Nieuwe Audi ophalen bij de fabriek? Niet voor iedereen

Auteur: , 30 Reacties

Wij gelukkig nog wel.

Nieuwe Audi ophalen bij de fabriek? Niet voor iedereen

Duitse premiumfabrikanten als Audi, BMW, Porsche en Mercedes bieden een toffe optie aan om je nieuwe auto bij de fabriek in land van oorsprong op te halen. De genoemde merken zijn daar zeker niet de enige in. Vaak combineer je dit met een weekendje weg in de omgeving of in het geval van Amerikanen met een Europese roadtrip.

In dat geval heeft Audi slecht nieuws voor zijn Amerikaanse klanten. De European delivery optie heeft Audi Noord-Amerika uit de optielijst geschrapt. De exacte reden van dit besluit is niet duidelijk. Wie de bewuste pagina bezoekt op de Amerikaanse site van het merk krijgt de volgende tekst te zien:

Thank you for visiting the European Delivery page. Unfortunately, orders are no longer being accepted for the European Delivery program. We apologize for any inconvenience this may cause and ask that you contact your local dealer to purchase/lease your next Audi.

De optie van Audi bestond uit een geheel verzorgde reis vanuit de Verenigde Staten naar Duitsland. Men kreeg een hotel aangewezen en een rondleiding in de Neckarsulm- of Ingolstadt-fabriek. Kers op de taart was natuurlijk de gloednieuwe auto ophalen. Na een X aantal kilometers te hebben gereden in Europa bracht Audi de auto naar je lokale dealer in de VS.

Voor ons Europeanen lijkt er voorlopig niets te veranderen.30 reacties

Alsof met een Audi door Europa toeren leuk is…
@autodidact: Ik denk niet dat er op de Amerikaanse markt Audi’s met een 1.4 TSI worden geleverd, maar vooral met een cilinder of twee meer. Om die op de Autobahn uit te mogen laten is voor velen een droom die uit komt. En daar zijn weinig auto’s prettiger dan een vlotte Audi.
@autodidact: helemaal niet leuk om zo’n ding te rijden, laat staan t zelf moeten ophalen.
Sjoemelden ze ook met die reizen dan? Dat ligt gevoelig bij de rednecks..
Toch even speculeren wat hier voorafgaand is gebeurd:

Optie 1: Trump heeft een stokje gestoken voor dit Europese feestje, maar bestempelt dit natuurlijk als fake news.
Optie 2: Een Amerikaanse klant besloot een miljoenenclaim in te dienen nadat de broodjes toch wat hard waren tijdens het ontbijt in het hotel.
Ik zou ook niet door de poorten van de hel willen om daar slechts een doorsnee auto op te halen.

Een Ferrari, Bentley, Rolls Royce of Aston Martin haal je van de fabriek af. Niet een of ander massaal geproduceerd stuk staal. Zelfs bij een Porsche zou ik het alleen bij een GT3 RS of GT2 RS doen. De rest gewoon bij de dealer.
@original_arnoud: ja een R8 V10 is heel erg doorsnee, jij hebt vast iets veel leukers ;)
@herbert:
Ik zeg ook toch niet dat ik mijn auto bij de fabriek op heb gehaald?
@original_arnoud: maar elke audi is wel doorsnee ;)
@herbert: Daar heb jij dan weer gelijk in!
@herbert:
Het is de huis, tuin en keuken ‘sportwagen’ die je ook met je moeder mee kan geven om boodschappen te doen.

Een echte sportwagen heeft geen voor de veiligheid ingebouwd onderstuur. Een altijd fel gaspedaal en is alleen in handen van de betere bestuurders tot echt hoge snelheden in staat. Je moeder zou er zich in doodrijden.
@Original_Arnoud: rolls en Bentley echte sportwagens??
@fouadski:
Die hebben die pretentie dan ook niet. Die weten dat hun clientèle niet opzoek is naar een sportwagen maar naar een GT met sportieve inborst.
@original_arnoud: Whahaha wat een onzin. Alsof de door jou aangehaalde auto’s ook niet allemaal bomvol zitten met opties om de bestuurders met vooral meer geld dan skills tegen zichzelf te beschermen.
@Original_Arnoud: rijdt jij maar lekker door in je jan minima autootje, sukkel
@Original_Arnoud: een ‘echte’ sportwagen. Manmanman
@original_arnoud: Tja een Nissan gtr is een van de beste sportwagens ter wereld, en toch kun je je moeder er mee wegsturen zo veilig rijdt zo’n ding, kortom je betoog gaat niet op.
Hou het maar op je eigen mening ;)
@herbert:
Bij de GTR geef ik je ronduit gelijk. Dat is de uitzondering op de regel van supersportwagens.
@original_arnoud: Natuurlijk niet ,zoiets doet Lada niet.
@dijan:
Lada is dan ook geen fabrikant van sportwagens. Audi denkt dat wel te kunnen maar met opzet tot ‘zo ver’. Er zijn ook fabrikanten die niet bouwen voor de minder getalenteerde bestuurder. Wanna kill yourself? Go ahead..
@Original_Arnoud: Ik verwacht niet dat de Amerikaanse klanten die deze optie aanvinken ‘doorsnee Audi’s’ kopen. Dit betreft toch wel vaak een R8, RS of S. En blijkbaar nooit een bezoekje gebracht aan de fabriek? Als dat jou definitie van de hel is…
@Original_Arnoud: ik kan uit ervaring vertellen dat het een erg mooie belevenis is om een rondleiding door een autofabriek te krijgen. Maar wellicht ben je niet geïnteresseerd in auto’s….
Optie 3: Amerikanen kozen de Europese aflevering alleen om hun nieuwe auto als “gebruikt” te kunnen importeren in de USA en daarmee veel minder belasting af te dragen. En zo te genieten van een “gratis” vakantie in Europa.

Door de nieuwe importheffingen in Amerika gaat deze vlieger echter niet meer op?
@cupsport: Met een omweg toch die Trump dus. Ik wist het.
@cupsport: exact mijn gedachte!
Jammer voor de Amerikanen, maar gelukkig kunnen Nederlandse klanten hun Audi nog wel zelf bij de fabriek ophalen en krijgen ze bijna voor niets een vierweekse roadtrip dwars door heel America. Helemaal van het Noorden naar het Zuiden en het Westen naar het Oosten, zodat je echt alle highlights kan bezoeken met je nieuwe Audi…

Alleen de brandstof moet je zelf betalen, maar dat is peanuts… En met carnaval kan het niet, want dan is America alleen toegankelijk voor de Americaanse locals, de Turfstreiersriekers.
Heb liever dat ze hem hier voor de deur afzetten, wat interesseert mij die fabriek.
Tja, kan het iets met import en oom Donald te maken hebben? Er worden niet voor niets fabrieken gebouwd in Amerika door Europese merken.
Logisch wel, wij willen minder minder Yanks.
Heb ik iets gemist of is dit een nieuwe R8 op de foto? Ik dacht dat er voorlopig geen nieuwe zou komen.
On-topic, als ik een RS(iets) of een R8 zou (lees; kon) kopen, dan ging ik deze sowieso daar ophalen..!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).