Niki Lauda over de zeik na vertrek Rosberg

Auteur: , 62 Reacties

De 67-jarige reageert behoorlijk aangebrand.

Lauda

Lauda voelt zich genaaid nu Nico Rosberg plots de handdoek in de ring gooit. Tegenover Auto, Motor und Sport zegt de ex-coureur dat Rosberg hen (Mercedes) op het verkeerde been heeft gezet.

Zo zijn alle teams bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en Mercedes kan op het laatste moment nog op zoek naar een nieuwe rijder. Bovendien was het contract van de kersverse wereldkampioen tot juni 2018 verlengd. Mercedes heeft er nu een moeilijke taak om een gepaste vervanger te vinden. Vrijwel alle topcoureurs zijn bovendien al reeds vastgelegd.

Hoewel de keuze van Rosberg als een complete verrassing kwam neemt de 67-jarige hem niets kwalijk. Coureurs komen en coureurs gaan. Het is aan henzelf te bepalen wanneer zij stoppen, aldus Lauda. Of het een nette keus van de ex-Mercedes rijder is geweest is een tweede. Een topcoureur vinden die ook nog eens collega Hamilton scherp houdt op het veld is een lastige taak. Je kunt over het duo Hamilton-Rosberg zeggen wat je wil, ze hielden elkaar wel goed in de gaten tijdens de races.62 reacties

Hij gaat zelf weer sturen de oude zeik gek!.
@sracert: ja een rolator met schijfremmen lmao
Wat ik nu weer mis in het hele verhaal is of ROS wel zijn carrière accuut kan stoppen zonder contractbreuk te plegen. Er zal/moet een clausule zijn dat het ROS toegestaan is om te bepalen wanneer hij stopt. Met andere woorden, Mercedes had een plan B moeten hebben als een van hun coureurs gebruik maakt van de optie om eerder te stoppen.
Het zou mij dan ook niets verbazen dat het telefoontje van Wolff naar pa Verstappen een totaal andere inhoud had dan gesuggereerd is om op Max te letten in het belang van het kampioenschap.
*aangebrand* gniffel gniffel.
@cadrez: 1 formule, 2 gezichten als Lauda en Nikki
Smakeloze eerste regel in dit artikel.
@whoppie: eens! @rubenpriest: You’re better than this.
@pomoek: nu ben ik juist benieuwd wat het was!
@whoppie: eens!
@whoppie: Ten eerste vind ik dat je over een ongeval dat 40 jaar geleden is gebeurt best wel een grapje mag maken. Ten tweede vraag ik mij af of die opmerking überhaupt als grap is bedoelt.
@whoppie: Sylvana, is that you?
@zwepp: Wat een zeurpietterij Whoppie
@whoppie: dat is satire
@whoppie: ik moest toch wel lachen.
En terecht. Hij laat het team zitten net als zijn fans. Kondig het gewoon even een maandje van tevoren aan.
@clarkson: Toen was hij nog niet zeker dat hij kampioen ging worden. Anders was zijn doel nog niet bereikt en was hij wel doorgegaan.
@offroad: Zo goed als het gehele seizoen zag het er naar uit dat Rosberg kampioen zou worden. En zeker de laatste maanden. Dus hij had best kunnen zeggen van mocht ik kampioen worden dan nok ik ermee.
@clarkson: iets met goden en verzoeken
@clarkson: Dan hadden ze het waarschijnlijk ook zo geregeld dat hij geen wereldkampioen was geworden.
@RubenPriest Je hebt humor en je hebt smakeloosheid. Een dagje meelopen in het brandwondencentrum Beverwijk zou je goed doen.
@maarten020: Komaan jongens, het was ook maar een mopje, diep vanbinnen weten we ook dat dit voor iedereen een held is. Het is weekend chill out.
@cadrez: Tis weekend, de zon schijnt en ik ben helemaal chill…nogsteeds vind ik dit “mopje” smakeloos
@maarten020: stel je niet aan.
@maarten020: hier, neem een tissue en leef verder. Het internet gebeurt toch wel.
@maarten020: Je zult het wel zwaar hebben, als dit al zo gevoelig ligt.

Als je ergens geen grappen over kan maken, kun je het ook niet serieus nemen.
@maarten020: geen beter vermaak dan leedvermaak; spreek uit ervaring
@maarten020:
Doe niet zo heftig man, ik heb meer dan eens lichamen uit auto’s gehaald, desondanks kijk ik nog steeds naar races en rijd ik ook nog auto.
@desjonnies: “opruimingsdienst” voor de mafia?
Die Lauda ziet zijn kerstdagen al verpest dat hij met heel het Mercedes team in een belpanel alle coureurs moet gaan lopen bellen en smeken of die alstublieft voor Mercedes zouden willen rijden. Ze doen er zelfs een leuke AMG en een flinke zak met geld bij. Please, please, wil je bij ons komen rijden???
Weet een team het ook eens hoe het is als ze een coureur tot ver na het seizoen laten wachten voordat ze duidelijkheid krijgen….
Ooit, in de jaren ’70, was er een Oostenrijkse coureur bezig met een kwalificatierondje in zijn Brabham. Gedurende het rondje bedacht hij: “ik heb hier eigenlijk geen zin meer in”. Hij reed naar de pits, stapte uit. Tegen zijn teambaas Bernie Ecclestone riep hij: “ik stop er mee”. Hij vloog naar Californië, bestelde een Boeing en Lauda Air was geboren.

P.S. Waarom geven ze Rosberg een contract tot halverwege een seizoen?
@offroad: ze geven hem een contract tot halverwege omdat ze dan wel genoeg tijd hebben om evt een andere top coureur uit te zoeken… maar wat zn contract zin heeft als je er zo uit kan stappen weet ik het ook niet..
Gevatte eerste zin???
Ik denk dat ik nu iets ga zeggen wat velen denken : Hij moet is een keer kappen met zijn Niki Lauda ‘mening’. Irriteer me dood aan hem. Wel lekker weer vandaag!
Kan Nikki Lauda niet gewoon net zoals Giacomo Agostini bij MotoGP niet gewoon betrokken blijven in de sport zonder dat hij iedere dag in het nieuws hoeft te komen.

Iedere keer dat gezeik weer. Word er een beetje moe van.
Voor nog geen 10e van rosbergs salaris wil ik wel als 2e rijder instappen hoor ?
@spykerboy: een honderdste die ik het ook voor
Melden dat Niki Lauda aangebrand reageert is nooit grappig
Er schijnt een duitser in het F1 circus te rijden die best het stoeltje van Rosberg wil overnemen. Seriously.
@taxman: honestly, die kan beter GP2 gaan rijden en kijken hoe daar echte actie gebeurd.. dan zijn die “mega afsnijders” niets meer, honestly
Misschien dat Lauda nog eens 2x moet kijken hoe verschrikkelijk lekker en mooi die vrouw van Nico is. Ik zou daar ook voor thuisblijven.

Daarnaast denk ik dat 21 races gewoon te lang is, en Hamiltons gekleuter heeft ook niet geholpen. Elke team weet hij te ontwrichten. Het is nu ook gelukt met Nico. Ik vraag me af of Mercedes Lewis Hamilton nog lang zal houden.
@john4545: zo lekker is ze niet hoor. Geef mij die van Kimi maar…
@baske: Ja, de vrouw van Kimi is veel mooier.
@john4545: HAM ontwricht geen team maar komt op voor zijn gevoel als racer. Marketing en team geest zoals Mercedes dat wilt, wil hij maar in beperkte mate. Mercedes neemt dat voor lief omdat reclame als WK constructeur beter werkt dan reclame op SBS 6.
@erik2907: mr Hammertime is een zwaar in zich zelf ingenomen persoonlijkheidje! Irritant en niet echt een goede verliezer. Einde mening.
@erik2907: Hamilton heeft nu 2x een teamgenoot gehad waarmee hij niet door één deur kan. Niet geheel toevallig is dat als die teamgenoot net zo goed (Rosberg) of beter (Alonso) dan hem was. Dat Diva gedrag is echt ontwrichtend voor een team.
@john4545: Vivian is niet lelijk, maar ook geen vrouw waar ik naar zou omkijken. En dat past eigenlijk ook wel bij Rosberg. Hij komt uit een vermogend gezin, hij verdient zelf miljoenen, dus de verleiding om als een feestbeest te leven is natuurlijk aanwezig. Maar niet voor Nico, Nico is in alles bescheiden en zo ook in zijn vrouwenkeuze. Geen relaties topmodellen of andere celebrities, maar gewoon gelukkig getrouwd met zijn grote jeugdliefde.
@john4545: verschrikkelijk lekker, meh…
Ik zie hier vooral vurige reacties over de eerste regel, jammer mensen.

OT: Lauda heeft gelijk, het is niet chique maar je hebt niets meer dan respect te hebben voor iemand die zo wel afgewogen op z’n top gaat stoppen.
Één ding is zeker: ze zullen Lauda geen stoeltje aanbieden.

Verder over de aangebrande grap, Lauda noemde zichzelf King Rat na zijn ongeval, een beetje relativeren jan in dit geval geen kwaad.
@desjonnies: eens. Relativeren is een groot goed en af en toe lekker direct en bot kan verhelderend zijn. Verder is Lauda wel een beetje een oude pieper aan t worden.
Ach gossie.
Iemand die weet waarom Rosberg maar tot juni 2018 een contract had en niet einde seizoen?
@w0o0dy: Omdat hij ook halverwege het seizoen zijn contract verlengt heeft.
Denk niet dat dit als een totale verassing komt. Of heeft Nico gisteren even met Toto gebeld en gezegd: ‘Hoi, ik zeg mijn contract op en ga met pensioen! Zie je vanavond!’. Dat geloof ik niet, ook als het niet zo zwart-wit is. Dit heeft hij echt wel met de leiding besproken. Ik wil niet teveel in complotten gaan denken maar misschien wist hij het begin dit jaar al, alleen moest een en ander even uitgevoerd worden.

Hij wist in februari al dat hij vader zou worden en ik denk dat hij graag bij zijn kind wil zijn maar zijn doel was kampioen worden.

Kan nog wel verder gaan door te stellen dat Mercedes ook best wel ruimte wil hebben voor haar jeugdtalenten (Ocon, Wehrlein) en dat het toch best vreemd is dat Ocon al bij Force India zit na halverwege dit jaar te zijn ingestapt maar dat Wehrlein, na best een aardig jaar, nog steeds geen bevestiging heeft.
Mijn collega kwam met een goede, hij zei: “logisch dat die nu stopt, want ook hij weet wel dat hij geen 2e keer wereldkampioen zou worden nu Max er bij is…”
How Voelt laude zich kut dan, als hij zelf zegt ‘ ze komen en gaan’ en k neem hem (Nico) niks kwalijk …
Ik denk eigenlijk dat rosbeeg eens goed heeft nagedacht. Punt 1: hij gaat waarschijnlijk nooit meer wereldkampioen worden. Alle respect voor nico maar hij is kampioen geworden door zn auto niet omdat hij de beste coureur is en dat weet hij donders goed. Hij weet ook dat als de auto van lewis heel was gebleven hij echt geen kampioen was geworden. Dus hij heeft de conclusie gemaakt ik word nooit geen kampieon meer is het me dan waard om nog zoveel jaar geleefd te worden en niks meer te bereiken. Geld heeft hij zat dus daar hoeft hij het ook niet voor te doen. Vergis je niet het leven van een f1 coureur lijkt heel mooi en dat is het mischien ook wel maar je word geleefd door anderen. Je team sponsors en andere belanghebbenden eisen constant je tijd op. Daar worden ze ook dik voor betaald maar dan nog. Ik kan me goed voorstellen dat je daar een keer klaar mee bent. Zeker als je portomonnee goed gevuld is en je bent kampioen.
Mercedes is helemaal ontstemd over Rosberg? Hoe hadden ze het anders willen zien? Duidelijk is dat Rosberg geen warme familiegevoelens heeft bij het team van Mercedes, en bij een andere manier van aanpak was hij geen kampioen geworden. Mercedes had hem de laatste race uit laten vallen als hij vooraf zijn vertrek had aangekondigd zodat Hamilton kampioen was geworden. Rosberg stond dus echt met zijn rug tegen de muur.
Slim gespeeld van Rosberg dus:-)

Alonso volgend jaar naar Mercedes, dat wordt leuk.
Vooraan de oude gevestigde orde, Hamilton, Alonso, raikkonen en Vettel, die naarmate ze ouder worden steeds meer zeuren, en daartussen de ‘rebellen’ van Red Bull…dat wordt interessant!!
@edjuuh: leuk bedacht. Maar als ze Rosberg willens en wetens hadden laten uitvallen dan blijft zoiets niet geheim, dan komt dat voor de FIA rechter en wordt het team minstens één seizoen gediskwalificeerd. Rosberg heeft eerlijk gewonnen. Heeft zijn doel bereikt en gaat nu andere doelen bereiken. Ik vind het een heldhaftig besluit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).