Waan je miljonair met de officiële Lamborghini fiets

Auteur: , 22 Reacties

Minder warm, schakelt soepeler.

Waan je miljonair met de officiële Lamborghini fiets

De persdagen van de Autosalon van Genève mogen misschien zijn afgelopen, de enorme vijver met opmerkelijke items zit nog altijd overvol. De producent van pikante Italiaanse sportwagens, en de Urus, heeft de handen namelijk ineengeslagen met het Canadese Cervelo Cycles, om een gelimiteerd aantal fietsen te produceren.

De fiets, genaamd Cervelo P5X Lamborghini Limited Edition, is een speciale uitvoering van de al bestaande P5X triathlon fiets. Het speciaaltje springt er echter uit door, verrassend genoeg, voor de dag te komen met een kenmerkend geel tintje, wat hier en daar weer onderbroken wordt door zwarte accenten. Hiervoor kun je je bedankjes kwijt bij het Automobili Lamborghini’s Centro Stile, die het boeltje hebben ingekleurd en voorzien hebben van de herkenbare Y-vormen.

Waan je miljonair met de officiële Lamborghini fiets

Het is op zich geen vreemde zet, daar de coureurs van de Lamborghini Accademia alweer even rondfietsen op materiaal van Cervelo. De P5X Lamborghini Limited Edition is overigens wel degelijk een zeldzaam apparaat. In totaal worden er niet meer dan 25 geproduceerd. De fiets kost naar verluidt tenminste 20.000 dollar, ofwel een dikke 16.000 euro. Toch een koopje in vergelijking met die motor die ze ooit produceerden. Vind je dit nog te duur, dan kun je beter een kijkje nemen bij de concurrent.22 reacties

Ik laat dit heel graag aan mijn neus voorbij gaan deze onzin
Als het dan toch een zwart met gele fiets moet zijn, dan liever deze Koenigsegg:

http://planetcarsz.com/assets/uploads/50accaa323b0d9d825252d5093f927a5.jpg
@moveyourmind: Zo te zien heeft degene die die Koenigsegg motor in elkaar heeft geshopt/gerenderd de Lotus C-01 als inspiratiebron gebruikt: https://mtdata.ru/u1/photoCAEB/20177503777-0/original.jpg
@edge: Scherp! Klopt inderdaad, één of andere Rus heeft de Koenigsegg getekend op basis van die Lotus.
Op zo’n fiets ben je toch echt wel een wannabe-sukkelaar hoor
@jannemaneke: mee eens, dit ziet er toch niet uit.
Haha wat een ding…
M’n tandarts had altijd een Mercedes fiets (die dan in de gang stond), dat vond ik al erg genoeg.
Fiets met dezelfde prijs/kwaliteitsverhouding als hun auto’s.
Hier hoort Campagnolo op ipv Shimano. Meerprijs voor een paintjob en exclusiviteit is een beetje hoog m.i. Er zijn vast 25 gekken te vinden.
Robin Williams had hem meteen gekocht.
@rijnounsdoor: op een Canadese hoort Shimano of SRAM, als t Pinarello was geweest was ik t met je eens geweest
@rcolt: het is een Hollander zins 2012
@rijnounsdoor: Het is geen Italiaanse fiets, dus Campy hoort niet. Ik zou SRAM zeggen.
De BPM valt wel weer mee met een dergelijke Lamborghini.
Ik zou hem wel willen voor triatlon wedstrijden te doen. Maar niet voor die prijs.
Scheelt hem zeker 3 to 6 km/u t.o.v. een gewone koersfiets.
@cossiekiller: Waarvan 75% komt van je lichaamspositie en een tri-bar. Als je een triathlon bike fit laat uitvoeren, kun je zelfs je reguliere racefiets voor weinig geld veel sneller maken. Een 0-offset zadelpen of zelfs een omgekeerde zadelpen met ruim instelbare hoek, je zadel helemaal naar voren schuiven, een stuurpen om je stack en reach te corrigeren en natuurlijk de tri-bars in plaats van een drop bar.
@jochempie: Idd. Je kent er precies ook genoeg van :-)
Zo heb ik me ongeveer op mijn fiets laten zetten. Met een tikje rechtere positie zodat ik hem voor wegwedstrijden ook kan gebruiken met kleine aanpassingen.
Maar deze fiets hierboven zou ik toch eens willen teste, no matter what…
@cossiekiller: Een “normale” P5x kost ook al zo’n 12k. Als je dan toch zoveel geld uitgeeft en Lamborghini fan bent dan kan dit er ook nog wel bij.
Zeer fraaie fiets, mits in een ander kleurtje. Kost overigens al gauw 14.000 euro in ‘normale’ uitvoering dus de meerprijs valt alleszins mee. Totaal geen vergelijk met die wannabee fixie van Maserati.
Beginnen alle autofabrikanten na SUV’s nu ook allemaal fietsen te maken ofzo? Aston Martin, Maserati en nu Lamborghini ook al?!? Kan iemand me de chloor aangeven?
Ze hebben in ieder geval voorzien dat er een nummerplaat achterop kan.
Voor dat geld koop ik er liever een met een hulpmotortje erin van, pak hem beet, 800cc
Toch grappig om te zien dat er hier ook genoeg mensen zijn die hier verstand van hebben. Heb zelf helemaal niets met fietsen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).