Nieuwe Mercedes S-Klasse onthuld (als schaalmodel)

Auteur: , 55 Reacties

Benieuwd hoe de nieuwe Mercedes S-Klasse (W222) eruit gaat zien? We zagen al de nodige spyshots en een gelekte foto, maar nu zijn er ook foto's van het schaalmodel.

Mercedes S-Klasse schaalmodel

Officieel wordt de nieuwe S-Klasse onthuld op 15 mei aanstaande, maar een echte verrassing zal dat niet meer zijn. We hebben de nieuwe S-Klasse namelijk al vanuit zo’n beetje elke hoek kunnen bekijken.

De foto’s die we hier zien lijken te zijn gemaakt in China (zie achtergrond) en tonen een zeer gedetailleerd schaalmodel. Wat we verder nog weten? Mercedes heeft laten doorschemeren dat de S-Klasse er in veel carrosserievarianten gaat komen. De ene keer hebben ze het over 5 versies, maar er wordt ook gesproken over 6 varianten. Wij gokken op het volgende:

1) Reguliere S-Klasse
2) Verlengde S-Klasse (+15 cm)
3) Extreem verlengde S-Klasse (aka Pullman)
4) S-Klasse Coupe (voorheen CL)
5) S-Klasse Cabrio
6) ???

Uiteraard zullen versie 2 & 3 ook beschikbaar komen als gepantserde Guard. Er moest immers iets bedacht worden om het verlies van Maybach op te vangen. Qua motoren verwachten we hetzelfde pallet als in de SL te vinden is, maar dan aangevuld met wat dieselmotoren, instappertjes en uiteraard iets met het label hybride. (via: autoevolution.com)

2014 Mercedes S-Klasse

55 reacties

Geen CMC zo te zien.
@quattromeister: Ik gok Norev, volgens mij hebben die de laatste tijd veel van de modernere MB’s laten lekken zoals de nieuwe A en B.
@HDM: Dat moet een Norev zijn inderdaad. Jammer, zo’n top klasse auto verdiend wel weer een Autoart. Die zal er dus niet een, twee, drie komen…
“Benieuwd hoe de nieuwe Mercedes S-Klasse (W222) eruit gaat zien? ”

Na het zien van de niets verhullende spyshots, 18 maart? Ja, heel benieuwd.
Jammer, heel jammer.
Een 6e versie? Wat zou dat kunnen zijn? Iemand ideeën daarover?
@mercs: Shooting Brake wellicht? Nog geen van de Duitse 3 heeft dat bedacht dus iemand moet de eerste zijn.
@mercs: een extra luxe en ruime s-klasse? Om maybach goed te kunnen op vangen. Of misschien een landaulet??
@larsdbs9: de pullman gaat maybach vervangen dus dat niet gok ik.
@mercs:

Ik denk dat duikboot wordt, en anders een amfibie…
@jack_abarth: ik zat meer aan een s-klasse met vleugels of anders rotorbladen te denken. Over een meer heen vliegen lijkt me fijner dan er doorheen baggeren. Comfort voor alles.. :)
@mercs: S-Klasse SUV natuurlijk :). Bentley killerrrrrr!
@sir_smokalot: En GL (-63 AMG) dan? Ook wel de S klasse SUV genoemd
@mercs: een extreem ingekorte versie natuurlijk…
@mercs: 4deurs coupé, shooting brake.. of een Landaulet op basis van de Pullman variant. Ik denk niet dat ze ook de R-Klasse een vervolg gaan geven in de S-Klasse lijn…
@mercs: S65 Black Series?
@rotjeknor: Dat is geen andere carrosserieversie….
audi loopt echt overal op voor.. Audi was het eerste met de modellen op elkaar te laten lijken, toen bmw en nu mercedes! goedbezig daar in duitsland.
@MAB: Ja, nu de techniek nog.
@berlinetta: niks mis met de techniek van audi
@MAB: Oh, zijn Aldi’s ontwikkeld om kapot te gaan dan? Beetje vreemd… Nja wat dat opzicht wel voorsprong door techniek dan ja…
@notsobig: alles kan kapot als jij er niet mee om kan gaan
@notsobig: Aldi? Nè, heb liever Lidl;)
@MAB: Autoblog begs to differ
De pullman of maybach versie komt nog lang niet is ernstig vertraagd. Problemen met het gewicht van de auto zijn over de kop gegaan op de testbaan!
Ziet er goed uit! Zeker aangezien kleine schaalmodelletjes er altijd een stuk minder uitzien dan the real thing.
De nieuwe S-klasse is toch echt veels te rond, het huidige type vind ik nog het mooiste.
Met jullie gok dat ze de motoren van de SL overnemen zitten jullie er vermoedelijk wel naast, aangezien daar nog de NA 3,5 V6 in ligt en er inmiddels een geblazen V6 in de E-klasse ligt. Lijkt me sterk dat die in de relatief zware S-klasse niet komt!
@EJS: in de huidige S ligt een 2 liter 4-in-lijn…..
@HDM:

Dat weet ik, maar dat betekend niet dat ze de oude V6 gaan gebruiken in hun vlagschip als ze al een nieuwe hebben ;) En ze hebben toch alleen een 4-in-lijn diesel in de S-klasse? Die heeft fiks meer koppel dan de NA V6!
@EJS: dat klopt ja, tis ook een diesel. Ik denk ook dat ze in een ”technologiedrager” als de S wel de nieuwe motoren naar voren schuiven…. tenzij MB het niet aandurft.
@HDM:

Ik denk wel dat de nieuwe er dus inkomt! Als ze dat blok niet vertrouwden zouden ze hem namelijk ook al niet in de E-klasse leggen.
Deze auto is de baas der bazen, altijd al geweest, ben het meest benieuwd naar de nieuwe technologie in deze auto, alle andere auto merken gaat dat namelijk kopiëren de komende 5 a 10 jaar, altijd al zo geweest, In de s-klasse is zowat elke nieuwe technologie, zoals ABS, ESP, de airbag, lane assist, ALLES MAAR LETTERLIJK ALLES is geintroduceert in de S-Klasse. Werkelijk, dit is de eindbaas van alle auto’s.
@balkanlul:
correctie: de s klasse is de baas der bazen na de 7 serie
Wat een prachtig interieur!
Opdonderen met die haters hiero. Een S Klasse is altijd mooi punt uit.
@bempi: Ik vind een S Klasse nooit mooi, ben ik nu een hater volgens jou?
@notsobig:

Ja.
@bempi: Gut, wat vervelend! Wil je erover praten? Gooi het in de groep!
@bempi: ik vind deze ook niet mooi, de vorige was beter. Met name de achterzijde lijkt op een slap aftreksel van Bentley. Voorzijde kan zo een A klasse zijn…

Sorry, niet mooi…wellicht in werkelijkheid
Ideaal bij een aanrijding… Hoefjealleen de grille te vervangen. Niet normaal wateen grote grille 1/4 bumper, 3/4 grille
@bisazza: pffff en ik ga mijn spelling-check aanzetten…
zou versie 6 niet een soort van nieuwe cls kunnen zijn? of wellicht een combi?
Ziet er weer goed uit
[@robbie] Maar komt er nu ook weer een 8 cilinder diesel? Die mis ik namelijk in het het huidige modelgamma.
@mercs: reken er maar niet op. Mercedes & BMW zijn gestopt met V8 diesels. Alleen Audi heeft momenteel nog een V8 diesel en Fiat/Chrysler overweegt het voor de toekomst.
http://www.autoblog.nl/nieuws/fiat-groep-werkt-aan-v8-turbodiesel-58712
@robbie: Bij BMW is dat ook geen gemis, die hebben dieselpower genoeg in het gamma. Mercedes loopt wel wat achter daarmee.
@berlinetta: Nahh, de 420CDI is anders een behoorlijk potent blok heur ;) Toegegeven, die draait sinds kort niet meer maar toch.
Tsja, het blijft een grote taxi.
misschien komt er wel een station uitvoering.je weet maar nooit.
norev heeft het model gemaakt.
Mercedes heeft laten zien erg molie autos te kunnen ontwerpen. Kijk maar naar de A de B in mindere mate de huidige C en vooral de CLA, stuk voor stuk mooie autos…. en dan komen ze met dit gedrocht.
K kan dr nix aan doen, dit is nix voor mij!
Die grille… het lijkt wel een gevangenis met dat hekwerk voorop.
Beetje wansmakelijk dit… blijft echter een schaalmodel… wachten tot het echte spul uitkomt is dus de boodschap. Ik hoop echter uit de grond van alles dat heilig is dat de CL geslaagd zal zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).