Nissan Sport Sedan: met een vleugje BMW i3

Auteur: , 13 Reacties

Wellicht doet de algehele styling je meer aan een GT-R denken (en dat is ook de bedoeling), maar wanneer ik Nissans Sport Sedan Concept en profil bekijk, denk ik alleen maar aan de i3. Toegegeven, de designer van Nissan kon zijn lineaal wél rechthouden.

Nissan SS Concept

We hadden Nissans sedandikkerd tot nu toe alleen uit de computer zien komen, maar nu hebben we ook foto’s in het vlees. De 300+ pk sterke Sport Sedan staat deze dagen met zijn V-Motion front te shinen op de beursvloer van de New York Auto Show. Als gezegd, er zit zeker wat GT-R DNA in de auto, maar dat is ook om de auto er lekker scherp uit te laten zien. Verwacht echter zeker dat er wat pennenstreken worden overgenomen bij de aankomende R36 GT-R.

Waar de auto echter voornamelijk voor dient, is als voorbode voor een nieuwe Maxima. Dit wordt duidelijk als we onder het koetswerk gluren: een dikke luie V6 die de voorwielen aandrijft en een CVT vormen het recept. Evenals ‘onze’ Máxima (met accentje op de ‘a’) is ook de Sport Sedan ‘oranje boven’.

Haal de spannende conceptkenmerken er af en je hebt een productieversie, waarvan we overigens betwijfelen dat hij naar ons land komt. Als er één merk uit de Nissan-stal het in Europa gaat proberen met een forse sedan, dan is het Infiniti (uiteraard met spaarmotor en hybridesnufjes), en niet Nissan. This town ain’t big enough for the both of us.
13 reacties

Doe maar niet.
Doe maar wel.
Weer dat wanstaltige front. Doet mij denken aan een clown die staat te zwaaien. Hoop dat ze de toekomstige GT-r niet mee gaan verzieken.
Toch wel vet… weer eens wat anders in je spiegel ;)
@G-Ammo: aan je voorbumper zul je bedoelen ;)
Hijs gewoon sexy hoor.
Ik hoop toch niet dat ze deze designtaal voor de nieuwe GT-R gaan gebruiken. Met deze dikke balken als front ziet het er allemaal veel te onbehouwen uit voor een sportwagen die het op moet nemen tegen de fijngesneden Porsches en Ferrari’s van deze wereld.
Wat dit te maken heeft met een BMW i3? Dit ziet er wel even heel erg veel beter uit.
Dit lijkt toch echt in de verste verte niet op een GT-R…
Mijn eerste reactie was ook hee een model tussen i3 en i8…
Erg gaaf aan de zijkant , voor mogen ze nog even de strijkbout over heen halen.
aha! een Nissan i38 ! Die had ik nog niet gezien.
Dit is nog gaver dan de hierboven genoemde Aston Martin ook zeg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).