Nieuwe dieselmotor voor BMW 2-Serie [20% bijtelling]

Auteur: , 13 Reacties

Dankzij de nieuwe 2,0-liter viercilinder dieselmotor met BMW TwinPower Turbo-technologie valt de BMW 220d Coupé binnen de 20 procent bijtellingscategorie.

BMW 220d coupe

De 2,0-liter BMW TwinPower Turbo dieselmotor maakt deel uit van een nieuwe motorenfamilie van de BMW Group, hij levert 140 kW (190 pk) vermogen en 400 Nm koppel. Dat is 5 kW (7 pk) en 20 Nm meer dan voorheen, terwijl het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn gedaald. In combinatie met de handgeschakelde zesversnellingsbak laat de BMW 220d Coupé een verbruik van gemiddeld 4,1 l/100 km noteren, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 107 g/km. In combinatie met de optionele 8-traps Steptronic daalt het verbruik zelfs tot 3,8 l/100 km met een bijbehorende CO2-uitstoot van slechts 99 g/km.

Ondanks de daling van de CO2-uitstoot biedt de BMW 220d Coupé nog wel nette prestaties, de tweedeurs coupé accelereert namelijk in 7,1 seconden van 0 naar 100 km/u (7,0 seconden met de Steptronic transmissie). Die waarden zijn niet alleen te danken aan de nieuwe dieselmotor, maar ook aan de vernieuwde transmissies. De handgeschakelde zesversnellingsbak is volledig nieuw ontworpen en specifiek aangepast op het karakter van de nieuwe 2,0-liter BMW TwinPower Turbo dieselmotor. De transmissie maakt over het gehele toerengebied een krachtige acceleratie en sportief rijgedrag mogelijk.

De BMW 220d Coupé met de nieuw ontwikkelde 2,0-liter viercilinder dieselmotor is beschikbaar vanaf november 2014.13 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Dus ook goed voor privé, leuk. Niet dat ik ‘m ga kopen.
Dit front ook op de 1-serie graag
@knipperlichtje: ze zijn niet gek bij BMW, dan gaan er minder 2 series verkocht worden. En die 2 serie is in feite een hele dure 1 serie. Fake it till you make it. Zelfde geldt ook voor een 4 serie.
Prestaties indrukwekkend.
Maar het design vind ik nog altijd tegenvallen.
En waarom kan Volvo met hetzelfde vermogen wel 14% halen dan?
@Teerdz: die hebben een begrenzer van 190 kmh en ecobanden
@robinveerman42: En dat scheelt 22 g/km? Lijkt mij niet..
@robinveerman42: die begrenzer is er alleen omdat de ecobanden geen hogere snelheid aankunnen. Bij de gestandaardiseerde gebruikstest worden deze snelheden niet gereden, dus die begrenzer werkt niet mee aan de 14%..
Waarom een 2-serie halen als er ook een 4 is?
Nou kun je dat natuurlijk ook over de 6 zeggen ware het niet dat die significant duurder is.
@alcantara: omdat klein is fijn.. Liever een M235i dan een 435i.. Voor de looks is een 4er wel geschikter, maar een kleiner wagentje rijdt stukje wendbaarder
Hallo autobloggers en jounalisten. Enig idee wanneer BMW dit blok ook in de 3 serie of 4 serie gaat leggen? Ik zie 2-serie (20%), X3, zelfs 5-serie (ook met 20!%).
In de 3-serie zou het een betere match tov de Volvo S60 D4 zijn. Zomaar een keuze die mensen maken.
@insomnia: My bad. Dat is twee keer dezelfde vraag, maar ik was in de veronderstelling dat mijn eerste bericht verwijderd was (Ik verdacht zelfs Wouter ;D). Eerst zag ik het initiele bericht, na een paar minuten niet meer…Excuus.
@insomnia: gezien ze een nieuwe bak hebben ontwikjeld die erbij hoort, zal het niet lang meer duren, maar al die modellen zijn een stuk zwaarder. Dus korting op de bijtelling? Wie weet, maar niet met deze specs gok ik zo..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).