Je trapt toch zelf het gaspedaal in, einde verhaal, klaar.
@granlusso: dat is ook de reden dat jij geen advocaat bent
@jozef879: Ik weet dat advocaten je altijd bijstaan, maar op welke manier zullen ze het verweer voeren dan voeren? ‘Mijn cliënt praat het niet goed dat hij te hard reed, maar achtte zichzelf daartoe gedwongen?’
@granlusso: advocaten denken in oplossingen, niet in problemen zoals jij. Ben zelf geen advocaat,dus zou het niet weten. Maar weet zeker dat er diverse advocaten zijn die een invordering in no-time ongedaan kunnen krijgen.
@jozef879: Ja, oké, dat ie het rijbewijs terug kan krijgen met hulp van een advocaat snap ik ook wel. Maar onder een boete komt ie niet uit…
Je concludeert overigens wel erg snel dat ik alleen in problemen denk.
Dat merk je toch, als iemand je volgt als je die snelheden rijdt in Nederland ben je altijd de sjaak. Daarnaast is de vraag, in welke auto reed de beste man?
Zeker in een moderne auto is 200 km/h niet heel schokkend, ik denk dat bepaalde bloggers hier dan ook hun rijbewijs al niet meer hadden al zouden ze zijn gesnapt door de politie, of nemen jullie die 0-200+ km/h teller filmpjes allemaal in Duitsland op;)?
Ik zou verder geen namen noemen maar ik ken een autoblog die zijn dragvideo’s opneemt op een dijkweg in de polder
@gerald: dat niet, alleen de laatste keer dat een agent achter me bleef rijden tot ik 200 reed was zijn werkdag bij 123 al voorbij..
Mooi verhaal voor aan de bar, dat dan wel weer. En bobben mag hij nu toch niet.
Wat flauw van oom agent
Daar heb ik ook weleens 200+ gereden, alleen had ik de mazzel dat de agent in burger destijds met een Mitsubishi Spacestar reed en dat hok kon niet harder dan 175..
@tupperware: Sterk verhaal, maar hoe wist je dat er een agent in burger achter je aan reed?
@moveyourmind: Hij had een enorme snor op z’n grill
@moveyourmind: waarom vat je dit zo serieus op XD
@moveyourmind:
Tja, als.hij je bij het hek voor je oprijlaan op de schouder tikt met de vraag hoe hard ik reed..
Uiteindelijk heeft hij me gematst, ik mocht m,n papiertje houden, wel kostte dat grapje me 400 euro.
@tupperware: Dat kan natuurlijk ook. Denk dat dat één van de weinige keren is dat je blij kan zijn met zo’n hoge boete.
@tupperware: Sterk verhaal ja…ze komen je thuis wel oppikken ;)
Hahaha idd niet slim
Ook een keer meegemaakt..

Kwam terug van vakantie (lange autorit van 16+ uur) midden in de nacht in NL en nog zo’n 15 km van huis bij het invoegen op de snelweg max doortrekken en invoegen met zo’n 140km/h (was toch niemand op de weg) maar op de snelweg waar ik op invoegde reed precies één auto achter me nadat ik was ingevoegd, ik kon niet zien wat voor auto, zag alleen koplampen in de binnenspiegel. Maar, ik wilde heel graag naar huis/bed en versnelde gewoon richting de 200.. maar de koplampen bleven mijn tempo volgen, bij zo’n 210 vond ik het verdacht en ging van het gas af en de auto achter me begon me langzaam te naderen, rijdt me voorbij en ja hoor: five-o in een Touran (dienstwagen). Hartslag 200 gelijk natuurlijk.. Ze gingen voor me rijden en zwaaiden 2x met hun zwaailichten en gingen snel verder met zo’n 160 km/h..

Hoe groot is de kans?? dat ene auto op de snelweg.. een politiewagen. Zucht :’)

Gelukkig niks verder van gehoord, waarschijnlijk waren ze onderweg naar een oproep.
@revstars-net: Een touran die 200 rijdt? Weet je dat zeker ;)
@henkhupelschoten: de 140 pk sterke TSI kan de 202 km/u aantikken, volgens fabrieksopgave. De 170 pk uitvoering gaat daar nog een stukje overheen. En veel van de auto’s van de KLPD zijn gechipt…
@RRRobert: die Tourans hebben op hoge snelheid flink last van de zwaailichten etc op het dak. Bij 185 km/u is het gebeurd.
@henkhupelschoten: Yup, de afstand was wel iets groter geworden ondertussen..
@henkhupelschoten: meneer, die dingen zijn stuk voor stuk gekieteld. Vraag maar aan @motoragent
@almera-ga16det: @RRRobert: Niet alles te serieus nemen…..
@revstars-net: Jeetje man… Hoe was je vakantie verder?
@revstars-net: Ik kan je gevoel. Een tijdje geleden ging laat op de avond mijn vriendin ophalen. Geen hond op de snelweg dus ik gaf wat meer gas (180kmh ong.) op een gegeven moment knipperde er een burgerauto met zijn grootlicht, dus ik minder wat vaart. Een zwarte fiat punto komt naast me rijden en doet zijn binnenverlichting aan… Het enige wat ik zag was een man in een politie uniform, dus inderdaad hartslag in de keel en dacht een hoofdprijs van een boete. Maar gelukkig reed hij verder.. Ik heb me de rest van de rit en die weken daarna nog nooit zo rustig gehouden.
Kom het wel waarderen zijn manier van waarschuwen.
@josh91: Soortgelijke situatie gehad toen ik eens meereed met een C63 AMG. Met 240 de Benelux in (richting Schiedam) en toen we eruit kwamen verscheen er een 3 serie rechts (er zijn twee tunnels). Die gebaarde dat het wel wat minder kon in z’n uniform.
@revstars-net: Ik reed ook een keer om 3 uur s’nachts op de A9 vanuit Purmerend richting Amsterdam. Net na het invoegen knal ik een Golfje voorbij met 180. De maand erna mocht ik het beroemde CJIB-dieet proberen op eigen kosten.
@revstars-net: de huidige tourans zijn begrensd. In de hoogste versnelling zit er een toerenbegrenzer op die op 3000 (geloof ik) toeren zegt dat je de rest kunt trappen. Als de de dsg op handmatig zet en een tandje terug doet kan je tot de begrenzer en dan gaat die net geen 200. Met begrenzer is het bij 180 gebeurd.
Ik haal hem wel in met een goede M of AMG uit die tijd
@mercedesbenz63: top man!
@caferacer: ja toch
Al dat gezeur weer over maximale snelheden op de snelweg. Nergens kan je zo ontspannend rijden dan op een autobahn zonder vmax, ook als je niet 100l brandstof per uur wegstookt.
Toch best maf, een agent buiten dienst mag wel te hard rijden om een ander te laten bekeuren door z’n collega’s.
@entwicklung88: In burger betekent niet per se buiten dienst…
Ter info:

Tilburg en omstreken wordt er gereden met een volledig zwarte nieuw model octavia rs. Voorheen een zwarte wrx.

Iemand nog meer tips?

@jack_abarth: dat klopt en de badges zijn een voor een netjes weggewerkt en er zit een rode reflector streep op de achterbumper. En als je er een vermoed kijk even naar binnen voor de gele reflectors van de 10-4
@bedirhan: Die rode reflector is standaard op de Octavia RS.
@benzinehoofd: ow weer iets geleerd
@jack_abarth: Ja, houd je aan de regels!
Doe ik ook wel is op A15, geen probleem zonder verkeer..
Dit valt toch gewoon onder uitlokking of zie ik dat verkeerd? Volgens mij mag de Nederlandsche popo dat niet doen…
@toempf: Uitlokking van de kant van de overtreder dan toch. De agent zag iemand die wel een wedstrijdje wilde en volgde om op het juiste moment te kunnen toeslaan. Kost overigens dit geintje je alleen maar je rijbewijs en niet de auto? De overschrijding was m.i. groot genoeg.
Een keer een agent in burger naast me bij het stoplicht gehad in een Ford Fiesta ST, gaf duidelijk aan dat hij wel zin had in een stoplichtsprintje door steeds stukjes naar voren te rijden met heel wat onnodig gas geven. Dus ik snel optrekken bij het stoplicht, trok hem aardig weg tot een snelheid van zo’n 80km per uur. Bij het volgende stoplicht laat meneer zijn politie ID zien en verteld dat ik een bekeuring krijg. Gelukkig was ik met 3 man en hebben de overige 2 getuigen netjes in de rechtbank kunnen verklaren dat meneer toch echt aan het uitdagen was, boete geseponeerd, en nog een excuusbrief van de desbetreffende agent gehad ook.
@jeanclaude: waarschijnlijk van de jaloezie dat hij met zn ST weg gereden werdt
@jeanclaude: Touchė!
Krijg toch het vermoede dat die smurf hem na het uitdagen op is gaan jagen ? En ben dan ook wel benieuwd hoe dat verder is verlopen?!
Ik zou toch mooi zonder rijbewijs gaan rijden want dit is weer een voorbeeld van de politie mag en kan alles ook als het tegen de regels in gaat pff grafsmurfen
Wat een laffe actie van die agent. Moet die man nu al niet. Hoe kan die pipo agent dat nou bewijzen? Foto gemaakt tijdens het rijden zeker? Dan is hij zelf ook in overtreding maar ja de politie houden elkaar allemaal een hand boven elkaars hoofd. Macht. Bah.
Rijbewijs heeft ie zo weer terug. Volgens mij is 1 agent in burger die in zijn eigen auto rijd niet genoeg juridisch bewijs om aan te tonen dat er echt 200km/h gereden is.
De teller in de auto van de agent is niet geijkt, en dus kan er ook nooit een correctie toegepast worden zoals wettelijk bepaald is. En verder als de agent in kwestie bijv. afwijkende velgen onder zijn auto had zitten kan er ook een compleet onjuiste snelheid afgelezen zijn. Kortom een beetje advocaat kan hier bij een eventueel rechtszaak wel mee uit de voeten lijkt me.
@Specht: De gereden snelheid was zelfs bij een niet precies geijkte snelheidsmeter gegarandeerd boven de 50 km/h boven de limiet, lijkt me zo. 130 plus 50 is 180 levert een marge van 20 km.
Heb ik ook wel eens gehad mn eigen straat race met oom agent
45euro boete aan overgehouden want snelheid kon hij niet bewijzen omdat we letterlijk naast elkaar reden
Ik noem ook geen namen, maar een medestudent heeft me eens gezegd dat hij ook eens een flik in burger achter zich had op de snelweg. Zijn Audi haalde echter 260 en hij ontkwam ( valse nummerplaat).
@F1Tim:
Dat noemen we pas een sterk verhaal, deed het vast goed aan de toog.
Zo hebben mijn vader en ik een keer bmw 5 serie rijder voor de gek gehouden. Hij dacht volgensmij wel dat wij van politie waren want hij remde opeens hard af. Niet zo gek als er opeens iemand met 180 op een 80 weg achter je aan rijdt die eerst rustig 80 reed
Een hoop stoere straatrace ridders zijn hier weer opgestaan.En de volgende keer zetten planten we gewoon weer een kruis langs de weg neer.
Zelf gehad, trok weg van een gti 6, bleek een boa te zijn. 2 maanden rijbewijs kwijt, geen boete. Prima!
Zelf ingehaald door een BMW 1 serie op de snelweg die zo wat voorbij vloog wat achteraf politie bleek te zijn in burgerkleding. Zelf lekker hard door knallen zonder zwaailichten
waardoor ik snel naar de rechter strook vloog. (Overgang van 3 baan in 2 baan) Ik was benieuwd wie er zo agressief achter me aan kwam rijden, dus ik ging achter hun aan en haalde hun in met 160-170km/h. Ik reed oorspronkelijk met 120 op de cruise en kon helaas een kickdown tegen een BMW 1 serie niet mijden na zijn rare streek.

Nadat ik dat had gedaan kreeg ik pas te laat door dat het om een civiele politieauto ging, want ik werd na een paar honderd meter weer ingehaald en kreeg de mooie rode letters te zien. Er werd vervolgens verteld dat ik te hard heb gereden (klopt) en dat het levensgevaarlijk is om zo hard te rijden ( 100-120km/h kan ook levensgevaarlijk zijn). Toen ik vroeg waarom zij wel hard mogen rijden was het omdat ze ”cursussen” hebben gevolgd. Leuke boete gehad achteraf van mijn vrienden in Leeuwarden.
@losbandoleros: Mja, ik kan je geen ongelijk geven. Af en toe moet de politie eens gejend worden, om duidelijk te maken dat niemand boven de wet staat. In de toekomst rijdt iedereen met dashcams, en kunnen wíj de flikken erbij lappen!!!
Eigenlijk ben ik wel een betjje klaar met alle hardrijders enzo hier op de site,die verdeinen geen podium,maar tis wel nieuws do
Hoezo niet verstandig om 200 te rijden op de A15 ? Daar is het toch een snelweg voor? is dit autoblog??
Ik had laatst een boete. Bezwaar aangetekend. Uiterste betaaldatum; 5 januari. Nog geen reactie gehad op m’n bezwaar. Weet iemand hier of dit proces normaal is, dat je lang niets hoort?
@camber24: ja, ze hebben zes weken de tijd en dit zou uit kunnen lopen tot zesentwintig weken zo uit mijn hoofd gezegd. Je kan de aanmaning binnenkort op de deurmat verwachten, als je hem nog niet betaald hebt.
@camber24: ik had in oktober 2013 een boete (onterecht )bezwaar aangetekend en ra ra in oktober 2014 kwam de reactie. Maar het rare aan het verhaal was dat ik om 10.39 uur en om 10.46 uur een boete voor hetzelfde kreeg terwijl mn auto er de hele dag stond en niet weggereden heeft of wat dan ook. Wist van 1 boete maar de 2de niet en begreep de aanmaningen ook niet tot de fijne deurwaarde aan de deur kwam en me kwam vertellen dat ik moest betalen. Waarop ik helemaal dacht huuuh???!!! Toen cjib telefoontje gegeven en bleek ik 2 boetes in 7 minuten gekregen te hebben en maar voor 1 bezwaar gemaakt. Nu meer dan een jaar later niet betaald incasso/deurwaarder nooit meer wat gehoord alleen dat ik zekerheid moet stellen aan het OM wat dus mooi niet gaat gebeuren want die mogen lekker fluiten naar hun geld ook al ken ik de consequenties dat ik gegijzeld kan worden en naar de rechter moet. Van mij krijgen ze geen cent (ps heb wel die eerste boete betaald waar de beslissing na 1 jaar later voor kwam)
ook een keer een golf 4 R32 uitgedaagd, paar honderd meter verderop bij stoplicht duwde ie zijn badge tegen de ruit en deed ie het “kalm-aan”-handgebaar.
@arashrsf: Zelfde gehad met een agent in burger. Geen boete, maar een “ga eens rustig rijden, flapdrol” gebaar.
@azenomei: https://www.youtube.com/watch?v=hKnYLu78EQA dit deed ie ongeveer bij mij, alleen was het geen voetballer, maar een agent in burger xD
Lullig verhaal. Net hoe het bij de bestuurder over komt het volgen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).