Noord-Brabant scant wegen voor zelfrijdende auto’s

Auteur: , 21 Reacties

Daarvoor gebruikt de provincie tien inspectiewagens met camera's.

Uitdagende omstandigheden mogen geen probleem zijn voor autonome auto

Men laat zich in Noord-Brabant niet gek maken door het ongeluk met de Uber-auto gisteren. Daarvan heeft de politie overigens ondertussen verklaard dat een niet-autonome auto waarschijnlijk geen verschil had gemaakt: ook dan was het hoogstwaarschijnlijk een crash met dodelijke afloop geworden.

Maar terug naar Noord-Brabant. Daar gaat een proef van start voor maximaal twee jaar met autonome auto’s. Daarvoor moeten uiteraard wat voorbereidingen getroffen worden. Daarom gaat in totaal 560 kilometer aan wegen in kaart gebracht worden door tien speciale scanauto’s. Die auto’s verzamelen belangrijke informatie voor als de autonome auto’s straks zelf gaan rijden. Denk daarbij aan obstakels, verkeersborden, wegmarkeringen en andere zaken waar de autonome auto’s van op de hoogte moeten zijn.

Zeker in uitdagende omstandigheden zoals mist is het belangrijk dat een autonome auto weet wat er zich rondom de auto bevindt. De provincie werkt daarom samen met een aantal bedrijven en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Foto: screenshot uit deze video21 reacties

Brabant Uber-alles
“Een 17 inch scherm in het dashboard van je Tesla? Dat kan beter!”

Aldus de firma die de Prius uit de header ombouwde voor gebruik met autonome shizzle
Twee belangrijke dingen die die autonome auto hoeft te kunnen onderscheiden…

Hoort hij Kedeng Kedeng met oe oe er achter dan is dat Guus Meeuwis op de lokale radio en kan hij rustig verder rijden zonder gas bij te geven of af te remmen…

Zonder oe oe is het een local die onder de wielen komt en is het vol gas bijgeven en hopen dat niemand het gezien heeft…
Liever niet… levensgevaarlijk!
@sameshitdifferentday: Aaaaah! Totale paniek!!1!
Op zich een goed initiatief maar waarom begint de provincie Brabant zo’n project? Dit zou vanuit de landelijke politiek georganiseerd moeten worden. Of is het dat ze in Brabant graag met een paar drankjes achter het stuur kruipen en op deze manier de veiligheid gewaarborgd kan worden;)
@dirkv: Dit soort pilots starten wel vaker eerst in een kleiner gebied. Dan kunnen mogelijke problemen al worden verholpen voordat het landelijk wordt geïntroduceerd.
@berlinetta: Brabant klein?
@fouadski: Je kan makkelijk binnen een middag van de ene kant naar de andere kant fietsen dus dan vind ik het niet echt groot.
@berlinetta: racisme!
Discriminatie!
Brabantfobie!
Etc…
@dirkv: het is een proef en die ga je natuurlijk niet meteen landelijk uit rollen.
@dirkv: Vanwege de Automotive bedrijven hier natuurlijk. TU/e, Automotive Campus, TNO, VDL etc.
@trustmeiamanengineer: Ja logisch, heb ik niet aan gedacht.
Wel mooi dat logo op t dashboard is geblurred, maar het hoofd van die vent in de spiegel is t zien.
Colonne des doods
56 kilometer weg per “speciale scanauto”. Wat doen die dingen dan precies?
@mrdrummetvloei: Ieder bord, paaltje, boom en parkeerplaats een gps-coördinaat geven…
Mooi!
Handig! Die zelfrijdende meuk kan je gewoon lekker afsnijden en bruut inhalen. Daar zou die op moeten anticiperen. :-) Zou daar ook op getest zijn, trouwens. Ik zou nooit ofte nummer in een zelfrijdende auto stappen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).