Ocon: “Verstappen is m’n voorbeeld”

Auteur: , 20 Reacties

De kersverse nieuwkomer in de Formule 1 bewaart pittige herinneringen aan de duels met Max in de Formule 3 en weet alvast hoe hij z'n F1-carrière wil gaan aanpakken.

Onlangs werd bekend dat Indonesiër Rio Haryanto de benodigde sponsorcenten niet bij elkaar gesprokkeld kreeg. Gevolg: einde oefening bij Manor en het begin van de Formule 1-carrière van Esteban Ocon, een 19-jarige Fransman die al langere tijd onder contract staat bij het team van Mercedes.

Deze Ocon was bovendien een van de grootste concurrenten van Max in de Formule 3. Terwijl Max binnen anderhalf jaar promoveerde naar het topteam van Red Bull werd Ocon kampioen in de GP3 en reed hij, zonder veel succes, in de DTM waar teamgenoot Werhlein vorig jaar nog kampioen werd. Uiteindelijk is het Ocon dus toch gelukt om op jonge leeftijd de F1 te bereiken, al wordt het nog een hele klus om zich met een Manor in de kijker te rijden.

Op de vraag of Verstappen een referentiepunt is voor Ocon, antwoordt hij het volgende:

“He is, definitely, because I was racing with him. At the end I won the title but he was a tough guy to beat and we had some great fights. He went through and he did really well in F1, so he’s a reference and I hope to do even better than him. I hope to have some more fights with him in the future. That’s what I’m working for.”

Nice, gepeperde taal! Ocon geeft daarnaast te kennen dat hij Daniil Kvyat verrassend genoeg als een pittigere tegenstander beschouwde dan Verstappen. Hij reed samen met de Rus in 2012 in de Formule Renault. Verder verwacht Esteban niet dat de rivaliteit tussen hem en teamgenoot Pascal Wehrlein in alle hevigheid zal losbarsten. Beide talenten strijden natuurlijk om een felbegeerd stoeltje bij Mercedes, maar volgens Ocon levert dat verder geen hogere druk op. (via: Autosport)

We hebben één van de vele mooie duels tussen Ocon en Verstappen voor je van het web geplukt, de video check je hieronder.

Verstappen vs Ocon20 reacties

Chauvinistisch artikel zeg, we lijken wel Fransen zo ;)
@stfu: Soms he, soms lees ik een artikel niet en ga ik eens kijken wat er op gereageerd word. Toen jij zei dat het een chauvinistisch artikel was werd ik toch nieuwsgierig. Ik het artikel lezen twee keer doorlezen om te kijken wat er zo chauvinistisch aan is maar ik kom er niet achter. Help me eens.
@viezefreddyw: omdat we nu zelfs anderen (buitenlanders) citeren die onze Nederbelg de hemel in prijzen. ‘Kijk eens, zelfs de Fransen vinden ons geweldig’.
@depsycholoog: en er een nieuwsbericht van maken.
@depsycholoog: is het niet prachtig?
@dutchdriftking: niks mis mee
@depsycholoog: precies, niks mis mee, maar wel een beetje chauvinistisch
@viezefreddyw: zie alleen de titel al ;) Het gaat over een nieuwr coureur maar de focus ligt op het feit dat ie Verstappen als idool ziet. Dat is chauv.
@stfu: inderdaad chauvinistisch, hij zegt alles behalve letterlijk dat ‘hij zijn voorbeeld is’ en in hetzelfde interview zegt Ocan ook ‘Kvyat was betere (rivaal) dan Verstappen’. De ‘max gekte’, het blijft een vreemd fenomeen van oude mannen die geilen op een pas-18 jarige die in z’n kinderschoenen (lees: kartingschoenen) staat. In andere landen wordt heus niet zoveel geschreven over max (ik lees oa l’equipe)… Wacht nog één (vol) seizoen om de godenstatus af te kondigen
@lowlow: ik kan mij goed voorstellen dat er minder over Verstappen geschreven wordt in het buitenland, maar het is zeker niet zo dat zijn komst in de F1 ongemerkt aan het buitenland voorbij is gegaan. De jongen is echt een fenomeen. Een godenstatus is inderdaad overdreven, maar dat is nu eenmaal ook een vak.
@stfu: Ocon vindt Kvyat beter dan Max, een veel grotere belediging kun je niet krijgen. De Rus is namelijk best wel een faalhaas in de F1… En ook al is het Chauvinistisch, lekker toch. Een wereldster uit eigen land, genieten! Vind het een leuk artikel.
@straatzakelijk: Ja. Wacht jij maar! Ik geniet al sinds vorig seizoen van Max! Ik zie je volgend jaar wel op Spa. Groeten.
@stfu: als je even op het linkje had geklikt dan had je het volgende in dikke caps in beeld gezien: “Max Verstappen a reference point for F1 newcomer Esteban Ocon”. Dat is dus de titel van het stukje.
Mooi toch! Ocon heeft bewezen een uitstekende coureur te zijn, die puur vanwege zijn talent alleen al een stoeltje in de F1 begint. Dat Max als voorbeeld dient is natuurlijk niet gek, hij is hét voorbeeld van hoe snel het kan gaan. Van het huidige veld heeft alleen Hamilton een beter start gehad, doordat die destijds direct bij een topteam aan de slag mocht en op een haar na de titel miste in zijn eerste seizoen. (Maar ook dat is uiteraard relatief, want Hamilton was een paar jaar ouder en meer ervaren dan Verstappen.).

Semi offtopic: Vandoorne heeft de druk op McLaren opgevoerd door naar buiten te brengen dat zijn contract aan het eind van 2016 afloopt, en dat Renault, maar ook andere teams een optie zijn. Hij zei ook dat hij F1 móet rijden volgend seizoen, dus als McLaren hem geen racezitje aanbiedt hoeven ze niet te rekenen op bereidheid tot contractverlenging voor onze Belgische kameraad. Renault F1-teambaas Frederique Vasseur is groot fan van Vandoorne, en had liever dit jaar nog in de F1 gehad. McLaren wilde daar niet aan meewerken, dus schakelde Renault door naar Magnussen. Vasseur heeft echter nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij Vandoorne in 2017 graag alsnog ziet komen.
“Verstappen is m’n voorbeeld”. Dat zeggen alle jonge Nederlandse coureurs al ruim 20 jaar, zelfs Max Verstappen!
Ik weet al een goede sponsor, Pokon!
@raoufff: voor alles wat groeit en bloeit..
Wehrlein in een mercedes ,laat me niet lachen.die mag blij zijn als hij volgend seizoen nog rijd
@cthijs: volgens mij weet jij niet helemaal wie Pascal Wehrlein is en hoe goed die jongen het doet.. In de toekomst zeker een concurrent voor Max samen met Sainz en Ocon.
@gjvp: yeh sure

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).