Not again: Zenvo ST1 barst opnieuw in vlammen uit

Auteur: , 27 Reacties

Hoe ging dat Deense gezegde ook alweer, 'waar Zenvo is, is vuur'?

Zenvo on fire

In 2008 verraste Zenvo vriend en vijand met de ST1, de 1104 pk-sterke supercar uit Legoland. Zoals te doen gebruikelijk met supercars van kleine fabrikanten, duurt het enkele jaren voor de productie goed en wel op gang komt en is het nooit helemaal duidelijk hoe veel exemplaren er nu gebouwd zijn.

Begin vorig jaar dacht Zenvo de ST1 aan wat goede publiciteit te kunnen helpen door de auto’s uit te lenen aan de heren van Top Gear. Helaas bleek Jeremy net die ochtend met zijn blote voeten op een LEGO-blokje gestaan te hebben en was hij geenszins in een goed humeur. Dat de ST1 eerst stuk ging en na reparatie in de fik vloog, hielp natuurlijk ook niet. Zenvo probeerde het publicitaire brandje nog te blussen, maar het kwaad was al geschied.

Tijdens een groot autosportevenement in Denemarken kan de enige echte supercarfabrikant uit dat land natuurlijk niet ontbreken, maar het optreden liep iets anders dan gepland. Volgens de fabriek was er een defect in een brandstofleiding, waardoor de ST1 wederom het vuur aan de schenen werd gelegd. Gelukkig was daar snel de brand weer, zodat de brand weer snel uit was.

Zenvo ST127 reacties

De brandstofleiding heeft vast een Legoblokje geraakt….
Jammer, vind het toch wel een hele dikke auto!
Die coureur is onderdeel van Team America:

https://www.youtube.com/watch?v=92d1xtjXf8E
Het is nu een echte supercar
Is toch pas de tweede keer, de ferrari 458 doet het dan toch beter. Is natuurlijk niet goed als je auto in de brand vliegt, maar vind dat mensen de zenvo wel heel erg hard afkraken op zijn brand gevoeligheid.
@carfreakjim: maar hoeveel 458en rijden er rond en hoeveel ST1’s?
Als de helft van alle 458en zouden affikken dan praat er niemand meer over de Zenvo
@bierbuik: Vergelijk dan ook even de fabrikanten die de auto’s bouwen, ferrari bouwt al jaren sportwagens en hebben een giga budget, maar toch hebben ze elke keer weer problemen als ze een nieuw model hebben. Zenvo is een nieuwe speler en moet nog veel ervaring op doen, ze hebben ook niet een giga budget dat ferrari wel heeft. Ik vind het persoonlijk erg knap wat ze neerzetten nu alleen nog zorgen dat hij het goed doet.
@carfreakjim: klopt helemaal wat je zegt, maar dit soort problemen krijg je als je auto’s steeds maar sneller en krachtiger maakt.
Ferrari is ook zeker niet de enige die zijn billen brandt, andere supercars willen ook nog wel eens té hot worden
Komt dus toch weer neer op het punt wat Jeremy maakte tijdens de aflevering van Top Gear. Waarom zou je dit kopen in plaats van een Ferrari, Lamborghini, Mclaren of zelfs een Pagani.
@kilum: omdat je maatjes al Ferrari lambotjes hebben staan, en jij met wat aparts wil komen?
@vtechlover: Dus iets aparts kopen, dat veel slechter werkt, puur en alleen maar om het apart zijn. Go home you’re drunk.
@kilum: de Noble M600 vond hij wel goed genoeg om te kiezen boven een lambo en een Ferrari omdat die veel sneller was….. Waarom deze dan niet
@hummer95: De Noble zit een Yamaha V8 in (zelfde motor die Volvo ook gebruikte) dus dat is min of meer ‘proven technology’. Daarmee zeg ik nou niet dat de Noble verschrikkelijk betrouwbaar is maar wel dat de motor minder snel spontaan ontploft zoals in de Zenvo.
@hummer95:
Noble is Brits. En hoewel Clarkson misschien gelijk heeft, kun je zijn mening betreft Britse auto’s niet echt serieus nemen ;-)
Eigenlijk al zijn meningen niet, maar hij lult tenminste niets alleen maar over poepsaaie cijfertjes, iets wat voor hem pleit.
Misschien kan de brandweer beter een andere supercar aanschaffen om snel bij de brand te zijn…
Haha, dat sprongetje van de coureur als die uitstapt.
Zonde van zo’n lekkere wagen!
In goodwood dit jaar stond hij ook al in panne boven op de hillclimb. Ik ben trouwens verbaasd dat hiervan nergens foto’s gepost zijn.
@gtr9:
Er zijn geen foto’s van omdat het een Arash was die het te warm kreeg ipv een Zenvo.

Ach, brandgevaar is een vereiste om tot de supercar categorie toe te mogen treden. We hebben ze hier van alle merken voorbij zien komen.
Zonde hoor, ik gun dit merk juist wel een succesje.
Mmm… Dus zo begin je bij een burn-out.
Mooi geschreven stukje Dizono, keep this up
Toen ik foto zag dacht ik even dat het om een LFA ging.
Zonde vind dit wel een vette bak
Brandweer met een spatie? Serieus?
Er zijn maar 15 van gemaakt. En ik durf er op te gokken dat de helft is afgebrand.
Hebben ze daar exFerrari engineers in dienst?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).