Nooit meer ongestraft wegmisbruiken in Frankrijk

Auteur: , 26 Reacties

Vanaf morgen komt er een einde aan de straffeloosheid die kennelijk nog voor sommige Nederlandse overtreders op de Franse wegen geldt. Elk jaar plegen wij kaaskoppen 200.000 overtredingen in La Hexagone.

Dankzij bilaterale verdragen wordt het steeds makkelijker om over de landsgrenzen te beboeten. In Frankrijk is dit al het geval met buurlanden Luxemburg, Zwitserland, België en Spanje (de Spanjolen zijn overigens goed voor 450.000 boetes), maar nu is Nederland ook aan de beurt, aldus Le Figaro.

Volgens de Fransen plegen de buitenlanders 21% van alle overtredingen, terwijl ze maar goed zijn voor 5% van het verkeer. Al dat boetegeld kan je moeilijk laten lopen natuurlijk.

Ik kan me vergissen, maar kwamen bekeuringen uit Frankrijk niet sowieso al (vaak) aan? In ieder geval: vanaf morgen schijn je ‘vaak’ te kunnen vervangen door ‘altijd’. Dat u het maar even weet. Per november wordt het trouwens helemaal bal in Europa, maar dat is een nadeel dat je ook met verdwijnende landsgrenzen moet nemen.26 reacties

Ach, ik kom daar toch alleen als het echt niet anders kan. Wel knap van de Fransen als het ze lukt om buitenlandse boetes ook echt geïnd te krijgen. Dat lukt hier nog niet eens met hier wonende buitenlanders….
@jrk68: Logisch, een oostblokler die in NL woont maar rijdt met een buitenlands kenteken is wel wat lastiger te vinden dan een NL burger.
Ik rijd graag in FR, mooie wegen en buiten de grote steden weinig files. Kom er heel vaak voor werk, maar nog nooit een boete gehad.
Ieder jaar met een groepje van 5 auto’s op wintersport met het nodige geflits tot gevolg, maar nog nooit iets op de mat gezien. Dat wordt dus beter opletten volgende keer!
@sandervzanten: Goh, wanneer mensen in Nederland ongestraft onder boetes uit komen (http://www.autoblog.nl/nieuws/russische-diplomaten-grootste-wanbetalers-verkeersboetes-61684) schreeuwt iedereen moord en brand, maar zodra ze zelf ongestraft overtredingen kunnen plegen maken ze er naar hartelust gebruik van. Why am I not surprised…
Kwamen nooit aan!
En als je per ongeluk verkeerde platen op je auto hebt. Dan komen ze nogsteeds nooit aan.
@azenomei: Met valse platen rondrijden staat volgens mij gelijk aan onverzekerd rondrijden. Verstandig voor wanneer je met de familie op toer bent…
@FelixF: Te hard rijden is wel verstandig met de familie in de auto?
@azenomei: Kijk, inzicht begint zich te vormen!
Hahaha die houden mijn m6 niet bij hoor ;)
@nooffence: keep on dreaming…. je krijgt gewoon via het CJIB de incasso op de mat.
@406_v6: gelukkig ben ik onschendbaar als diplomaat :)
@nooffence: Aah, die rijdt sneller als het licht?
@rob68: sneller dan.
@Robbert89: Wat?
@rob68:Dat je normaal Nederlands gaat leren typen. Als / dat op een correcte manier gebruiken dus.
Ik heb daar ook nog wel een paar boetes openstaan!
Eindelijk gerechtigheid. Als je binnen een bepaalde termijn betaald kom je er redelijk goedkoop vanaf, anders zul het dubbele of drievoudige bedrag moeten betalen. Ik had in het voorjaar voor de goedkoopste optie gekozen.
Dit soort verhalen hoor je ieder jaar opnieuw, eerst vóór de zomer en vervolgens na die tijd. Vanaf volgend jaar ben je écht de pineut, blabla.

Het Franse justitiële apparaat is veel te log om dit uit te zoeken, het lukt de Belgen ook niet. Al krijg je hem op de mat, gewoon niets op uit doen.

Ik gedraag me overigens keurig in Frankrijk (momenteel aan de Côte d’Azur).
@Maarten123: Normaal is het alleen België waarover je dat hoort, dacht ik.
Ze zijn wel blij met het RSje zeg… Vind zon kleine auto altijd een beetje zielig staan. In Amerika hebben ze een dikke, veel beter,
@schellekens006: Dan heb je die v zielige koekblikken van Nederland nog niet bekeken. Die Fransen komen er niet zo slecht vanaf.
@schellekens006: Wat hadden ze dan moeten hebben? Een Laguna coupé? Niks tegen de Laguna overigens.
Hoe kun je nu met een sleurhut een snelheidsovertreding begaan?????
;-)))))))

Sorry, kon het niet laten!
Dan gaan we er ook geen tol meer voor betalen….

En sowieso, Fransen rijden allemaal als wegmisbruikers, dus wat ik is probleem?!
De overheid heft geen tol. En betalen om van een weg gebruik te maken is wat anders dan betalen omdat je de wet overtreedt :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).