Novitec geeft Ferrari F12 de petjesbehandeling

Auteur: , 47 Reacties

Na jaren ontwikkelingswerk, bijschaven, optimaliseren, tot in den treure testen en vele windtunnelsessies presenteerde Ferrari vorig jaar met de F12berlinetta hun (voorlopige) V12-meesterwerk. En wat doet Novitec? Die bouwt er een widebody omheen.

Bovenstaande is ongetwijfeld de mening van de Italiaanse ingenieur die bloed, zweet, en tranen in ‘zijn kindje’ heeft gestoken, maar er is nou eenmaal een markt voor aangedikte aftermarket-bodykits op je supercar, en wie is Novitec Rosso om daar niet in te voorzien?

Wellicht is een ander velgje en een stripje carbon voldoende als subtiele aanpassing, maar dat hadden ze al gedaan, en bovendien moet het nieuwe geld uit Dubai en contreien ook tevreden worden gehouden. Stel je eens voor dat je met zo’n lullige, smalle standaard-F12 met 5 km/u luid revvend door de straten van Londen moet kachelen. Kom nou…

Een verrassing is deze N-LARGO echter niet. De oplettende lezer herinnert zich de eerste kliederschetsen nog, uit maart van dit jaar. Het eindresultaat is 2,05 meter breed, wat er op lage snelheid extra gevaarlijk uitziet, als de luchtvering de koets 40 milimeter lager heeft gelegd.

Deze gesjonnieficeerde Ferrari krijgt bovendien 781 pk in plaats van de standaard 740 paarden. Daarnaast levert hij 722 atmosferische Newtonmeters, en haalt een top van ‘ongeveer 350 km/u’; altijd goed voor de bragging rights, maar een lachertje vergeleken met Mansory’s ruigtuning (1.200 pk).47 reacties

Sorry hoor, maar ik vind dit persoonlijk een hele mooie creatie!
@glennie: idd !
@glennie: vind hem zo nog mooier dan origineel !
Da valt nog goed mee :)
Heb nog nooit een stereotype petje zien rijden in een voiture duurder dan een golf 4 gti
@stefanos: subaru, r32 uhmmm moet ik er meer verzinnen?
@jweelden: ken er wel meer die jullie onder stereotype petje laten vallen : golf 5 gti en r32, golf 6 gti en r, scirocco, audi a4, a6, a7 sportback, passat, ….
Je opmerking slaat gewoon nergens op, plus dat het nergens om gaat behalve dat jij beetje loopt te haten op die gasten doordat ze plezier in hun hobby hebben…. zoals ik ook plezier in de hobby heb. Mijn auto zal hier ook worden afgeschilderd als petjesbak…
Wat mijn punt is is dat niet iedereen dezelfde smaak heeft gelukkig, en dat je niet iemand moet afkraken doordat ie net een andere smaak heeft.
@krari: Je hebt helemaal gelijk Ari! Ik denk dat de “term” petje alleen gebruikt mag worden voor mensen die vreselijk willen opvallen door middel van muziek(TERING LUID) en gedrag op de weg. Ik ga het gewoon zeggen: “de term petjes is achterhaald”. Heeft iemand een idee om deze groep anders aan te duiden?
@krari: Je mag plezier hebben in je hobby, maar als iemand in een afgetrapte auto met een regenpijp eronder loopt te brullen alsof zijn leven ervan af hangt en hij rijdt nog steeds stapvoets, dan rijdt hij tegelijkertijd ook voor schut. Maargoed hij heeft er plezier van en daar gaat het om. Ik weet niet wat jij dan voor auto hebt?
@berlinetta: Dat vind ik idd ook niks…. Maar als je ziet wat hier als petjes auto wordt aangeduid (alle aangepaste VAG auto’s zo ongeveer) dan is dat een beetje over the top. Ik snap dat je een oude Honda met tupperware bumpers, een HUGE achtervleugel, en een knalpijp van een halve meter eronder met een enorme herrie een petjesbak vind.

Ik heb zelf een oude Golf 2, iets meer vermogen dan standaard, verlaagd, rode velgen, andere uitlaat (zonder middendemper, gaat binnenkort nog wel veranderen). Komt ook aardig wat geluid uit, maar het is niet zo dat je met 5 km/u al 120db hebt oid.
@krari: oude golfjes heb ik trouwens een zwak voor. post een keer een foto van je Mk II
@jweelden: Hierbij een fotootje van mijn auto. Is nog echt niet helemaal netjes (vooral de lak is wat minder op een aantal plekken), maar het is een leuke auto, en heb er veel plezier in! (alleen jammer dat ik er nog niet in mag rijden, ben 17 en aan het rijlessen :P )
http://i1095.photobucket.com/albums/i462/bobbob1996/Golf%202/P1130288.jpg
@krari: leuke auto (afgezien van de rode velgen en die petjes achterlichten hahaha) grapje man leuke auto veel veilige kilometers en ben er maar zuinig op ;)
@jweelden: Dankje. Achterlichten zijn gewoon origineel Hella, niet zwart gespoten oid..
@krari: dacht dat ze zwart waren. :p
@krari: ik denk dat je mij een beetje verkeerd hebt begrepen. ik kan zeggen zonder te schamen dat de golf 4 R32 een van mijn lievelings auto’s is samen met de subaru b22.. ik heb niks tegen de auto’s en ik haat niet en kraak niks af… maar het is jammer genoeg zo geworden en je hoeft je niet aan gesproken te voelen als iemand wat zegt over petjesbak. nou ben ik wel benieuwd naar je eigen hobbie en of auto(s).
@jweelden: Sorry, had op reply richting Stefanos gedrukt, maar blijkbaar deed ie hem naar jou…. (of ik heb verkeerd geklikt :P ) Mijn reactie was iig niet richting jou, maar aan stefanos gericht…. sorry voor het misverstand!
@jweelden: a8 W12 is ook erg populair en heel de mercedes lijn

Maarja die zijn natuurlijk met plantjes afbetaald want ga mij niet vertellen dat een knul van 19 waarvan de ouders nooit een cent te makken hadden nu opeens een a 8 w12 voor die knul kunnen ophoesten idem voor hem zelf
@jweelden: ik vroeg niet om een opsomming ik gaf een goed voorbeeld.
@stefanos: nee je zei geen duurdere dan maar ik gaf aan dat t wel zo was.
@jweelden: ik ben grote fan van subaru’s met hun boxer motoren etc. Deze staat nog steeds op mijn lijstje, heb nog nooit een petje gedragen.
@stefanos: met deze zin draai je t om….
Stond deze niet ook op de ADAC stand op de IAA? Volgens mij wel. Superdik!
Mwoa, nu heb je een keuze tussen een relatieve hardcore-versie en een standaard wat meer elegantere versie. Doe mij de standaard maar met de vermogensupgrade.
Mooi maar ik houd sws van te.
Het is iets interessanter geworden dan het orgineel, maar het blijft een vrij lelijke auto. Het lijkt er op dat de 458 toch een eenzame gelukstreffer was tussen 30 jaar aan lelijke Ferrari’s
@Mairsil: valt de F40 daar ook onder?
@str8six: Nee, inderdaad. Ik dacht dat de F40 al 30 jaar oud was, maar daar was ik iets te vroeg mee.
@Mairsil: Vooruit, maak het 25 jaar lelijke ferrari’s, de F40 en Testarossa zijn iets nieuwer dan ik dacht
@Mairsil: had al het idee dat dat niet klopte ;-)
Vind dit er prima uitzien hoor! Dat logo hadden ze van mij alleen wel op de neus mogen laten, verder niets mis mee, lekker dik!
@str8six: Van jou wel, maar ik vermoed dat Ferrari daar niet zo mee opgezet zou zijn.

Nu goed… Dit zijn persfoto’s. Op auto’s van klanten zal het logootje wel mogen blijven.
Gadverdamme
Was ik maar een voetballer…
-edit: nutteloze bijdrage-
Doe mij hun eerste poging maar (de snelle banaan). Die was akelig clean en strak. Dat voegde tenminste wat toe. Dit vind ik echt verkrachting. Maar goed, dr zal vast wel een Rus te vinden zijn met genoeg wodka in z’n mik en geld op de bank…
-=edit: IP-ban=-
Smaken verschillen, maar dit is toch wel een dik apparaat hoor! Laat staan als je hem in het echt ziet, dan zal ie nog imposanter zijn..Kan Novitec altijd wel waarderen. Ik weet nog wel dat ze vroeger ook veel met Fiat gedaan hebben…
In een vorig leven nog vaak op bezoek geweest bij Novitec. En als pers wordt je daar in de watten gelegd. Eerst krijg je een ritje aangeboden met de mecanicien, een blokje rond in de buurt van het bedrijf, en als je dan terugkomt met je broek vol (want wat kan die rijden!), dan krijg je de sleutels en kun je zelf gaan testen en uiteraard ook filmen/fotograferen.

Toen was het wel nog met Fiat’s en Alfa’s, ik zou het begrijpen als ze dit soort wagens enkel onder begeleiding meegeven.

Punt dat ik wil maken, Novitec hun producten zijn van het beste wat je in tuning-land kan vinden. Ze naast petjes tuners plaatsen vind ik totaal misplaatst.
Wel geslaagd! In vergelijking met Mansory zelfs mooi……………
Foto’s van het circuit Bilsterberg?
Novitec doet normaal altijd wel goede dingen, maar dit vind ik een beetje too much.
Mensen, wat is dit karretje toch bloed en bloedgeil!
Ai, de golf is uit, dit is de nieuwe petjes auto.
Gaaf en natuurlijk met de schitterende novitec soundtrack
Hier neem ik me petje voor af!
Enige petje die je zal zien in deze auto is een Ferrari petje
@pagani86:
Ik moet de eerste voetbalnicht, rapster of zandhaas met een Ferraripetje nog tegenkomen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).