NYPD raadt vrouwen af om alléén in taxi te stappen

Auteur: , 32 Reacties

De angst van veel vrouwen in New York City...

What has been seen...

In New York City is een politieoproep gedaan aan alle vrouwen die zich onveilig voelen om solo een taxirit te maken. Vergelijkbaar met de uitspraken die onze Oosterburen deden als reactie op de schandalen in Keulen, oppert de politie in New York dat angstige vrouwen een ‘taxi-buddy’ moeten nemen tijdens een late rit. Maar is dat wel zo’n goed idee?

Cijfers tonen aan dat de kans groter is dat je als taxichauffeur zélf wordt aangevallen, dan dat je als vrouw in New York in een taxi wordt aangerand. Van de totaal 164 vermelde ‘verkrachtingen door vreemden’ in het afgelopen jaar, waren het er 14 die in een taxi plaatsvonden, waarvan twee alweer in 2016. Relatief gezien valt dat dus best wel mee, gezien het grote aantal taxi’s in NYC.

Het hele buddy-systeem is natuurlijk helemaal niet zo’n slecht idee, maar dan kom je wel in de discussie terecht waarin de vrouw zich weer als mindere partij moet aanpassen. Dus de vrolijke Amerikaanse vrouwenactivistengroep kwam met een veel beter voorstel. Zij stelden dat als iedere Uber-taxi achterin over een panic-button zou beschikken de aanrandingen aanzienlijk zullen afnemen. Echter, als je dan als uitgangspunt hebt om als vrouw zonder angst een taxi in te stappen, houd je het op die manier alleen maar in stand lijkt mij.

Dus dan zijn we weer terug bij af. Feit is nu eenmaal zolang er mannen in auto’s rondrijden waar vrouwen bij in kunnen stappen, de kans op aanranding niet is uit te sluiten. Het is simpelweg wachten op de autonome taxi.32 reacties

Maar waarom hebben vrouwen taxi’s nodig dan? Ik wist dat in Murica alles groter was maar zijn keukens daar zoveel groter dan? #geintjenatuurlijk
@autogijs: wie doet er dan de boodschappen? En aangezien ze niet kunnen rijden…
@560pkferrari: de bezorgservice?
@lekbak: touché
@autogijs: Neem van mij aan, in Newyork is een eigen auto simpel weg onmogelijk. Je moet er gewoon met de taxi. En aangezien ze niet zulke achterlijke bedragen hanteren is dat ook geen probleem.
@dutchdriftking: Het scheelt dat dergelijke grote steden over een feilloos metronetwerk beschikken.
@berlinetta: Klopt, maar of die in de avond nou zo veilig zijn voor onze dames….
@autogijs: zo oud, zo flauw, maar toch even gniffelen.
Een taxi buddy, dan moet je wel bij elkaar in de buurt wonen.
als je echt wilt, maak je die knop zo onklaar
via Android app
Ik schaam mij enorm vaak als man. Waarom kunnen wij ons niet gewoon eens beheersen?! Zoveel mannen die totaal niet snappen dat vrouwen anders zijn en denken. Net als bouwvakkers die fluiten of getinte jongens die ‘psssst meisje’ zeggen: waarom!? Een vrouw vindt dat echt niet leuk.
@stfu: fluiten naar een schone dame is vrijheid van meningsuiting
@w115: meningsfluiting
@stfu: fluiten en dingen roepen is van een hele andere orde…
via Android app
@flik2punt0: geloof mij maar. Ook fluiten vinden de meeste vrouwen helemaal niet leuk. Als ze langs een groep bouwvakkers lopen, dan zien ze de bui al hangen… Ook gewoon een vorm van intimidatie, want de vrouw voelt zich op dat moment onprettig.
@stfu: ik voel me ook wel eens onprettig als er wèèr eens twee bloedmooie dames gewillig aan mijn nek hangen. Hoe moet ik het deze keer weer uitleggen aan mijn vriendin… Maar vervelend is het nooit hoor!
@stfu: Hoezo ‘wij mannen’, ik voel me totaal niet aangesproken en ‘wij mannen’ hoeven ons geen schuldgevoel aan te laten praten.
via Android app
@gop1: als je je niet aangesproken voelt: heel goed.
@gop1: Terecht! Wij hoeven ons niet te verantwoorden voor dat stelletje bronstige geilneven dat de gulp niet dicht kan houden!
@gop1: Nee maar het verandert wel het beeld van vrouwen tegenover alle mannen. Want wie is er veilig en wie niet
Als die vrouwen minimaal een armlengte afstand zouden houden tot de taxi-chauffeur gebeuren dit soort dingen niet…
Dit is wel echt precies waarom Uber zo groot is en nog veel groter gaat worden; je kiest straks als vrouw alleen nog taxi’s uit met een smetteloze staat. Ik stap ook liever in bij iemand waarvan ik weet dat 300 anderen een perfecte ervaring met ze hebben gehad, dan bij 1 chauffeur die ik niet ken en verder ook niks van weet. Tuurlijk kan het altijd gebeuren, maar de pakkans is dan 100% en daardoor is de kans dat het gebeurt aanzienlijk kleiner.

Uber is het beste wat de taxiwereld en eigenlijk ook van taxi gebruikmakende vrouwen is overkomen.
Waarom maken ze niet gewoon roze vrouwen taxi’s die bestuurd worden door vrouwen?
@derek306: Omdat mensen veilig op hun bestemming aan willen komen.
Voor zo’n drukke stad is dat echt helemaal niks. Hier in Amsterdam gebeurt dit dagelijks.
@clarkson: ik vraag me inderdaad af hoe dit cijfer zich verhoudt tot andere situaties waarin een vrouw en een man zich in 1 ruimte begeven. Denk dat je dan op heel wat meer gevallen uitkomt, zeker afgezet tegen het totaal aantal keren dat de situatie zich voordoet.
Gewoon armlengte afstand houden van de taxi chauffeur en dan is er niks aan de hand!
Kortom, nogal kansloos. Ik bedoel, in Newyork ga je niet met je eigen auto. Dat is simpel weg onmogelijk. Mocht ik mijn moeder/vriendin/zus of wat dan ook toch alleen over straat moeten laten gaan, dan velen malen liever een taxi dan de metro. Lijkt me opzich niet heel raar toch?
Jongens, ik geef het op, de westerse wereld is verloren.
Let’s get to the chopper!;)
Laatste keer dat ik in The Big Apple een taxi nam, zat er een enorm plexiglazen scherm tussen chauffeur en passagier, en met een goed werkend centraal deurvergrendelingssysteem snap ik niet wat er nog gebeuren kan. Ja, bij in- en uitstappen, maar dat zegt niets over de taxi
“Taxi-buddy”. Zucht…

Klinkt als een (Saudi-)Arabisch systeem…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).