Nóg een Nederlander die een Bugatti Chiron koopt

Auteur: , 90 Reacties

Nederland, ook wel bekend als de achtertuin van Bugatti.

Nog een Nederlander die een Bugatti Chiron koopt

Volkswagen die te midden van grootschalige bezuinigingen een streep zet door prestigemerk Bugatti en de verdere ontwikkeling van de Chiron afblaast? Nein. Gaat niet gebeuren. Daar durven we de bontjas van Ursula Piëch wel om te verwedden. Bugatti is namelijk nog steeds lustig orders aan het opnemen voor de opvolger van de Veyron.

Ook fijn: nog voordat de Chiron aan het publiek is voorgesteld – iets dat waarschijnlijk in maart in Genève gaat gebeuren – hebben al twee Nederlanders het koopcontract van de Chiron getekend. Eerder zagen we op Instagram hoe het Perridon-imperium de komst van hun Chiron aankondigde, gisteren voegde Jeroen van de Berg AKA thehomelessguy (oa eigenaar Carlink, Club Air) zich ook bij het selecte groepje toekomstige Chiron-eigenaren.

Nóg een Nederlander die een Bugatti Chiron koopt

Er komen dus minstens 32 Bugatti-cilinders deze kant op. Dat is toch wel een klein applausje waard. Voor de gelegenheid vloog hij met Afrojack naar Londen om het contract te tekenen, en meteen de nieuwe Chiron even te bekijken. Moet toch leuk zijn, geld hebben. Maarrèh, Afrojack, waar blijft dat koopcontract + Instagram-foto met de hashtag #boughtit van jou eigenlijk?

Nóg een Nederlander die een Bugatti Chiron koopt

UPDATE 22u: de bevestiging van Afrojack bleef niet lang uit, in een interview met Radio 538 geeft de DJ aan dat hij ‘em ook besteld heeft. Het is echter niet 100% duidelijk of Jeroen en Nick (Afrojack) de Chiron samen hebben gekocht, of dat ze er twee hebben gekocht.

UPDATE 20 okt: we hebben bevestiging dat de heren er samen eentje hebben gekocht, meer info HIER.90 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Mooi het is hem gegund!
@martinus: hoe weet je dat? :)
@martinus: Ik gun het hem helemaal niet!
@venividivici: jaloezie is de duivel he.
Tof ! Lijkt me toch iets moois als je, voordat de normale sterveling hem heeft gezien, al zo’n ding mag zien en bestellen.

@Autoblog: Grijp dit alsjeblieft niet aan om ieder volgend Bugatti artikel te verwijzen naar afrojack, we waren er net vanaf.
Leuk. Maar, wie is dat eigenlijk?
@bmwalpina: Lang leve Google: Eigenaar van autobedrijf Carlink, schijnbaar ook eigenaar van een Amsterdamse nachtclub, maar vooral bekend als het slachtoffer van kickbokser Badr Hari.
@stephano: Één van de slachtoffers haha.
@stephano: @stephano was dat dus:k hoop die ie Badr een keer voor z’n Chiron krijgt en dan vol het gas intrapt.
@str8six: Chuck Norris is voor niemand bang….behalve voor Badr Hari. Dan zou je kunnen stellen dat alles wat geldt voor Chuck Norris ook opgaat voor Badr. Dus ik vermoed dat alleen de Chiron schade zou oplopen….
@BrutaalAapje: Chuck Norris veegt z’n hol af met Badr.
@stephano: Rijdt ook een blauwe Ferrari 458 en doet het met dat modemeisje Maria Tailor, RTL5 kijkers kennen ze ook van dat Kerels met een kleintje.
Toffe kerel wel
@rob5nismo: ik hoop die ie Badr een keer voor z’n Chiron krijgt en dan vol het gas intrapt.
@bmwalpina: ik dacht precies hetzelfde
Iemand enig idee waarom het contract in Londen ondertekend werd?
@partimarti: daar stond de chiron .hij ging samen met afrojack kijken en dus gelijk tekenen .
@rolov: ja duh, maar waarom DAAR?
@thomcarspotter: omdat ze zo’n auto niet in een klein gehucht in Drenthe neerzetten
@janmetdelangeachternaam: goh.. waarom niet in de thuisbasis van Bugatti?
@thomcarspotter: Misschien dat er pas één exemplaar af is en dat die op dit moment in Londen is dan of zo. Perridon ging wel gewoon in Molsheim kijken en tekenen, toch?
@partimarti: waarschijnlijk om dat er in London enorm veel potentiële klanten een huis/kasteel/bedrijf hebben. Daarbij is het vanuit Europa, States en Emiraten goed bereikbaar. Waarschijnlijk dat de Chiron op tournee is: van Molsheim, London, Beijing, Moscow, Los Angeles, Staphorst, Frankfurt, Dubai en dan weer terug naar Molsheim.

Daarbij denk ik dat het een groot schaalmodel is: de definitieve versie zal wel nog niet klaar zijn.
@gtwillem: ik denk dat het wel een originele is. Op pebble beach stond hij toch ook? En wat moet hij kosten ?
@rolov: volgens mij is de Chiron nog niet officieel aan het publiek getoond.
@gtwillem: nee voor gegadigden stond hij daar. Verstopt ook. Ik heb wel foto’s gezien van een exemplaar die op het vliegveld stond verpakt wn wel .
Jeroen wie?
Ik ken die hele Jeroen van der Berg niet, maar zolang hij zijn centjes eerlijk verdiend heeft en we dus niet bang hoeven te zijn voor een Chiron bij Domeinen over pakweg een jaar vind ik het prima. Hoe meer hoe beter!
@Edge: eigenaar van een club in Amsterdam en eigenaar van een auto bedrijf (Namen vergeten😅)
@jorndvv: is dit die knakker die het ook aan de stok had met Badr?
@sacha: ja klopt
@jorndvv: * autolink
@jorndvv: club air blijkbaar – Google
@jorndvv: Carlink heet dat bedrijfje.
@jorndvv: club Air.
@Ricardo

Ik denk dat er niet zo’n foto gaat komen van Afrojack. Alle verzekeraars zullen hem per direct een verklaring sturen dat hij totaal wordt uitgesloten van verzekering. Een 458 al niet in het gareel kunnen houden en dan dit wel willen kopen?
@rhellema: Fijn dat jij zo goed contact hebt met alle verzekeraars…

Heb je zelf ooit überhaupt in een auto gereden? En dan ook in een snelle?
Die onzin altijd wanneer iemand een uitschuivertje maakt, dat hij dan meteen niet kan rijden.
Mag die gast niet, maar dat afgeven altijd mag wel eens stoppen.
@rhellema: Afrojack legt zelf wel een bankgarantie neer ipv een verzekering ;-)
Waarom doet ie zo raar?
Echt een giller die vent..! brrrr
Afroshag had zn pyjama broek nog aan.
Ik blijf mij wel verbazen over de lage standaarden tegenwoordig.

Ik kan mij de autotests van Adriaan Huygens goed herinneren: als hij een Aston Martin testte, had hij een pantalon aan, want ‘in een auto van stand is gepaste kledij wel zo gepast’.

De nieuwe Bugatti wordt een van de duurste, meest prestigieuze projecten aller tijden. En de koop wordt dan bezegeld terwijl de eigenaar in spe zich presenteert in sneaker, pet op zijn kop en tong uit zijn hasses. Geld en smaak zijn helaas extreem ver van elkaar gescheiden.

Ettore blijft zich zo in zijn graf omdraaien….
@gtwillem: die gedachte had ik ook..

En volgens mij ben je ook. Het welkom bij Bentley en Rolls Royce in je pyamabroek..!
@gtwillem: tja… smaak en geld, ik vind eerlijk gezegd het hele tegenwoordige bugatti weinig smaakvol eigenlijk. Uiteraard technisch gezien zijn het hoogstandjes en natuurlijk een prachtig prestigeproject van V.W maar smaakvol? nee.
@tmenges: de eerste Bugatti Veyron vond ik nog best stijlvol en doelmatig. Dan doel ik op die zwarte/rode Veyron met caramelbruin interieur en gesmede wielen. (Bijna) alle Special Editions zijn ook geen verbetering geweest, helaas.

En de Mansory creaties of de wrapgrappen van #dutchbugs helpen ook al niet mee…

Maar an sich, vond ik het Bugatti project zeer veelbelovend en prestigieus. Kolere Instagram ook…
@gtwillem: ik moet eerlijk zeggen dat ik die mansory wel mooi vond. Helemaal Carbon.
@gtwillem: wacht maar op bewegend beeld straks van Jeroen in z’n nieuwe buggy dan worden al jouw constateringen nogmaals bevestigd. ✌🏼️
@gtwillem:

De mensen die jij beschrijft blijven mijlenver bij die nieuwe Bugatti’s uit de buurt denk ik zo !
@desjonnies: vroeger waren Bugatti’s nog iets magisch. Iets bijzonders. De top van de top (alhoewel Hispono Suiza zeker niet uitgesloten mag worden!!).

In de tijden dat Bugatti’s werden gebouwd waren het de aristocratische ‘road racers’ van hun tijd. De kwaliteiten van een 997 GT3 RS gecombineerd met de bouwkwaliteit van een Maybach en de ‘craftmanship’ van een Phantom.

Het grappige is: de Veyron voldoet meer aan de merkwaarden van Bentley…. En dat vond VW ook aanvankelijk: de Veyron is een doorontwikkeling van de Project Hundadieres concept van Bentley… (Waarvan ze zijdelings ook dachten aan een Volkswagen variant (W12 Coupe/Spyder, Bugatti (Chiron 18/3) en zelfs een Audi (Project Rosemeyer).

Kortom, zoals zo vaak, je hebt gelijk: de Veyron en Chiron hebben niets te maken met de Bugatti’s van weleer…

@gtwillem: Je bedoelt autokampioener Adriaan Huigen? Lol: https://www.facebook.com/AdriaanHuigen25JaarAnwb/photos/pb.155427541290315.-2207520000.1445172809./155449234621479
@stephanotis: ja! Die ja! Aardige kerel. Beetje rare profielfoto, want het was een van de laatste gentleman’s autojournalisten. Heb hem een paar keer op een autobeurs gesproken: zeer sympathieke man.
@gtwillem: Amen!
@gtwillem: het is een sportwagen en dus is sportkleding passend!
@gtwillem: wat een onzin. Als jij het geld had zou je dus opeens in andere kleren gaan lopen en andere vrienden zoeken?

En Adriaan Huygens?? Brrr
@autoblogger: Nope .. Louter een observatie van Willem ..
En een terechte ..
@autoblogger: Misschien verwoord ik het verkeerd. Het is niet de bedoeling dat je je opeens anders moet gaan kleden of gaan gedragen. En het is niet zozeer een geldkwestie, maar een fatsoenskwestie. Waarschijnlijk zijn die gymoutfits van bovenstaande heren duurder dan een Corneliani maatpak met Santoni schoenen.

Het gaat niet zozeer om geld, dan wel om manieren. Gewoon zoals het hoort. En dan pas je je aan aan de omgeving en situatie. Als je bij een sterren restaurant gaat eten, doe je een colbertje aan. Als je naar een bruiloft gaat, houd je je ook aan de dresscode. Als je naar een begrafenis gaat, een stemmig pak en als je gaat solliciteren, heb je ook een stropdas om.

Ik snap dat tegenwoordig ‘alles maar moet kunnen’, want ‘wat maak het uit’ en ‘wat doe je moeilijk’, maar een beetje ‘dress sense’ mag wel (Nederland staat er overigens bekend om dat men zich waanzinnig slecht kleed, dus het is op zich wel begrijpelijk).

Lang verhaal kort:

Draag deze bad boy en je bent voor elke occasion puik gekleed.
@mauritsh: dat sowieso!!! Hebben jullie deze ook in maatje bizar groot?
@gtwillem: heb je al even gekeken wie de beste man is? Wat hij heeft bereikt? Kun je ook meteen zien wie zijn vriendin is, kun je al je vooroordelen meteen de prullenmand in gooien ;-)
@josxkrs:

Mooie Roy Donders huispakken jonguhhh ..
@josxkrs: ik heb geen vooroordelen die in de prullenmand kunnen. Ik heb oordelen welke beide heren overduidelijk bevestigen ;-).
@gtwillem:
Niet helemaal mee eens hoor! Heb in het verleden in een zeer chique en exclusieve interieurzaak gewerkt, en daar kwamen de klanten met het meeste geld vaak casual gekleed (in hun Porsche, Aston, Bentley etc…). Degene die in hun maatpak binnenliepen stak je te vaak tijd in om vervolgens te horen dat het toch echt boven budget zat.
Mijn les is dat de echte selfmade rijke mensen gewoon lekker aandoen waar zij zich goed in voelen. En een pak vaak gebruikt wordt in een poging de status te verhogen.
Maar goed, generalisatie ten top natuurlijk ;-)
@reactief: ik heb zelf ook bij een bedrijf gewerkt waar producten werden verkocht aan de ‘rijken van de samenleving’ (Maserati en Ferrari).

En ook daar aan een aannemer een 360 verkocht en de kakker in spe net Armani jasje moest mega korting hebben op zijn 147 Selespeed.

Wat ik meer bedoel is dat als je bij Bugatti een auto gaat uitzoeken, eentje die nogmoet uitkomen, dat ik persoonlijk mijn kledingstijl íets zou aanpassen.

Nogmaals: je kleedt je op de situatie. Ikzelf zou het iets gepaster vinden als je een colbert met pantalon draagt. Of desnoods alleen een colbertje. Want je bent getuige van een van de meest kostbare en prestigieuze automobielen van de 21e eeuw. Dat ga je niet aanschouwen in gymkleren.

Het gaat absoluut niet om geld of om de indruk achter te laten dat je geld hebt. Integendeel. Het gaat erom dat je je gepast kleedt.

Bugatti is het meest aristocratische merk aller tijden. Wellicht dat Pagani het nu voorbij is gestreefd, en dat ze daar ook in hun gymkleren naar toegaan, maar ik zou mij iets aanpassen aan de situatie. Uit respect voor de bedenkers en bouwers van het kunstwerk op wielen. Zoals het heurt.
@gtwillem: man man…uit welk jaar ben jij…Er is wel een en ander veranderd hoor. Je praat over fatsoensnormen en kostuums maar fatsoen kun je ook hebben in een jeans hoor. Je lijkt m´n pa wel en die is 80.
@asmulders: En dat is precies wat er mijn inziens mis is met de hedendaagse Nederlandse jeugdcultuur.

Je bent in het epicentrum van de meest prestigieuze automobiel van de 21e eeuw. Dan kleed je je gepast.

De hele ‘dat moet toch kunnen’ mentaliteit is mijn inziens niet bevordelijk…
@gtwillem: dat je er energie in blijft steken zeg haha..
@gtwillem: Heb een beetje begrip en bekijk het van Afrojack z´n kant. Die wil als DJ serieus genomen worden en daar past een maatpak niet bij. Als koper zullen ze hem wel serieus genomen hebben, zelfs met z´n petje op
@asmulders: daar gaat het mij niet om. Dat Afrojack zich zo’n auto kan veroorloven, geloof ik direct. Dat hij serieus genomen wordt, ga ik wel van uit.

Alleen zou ik niet in mijn gymkleren een van de duurste en meest prestigieuze auto ooit bestellen. Niet zoals het heurt ;-).
@gtwillem: Ook niet in je maatpak waarschijnlijk :)
Verder vind ik de meeste maatpakken maar een stel wannabees. Neem nou een willekeurige autoverkoper, strak in het pak, designschoenen eronder en verder niks te makken. Althans niet wat zijn pak doet geloven
Die Jeroen van de berg is best een leuke vent, heeft heel lang aan de grond gezeten en is 100% selfmade, maar toch stijgt het hem wel eens naar boven! Kocht ook een Ferrari 458 speciale APerta voor zijn dochter van 1 maand oud haha!
@TimD: De beweegreden was deze direct weg te zetten, in de verwachting dat deze in de toekomst meer waard is. Zodat als zijn dochter 18 is, deze investering kan omzetten in een leuk bedrag.
@pielemuis: Dat is geen gekke investering geweest, want er staat er al één te koop bij Louwman voor ruim 7 ton. Snel verdiend dus.
@jules713: als de markt over 18 jaar niet geklapt is natuurlijk.
@timd: zat hij ook niet in dat babyprogramma met zijn vriendin.
Marrokaanse vrouw (geloof ik) ook met dr eigen (kleding) zaak?
@g40freak: ”Kerels met een kleintje” was het programma, zijn vrouw heet Maria Tailor
@pielemuis: dacht eerst dat t programma Kampers met een kleintje (!) Ging heten, wat een 3de rangs figuren zijn dat zeg..
@g40freak: ja, echt mega lachwekkend, hij oogt een een beetje gay
Jeroen! Ik parkeer hem wel voor je!
Jeroen is een ongelooflijke eindbaas!
Ik zag Jeroen nog op Assen naar de nieuwe McLaren kijken dus ik dacht dat hij die ging bestellen als nieuwe auto. Werd iets meer dus ;)
Ik begin nu wel benieuwd te worden hoe het er uit gaat zien.
Hopelijk ziet de Chiron er beter uit dan dat misbaksel (met al zijn “speciale” limited editions) dat de naam Bugatti mijns inziens nieteens mag dragen…
Bugatti of niet, ik snap niet waarom die vent niet normaal op foto’s staat.
@rikus: omdat het instagram foto’s zijn.
Alles wat een J begint en een autobedrijf heeft is bij voorbaat al verdacht. Kwestie van afwachten.

Ps. Clubeigenaars niet kuch kuch
Zoveel geld uitgeven en dan mee liften met de Afrojet, kniert😂
Afrojack praat niet graag over zijn auto’s het zal me helemaal niets verbazen als hij er ook eentje heeft gekocht.
@clarkson: hoeft ie ook niet te doen, elke keer als ie wat nieuws heeft of er een nieuw randje plastic overheen getrokken is hoor je het toch wel…
Volgens mij koopt hij dat soort auto’s altijd met de achterliggende gedachte om ze weer te verkopen.

Carlink is toch meer een ‘groot’ handelaar dan een reguliere autodealer?
Nieuwe video zojuist uitgekomen. Hierin verteld Nick dat hij er ook 1 besteld heeft voor 2017. !!!

http://www.538.nl/campagne/dj-hotel-538/2014
laat die afrojack vooral plaatjes draaien en daar lekker veel geld mee verdienen, maar geen interviews geven want wat komt dat kereltje dom over…
@maarten020: ik vind die interviewer veel dommer overkomen . En dan krijg je domme antwoorden .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).