Nieuwe Maserati Ghibli gespot bij Louwman Exclusive

Auteur: , 47 Reacties

Het lijkt dat de nieuwe Maserati Ghibli een voorliefde heeft voor Nederland! Er werden al exemplaren gespot in Rotterdam (voor het maken van foto's en video's) en nu staat er ook een zwart exemplaar te shinen langs de A2 bij Louwman Exclusive.

Op de glazen netkous langs de A2 was al een tijdje een enorme afbeelding van een witte Ghibli te zien, maar inmiddels staat er dus ook (tijdelijk?) een echte. Prijzen voor de Ghibli beginnen bij €80.376 voor de V6 diesel met 275 pk en lopen op tot €114.705 voor de Ghibli S V6 met AWD (410 pk).

Zou je voor deze Italiaanse zakensedan gaan? Of ga je toch liever voor iets Brits, of Duits?

Bekijk alle foto’s die scirocco88 gemaakt heeft op Autojunk.47 reacties

Hup wegwezen met dit ding, Jag XF that’s what we want!!!
@cocksdriveaudi: Al 1 gekocht dan ?
@ferry832: Hij gaat er 2e hands komen als opvolger van mijn C-klasse of de 320d van mijn vrouw even kijken hoe ik dat zakelijk of prive kan fixen, maar komen doet hij, zowel mijn vrouw als ik vinden hem beiden prachtig.

Wel een simpele diesel want wij hebben natuurlijk niet de munten die de meeste AB-ers hier hebben
@cocksdriveaudi: Goede keuze, een bijzondere auto die afwijkt van het de standaard keuze die massaal Nederland maakt. Ik vind de Maserati mooier maar uiteraard is dat persoonlijk. De Ghilbli komt hier ook ooit maar dan moet die enkele jaren oud zijn.

Misschien dat er wel eerst een Quattroporte van 5 of 6 jaar oud komt maar dan moet ik mijn vrouw lief aankijken. Weinig kans als ik er zo over nadenk.
Geef mij maar de Ghibli, maar dan in het wit aub. Die neus is prachtig.
@Carreza: wit is zo 2009
@cocksdriveaudi: wat kunnen mij die modekleuren nu schelen…
Ik kijk gewoon naar het model en wit past er naar mijn bescheiden mening het best bij.
@cocksdriveaudi:
Kan zijn, maar het camoufleert de mooie lijnen tenminste niet. Alles beter dan leasebak grijs zou ik prima vinden, maar zwart staat hem gewoon niet imo….
@jrk68: ach kerel spijt mij zeer, meestal zijn we het eens maar de lijnen van maserati ik vind het gruwelijk, protserig en niet functioneel, imo show off car voor de wannabees.

Imo geen enkele klasse gewoon verbouwde fiat net als in de jaren 80-90 volledig down the drain met maserati de laatste 2 modellen die ik wel mooi vind de granturismo en de jaren 90 3200 gt.

Wat mij betreft weg er mee met die ghibli, ontwerp mooi, Nee imo,
onderhoudsvriendelijk Nee, betrouwbaar? Nee

kortom wat hebben we er aan geen ene malle moer, behalve dat ik medelijden heb met de sukkel die er wel een koopt en vervolgens zijn net ontvangen erfenis stuk gooit op zo’n bak.
@cocksdriveaudi: over de deze Ghibli ben ik het wel redelijk met je eens. Al vind ik ‘m, net als de nieuwe Quattroporte, niet lelijk maar ook niet bovengemiddeld mooi. De XF en XJ van Jaguar vind ik vele malen mooier en stijvoller. Over de Maserati’s uit de jaren ’80 en ’90 ben ik het weer niet met je eens want die vind ik prachtig. Net als de door jou aangehaalde 3200 GT overigens. Hetzelfde geldt voor de 4200 GT en de vorige generatie Quattroporte.
@ej20g: die jaren 80 maserati’s waren anders heel erg slecht van kwaliteit, heb nog een kennis gehad die de oude gihbli reed en niets dan ellende, zo’n beetje alles wat je kunt bedenken aan die modellen ging stuk.
Mijn vrouw heeft in haar studenten tijd nog gewerkt in een restaurant hier in het westland waar de eigenaar een 95-er quattroporte reed mooi ding maar om de haverklap stond ie ter reparatie bij de specialist in kwintsheul.
Nee de masers van vroeger de 222 en 224 en ook de andere modellen van die tijd waren mooi maar niet best kwalitatief.
@cocksdriveaudi:
Dan heeft Franco er genoeg aan verdient, had hij in die tijd ook wel nodig. Nicky en Franscesco reden toen nog karts en dat kostte genoeg. Nicky rijdt nu niet onverdienstelijk met een Corvette in de GT’s.
@cocksdriveaudi: dat geloof ik gelijk. Maar wát vind ik ze mooi zeg!
@cocksdriveaudi: Hoe kom je erbij dat de Maserati onbetrouwbaar is ? Je schermt daar vaker mee bij een Maserati onderwerp.

Als je een moderne Maserati gewoon netjes onderhoud zal die je echt niet zomaar in de steek laten. Althans niet bijzonder meer dan ander duur spul. Veel pech ontstaat door slecht onderhoud of het niet juist bedienen van de gevoelige mechanische onderdelen. De auto goed warm rijden of op de juiste manier omgaan met de versnellingsbak.

Bovendien is de Ghilbli een compleet nieuw model met misschien wel minder gevoelige techniek. Meer voor een groter publiek. Waarom denk jij dan dat de Ghilbli onbetrouwbaar is ? Jaguar heeft net als Maserati een heel onbetrouwbare naam die veel van doen heeft op het verleden. Waarom zou Jaguar nu wel betrouwbaar zijn en Maserati niet ?

Bij zowel Jaguar als bij Maserati waren de auto`s in de jaren 80 rijdende testauto`s. Ze werden verkocht en de klant was eigenlijk de testpiloot. Nu is dat bij beide fabrikanten echt wel een heel stuk beter. Mits ze onderhouden worden uiteraard.
@Carreza:
ik dacht ook eerst wit, tot ik hem zag in het blauw, WOW
http://www.autogespot.nl/maserati-ghibli-uitgebreid-vastgelegd-in-rotterdam
Hier zit ik dan met mijn mond vol tanden :O Heel erg mooi, en zeker met die velgen. Gewoon echt wauw.
Best wel een mooi ding.

http://files.autogespot.info/autogespot/files/2013/05/29//maserati-ghibli-2013-c933929052013161812_8.jpg
@tierelier: Zo in het blauw is die inderdaad prachtig !
@tierelier: wauw! Nu zal ik verplicht een witte én een blauwe moeten kopen…
Kan het me nog niet inbeelden deze prachtige wagen met dieselgeluid…. maar wat een auto!
Hij’s zeker prachtig! Maar ik weet alleen niet of ik hem boven een Brit zou verkiezenm.. Boven een duitser wel.
@toyotafortuner: ik weet het ook niet zeker. Zou ze eerst moeten testen. Ik vind de XF ook schitterend.
Over de Duitse 3 hoef ik niet na te denken, dan kies ik de Maserati of de Jaguar.
-edit: gefixt-
@Falco: uhmm ik denk dat je niet goed hebt gelezen
Prachtige auto. Ik hoop dat die goed gaat verkopen. Wat meer verschillen op de weg zou fijn zijn. Ik ben die grijze Duitse overheersing wel een beetje zat.

Als de auto als te bewonderen is, wanneer zouden we dan de eerste rijtesten kunnen verwachten ?
Goh, bij het zien van deze foto’s moet ik spontaan aan een Lancer denken die in de kont van een 3 is gereden. Wellicht ligt het aan de kleur.
Wat een schitterende auto. Het zal mij benieuwen of de Diesel vaak verkocht gaat worden.
‘Het lijkt erop…’ dat telkens er een dag voorbijgaat jullie het over de Ghibli hebben. Gespot bij een dealer? Jah, dat is echt wel spotten. Gek toch, auto’s bij een dealer, hadden we niet verwacht. Mij niet gelaten hoor, vraag me alleen af hoe lang jullie dit denken vol te houden. :-)
@heidekonijn: Aan de andere kant is het toch bijzonder dat er weer een Italiaanse sedan wordt gepresenteerd. Zo vaak gebeurd dat niet en wie weet duurt het weer 10 jaar !!!
@ferry832: Zo had ik het nog niet bekeken :-)
@heidekonijn: Of 20 jaar, je weet het niet in Italie.
@ferry832: tja, sommige Duitse merken maken van elk model een sedan, suv, station, cabrio, hatchback of modelletje groter of kleiner (zonder noemenswaardige veranderingen behalve dan alles 10% op te blazen) en weet ik wat meer. Ik ben vast wel een uitvoering vergeten.
@rufctr01: shooting brake… ;)
@Carreza: coupé.
@rufctr01: ‘GT’ wat dan weer BMW – speak is voor hippomedaris.
De Quattroporte oogt vergeleken met deze toch nog een stuk lelijker. En dan is de Ghibli nog niet eens briljant. Maar die 4-serie…
@mdemooistelettervanhetalfabet: … is echt saai.

(alsjeblieft, heb ik gratis voor je aangevuld)
@Carreza: Humor! LOL
@Carreza: Ik zag na het plaatsen pas dat het leek alsof ik de 4-serie juist heel mooi vind. Ik vind het juist helemaal niks. Die achterkant is nog steeds lelijk en de voorkant en de achterkant lijken een beetje aan een coupé-vormige zijkant gedrukt.
Ze mogen de transportblokken er nog wel even onder vandaan halen…
Ik blijf er bij. Zeer mooie auto, maar alles valt of staat met hoe hij is qua onderhoud & betrouwbaarheid
@RazorHead: het is geen VAG product , maar deze auto hoort tevens zijn beurtjes te hebben .
@tweede_woning: gelukkig niet, dan was het een hele saaie Maserati geworden, die dan ook flink onderhoud nodig heeft.
@tweede_woning:
Ja maar je kan niet verwachten dat bv een diesel ghibli tegen een XF diesel kan concurreren als eerstgenoemde dezelfde onderhoudsintervallen heeft als de vorige quattroporte.
Dat is wat ik bedoel
@RazorHead: Als ik de ervaringen in Car en Evo lees over XF’s is dat toch ook niet bepaald een risicoloze investering.
Doe mij maar een XF…. heb helemaal niks met Maserati en de ghibli is nou niet bepaald prachtig te noemen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).