Officieel: LeasePlan is verkocht

Auteur: , 2 Reacties

Eerder gingen al geruchten rondom een mogelijke verkoop van LeasePlan door Volkswagen en bankier Von Metzler maar de kogel is nu door de kerk.

Officieel: LeasePlan is verkocht

Vandaag werd namelijk bekend dat het leasebedrijf voor maar liefst 3,7 miljard euro is verkocht aan een groep investeerders, waar pensioenuitvoerder PGGM, pensioenfonds ATP, staatsinvesteringsfondsen ADIA en GIC en investeringsfondsen van TDR Capital en Goldman Sachs onder vallen.

Naar verwachting wordt de transactie nog dit jaar afgerond, maar vanwege de banklicentie van LeasePlan moet ook de Nederlandsche Bank zich over de verkoop buigen.

Ondertussen is Volkswagen blij met het behaalde rendement op LeasePlan. De autoreus geeft aan dat de eigen vlootmanagementactiviteiten onder de noemer Volkswagen Financial Services één van de redenen was om LeasePlan (het grootste leasebedrijf van Nederland) over te dragen aan andere investeerders.2 reacties

Dan zullen de verkopen van Volkswagen en Audi volgend jaar wel flink dalen in Nederland, want die auto’s zijn veel te duur en onbetrouwbaar voor de lease zonder een flinke subsidie….
Er gaat helemaal niks veranderen, wat wij klootjesvolk niet weten is dat het allemaal vriendjes zijn daar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).