In Dubai rijden ook studenten natuurlijk dikke supercars

Auteur: , 77 Reacties

Iedere (ex-) student is wel bekend met het 'fiets kopen?' dat een junk je in het holst van de nacht toeslist als je je tussen twee kroegen beweegt. In Dubai doen ze het even iets anders, daar is de vraag doorgaans 'psst, Rolls kopen?'.

De bovenmodale student van tegenweurdig heeft geen OV-jaarkaart nodig, die koopt gewoon zijn eigen trein. Dit zagen we al op de parkeerplaats van de George Washington University, en natuurlijk moeten de Emiraten hier hun equivalent van hebben.

Op de American University in Dubai (particulier, collegegeld per semester: een kleine 8.000 euro) zit aardig wat geld in de collegebanken. Meeka Nasser, die er zelf staat ingeschreven, wilde dit met de buitenwereld delen, en plempte de parkeerplaatsbezetters op Reddit.

Wat we allemaal zien gaat het voorstellingsvermogen van de gemiddelde student te boven, daar kunnen die scooterballetjes uit Oud-Zuid nog een puntje aan zuigen, dit is pas superduurrrrr.

We zien werkelijk van alles op de parking staan: een Ghost, een 458, een kluitje G-Wagens, en veel premium- AMG/M/(R)S-spul. ‘If I was back home in Canada my car would be considered nice, but here nobody looks twice at it‘ aldus Nasser, die zelf een BMW 750 Li onder de kont heeft. Uh-huh.

Maar toch, Dhiaa-al Essa (#070 #yolo) lacht ze waarschijnlijk in hun gezicht uit, er zijn altijd bazen en bovenbazen. Misschien moeten we deze welvarende studenten eens een keer een dagje op een fiets zetten. Kan je lachen.

Met dank aan iedereen voor de tips!77 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Iemand hier op de uni weet zijn dikke C-klasse ook wel goed te parkeren, patsen en vooral klein geschapen noem ik dat. Ik mag lekker 5 minuten fietsen..
@olsen95: Dat soort mensen heb je op iedere universiteit wel een paar.
Ik ken een Duitse jongen die altijd met zijn pa’s Z4 naar college komt (vroeger in een SL500). En een Russische jongen die een Range Rover Sport rijdt (zijn pa is de eigenaar van de dealer in St. Petersburg).
@stephano: toevallig in Enschede?
@olsen95:

zo .. ja joh ..
jij zal dan een grote piemel hebben ..
1 meter 80 minimaal schat ik zo in ..
@lincoln: ja hihi:$
@olsen95: owjee, ik voel nattigheid… Toch niet in Eindhoven he? Heb ‘m niet meer maargoed, vorig jaar nog wel :P
@C220AMG: Nee utreg ;)
Had iemand anders verwacht in Dubai? De speeltuin van nieuw (olie)geld! Ben zelf ooit op een kijkdag geweest bij de universiteit van Monaco, daar stikte het ook van de Bentleys en BMW’s in de Garage.
Goh… daar zoals hier; zandkaffers kunnen niet parkeren.
Wel een leuke collectie zo….. weer eens wat anders als een oude fiets.
(Dit kan overigens minder goed in de gracht gooien ook)
Achh… als je een rijke papie hebt dan komt alles toch goed kids?
8 rooitjes per semester ??
geen wonder dat ze geld over hebben ..

een NL student is onder aan de streep minimaal 2X zo duur ..
bij de iva staan ook bovengemiddeld veel cayennes en range rovers
@viper: jaa als je de iva uberhaubt kan betalen dan is een cayenne of een rangerover geen probleem denk ik
@tt123: op de IVA zitten zat “normale” mensen hoor. Twee vrienden van me zitten er en die hebben echt geen rijke ouders. Beide werken hard om het bij elkaar te sprokkelen en ze zijn echt niet de enigste die dat moeten op de IVA.
@viper: Inderdaad, voornamelijk Mini Coopers en Land Rover Defenders
@IssamR: ouderavond bedoelt hij denk ik ;)
@viper: lekker patsen met papa’s knaken, ja dat is de iva ook ja!
@sajmun: Erzijn er ook genoeg die maximaal bijlenen om hun eigen studie te kunnen betalen. Dat zie je alleen niet omdat er daar geen auto’s van staan.
@terr0rkempie: Dat weet ik heel erg goed, die zijn er zeker bij! Maar het beeld wordt wel verpest door een (groot) aantal van die balletjes die het er te dik op leggen dat ze uit een ander “milieu” komen.
@viper: IVA is toch de autoverkopersschool?
@viper: spot ik jaloezie dat jij geen iva kan betalen ofzo? daarbij valt het wel mee hoor de hoeveelheid cayennes etc, meeste is toch echt golfjes, polos etc en affentoe en verloren G klasse of andere suv. ow en de aston martin natuurlijk…. (proud to be iva student)
@spykerboy: klopt haha! Een vriend van me die er ook zit heeft een rode Golf 2 met een rotte uitlaat hahaha
@spykerboy: In mijn boekje heet dat nog steeds ‘scholier’…
Best saai als je daar een dikke bak hebt. Het is veel bijzonder als je daar met je E46 aankomt.
Waar ik studeerde kon ik gewoon op het fiets met mijn meissie achterop van de uni de binnenstad in.
Dat is veel mooier dan een dure bak onder je kont en van gekkigheid niet weten wat je met je geld moet doen.
Ik moet gelijk hier aan denken

http://www.bordom.net/item/click_image/43436
Zij hebben natuurlijk ook geen kroegen waartussen zij een fiets kunnen kopen..
Dik, lijkt mij wel wat als ik zo een vader had. Fietsen blijft kut, zeker met dit weer.
Het valt me wel op dat bijna alle auto’s in foute kleurstellingen zijn, zo niet met de foute wraps of velgen.. jammer
@roberto: anders val je niet op..
@mrci: Dan kan je beter een FIAT Multipla kopen ;-)
@roberto: Dubai he ;) Je moet iets doen om op te vallen in een land waar iedereen minstens een jacht, een Bentley en een Ferrari heeft! :P
@roberto: valt reuze mee? Veel kleuren zijn orgineel, maar een enkel is fout te noemen. En bedenk is, geef hier 100 studenten is de keus en er komen veel gekkere keuzes uitrollen!
hier bij de inholland zie je ook studenten met luxe auto’s van q7 tot peugeot rcz. maar een echte student reist lekker met de metro :D
@janjaap51: psst: inHolland verhalen moet je uitsluitend anoniem vertellen.

;)
Al dat commentaar als juLlie de kans hadden zou je het dan niet doen?
@rotaxmax:
Waarschijnlijk wel, maar het lijkt me wel een leeg bestaan.
Leuk rondscheuren in Ferrari’s, beetje rondvaren op superjachten.
Wat heb je dan nog om naar uit te kijken?
@Hubert: Fantaseren over wat er onder de boerka’s zit?
-=edit: zo kan die wel=-
Bij ons op de opleiding zijn de opvallendste auto’s een Megane RS van de vorige generatie, een oude en originele 735i en mijn MX5.

Relativeert weer…
Het echte nieuws zien jullie over het hoofd: Je schijnt een opleiding te kunnen doen in Dubai. Noem eens 3 goed aangeschreven opleidingen (nee, niet tot Koran-reciteren) uit moslim-landen?
@mout: Dat komt ook nog wel. Zoals je zelf ook wel weet lopen die landen nog een beetje achter maar ik weet zeker dat de volgende generatie hele goede toekomst heeft met hun diploma. Trouwens dat hebben ze sowieso met al dat geld van hun pa.
@mout: Ik zat te denken aan architectuur, gewone MBA opleidingen en bouwkundige dingen. Zo iets…
@mout:

– University Malaya
– King Fahd University
– University Kebangsaan

Al deze universiteiten zijn hoog gerankt in de QS World Top universities 2013 en zijn allemaal gevestigd in moslim landen.

Mijn advies aan u is om uw oogkleppen eens af te doen en écht onderzoek te raadplegen in plaatst van klakkeloos de bevindingen van anderen over te nemen.
@hardewaarheid: Da’s altijd een goed advies.
Toch spreek ik niet helemaal in het niets.
Tijdens mijn studiejaren (90’s) heb ik geprobeerd iets in die regio te doen, en dat was er domweg niet.
Rond 2000 was de totale academische productie van publicaties uit Arabische landen kleiner dan van Utrecht alleen.
Wikipedia leert mij verder: King Fahd University of Petroleum and Minerals is opgericht in 1963, en is – getuige zijn naam, bijvoorbeeld – nu niet bepaald een brede opleiding. Wel aardig groot, met zo’n 7.500 studenten.
De beide andere universiteiten zijn Maleisisch, en zelfs de oudste is pas in 1949 opgericht.
Ik zou iets nauwkeuriger geweest zijn als ik ‘Arabische landen’ had gezegd (Indonesië heeft ook wel het een en ander), maar ook inclusief Aziatische Islam moet je toch zeggen dat het gebieden zijn die opvallend weinig bijdragen aan de wetenschap. Des te pijnlijker, omdat het vroeger anders was – andersom zelfs. De westerse universitaire traditie kwam pas echt op gang met de kennis die uitgerekend tijdens de kruistochten op de islam was ‘veroverd’. Van pakweg 3e – 11e eeuw liep de Islam duidelijk voor.
@mout: Met de laatste drie zinnen van u ben ik het helemaal mee eens. Echter denk ik dat de kennis die op de islam is veroverd na de 10e eeuw een uitstekende basis is voor de wetenschappen die nu nog plaatsvindt. De islam levert dus wel degelijk zijn bijdrage aan de wetenschap. Misschien is dit niet helemaal zichtbaar voor ons omdat moslim landen nu eenmaal getreiterd worden door ”de oppermachtige westerse wereld”.

Ik heb verschillende belangrijke moslim bijeenkomsten mogen bezoeken over wetenschap, met name op medisch gebied, in landen als Maleisië, Arabische Emiraten en Turkije. Dit waren met name bijeenkomsten waarbij belangrijke apparatuur, medicijnen en stoffen werden ”geïntroduceerd” gemaakt in de landen zelf door hun eigen personeel. Het overgrote deel van deze middelen wordt op dit moment overal (dus ook in Europa) met succes gebruikt.

Het feit dat deze positieve gebeurtenissen nooit in de media komen, komt vooral door het feit dat de media gecontroleerd wordt door bepaalde mensen.
@mout: Met de laatste drie zinnen van u ben ik het helemaal mee eens. Echter denk ik dat de kennis die op de islam is veroverd na de 10e eeuw een uitstekende basis is voor de wetenschappen die nu nog plaatsvindt. De islam levert dus wel degelijk zijn bijdrage aan de wetenschap. Misschien is dit niet helemaal zichtbaar voor ons omdat moslim landen nu eenmaal getreiterd worden door ”de oppermachtige westerse wereld”.

Ik heb verschillende belangrijke moslim bijeenkomsten mogen bezoeken over wetenschap, met name op medisch gebied, in landen als Maleisië, Arabische Emiraten en Turkije. Dit waren met name bijeenkomsten waarbij belangrijke apparatuur, medicijnen en stoffen werden ”geïntroduceerd” gemaakt in de landen zelf door hun eigen personeel. Het overgrote deel van deze middelen wordt op dit moment overal (dus ook in Europa) met succes gebruikt.

Het feit dat deze positieve gebeurtenissen nooit in de media komen, komt vooral door het feit dat de media gecontroleerd wordt door bepaalde mensen.
@hardewaarheid: Die bijdrage bestond dan wel weer vooral uit het bewaard hebben van de Griekse wiskunde en wijsbegeerte. Wat is er tussen 1200 en 2000 bijgedragen?
Medisch: Heb je pakweg de zuigelingsterfte of levensverwachting er al eens bij gepakt? Een collega werkt in een hospitaal in een Centraal-Aziatische hoofdstad, en heeft niet de verwachting dat artsen die alleen de hand van een vrouw mogen zien, en niet met haar mogen spreken een belangrijke bijdrage aan diagnose of behandeling kunnen leveren. Hygiëne blijkt de sterfte in het hospitaal met 25% in een jaar terug te dringen.
Je laatste zinnen maken je eerlijk gezegd ronduit ongeloofwaardig. Het is ronduit aluhoedjes onzin dat er ‘bepaalde mensen’ zijn die voldoende invloed hebben om berichten uit het nieuws te houden. Al zou een Berlusconi achtig type zoiets proberen. Vakbladen, concurrerende uitgevers, weblogs, ingezonden brieven: Podium genoeg.
@mout: Als u de bijdrage wilt weten van de islam tussen 1200 en 2000 wil ik u toch verwijzen naar werken van Averroes en Nasir al din al Toesie. Daarnaast staan in de Koran zoveel wetenschappelijke informatie die pas recent door de mensheid zijn ontdekt. (Denk aan scheiding tussen zeeën) Het is een boek dat vol staat met o.a. wetenschap.

Het is in de Islam inderdaad zo dat mannen en vrouwen die geen bloedverwant van elkaar zijn ook geen lichamelijk contact mogen hebben. Echter als er sprake is van een medische noodzaak geldt deze regel niet. Een vrouw of een man mag dan, ook gynaecologisch, met een andere sekse in contact zijn. Als de Koran dus juist toegepast zou worden in het hospitaal waar uw collega werkzaam is zou er geen probleem zijn. Het is dan ook voor mij niet begrijpelijk om de schuld maar bij de Islam neer te leggen, terwijl hier cultuur een veel belangrijkere rol speelt.

Uw laatste zinnen maken mij duidelijke dat u niet helemaal een heldere kijk heeft op dit onderwerp. Zoals u zelf ook aangeeft is er inderdaad genoeg podium echter zit een gemiddelde mens op zijn luie kont en kijkt t.v. Vrijwel alle informatie komt dan ook daarvandaan. Als je een gemiddelde mens zou vragen hoe vaak of hoeveel hij vakbladen, weblogs en brieven leest denk ik dat dit veel minder, met nadruk op veel, zal zijn dan dat hij t.v. kijkt.
@mout: Dubai zit inmiddels vol met universiteiten (van over de hele wereld en lokaal). In de jaren 90 bestond Dubai zelf nog amper, dus nogal wiedes dat u toen niets gevonden had! Dubai in de jaren 90 is absoluut niet te vergelijken met Dubai nu.
misschien is er wel een diploma uitreiking en zijn alle pappies en mammies gekomen
wauw wat speciaal allemaal? de universiteiten van kuwait zijn wat extremer kwa parkeerplaatsen dan dit, daar staan ook veyrons etc… stuk beter dan hier met de fietsen etc
@spykerboy: wat nasser trouwens zegt klopt wel, naar mijn M3 werd daar ook niet omgekeken, terwijl hier met mijn pajero wel aan naar wordt gekeken door de mede studenten…
@spykerboy: ‘Mijn M3’, ‘Mijn Pajero’, ‘Ik vlieg morgen weer terug’, ‘proud to be iva student’…

Hoe typisch. Daar heb je vast jaren voor moeten vakkenvullen?
@motoragent: de auto’s wel, maar de opleiding wordt door mijn ouders betaald. zolang ik hem haal, zoniet moet ik het zelf terug dokken… Dat ik zo jong zulke autos kan rijden heet andere prioriteiten.. Stop jij elke cent die je te makken hebt in je autos zoals ik? vast niet dus ga maar niet zitten vooroordelen over dat alles van pappie en mammie komt,

Liever dikke auto’s voor de deur dan een oude golf of corsa en constant de kroeg in, uitgaan, bezatte, kleding kopen etc.
@spykerboy: Nou, grotendeels wel inderdaad. Uitgaan doe ik niet, dus daar ligt het ook niet aan. En toch zit een M3 zit er voor de meesten (zeker voor onze leeftijd) gewoon niet in.
@motoragent: Tja, geen vaste lasten en toen dr tijd al vanaf mijn 15e zoveel mogelijk werken en nix uitgeven gaat je spaar saldo hard, moet ook zeggen nu ik iva zit kan een M3 helaas ook niet meer omdat ik maar 1 dag in de week kan werken… maar bij MBO was dat 4-5 dagen in de week werk en 2-3 dagen school dan kan dat wel (dag vrij doe ik niet aan, tenzij ik vakantie heb en weer naar huis ga)
@spykerboy: Als je 4 of 5 dagen in de week kan werken gaat het wel hard ja. Ik heb mijn studie zelf moeten betalen, dus het was gewoon een kwestie van werken in de avonduurtjes en waar mogelijk in het weekend. Veel vrije tijd heb ik niet gehad in ieder geval..
@motoragent: tja, vooralsnog betalen mijn ouders het, tenzij ik zak of stop dan moet ik het terug betalen. dus ik blijf lekker doorgaan zoals ik doe :D
@spykerboy: Je doet wel heel erg pretentieus over je zogenaamde prominente opleiding aan de IVA.. Neem jezelf toch niet zo serieus jongen, tijdens je studententijd moet je genieten, lekker een biertje pakken en zo nu en dan een vrouwtje aan de haak slaan. Dat in plaats van geld uitgeven aan iets wat je later ook heus kunt rijden. Immers ga jij later vast een goede baan hebben met die cursus van je. Toch?

Anyway. Als ik het verkeerd heb moet je het zeggen hoor. Ik ervoer mijn studententijd gewoon een beetje anders. Misschien is dat het verschil tussen een kleine HBO instelling en een grote Universiteit in de stad. Wie zal het zeggen.
@spykerboy: Dat is dan ook gewoon een keuze. Ik ben ook een autoliefhebber, maar ik spendeer mijn geld liever in de kroeg en ga achter de vrouwen aan met mijn bezatte kop dan dat ik een dikke auto onder mijn kont heb en verder geen cent te makken heb.
@spykerboy: Ik ben toch blij dat ik meer in de meisjes geïnteresseerd was/ben dan in auto’s en zeker op die leeftijd.
@yerrie: ieder zn ding toch? die dames kosten ook geld en die kunnen later in het leven ook nog, meeste mensen die eenmaal een lets say “vrouw” hebben en samenwonen etc weet ik het kunnen dan 9/10x geen dikke auto meer hebben dus dat komt later wel allemaal… Maar met een vaste vriendin hoef ik ook niet meer achter de dames aan, en een die net zo autogek is, is helemaal top natuurlijk :)
@yerrie: Alsof dat niet gecombineerd kan worden… Je hoeft echt niet elk weekend in de kroeg te hangen om aan een vriendin te scoren ;)
@spykerboy: lol..en jezelf ook nog student durven te noemen.
Zien is geloven. Pak je camera, put you money where your mouth is, en upload dat spul, je weet dat we dat mooi vinden. Bvd!
@sir_smokalot: ik vlieg morgen weer terug, als de universiteiten dan nog bezig zijn zal ik dat zeker doen :)
@sir_smokalot: en anders komen er genoeg andere leuke spots weer vanuit kuwait van het normale spotten :)
@spykerboy: Uitsteekbaar! Ik ben benieuwd.
@sir_smokalot: kan nu ook wel wat posten van de vorige vakanties, maar meeste staat er volgens mij al op… soort van preview zeg maar ;)
en ik elke dag met de dacia naar school….
@tom_bartol: het is tenminste een auto :-)
Wat er ook komt en gaat de Nissan GT-R r35 blijft mijn favoriet, wat een bak zeg.
Wat ik positief vind is dat er gelukkig veel USA cars tussen zitten .
Hij was ook nog vergeten de Ford Raptor op de foto te zetten zelfs.
Daar word gelukkig wel de USA car gewaardeerd en dat terwijl geld haast geen rol speelt, ze hebben dus een beter ontwikkelde smaak als de gemiddelde reaguurder hier.
Deze auto’s worden in één adem genoemd met het dure segment supercars dus kinderen leer hiervan.
En ook nog eens te prijzen, een USA product in een moslimland !
“Iedere (ex-) student is wel bekend met het ‘fiets kopen?’ dat een junk je in het holst van de nacht toeslist als je je tussen twee kroegen beweegt.”
Nope, nooit gehoord.
@spykerboy Was jij niet degene die op DF vertelde dat je geld van goede doelen in je eigen zak stopt?
Hier in Praag hebben we ook zo’n particulie amerikaanse uni waar je 10K per semester voor betaald. Rijden hier dan ook aardig wat jonge ventjes in Ferrari, Lambo en ander veel te duur spul rond. Ik zal wel kijken of ik een keer een paar plaatjes kan schieten op de parking daar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).