Officieel: BMW Concept 4

Auteur: , 40 Reacties

Een voorproefje op de nieuwe 4 Serie.

Met de BMW 3 Serie er inmiddels in sedan én als Touring. De volgende stap is in coupé-vorm, beter bekend als de 4 Serie. Als voorproefje op die 4 Serie heeft BMW op de IAA in Frankfurt het doek getrokken van de Concept 4.

De BMW Concept 4 brengt de kenmerken van de 8 Serie naar een compacter jasje. Vooral het zijaanzicht doet denken aan zijn grotere broer. Het voorkant oogt héél concept met een vrij strakke (en uiteraard grote) grille. Verwacht op dit vlak nog de nodige aanpassingen als het productiemodel eenmaal klaar is. Ook de achterkant van de Concept 4 is lekker futuristisch. Het geeft in elk geval een goed beeld wat we van de uiteindelijke nieuwe 4 Serie kunnen verwachten.

De Duitse autobouwer stelt dat het uiterlijk is geïnspireerd op klassiekers als de 328 en de 3.0 CSi. Denk even die grille naar enigszins normale proporties en de 4 Serie lijkt een erg gewilde coupé te worden. BMW borduurt verder op het uiterlijk van de 8 Serie en dat lijkt een slimme keuze te zijn. Het is afwachten wat de productieversie gaat doen. Het concept is op de autoshow in Frankfurt voor het eerst voor pers en publiek te zien.40 reacties

Alsof de grille van de 7-series niet kon worden overtroffen
@harmengerritsen: Idd. Concepts zijn meestal een voorbode van hetgeen wat in product zal gaan. Hopen dat BMW zichzelf even goed achter de oren krabt bij het in productie nemen van zo een gril. Teringjantje wat belachelijk.
@exotic: In juni 2005 deed Audi hetzelfde met de A3 met single frame grille. Nog steeds niet aan gewend?
@jochempie: Buiten dat de single-frame grill debuteerde op de A8 W12, vind ik dat een dergelijk ontwerp niet bij een BMW thuishoort. De nieren zijn gewoon een statement stuk van BMW. Laat dat dan ook zo blijven en knoei er niet teveel mee.
@exotic: Ik las dat die pas in september 2005 op de markt kwam, zit er misschien naast.
@harmengerritsen: al eens een 328 Roadster van decennia geleden gezien?
@harmengerritsen: ikwilvanmijnklantenaf.nl
M’n ogen doen er gewoon pijn van. Laat deze maar achterwege hoor, doen we net alsof we niets gezien hebben.
Karim Habib is vervangen (oké twee jaar geleden) en eindelijk toont BMW weer lef.
Over 21 jaar heeft @jaapiyo deze auto. P
Ben blij dat ze de 3 en 5 serie nog niet besmet hebben met het grote grillen syndroom. Ziet er gewoon niet uit imo.
Op de konijnentanden na best een fraai auto. Achterkant is zeer geslaagd
@elemento: mee eens, maar t is vanaf de zijkant precies een lexus RC. Nou is dat geen lelijke auto, maar ik vind t erg jammer dat het eens zo interessante BMW nu Lexus ripoffs met hazetanden maakt.
Ik begrijp nu waarom BMW eigenlijk nog geen gewone modellen heeft geëlektrificeerd, dan kunnen ze er niet zo’n belachelijke gril meer op zetten.
@fanboy: of: laten we de nieren nog 1 keer extreem toepassen, straks kan het niet meer.
Damn, wat een porno bak!
@str8six: Dat siliconenfront doet het vast goed voor de voetgangersveiligheid.
De basis lijkt best mooi. In de praktijk zal de auto natuurlijk veel meet op de drie serie lijken. Wat de grille betreft, weer lang en smal zoals vroeger, dat is best een goed idee!
@dutchdriftking: er moet nog een kentekenplaat op, dus iets minder hoog en dan is het wel een geslaagd design
@lekkerlinksrijden: Kentekens zijn overrated…. :P Nee, op de concept zit er ook eentje, ik denk dat dit net als bij Audi is, wanneer het kenteken er af is valt pas op hoe idioot groot de grille is, en krijgt de auto écht een blotebillengezicht.
Prachtige auto… neus uitgezonderd.
Wat is die neus goed gelukt zeg!!
@fmgarcia: Ja erg handig, twee van die ingebouwde frituurpannen.
Voorkant is 100% Jaguar. Achterkant is BMW.
Ze doen het er gewoon om hé?
Heeft veel weg van de 3.0 CSL Hommage van een paar jaar geleden.
Jaja…. T is officieel. BMW veranderd de naam van Bayerische Motoren Werke naar Barbecue Met Wielen
Ze beseffen zelf dat de voorkant op niets trekt, getuige die volledig onderbelichte foto van de neus :P
Poffedikkie! BMW begint lef te vertonen mbt hun design! Ik ga het Bayerische merk qua looks nog waarderen ook nog! Vind het wel wat hebben hoor, die ‘Teutonische’ grill.
@lithiumion: BMW toont toch al langer lef met hun design? Dat heeft zowel positief als negatief uitgepakt, maar saai vormgegeven zijn ze meestal niet.
#ontslaadrianvanhooydonk

Dit is ronduit wanstaltig.
Wat een gedrocht…. en dat moet een bmw voorstellen…
Niervergroting is een zeer ernstige aandoening. De enige remedie is amputatie.
Wat een ranzige aandoening heeft dit ding.
Goede lijnen, mooie details. Jammer van de Hofmeister knik die langzaam weggaat en die grille is gewoon lachwekkend, hoewel hij net als bij de prachtige 328 hommage zover naar beneden gaat, vind ik het hier niet mooi helaas.
Wat is dit? De nieuwe edsel? Alsjeblieft zeg
Kort antwoord: de doelgroep zit al lang in Azie..
Lang: Heeft Lexus jarenlang tevergeefs getracht de BMWrijder te verleiden, komen ze bij BMW op een goed idee: ‘Laten we onze auto’s op een Lexus laten lijken; kan niet anders dan een succes worden…!
En we maken hem af met de kont van een Peugeot..
Ik hoop echt dat die nieren nog flink worden aangepast. Voor de rest wel een mooie auto. Begrijp dat BMW voor de coupe uitvoering meer de richting uit wil van een mini 8 serie. Zou zelf zo graag zien dat ze weer een ouderwetse twee deurs versie van de 3 serie gingen maken. Maar daar zal wel geen markt meer voor zijn helaas.
@mc96: eigenlijk is qua proporties de 2 serie (coupe) een kleine 3. Niet dat gestrekte, bijna uitgerekte vd 4 serie of deze 4 concept, maar een stuk compacter en gedrongen. Zeker als M2 een gespierde auto.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).