Nooit meer smerig je auto in met deze douche

Auteur: , 14 Reacties

Avonturiers opgelet.

Geyser douche

Zoals bekend zijn wij Nederlanders gek op overal de auto mee naartoe nemen. Dat kunnen ritjes in de binnenstad zijn, maar het kan ook een dagje naar het strand zijn. Of je mountainbike achterop zetten en lekker door de bossen crossen. Neem die laatste situatie: fietsen is keileuk. Vervolgens kom je terug bij je auto en zit je onder de modder die door je eigen zweet lekker plakkerig is geworden. Na uren fietsen wil je niks anders dan gewoon even jezelf schoonmaken voordat je alles door je leren bekleding smeert.

Dan kun je een watertank met douchekop meenemen en jezelf douchen. Maar zo’n tank is retezwaar, onpraktisch en je verspilt meer water dan je gebruikt. Dat kan eenvoudiger toch? Zo dacht het team achter Geyser Systems ook. Door gebruik te maken van een knijpspons in plaats van een douchekop heeft het systeem maar een gallon (zo’n 4 liter) water nodig en als je hem inplugt in je 12-volt aansluiting wordt het water nog verwarmd ook. Meer uitleg in dit filmpje:

Het team achter Geyser is momenteel nog bezig met geld ophalen via Kickstarter. Het klinkt als een goed systeem, dus het zeker leuk om in de gaten te houden.14 reacties

Ik denk dat het hier in Nederland niet gaat lopen omdat het waarschijnlijk kapot gereguleerd wordt
Zo doe ik dat ook altijd ja; mountainbike achterop zetten en lekker door de bossen crossen. Maar het word wel geromantiseerd door jullie. Ten eerste, het is nog helemaal niet zo makkelijk met een Peugeot 308 sw. En ten tweede, de auto word er echt knetter smerig van. Dus zo “leuheuk” is het allemaal niet.
@rikus: de leasemaatschappij is er ook niet dol op heb ik gehoord
@tenaci: geen idee, ik leen die auto altijd van de buurman. Ga toch niet met m’n eigen auto door het bos crossen?! Vind ik beetje zonde van m’n Landcruiser.
Of je koopt een Honda CR-V. Die had dit eind jaren 90 al af fabriek.
Ok en nu weer terug naar auto’s…. anders ga ik wel RTL teleshopping kijken, oh nee ook niet.
@cuban8: de kortingsbrigade is veel leuker!!
Ziet er niet onhandig uit. En washand en een bus water en het lukt ook wel… Of dit een succes wordt, hangt af van de prijs…
Denk niet dat het iets voor mij is…

Ik ben veel te lui om te fietsen, zelfs zo lui dat ik nog de auto pak om van het pad naast het huis naar de schuur tien meter verderop te rijden om de fiets te halen.
@moveyourmind: respect. Niets anders dan respect.
@moveyourmind: ah, vandaar dat je je gedachten verplaatst.. kost minder energie dan je lichaam
Ok, dus wat deze knakkers eigenlijk ook nog zeggen: Douchen is kut. Kan efficiënter en lost daarmee een hoop van onze water problemen op, want schoon worden kan met 80% minder water.
@den: ja dat is een mooie bijkomstigheid.
Ik krijg de kriebels van dat mega overdreven Amerikaans gepraat. Irritant mens.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).