Officieel: Aston Martin DBS GT Zagato voor 7 miljoen euro

Auteur: , 32 Reacties

Een nieuw hoofdstuk na de Vanquish.

De Vanquish was het laatste hoofdstuk in het grote boek der Aston Martin Zagato-avonturen. Op basis van dit model kwamen de twee partijen met een coupé, cabrio, speedster en een shooting brake.

Ondanks de zeer hoge prijzen zijn er zelfs meerdere Aston Martin Vanquish Zagato’s op Nederlands kenteken geregistreerd. Aangezien er dus vraag is naar dit soort auto’s is het een logische ontwikkeling dat Aston Martin en Zagato de samenwerking voortzetten.

De Vanquish is opgevolgd door de DBS Superleggera, het nieuwste vlaggenschip van Aston Martin. Op basis van deze V12-bruut hebben Zagato en de Britse autofabrikant de DBS GT Zagato aangekondigd. De auto is deel twee van de DBZ Centenary Collection, de manier van Aston Martin om 100 jaar Zagato te vieren. Het eerste deel is de reeds aangekondigde DB4 GT Zagato.

De DBS GT Zagato is qua design gebaseerd op de klassieke Aston Martin Zagato modellen, zoals de DB4. Er zullen slechts 19 exemplaren gebouwd gaan worden van de speciale auto. De productie zal plaatsvinden in Gaydon. Mochten alle 19 exemplaren verkocht worden dan verdienen beide partijen er een serieuze boterham aan. De DBS GT Zagato kost omgerekend 7 miljoen euro, exclusief belastingen. De eerste leveringen vinden plaats in het vierde kwartaal van 2020.32 reacties

7 miljoen euro ex belastingen?!. Laat maar ik koop wel een donkervoort is nog sneller ook.
@mikje90: als jij hem echt niet moet koop ik hem wel!
@kennone: of ik
@mikje90: precies dat. Leuke auto, maar waarom zóveel?
@kle500: graaien wat er te graaien valt…
@kle500: Je koopt de auto’s samen. Voor de 7 miljoen krijg je dus die DB4 GT de vernieuwde tribute DBS GT
Pfft, wat een pauperbak! Een Ferrari 250 GTO brengt minstens het achtvoudige op!
Kijk, eindelijk weer een echte indrukwekkende AM
@acakoning: nu maar hopen dat de bouwkwaliteit ook op dat niveau is, dat schort nog wel eens bij een A.M. en natuurlijk geen ford fiesta knopjes gebruiken
@acakoning: Was de Vanquish Zagato niet indrukwekkend dan?
Waarom niet gewoon 17 miljoen?! Puur of de Bugatti La Voiture Noir even van de troon te stoten in het zijn van duurste auto ooit.
@ghost: Sterker nog, met 17 mil per stuk ook dan raken die 19 stuks verkocht haha
@venividivici: precies! Genoeg van die rijke mannetjes in de woestijn die maar al te graag bewijzen wie de langste heeft onder dat gewaad.
@ghost: of de kortste…
@ghost: dat is het precies. Mensen met geld kopen niet de auto die fijn zit en lekker aansluit bij hun wensen. Ze zien een exclusief model en duiken er met z’n alle op puur voor de investering. Ze rijden er een weekend mee rond voor de foto’s op Instagram en zetten hem in de hoek om de waarde op te krikken. Ondertussen zijn ze al lang weer op zoek naar het volgende exclusieve modelletje
Ik denk dat de staat een dikkere boterham eraan zal verdienen met zo een prijs.🤦🏼‍♂️
Voor 7 miljoen liever een Ferrari One-off. Ben ik zeker dat ik de enige heb op deze planeet. En ben ik goedkoper gesteld.
@ericc: dan kocht ik een bouwpakket van caterham en weet ik zeker dat er maar 1 de mijne kan zijn…
Het mooie is bij AM en zagato is dat je nu al kan voorspellen hoe het ding er uit gaat zien. Daar zit echt 0 creativiteit.
Vergelijk dit met een andere exclusieve sportwagen.. wat is er zo bijzonder dat deze 7 miljoen waard zou zijn? Betere materialen? Hoe dan? Exclusief? Beetje wel maar geen one-off. Extreem snel? Valkyrie.
Oftewel, geen idee waarom dit zoveel geld waard zou zijn. Is volgens mij gewoon een poging. Lukt het niet dan verkopen ze vast voor 3 miljoen of zo.. zet je in op 3 miljoen dan zal het nooit meer worden. Nu waarschijnlijk wel
@w0o0dy: De prijs van 7 miljoen exclusief belastingen is, in tegenstelling tot wat er in artikel staat, niet de prijs van de DBS GT Zagato, maar een setprijs voor de DBS GT Zagato en de DB4 GT Zagato Continuation. 7 miljoen blijft veel geld, maar het klinkt toch een stuk minder erg als het om twee zeldzame auto’s gaat.
@w0o0dy: Je koopt de volledige collectie voor 7Mil. De DB4 gt en de DBS gt
Kom maar door. Ziet er alvast super uit!
Wat een onzin. Maak er dan meteen 180 miljoen van. Is net zo min op de waarde/kosten gebaseerd als die 7 die ze nu vragen.

Waarom niet meteen 100 miljard miljoen? *steekt pink in mondhoek
@gulli: i see what you did there 😉
walgelijk. Vreselijk..
Fucking lekker! Laat maar komen
Komt er ook een versie voor mensen die langer zijn dan 1,70 meter? Is dit de versie met meesturende achterwielen anders lijkt mij de draaicirkel gigantisch. Krijg je er een Bvlgari horloge bij?
Ik vind hem echt heel mooi eigenlijk
Het is deze Aston of een eiland in de Bahama’s. Keuzes…. https://www.privateislandsonline.com/caribbean/bahamas/eleuthera/pierreisland
@lacker: daar komt nog zeker wat geld bovenop, maar originele vergelijking wel!! 😁
Wie bepaalt die prijs? Dr Evil?
Wat een marketing klucht is die hele hypercar business aan het worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).