Officeel: Chris Evans is de nieuwe Top Gear-host!

Auteur: , 85 Reacties

Dat heeft Top Gear zojuist zelf bekend gemaakt.

Chris Evans

Er waren al vele geruchten dat Chris Evans de nieuwe host zou worden van Top Gear, maar die werden systematisch de kop ingedrukt. De laatste geruchten waren dan ook dat Evans juist niet een van de nieuwe presentatoren zou worden. Dat blijkt dus toch niet waar, want Evans gaat doodleuk voor minimaal drie jaar de rol van Jeremy Clarkson overnemen.

Everybody, we have some very big news! Yes, Chris Evans has signed a three-year deal to lead an all new line up for Top Gear.

Een all new line up dus, Hammond en May zullen we dus vrijwel definitief niet terug gaan zien bij Top Gear. Dat zou ook wat lastig te combineren zijn met de autoshow die de twee samen met Clarkson waarschijnlijk gaan maken bij Netflix… Er mag dus nog even volop gespeculeerd worden over welke twee (?) heren of dames Evans mogen gaan bijstaan in zijn Top Gear-avontuur.

Chris Evans is vooral bekend als radiopresentator bij de BBC en fervent Ferrari-liefhebber. Opvallend is dat bijna al zijn Italiaanse speeltjes in het wit gespoten zijn. Zo heeft/had hij onder meer een witte 250 GT, F40, 288 GTO, 250 Lusso en 275 GTB/4 in zijn garage staan. Eeb 250 GT SWB California ontbreekt evenmin, al is dat raspaardje zwart van kleur.

Opnames binnenkort van start

Verder meldt Top Gear op haar website dat de opnames voor het volgende seizoen al in de komende weken zullen beginnen. Daar stond aanvankelijk ook bij dat seizoen 23 zowel in Engeland als in de rest van de wereld begin 2016 te zien zal zijn, maar die zin is om onduidelijke redenen later weer geschrapt uit het artikel. 28 juni aanstaande zal de allerlaatste aflevering van Top Gear met Clarkson, May en Hammond te zien zijn.

Clarskon en Evans samen in een LaFerrari

We zijn benieuwd of Clarkson wist dat hij door Evans opgevolgd zou worden toen hij onlangs naast hem in een LaFerrari kroop. (FILMPJE!)

Jezza en Evans cruisen in een Arie85 reacties

#bollocks
@trustmeiamanengineer: Maakt ’t overigens wel een stuk makkelijker om niet te gaan kijken. Kan die vent niet uitstaan.
Stiekum hoop ik dat die andere twee niet tekenen en het Netflix gerucht waar is.
@dennisdd: quote van de Top Gear site: Chris Evans has signed a three-year deal to lead an all new line up for Top Gear
Geen Hammond en May dus, maar een volledig nieuw team.
Eens zien…
Permission to say “cock”
Nou, ze hebben er 1. Nog 2 te gaan!
Evans, a car enthusiast, has signed a three-year deal to lead an all-new Top Gear line-up. Begrijp ik hier uit dat hammond en may clarkson trouw blijven?
@clarkson:

Dat was al vrij lang bekend hoor.
@Robbert89: je weet het maar nooit he. Meneer evans heeft ook al meerdere malen nee gezegd ;)
@clarkson: Evans zal tijdens onderhandelingen wel niks willen of mogen zeggen en dat vind ik niet echt betrouwbaar. Waarom zouden May en Hammond met hem verder gaan als ze mogelijkheid hebben om met Clarkson te verkassen. Daarbij werken die drie al zo lang samen dat ik best snap dat ze loyaal aan Clarkson willen zijn.
@Robbert89: mwah .. Die lui hebben maar 1 loyaliteit hoor ..
@lincoln: mwah.. ik durf dat wel in twijfel te trekken.. ze hebben het al meerder malen aangegeven.. en ik geloof ze wel.. zeker omdat ze als trio ergens anders echt wel verder kunnen..
@clarkson: het is wel te hopen!
@clarkson: all-new line up, denk het niet dan?
@clarkson: op 7 juni gaven de heren op Twitter al een vrij duidelijke hint dat ze nog samen aan het klussen zijn.
Ben benieuwd wanneer ze dat officieel mogen maken.
Tja, om iemand anders even te quoten:

TG was het hele format plus het trio. Het gaat dus niet werken met één of meerdere anderen. Een pizza is ook een bodem met een topping maar als je in plaats van kaas en tomaat er havermout en gebakken vis op flikkert is het niet meer te vreten.
@Robbert89:
Ach, geen mens is onvervangbaar, dat is een illusie die op je begrafenis wordt uitgesproken terwijl je opvolger al achter jouw bureau zit.
Topgear bestond al voor het trio en zal er na ook wel doorlopen.
@jrk68: Enkel het mega succes is te danken aan het Clarkson/May/hammond.
@jrk68:
TG gaat inderdaad door, dat is de reden dat Evans is aangetrokken. Kijk voor de gein eens afleveringen van TG terug van een jaar of 15 geleden, dat had niet dezelfde amusementswaarde als het nu heeft. En als jij denkt dat er wekelijks miljoenen mensen afstemde op TG te kijken voor het informatieve dan heb je het bij het verkeerde eind. TG kijk je voor de fun en hoe het trio op elkaar is ingespeeld dat ga je niet zo 1, 2, 3 krijgen met een ander trio. Tel daarbij op dat Hammond, May en Clarkson waarschijnlijk verder gaan bij Netflix en iedereen daar gaat kijken en TG zal niet meer worden wat het was.
@Robbert89: Helemaal juist!
@Robbert89:
Lieve schat, ik kijk topgear al vanaf het prille begin.
Feit is dat de jus er wel af was bij het illustere trio, verandering van spijs doet eten.😎
@jrk68: Mag jij vinden uiteraard, alleen miljoenen andere mensen denken er toch echt anders over, iets wat goed is moet je zo laten.
@bofkont: True, er is niet voor niets door de jaren heen een magazine en live show bij gekomen.
@vetnek: Idd :)
@bofkont:
Tja, onwetenden gaan voor kwantiteit, wetenden voor kwaliteit.
Het was steeds meer plat amusement, SBS niveau en dat doet het inderdaad goed bij de massa.

Mij zul je niet betrappen op dergelijke oppervlakkigheid.
@jrk68: Met alle respect maar dat is commercie. Als een serie bij een groot publiek aan slaat probeer je er het maximale uit te halen, ca. 100 landen wereldwijd, qua shows, magazines, dvd’s, posters, enz. enz.
@jrk68: En verderop geef je aan lincoln toe er naar te kijken ;)
Uiteraard is het geen hoogstaand niveau, het is pure amusement, en dat deden de heren verdomd goed.
@bofkont:
Er staat toch vrij duidelijk keek, de verledentijd van kijken.
Nuanceverschilletje maar in deze toch wel essentieel, dus als je het zoals te doen gebruikelijk op de man probeert te spelen, lees dan eerst even goed.
Nu maak je jezelf alleen maar belachelijk.
@bofkont: maar was het wel zo goed? Ja er waren leuke challenges die puur amusement waren. Maar er waren ook flauwe studio items en rondjes van bekende mensen rond een Mickey Mouse circuit om hun nieuwe film of album te promoten. Ze hadden zelfs een coureur in dienst die anoniem moest blijven omdat het niet elke keer dezelfde was. Er is dus echt wel ruimte voor verbetering.
@mashell: ben ik met je eens, lang alles was niet leuk, ook die vervelende items met dat autovoetbal, echt slecht.

Vooral de Challenges en de specials waren erg leuk.
@jrk68: helemaal mee eens, ik kijk het al een jaar of 3-4 niet meer. De grappen en grollen van het trio geloof ik wel. Tijd voor verversing en ik gun ze die kans.
@porsche928: ik gun iedereen een kans, uiteraard. En wellicht zit ik er naast voor de toekomst.. Maar ik denk niet dat een nieuw trio dezelfde chemie heeft als m/c/h.
@jrk68: ik ben het met je eens. Nu huilt iedereen op clarkson. Voorgaande aflevering zatten jullie allemaal te bitchen dat het geen kwaliteit was. Nu krijg je wat anders en zeiken jullie weer.
Succes Chris, ik zal niet kijken
O….nou ja, dan hier nog maar een keer…

Zal ik nog een naam eens er ingooien? Jason Plato als tweede TG presentator.

Zag dat segment met die LaFerrari in de show van Evans en het was mij allemaal net iets te vriendelijk en iets te veel hintjes die er voor mij op wezen dat die twee het wel eens zouden kunnen worden.
@Rick-dos: En dan als nieuwe James May: Quentin Willson…
TopGear is al een tijdje over the hill. Mooiste moment voor de drie om helemaal te stoppen is nu. Ook niet voor het geld leuk gaan doen bij Netflix. Gewoon lekker rentenieren, schrijven en YouTube filmpjes maken. Veel beter.
@mobieler: Nee joh, die gasten willen wat doen. Na een paar weken zijn ze al uit verveeldheid wat filmpjes aan het maken op YT, Maar ik geloof niet dat dat net zo vermakelijk is als top gear vroeger.
De paar stukjes die ik heb gezien van Evans waren echt niet om aan te zien…denk dat ik het even probeer te kijken (topgear) maar ben bang dat ik geirriteerd weg ga zappen.
@DePannekoek: bizar hoe ontzettend irritant deze vent presenteert..
Gayyy, kan die gast niet uitstaan..
@vetnek:
Misschien toch eens wat aan je homofobie doen, dat is zo 1952.
@jrk68: hà 1952, erg geestig… Het geboortejaar van Andries Knevel en Jan Keizer. Overigens refereert “Gayyy” in deze context niet aan homofibie maar aan een scene uit de serie “Community” met “Senor Chang”.

Zie hier: https://www.youtube.com/watch?v=pDxjFIOxw4c
Top Gear website:

We can also confirm that production on the new series of Top Gear will start in the next few weeks.

More news as we have it…


Autoblog.nl:

Verder meldt Top Gear op haar website dat de opnames voor het volgende seizoen al in de komende weken zullen beginnen en dat seizoen 23 zowel in Engeland als in de rest van de wereld begin 2016 te zien zal zijn.

We zullen dit bericht snel updaten met meer informatie.


Weet Autoblog meer dan Top Gear?
@potver7: Wij hebben zo onze lijntjes… Ik zie inderdaad dat ze de website hebben aangepast, tot enkele ogenblikken geleden stond daar nog:

We can also confirm that production on the new series of Top Gear will start in the next few weeks, and Series 23 will return both in the UK and overseas in early 2016.

More news as we have it…
@dizono: Volendammer?
Ik wil wel presenteren
Oke, ik ben benieuwd wat het gaat brengen. Nu het Netflix programma nog….
“Hey Clarkson, it’s got nothing to do with your vorsprung durch technik, you know…”
https://youtu.be/ZD8P8NtqruA
Ik vind Chris Evans echt van het kaliber Eddie Sowie. Doei kijkcijfers!
Kansloos. Los ervan dat ik die irritante wezel niet kan uitstaan met z’n piepstemmetje. Is dit gewoon hetzelfde verhaal als met Two and a Half Men en Charley Sheen. Gewoon niet de ballen hebben om toe te geven dat het bij Top Gear om Jeremy Clarkson draait en niet zonder kunt. Cancelen die zooi.
@imba: Al was Two and a Half Men met Ashton Kutcher ook leuk. Het was anders dan de show met Sheen erin, maar wel te pruimen
Ken die kwibus niet .. Maar Ferrari volk schaar ik onder de badgeliefhebbers .. En niet onder de autoliefhebbers .. Zal wel net zo een pompeuze Britse snob als oma Clarkson zijn dus ..
Jammer, ondanks dat ik niet zo graag haat ben ik het wel eens met velen hier dat die gozer op mijn zenuwen werkt. Komt op mij over alsof ‘ie een rol speelt met zijn gemaakte kindachtige ‘humor’.

Dat terwijl ik wel denk dat het heilig geachte trio best te vervangen is omdat de show veel meer dan mensen waarschijnlijk denken ook een succes is omdat het simpelweg de enige autoshow is die een gigantisch budget heeft dat niet uit de industrie zelf komt waardoor ze al die reizen kunnen maken en vrijuit auto’s kunnen afkraken indien noodzakelijk.

Maar dan maken ze net die enige keuze waardoor ik er eigenlijk meteen geen zin meer in heb.
Yes! Big news! Great news man…
Natuurlijk hartstikke leuk voor Chris Evans. Elke autoliefhebber zou zo’n baan wel willen hebben, alleen al vanwege de mooie (door de Beeb gesponsorde) roadtrips en de vele auto’s die je mag testen.
Maar goed, alsnog verwacht ik er niet al te veel van. Clarkson, Hammond en May zijn synoniem met TopGear, Mensen die synoniem met iets zijn vervang je niet zomaar. Charlie Sheen in Two and A Half Men, zoals @imba al aangeeft, is daar een prima voorbeeld van. Persoonlijk vond ik die serie met Ashton Kutcher in plaats van Sheen -hoewel hij anders was- prima te pruimen, maar het overgrote deel van de kijkers vond dat niet en haakte af.
Dat gezegd hebbende, dat Clarkson, Hammond en May met een nieuwe show even populair als Top Gear worden is ook geen garantie. Wederom haal ik Charlie Sheen aan: In Two and a Half Men werd hij geprezen door velen en keken er miljoenen mensen, maar toen hij daar weggestuurd is en zelf met Anger Management op de proppen kwam keken er niet zoveel mensen meer naar. Dat er van Anger Management 100 afleveringen gemaakt zijn lag meer aan Sheen’s slimme manier van zakendoen dan aan het succes van de show.
Die salarissen bij de Britse staatsomroep zijn trouwens werkelijk te idioot voor woorden. Die Chris Evans heeft z’n hele wagenpark van belastinggeld bij elkaar geraapt. Geldt natuurlijk ook voor de originele top Gear mensen. Bizar.
Maar is Two and a half man dan niet een beetje de domste in constante herhaling vallende comedy van Amerikaanse bodem ?? OK .. Top gear is ook vreselijk slecht geacteerd .. Maar is het dan echt van hetzelfde niveau ??
@lincoln:
Geen idee, Topgear was het enige platte amusement waar ik nog naar keek, gewoon even het verstand op nul.😜
@jrk68: je vergeet qua plat amusement het lezen van comments op Autoblog ;)
@LittleIdiot:
Dat wisselt van een tranentrekkend laag niveau via amusant naar leerzaam.
Met het stijgen van het niveau van de artikelen de laatste maanden is het zeker amusanter geworden om AB te lezen.
Dat er soms reaguurders zijn die het niveau van Autoweek en Dumpert niet kunnen ontstijgen neem ik dan maar op de koop toe.😜
Jammer, hij is echt super irritant :/
Kort samen gevat, Top Gear is dood…..Lang leve Top Gear . Ik hoop dat het nieuwe TopGear een leuke show wordt.. En nog meer hoop ik dat het super trio bij Netflix een nog leukere show gaat maken…Perfect toch ? Hebben we twee shows in plaats van 1 ?
Ik heb de laatste tijd een paar van die afleveringen van “Cars that Rock” met AC/DC zanger Brian Johnson gezien en die vond ik erg leuk. Die man is écht als een kind zo enthousiast. En heeft humor. Persoonlijk zie ik die liever als die irritante Chris Evans.
En wij maar schelden op Matthijs van Nieuwkerk met zijn boven-Balkenende salaris… Nee, de BBC, die betaalt pas goed. Daar verzamel je zó een kudde exclusieve Ferrari’s mee.
@sabrerator:
Daar noem je een naam, dat zou een goede zijn voor 1 van de vacante plaatsen.
@sabrerator: Alsjeblieft zeg…..Word na 5 minuten doodmoe van die gast….
@norge:
Je wordt oud maat.😝
@whatdoiknow: Ik weet het….Maar het alternatief is slechter..
Hmm ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Ik denk alleen dat de chemie van jeremy, james en richard nooit halen.

Al is alles beter dan de oude 3, dan nog zal het ze niet lukken het beter te laten zijn.

Ook denk ik niet dat jeremy nu boos is op evans. Hij heeft zelf goed genoeg door dat het zijn eigen domme schuld is.
Ik ga gewoon kijken, kan zo maar eens een leuke presentatie worden. Waar ik alleen bang voor ben is dat ik continu zal vergelijken met het oude format, wat wellicht het plezier wat bederft
Haha, succes met de kijkcijfers. Ik zag laatst 2 korte filmpjes met hem hier op AB en ik vond die gast echt meteen stront irritant
De eerste aflevering ga ik zoals velen uit nieuwsgierigheid wel bekijken, maar daarna ziet de BBC mij niet meer.
Ken die vent niet, maar als het iets meer over auto’s zal gaan kan het nog best wel wat worden met het nieuwe Top Gear.
Vergeet niet dat ook de producer (en goede vriend van JC) Andy Wilman de BBC heeft verlaten. Dus ook dát deel van de magie en de (soms wat flauwe) lol is verdwenen.

Het lijkt mij het allerbeste voor TopGear als ze alleen de naam hetzelfde houden, maar verder de show geheel veranderen/vernieuwen. Anders wordt het een vergelijk met het oude en dat is nooit goed voor de kijkcijfers of kwaliteit…
Je moet stoppen op je hoogtepunt, en ik denk dat het Top Gear trio daar misschien al wel overheen was. Begrijp mij niet verkeerd, ik keek iedere nieuwe aflevering met plezier. Maar veel grappen waren al 100 maal gedaan, of woordgrappen die ook al 100 maal gemaakt waren.

Verder ben ik het wel eens met @astra dat ze iets nieuws moeten doen. Het trio vervangen door een ander trio die het zelfde doen lijkt mij niet te gaan werken.

Ik ben wel verbaasd dat ze geen jongere persoon hebben gekozen. Niet dat 49 zo oud is, maar als hij ook weer 10+ jaren mee moet.
Hmmmmmm, Opmerkelijke keuze van dhr Evans.
Hij leek nl een zeer vriendschappelijke relatie met Jeremy Clarkson te hebben: zo is hij al eens in het TopGear item “Star in a reasonably priced car” te gast geweest.
En hij is nog wel eens bij een TG show betrokken geweest meen ik. Van de man moet gezegd worden dat-ie weldegelijk PetrolHead is en in de bewuste TG aflevering was-ie best grappig….al waren z’n rijkwaliteiten niet indrukwekkend. verder gewoon een vanuit belastinggeld overbetaalde Radio/TV celebrity, vooral bekend als DJ, categorie schijtlollig en veel lachbanden net als bv Edwin Evers z’n Nederlandse evenknie.
Lijkt er dus op dat vooral op entertainment kwaliteiten is geselecteerd door de BBC…..
Zelf zou ik uit loyaliteit en vriendschap nooit snel op de stoel van een vriend gaan zitten die eruit geschopt is…..niet chic en bepaald opportunistisch?
De combinatie van chemie tussen het supertrio en de producer Andy Wilman en het format zijn gewoon onvervangbaar.
Had nog geen Netflix maar als de mannen daar echt gaan verschijnen schaf ik meteen een abonnement aan!
@tinustiguan: Ik denk dat Clarkson het wel best vindt. Hij weet heel goed dat het zijn eigen schuld was en was zelf ook wel een beetje klaar mt de Beep. Het komt Clakson helemaal niet slecht uit.
In de video met de Ferrari wist Clarkson het ook al volgens mij. De showbizz wereld is klein en niet veel is geheim.
Hopelijk gaan de 3 naar netflix. Geen zin in deze flapdrol.
Ik denk niet dat het verstandig is om met de naam top gear verder te gaan.
@mrrallycross: Top Gear bestond al voordat Clarkson, toen nog een journalist, er bij kwam. Het is gewoon een format dat af en toe geactualiseerd wordt. En daar was het al even weer aan toe.
Een nieuwe Top Gear kan gerust als ze het met 3 nieuwe presentators doen. Het zal gewoon een andere Top Gear zijn. En Jeremy kan een soort old Top Gear doorzetten op Netflix. Prima geregeld toch, hebben we dadelijk 2 auto programma’s
Helaas kijkt uiteindelijk toch iedereen weer naar deze flapdrol… Loyaliteit is bij de kijkers ook ver te zoeken…
Walgelijk dit..

Topgear zonder Clarkson is als Sinterklaas zonder zwartepieten…
De echte Top Gear is niet meer bij de BCC, dus zero fucks were given!
Ik vind hem niks, ws kijk ik nu niet meer..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).