Nissan Juke facelift is heel geel

Auteur: , 22 Reacties

Daar is ie dan, guitig geel, en nog steeds lekker eigenzinnig: de gefacelifte Nissan Juke.

De Juke bestaat pas een jaar of 3 en is in zijn korte leven een onvervalste verkoophit geworden. De designers toonden lef met de quirky styling, en dat heeft zich uitbetaald. De grote vraag is dan: hoe geef je dit een gevolg? Dat is iets voor de designers om zich over een paaer jaar het hoofd op te breken, nu hoeven ze de kleine B-segmenter alleen maar strak te trekken middels een facelift, waarnaar al gehint werd in enkele teasers.

Qua technologie in het knalgele SUV’tje hoeven we alleen maar naar bijvoorbeeld de nieuwe Qashqai te kijken: er ligt een efficiente 1.2 DIG-T onder de kap. Daarnaast schijn je er 40% meer bagage in kwijt te kunnen en komen er een aantal opties bij zoals bijvoorbeeld een Around View Monitor met 4 camera’s.

Nissan Juke facelift

Op het uiterlijk zien we geen schokkende dingen, never change a winning team. Vanaf de facelift kan je de Juke met Xenonlampen krijgen, heeft ‘ie een zonnedak, en biedt Nissan een uitgebreid personalisatieprogramma aan, waarvan we hier een voorproefje zien met de vele gele accenten.

Daarnaast vond Nissan het een goed idee om op de foto’s een turner over de carrosserrie van zijn nieuwe B-segmenter kunstjes te laten doen. Hoe Opel van ze…

De gefacelifte Nissan Juke staat vanaf deze zomer bij de dealer. Nadere details volgen.22 reacties

De enige Juke die ik ooit leuk zou vinden is de Nismo, of die mix met de GT-R. Ondanks het foeilelijke interieur
Ik blijf het een gave auto vinden. Hij is gewoon zo lekker anders dan de rest. Net zoals de Veloster.
@screamer: je mag hem hebben…
@screamer: Dit kan niet anders dan een hele grote grap zijn… of jij bent geestesziek, de biologische variant.
@heidi: Laat me raden, jij rijd een grijstint leasebak?
Het is geen hele mooie auto, maar juist lekker raar, leuk en anders. Ik zou er net zo trots op zijn om er een te hebben als mijn C4 Coupe.
Een Fiat 500XL of Pontiac Aztec daarentegen. ja, die zijn echt lelijk.
@screamer: wat den neuk is een C4 coupe??? Kan je niet gewoon het merk erbij zeggen? C4 zegt 99% van de lezers hier helemaal niks. Audi noemde geloof ik een jaren ’90 A6 de C4, is dat ‘m?
@parker: vooruit, voor jou zeg ik er ff bij dat het een Citroen C4 Coupe is. uit 2006.
@heidi: Sommige mensen hebben een andere smaak dan dat je zelf hebt, anders zouden we allemaal wel een 4runner rijden.
Ik vind de Juke ook een leuke auto, wel wat apart maar ik mag dat wel. De proporties zijn niet altijd helemaal gelukt maar hij is anders en dat mag ik wel. Overigens waren de concept schetsen beter geproportioneerd en is het ergens in de vertaling naar 3d en productie wat kwijtgeraakt.

Persoonlijk kan ik de nieuwe design taal van Toyota en Lexus niet uitstaan, ik kots er op. De Lexus trapeze grill vind ik echt niet te doen maar ik heb met het design team gesproken en uiteraard hebben ze er heel lang over nagedacht, aangewerkt en zit er een hele filosofie achter. Ik vind het nog steeds lelijk maar er zijn er zat die het schitterend vinden en dat respecteer ik.

Als ik jouw reactie zo lees vraag ik me oprecht af: wie is hier nou geestesziek?
@screamer: Volledig mee akkoord. Veel merken zouden willen dat ze het lef hadden om zo’n ding te maken, en er nog succes mee hebben ook…
@screamer: Ja hij blijft gewoon zo lekker anders, net als de Fiat Multipla ook zo’n kunstwerk. Dat ze nooit een multipla R met meer dan 500 pk hebben gemaakt heb ik nooit begrepen..
Nog altijd een erg leuke wagen! Dit geel staat hem goed!
@toyotafortuner: voor jou geldt hetzelfde: Of je probeert grappig te zijn… of jij bent ook geestesziek, eveneens de biologische variant.
@heidi: Ik heb even in je profiel gekeken: Geboortedatum: September 27, 2012 Ah dat verklaard een hoop.
@sketcher: Knap he? En nu al reacties uitlokken. I am The One.
@heidi: :’-)
Waarom stinken die gympies zo van die gast? De walmen komen er uit.

O.T: Had gehoopt dat ze hem wat strakker hadden getrokken maar ik blijf het een leuke auto vinden.
Nissan laat zien dat het onmogelijke toch mogelijk is: het kan dus nòg lelijker…
@eddythedriver: … en nog lachwekkender.. Je moet toch wel echt een Down syndroom patientje zijn wil je dit mooi vinden..
Jan Boskamp needs new wheels.
Vind het nog steeds geen mooie wagen
Als ze nou eens die grote verstralers uit de bumper zouden halen wordt het misschien nog wat!.
Ben er nog niet aan uit of ik voor de deze Juke ga of de Note. Ben bij van de Born http://www.leendertvdborn.nl/ geweest en stiekem vind ik die bananenkleur geel wel supervet, lastig lastig. Geef mezelf nog een paar weke en dat moet ik kiezen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).