Obama wil asfalt: 478 miljard investeren in wegen

Auteur: , 22 Reacties

"Uw bedrijf verdient veel? Prima, mogen wij dan 14% van uw winst? Dan zetten we uw dollars om in asfalt," aldus Obama en de zijnen.

Obama-belgie

Doordat diverse multinationals hun financieële heil zoeken in Nederland, lopen ze in de States aardig wat belastingcentjes mis. Centjes die prima in het federale wegennet gestoken kunnen worden, want daar ligt nu net wat teveel Belgisch asfalt. En hoe win je als politicus stemmen? Door geld van grote bedrijven af te pakken en dat te investeren in eight lane highways natuurlijk!

Dat wil Obama doen door multinationals eenmalig 14 procent van hun winst behaald in het buitenland af te laten dragen. Daarnaast wil hij de winstbelasting in eigen land verlagen van 35 naar 28 procent. Blijkbaar blijft er onder de streep nog altijd 478 miljard dollar over en dat moet in onderhoud en aanleg van wegen en andere infrastructuur. Helaas voor Obama en de democraten hebben ze geen meerderheid meer in het Congres en hebben ze dus steun nodig van de Republikeinen. En of die gaan meewerken aan een imagobooster van de Democraten? Don’t think so.22 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Die ene keer dat ik in de USA was (Colorado) was de kwaliteit van de wegen inderdaad bedroevend, maar dat heeft daar óók een klimatologische oorzaak. Buiten de kustgebieden heeft dat land met extreme verschillen in zomer- en wintertemperaturen te maken en in de regio waar ik zat (Boulder, aan de voet van de Rockies), had men zelfs de uitdrukking “if you don’t like the weather, just wait another five minutes” paraat, om maar aan te geven hoe snel het weer daar kon omslaan. Rondrijden in een (4WD-) pick up of SUV was er meer een noodzaak dan status. The Saturn Ion (Amerikaanse Opel Astra) die ik van de autoverhuurder meekreeg was er in ieder geval maar matig tegen opgewassen.
@RRRobert: Dat is zeker een van de belangrijkste oorzaken, maar ga eens na hoeveel kilometers asfalt er in de US of A liggen, hoeveel geld het kost om dat te onderhouden en hoeveel tijd daar in gaat zitten. Geen wonder dat een groot aantal wegener daar niet altijd even strak bij ligt.
@RRRobert:
Heb net weer zo’n 15k miles in CA afgelegd en daar is het asfalt bijna overal bedroevend van kwaliteit. In steden als SF zelfs van een niveau dat ik me alleen kan herinneren van het Oostblok, vóór de val van het ijzeren gordijn…

Beste asfalt dat ik in de VS recent heb mogen aanschouwen was in Las Vegas. Maar dat is dan ook minder verrassend, gezien het “gezonde” verdienmodel aldaar.
@macready: 15000 mijl alleen in CA?! Dan heb je wel heel veel heen en weer gereden.Huren ze jou in als trucker ofzo?
@clioracing:
Nee, 2 jaar gewoond en in die tijd veel van Sacramento naar San Diego en terug i.v.m. familie en 2 keer van Sacramento naar Las Vegas en terug, los van alle woon-werk mijlen en uitstapjes naar andere steden.
@macready: oh oké. Leuk! Ik dacht dat je het in een korte tijd had gedaan, gezien de wijze hoe je het schreef.
@RRRobert: niet alleen weer matig. Ze leggen die wegen aan en kijken er niet meer naar om. Zelfde als bruggen en gebouwen. Wordt niet meer naar om gekeken. Ik weet nog in nyc, het Waldorf zag er niet uit van de buitenkant. Slecht onderhoud. Bruggen storten spontaan in. Slecht onderhoud.
@RRRobert: wow, voor die ene keer dat je er was heb je je wel erg verdiept in de details. ….
@RRRobert: Ik kom uit Wisconsin en daar hadden we dezelfde uitdrukking. Het verschil tussen de hoogst en laagst gemeten temperatuur, in Wisconsin, is een verschil van bijna 100 graden (-48 vs +46 graden Celsius).
Ik vind de wegen in Manhattan ook bar slecht. Een grote lappendeken en grote gaten.
Of zoals Maarten van Rossum zei; je moet niet met een Smart in amerika gaan rondrijden want daar heb je zulke grootte gaten in de weg, daar verdwijnt hij in.
Ik denk dat ik nu weet waarom die Amerikanen allemaal in zo een SUV willen rijden. Daarnaast denk ik dat Obama daar niet populairder mee maakt bij de mensen met geld in Amerika.
@mrrallycross: Daar was hij al sowieso niet populair bij.
@mrrallycross: niet populair bij rijke amerikanen buiten amerika juist! Winstbelasting in eigen land gaat juist omlaag
Hmmmm dit wordt ingewikkeld. Nu is het zo dat US multinationals moeten afrekenen als hun buitenlandse dochters dividend overmaken, waarbij betaalde buitenlandse vpb wordt gecrediteerd. Blijkbaar is physieke (dividend) betaling in de toekomst niet meer relevant, maar dan wel tegen een veel lager tarief wat veelal lager is dan de lokale belastingtarief hetgeen voor de IRS een effectieve belastingontvangst van nihil zou betekenen. Ik begrijp het (nog) niet.
Zelf door Michigan gereden in een Chevrolet Captiva. Daar kreeg ik al te horen dat men daar slechts twee seizoenen kent als het over het wegdek gaat: “Winter And Reconstruction”.
Eerlijk gezegd snap ik van geen kanten waarom de US of Motherfrickin’ A niet investeert in een oplossing zoals Shinkansen.

Het land is er groot genoeg voor om het grootschalig en rendabel te krijgen. Zal wel met lobby’s te maken hebben…
In Brevard county zijn de wegen eigenlijk nog behoorlijk te doen, vooral vergeleken met de gemiddelde weg in Miami-Dade, daar is het soms echt huilen geblazen. Die infusie kunnen de meeste staten wel gebruiken dus.
Wat doen al die ricers er dan met hun Aziaat plat op de buik?
leuk bedacht, maar doe maar niet.
Afgelopen zomer heb ik een aantal dagen rondgereden in en rond boston in een huurauto (Mazda 2, volgends Hertz een ‘medium sized car’) En de rest van de twee weken heb ik alles op de fiets gedaan. Hoe dan ook, de wegen in boston zijn ronduit slecht te noemen. In de auto is het dus wat hobbelig. Op de fiets moet je soms wel even goed opletten. De wegen buiten boston, (snelwegen en wegen in en naar de White Mountains) liggen er een stuk beter bij. Vooral in stedelijke gebieden zijn de wegen dus waardeloos…
ejs via Android app
@EFB: hoeven ze iig geen miljoenen meer in drempeltjes te pompen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).