Nissan heeft een rijdende smartphone gemaakt

Auteur: , 9 Reacties

Een concept met suicide doors en een funky computersysteem in het interieur. Is het wat?

De Japanners komen, net als Suzuki, met een grappige concept op de proppen voor de Tokyo Motorshow. De techy-auto heeft de naam Teatro for Dayz gekregen en focust zich op de volgende generatie bestuurders. Nissan heeft geen woord gelogen over deze filosofie: het interieur is één grote computer en lijkt vooral gericht op de appende automobilist. Laat het Veilig Verkeer Nederland maar niet horen..

De vorm van de auto doet mij nog het meest denken aan een Nissan Cube en is, op de briljante suicide-doors na, voor de rest niet zo spannend. Het feest begint ook pas wanneer je de deuren opent. Daar treft men twee bankjes aan waarbij de Japanners in beide hoofdsteunen een computer hebben ingebouwd. Voor de technerd een waar PlayBoy Mansion. Voor de gemiddelde automobilist een grote ‘meh’. Ook het dashboard voorin bestaat uit een digitale speeltuin die vooral door middel van stembediening te gebruiken is. Specificaties zijn niet bekendgemaakt door Nissan, maar de Teatro for Dayz zal rijden op een volledige elektrische aandrijflijn.9 reacties

Ik mag toch hopen dat dit ding volledig zelf kan rijden. Zo niet mogen ze dit per direct verbieden, en de bedenkers in een donker hok opsluiten ter bescherming van de samenleving. Je verzint het toch niet om een auto te maken waarin afleiding van het verkeer centraal staat!
@lekbak: Die computer-geanimeerde concepts kunnen gelukkig helemaal niet echt rijden. Het zou wat zijn als al die rare Japanse concepts van afgelopen jaren echt zouden rondrijden.
@clarkson: toch is er iemand die dit bedenkt, als positieve publiciteit nogwel. Dat vind ik nogal wat.
Buitenkant is dan weer totaal geschikt voor productie als Kei klassertje
Het is weet eens wat anders, maar of dat nou positief is….
Die van Suzuki is leuker…
Ben benieuwd hoe die grasmat zit.
Ben benieuwd hoe die grasmat van #5 zit.
Social media gaat nu echt te ver. Kappe nou

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).