Nissan Friend-ME is voor de jonge Chinees

Auteur: , 16 Reacties

Wist je dat er 240 miljoen Chinezen zijn die na 1980 zijn geboren? Speciaal voor deze hippe, jong, tech-savvy “Bālínghòu" maakte Nissan de Friend-ME, met plek voor vier bro's.

Het doel van de Friend-me is duidelijk: een gelikt en ‘verbonden’ concept maken waarin je je honger naar status en gadgets als jonge Chinees met je gelijkgestemde vrienden kunt delen. Want veel broers of zussen heb je als moderne Chinees niet immers.

Als je dus even de sociale controle van je thuissituatie wilt ontvluchten, dan schijn je in deze Nissan goed je ei kwijt te kunnen. Het draait bij het concept allemaal om beleving, dus specs laat Nissan maar achterwege. Dat zou ook weinig relevant zijn.

In een persbericht vol met Chinese termen, waarmee we je niet zullen lastig vallen, ligt de nadruk vooral op gelijkwaardigheid onder vrienden. Probeert Nissan hier een ontsnapping voor de Chinese hiërarchie te maken?

Het is in ieder geval wel fascinerend om te zien hoe de jonge Chinees ge-target wordt. Heel anders dan de jonge Yank. Bekijk de foto’s in de gallery!16 reacties

Zou hier anders ook een verfrissende auto zijn tussen al die grijze meuk.
Of die saaie pieten hem ook durven kopen is dan weer een heel ander verhaal.
@jrk68: Brengen ze hem toch uit als Mercedes? Moet een priemiejum naampje op staan natuurlijk.
@norge:
In dat geval kunnen ze hem beter als Smart 4four badgen. Alles kleiner dan de A vind ik Mercedes onwaardig. Daarbij is Smart toch meer voor mensen die zich durven te onderscheiden.
@jrk68: inderdaad beter :)
@jrk68:

Zouden ze er niet infiniti op durven plakken?
@Hupke:
Tuurlijk, ook een badge die zich durft te onderscheiden van de grijze middelmaat als het premium moet. Van mij hoeft dat niet, ik heb niks met die term.
@jrk68: Dus alles wat lelijke troep is, noemt men tegenwoordig “een merk voor mensen die zich willen onderscheiden”?
Ik vind hem er dik uitzien.. letterlijk.
Mooi front, vloeiende lijnen,… Laat maar naar Europa komen! Hier zijn ondanks de grijze massa ook genoeg hippe mensen, kijk maar naar het succes van de Juke.
Best strak design, maar als het tot een productiemodel komt blijft er waarschijnlijk weinig van over. 2+2 interieur spreekt me ook wel aan, hoe vaak zit je tenslotte met 5 volwassenen in een auto?
Gaaf ding! Die Chinese gelijkheid bevalt me wel haal maar naar Nederland!
Mooie opvallende auto,mag gerust naast mijn Juke staan.
Wrm besteden we nog zo veel aandacht aan al die concept modellen, ze worden gepresenteerd, en daarna horen we er niks meer van???
@astonmartin20: omdat concepts laten zien waar het merk heen wil misschien…
Citroën/DS baalt: die had deze willen maken!
Ik zeg: gooi de leaf aandrijflijn er in en je hebt een hippe EV!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).