Officieel: Ferrari SF90, de auto die het dit jaar gaat flikken?

Auteur: , 41 Reacties

Ferrari heeft vanmorgen de nieuwe F1-auto voor het aankomende seizoen gepresenteerd.

Officieel: Ferrari SF90, de auto die het dit jaar gaat flikken?

Het zijn sombere jaren voor Ferrari op het gebied van Formule 1. De afgelopen seizoenen weten de Italianen het maar niet voor elkaar te krijgen de kampioenstitel binnen te slepen. Deze auto is het symbool van de frisse start voor het F1-team uit Maranello.

Officieel: Ferrari SF90, de auto die het dit jaar gaat flikken?

Aan coureurs Sebastian Vettel en Charles Leclerc de zware taak om Italië weer trots te maken. Een nieuwe coureur, een nieuwe auto en, ook niet onbelangrijk, een nieuwe teambaas. Onder leiding van Mattia Binotto moet Ferrari vechten tegen de onder meer de Red Bulls en Mercedessen op het veld. Eind 2018 kreeg Maurizio Arrivabene de zak bij Ferrari vanwege tegenvallende resultaten.

Tijdens de presentatie stond Ferrari CEO Louis Camilleri stil bij het feit dat Scuderia Ferrari dit jaar 90 jaar bestaat. De Italianen zullen er dan ook op gebrand zijn om van dit aankomende seizoen een succes te maken. Een video check je op Autojunk.

The car embodies the latest state of the art technology, reflects the new regulations for the coming season and is the fruit of the combined enormous work and talent of everyone in the Scuderia – Louis Camilleri

Officieel: Ferrari SF90, de auto die het dit jaar gaat flikken?41 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Op zich wel een mooi ding, maar de kleur vind ik een beetje flets. Alsof hij te lang in de zon heeft gestaan. Ik had liever echt vurig knalrood gezien.
@berlinetta: vind ’t juist wel mooi, grijpt een beetje terug op de kleur van 2001, beetje die oranje gloed. Ziet er goed uit!
@berlinetta: Lijkt wel mat te zijn. Pin me er niet op vast, maar volgens mij heeft Adrian Newey ooit eens uitgelegd dat matte lak (mits goed toegepast) gek genoeg betere aërodynamische eigenschappen heeft dan gladde lak. Daarom rijdt Red Bull er al jaren mee. Blijkbaar hebben ze bij Ferrari nu ook het licht gezien. (sorry, ik moest hem maken, die lak is zoooo flets)
@gandini: Ik ben geen aero-expert, maar als matte lak echt daadwerkelijk beter is dan vind ik het vreemd dat Red Bull dat als enige team toepast.
@berlinetta: Ik heb het ook eens gelezen. Maar hij zegt duidelijk mits goed toegepast… denk dat de andere teams de techniek nog niet hebben gevonden om het goed toe te passen. Hoe het wel moet en hoe het precies in elkaar zit is niet uitgelegd.
@isn1981: Dat denk ik ook. Hij legde het uit als die putjes in een golfbal, maar dan op microscopisch niveau. Hij past het inmiddels ook toe op die supersnelle zeilboten die in de Ocean Race mee doen.
@gandini: jups, dat worden mini luchtlagers. :)
@berlinetta: los van of het werkt is techniek wel vrij rap te kopiëren, maar als de rest van de aero van de wagen is gebouwd op een bepaalde techniek, dan moet dat ook allemaal anders/matchen. Daarom kopieer je bijvoorbeeld een voorvleugel minder snel dan je fysiek zou kunnen.
@berlinetta: volgens mij reed Renault 2 jaar geleden met een mat gele livery
@berlinetta: hangt een beetje af van de belichting. Heb een filmpje gezien op YouTube en de ene keer ziet hij er oranje uit en de andere keer rood. De matte lak zou 300 gr lichter zijn.
Lijkt wel oranje, maar dat zal de lichtval zijn…
@RegnuM: dat. Was mijn vermoeden ook. Een Ferrari hoort rood te zijn en niet oranje.
@RegnuM: op de pagina van f1 zelf ziet hij er echt rood uit, het zal de licht inval zijn.
Matrood, best lekker! Met die Ferrari’s maakt het vaak niet uit, rood is rood en het blijft heerlijk om te zien. Nou nog hopen dat ze de Mercedes kunnen aftroeven!
Mmm.. ik weet het niet, heb betere ontwerpen van Ferrari gezien. Ik vond de witte details boven op als in 2017 en 2018 toch beter staan. Het lijkt of dat RB de trend heeft gezet met matte auto’s in de F1.

OT: waarom laten jullie de McLaren MCL34 F1 niet zien?!
@roberto: omdat ie foeilelijk is misschien.. 😉
Ben wel benieuwd wat hun gaan flikken dit jaar.
@volvonerdy70: vind je? Ik vond hem 2018 teveel oranje, maar nu met die blauwe achterkant wel gaaf!
@roberto: hij is nu inderdaad een stuk minder oranje, alleen heel de combinatie ben ik niet zo’n fan van, en eigenlijk het oranje ook niet zo.
Dus wat dat betreft zeker een vooruitgang.
Als hij maar een stuk harder gaat dan afgelopen jaren, dan maakt heel die livery eigenlijk niet uit!
Lijkt mijn rode alfa wel na 15 jaar zonlicht
Niet om het team Ferrari of de coureurs (alhoewel ik het voor Leclerc ongelooflijk tof zou vinden) maar ik hoop echt dat deze auto het de auto’s van Mercedes nog veel moeilijker gaat maken dan vorig seizoen en dat het kampioenschap ruim na Mexico beslist wordt. Ik kan het nergens op baseren aangezien ik letterlijk NUL kennis heb maar ik schat in dat Red Bull nog niet zo ver is al hoop ik op het tegenovergestelde.

Wel had ik gehoopt op wat meer wit zoals de SF16H.
@viezefreddyw: Zou sowieso mooi zijn als de top drie teams (meer mag ook) auto’s hebben die aan elkaar gewaagd zijn. Maar vorig jaar lag het toch vooral aan het team, de keuzes en vettel ipv de auti bij Ferrari.
@kuyl: Denk dat het een combinatie was tussen falen van het team Ferrari en de Mercedes die steeds beter werd. Maar spannend was het in ieder geval wel.
Apart, diezelfde aflopende voorvleugel naar buiten toe. Net als Alfa, maar dan minder heftig. Ben benieuwd of ze hiermee echt iets geniaals hebben.
Zojuist de onthulling gezien. Wat een enorme geilerij op het eigen team. Uiteraard, het zijn emotionele Italianen, maar dit lijkt eerder op een sekte.

Enfin, de wagen is pracht. De matte afwerking is maakt het enorm tof. Maar mat op een auto is enorm 2016.
@vonklausenburg: nee joh. Schitterend juist. Enige fatsoenlijke presentatie dit jaar (McLaren ook wel). Ik hou daar wel van.
@hamerhaai: Het is ook wel leuk; die vurige trots. Maar het verveelt wel uiteindelijk.
Luigi Loveze de Ferrari!
Sexy looking fomo!
@str8six: *mofo
Mat rood, ik vind het gaaf!
Speciale voorvleugels precies, Alfa Romeo had een vergelijkbare voorvleugel. Kan niet wachten op @edge zijn analyse hiervan
Functie boven looks toch, als een matte lak bewezen sneller kan zijn.
Vechten tegen de Red Bulls :) Dit wordt gewoon weer een gevecht tussen Mercedes en Ferrari. Denk dat Red Bull vooral schrik moet hebben van Renault.

Nu ja, vanaf volgende week zal er misschien al wat duidelijkheid zijn. Maar liever dat Red Bull mee doet voor de eerste plaatsen hoor, lekker spannend seizoen dan.
Dit jaar hoop ik van ganser harte, dat de Ferrari bijna onverslaanbaar is en dat Max de enige coureur is, die in staat is om af en toe een overwinning te pakken. Ferrari graag aan de top dit jaar en de Mercedes bolides een keertje niet.
Hey, is de geheime Malboro-reclame nu ineens verdwenen? Er staan wel pijlen…
@lacker: Mission Winnow staat er toch nog gewoon op?
De spiegels zijn van de bull bar afgehaald.
Valt me op dat de voorvleugel een heel ander concept is als bij RB en Merc. Benieuwd wat de beste richting is…
Aan de auto lag het vorig jaar niet. Hamilton was daar gewoon kampioen mee geworden.
@menaz: Niet met het Ferarri team.
Een ferrari f1 moet ferrari-rood zijn, niks meer, niks minder.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).