Nieuwe Cannonball-recordclaim: 170+ km/u gemiddeld!

Auteur: , 38 Reacties

De door snelheid geobsedeerde Alex Roy claimt zijn landsnelheidsrecord van New York naar L.A. te hebben teruggepakt. Dit keer werd er echter geen BMW M5 gebruikt.

Alex Roy met zijn 'bewijs'

Laten we meteen een voorbehoud plaatsen: we weten wat voor datum het vandaag is, en misschien is het volgende verhaal een grote, goed in elkaar gezette hoax, da’s best mogelijk. Toch heeft Roy de moeite genomen om in detail en in 6.500 woorden zijn ‘recordpoging’ te omschrijven, waarbij deze 3 mannen met hun CLS 55 uit de boeken zouden zijn gereden.

Tegenover TTAC wordt beschreven hoe Roy op 28 en 29 maart jl. in een Infiniti Q50 met Nissan GT-R aandrijflijn (licht getuned tot 654 – 850+ pk) en een extra brandstoftank van 55 gallons, waarmee het totaal op 75 gallon (284 liter) aan capaciteit komt.

De auto, die op E85 reed, deed gemiddeld zo’n 1 op 5. Op strategische plekken werden langs de kant van de weg refueling crews geplaatst, en Roy had de beschikking over 3 verkenningsvliegtuigen. Om geen tijd te verliezen met rijderswissels kreeg de rechterzijde van de ‘steer by wire‘-Infiniti ook de beschikking over een stuur en pedalen.

In totaal werd er 3 keer gestopt, en dankzij ideale omstandigheden werd Los Angeles na 26 uur en 28 minuten gehaald, goed voor een gemiddelde snelheid van dik 170 km/u. Het hele relaas teruglezen kan hier.

De hamvraag is of we hier voor de gek worden gehouden of niet, waarbij het moeilijk is een oordeel te vellen, maar ik neig (mede door het The “Spy Hunter” Modification-segment) toch een beetje naar hoax, zij het eentje waar erg veel moeite in is gestoken. Beschouw het artikel in dat geval maar als aardig fictie-leesvoer. Roy beweert dat de recordauto later dit jaar op een autoconcours wordt getoond, en misschien aan de Goodwood hillclimb meedoet…

Over de gekozen datum:

“An April 1st announcement was the obvious choice. Why? It’s the first press day of the New York Auto International Auto Show, allowing me easy access to automotive and general media for interviews.”

Update: hier
een kijkje in de Infiniti (met zonder foto’s)38 reacties

Dat is toch niet meer leuk joh
Als dit waar is. Dan is het echt te ziek!
1 april, kale man met bril
1 april, snelle infiniti onder je bil
Hoe snel deed gasmonkey het? 35 uur ofzo toch?
@rolov:
31 uur en 59 minuten.
@Original_Arnoud:zou hij er 4 uur vanaf knabbelen. Best een hoop.
Bij mij is het ‘moving avg’ meestal hoger dan het ‘overall avg’.
“Note: A bug in the GPS software inverted the overall and moving averages.”
@sir_smokalot: Ah! Had het gelinkte artikel niet gelezen.

Een navigatiesysteem met een softwarefout er in maakt het verhaal inderdaad wel aannemelijk.
@baardmijt: lijkt inderdaad logisch wat jij zegt. Waarom zou het gemiddelde over de gehele reistijd hoger liggen dan het gemiddelde over de tijd dat je hebt gereden?
@krizus: omdat er staat dat ze drie keer zijn gestopt…
@gwnbmw: dan klopt het nog niet. Gelukkig geeft Sir Smokealot het verlossende antwoord: door een bug in de software zijn beide waarden omgedraaid.
Als het waar is dan is dat een hele knappe prestatie!
Een Q50 met GT-R aandrijflijn. Waar kennen we dat ook alweer van?
http://i.imgur.com/98QPUXf.jpg
Pics or it didn’t happen
Leuk je verhaal over typt. Maar als dit zo is waar zijn dan bijvoorbeeld foto’s van de auto. Of eventueel beels matriaal.
Na het stukje met de dubbele besturing verdween het laatste beetje geloofwaardigheid wat mij betreft. De Infinity kan dan wel ‘steer by wire‘ hebben, het is nog steeds verplicht om een traditionele mechanische stuurkolom te hebben, hoewel die natuurlijk wel weer te omzeilen is met een koppeling die open kan.
@trustmeiamanengineer: Inderdaad. Ik vind het geen geloofwaardig verhaal. Sowieso ze moesten 3x tanken, dan hadden ze ook 3 rijderswissels kunnen doen zonder tijd te verliezen.

Zeker als al het bewijs iemand is met een navigatie die “toevallig” een bug heeft. En verder geen foto’s van de auto’s of wat dan ook.
Haha geestige 1-April grap poging.
Jongens: 1 april…

Een extra benzine tank. Hoe en waar wilde je die plaatsen? En een GT-R aandrijflijn met 850pk haalt nooit 1 op 5 als je 200 plus gaat. Een gewone GT-R haalt het al niet, laat staan een zwaardere variant.

Dus, een geintje, maar niet echt een goede. Ik vond de Audi A8 Avant van AW jaren geleden leuker.
@gtwillem: de extra benzine tank plaats je ipv de achterbank. Maar zoals eerder gezegd dat 2 stuurinrichting verhaal Is complete onzin.
@rolov: achterbank is bezet door degene die de FLIR bemant en de horizon scant voor voertuigen enzo, aldus Greg Ledet in het artikel.
@entwicklung88: ja? Heeft hij een hele achterbank nodig?
@rolov: Ik denk van wel. We gaan het zien.
Wat was het oude record?
super dik dit! Das pas een getaway car!
Jaja, dubbele besturing, infra red vision …. Varkens kunne ook vliegen wist je dat?
Lijkt Horst Tappert wel, aus der reihe Derick….hee du Harry, dass ist mord
Lange Frans op Autoblog ? Met een telmachine nog wel.
Zo’n q50 is anders wel een mooie wagen, daar een degelijke aandrijving in en je hebt een m5 killer.
Het was een CL55, geen CLS
i call bullshit…
Geschreven door Tavarish, dus 1 aprilgrap :) Wel een goeie.
@rotarypowah: zie: http://www.thetruthaboutcars.com/2015/04/drove-2628-end-automotive-journalism

“If you thought yesterday’s article on Alex Roy’s latest “cross-country record” was fake, you were right on the money.”
Heb 320 kilometer per uur als max op mijn Garmin staan…..Vraag me niet hoe het erop komt….
@norge:
Rijdt Mrs. Norge ook wel eens in de i40?
Mach mir bitte ein tropical drink!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).