LaFerrari fikt, houdt traditie in stand

Auteur: , 49 Reacties

Geheel in de lijn der verwachting gezien de historie van het Italiaanse merk, weet ook de LaFerrari vlam te vatten.

Ferrari LaFerrari brandschade

Ferrari heeft een naam hoog te houden wat betreft brandbaarheid en ook de LaFerrari lijkt nu voor het eerst in de lange traditie van smeulende supercars haar plek op te eisen. Tijdens een parade voor een hillclimb wedstrijd in Trento-Bondone zien we de LaFerrari al licht rokend voorbij komen en op Instagram verschijnen nu beelden van dezelfde auto met brandschade aan de achterzijde.

Velen gingen de LaFerrari voor: de FF, F430, 360 Modena, 599, 458 maar ook klassiekers en Formule 1 auto’s houden de traditie in stand. Het is voor zover wij weten de eerste keer dat een LaFerrari vlam vat. Zo te zien waren er brandblussers paraat want de auto is verder nog redelijk intact, de zichtbare schade is in ieder geval minder heftig dan die van een frontaaltje met een Volkswagen Golf. Daarnaast bewijst bovenstaande Instagram video dat de auto op eigen kracht een trailer in wist te rijden.

Als we meer informatie vinden over het incident zullen we dat aan dit artikel toevoegen.

Fotocredit: Eugenioamos @ Instagram49 reacties

Deze wagens zijn nog altijd gemaakt om aan een vlot tempo te rijden, ik kan mij best voorstellen dat tijdens zo’n parade er wel heel weinig koellucht langswaait om alle onderdelen fatsoenlijk te koelen. Het blijven natuurlijk wel raceautos die pas optimaal presteren bij een bepaalde snelheid.
@osmo: Mooi verhaal man….. Als je een auto koopt voor dat bedrag hoop je dat je er ook gewoon door een Nederlandse wijk mee kan rijden zonder dat ie in de fik vliegt denk….
@hansolo: normaal rijden zal geen probleem zijn, maar ik kan mij voorstellen dat er aardig wat “afgerevved wordt” op zo’n parade en dat wil de dingen nog al eens verhitten.
http://www.autoblog.nl/nieuws/video-mclaren-12c-is-een-perfecte-vlammenwerper-65257
@hansolo: de eerste LaFerrari’s zijn bewust uitgeleverd aan klanten die feedback geven (veelal uit het (F)XX project) dus die zijn niet zomaar van slag.
Bovendien is het zoals gewoonlijk weer een hele lading speculeren en koffie dik kijken, mocht je het idee hebben mij aan te praten dat het prutsers zijn en jij het beter had gedaan dan kan ik je uit je droom helpen.
@thierryvth: Totaal onsamenhangend verhaal dat je hier geeft…. verklaar je nader, ook waar je uit op maakt dat ik denk dat ik het beter had gedaan….
@hansolo: dat het geen massa productie is en die auto’s kinder ziektes hebben en dat de eerste eigenaren gekozen zijn op feedback geven en ze zo problemen kunnen oplossen in later gebouwde laFerrari’s.
Zo ingewikkeld is dat niet
@thierryvth: Onvolledig antwoord….
-edit: nutteloze bijdrage-
@osmo: De meeste van deze wagens rijden rondjes in Monaco en andere gelijkaardige plekken, dus je zou verwachten dat Ferrari daar rekening mee houdt.
@fejjie: als ze daar echt rekening mee zouden houden hadden ze hun wagens al lang 10cm hoger gelegd zodat al de veertig plussers die hem kopen om de sier te maken in Monaco makkelijker in en uit konden stappen en er makkelijker mee over een drempel kunnen rijden.
@osmo: Face it vriend je reactie is bull….
@osmo: jij heb het idee dat je vanaf 40 slecht in auto’s kan komen? komt dat omdat je zelf moeite heb om op en af je brommer te stappen op je 16e ?
@thierryvth: ik ben zelf 35 en heb al een vijftal jaar problemen met mijn rug …
@osmo:
Onzin, ik loop al tegen de 50 en stap nog dagelijks soepeltjes in mijn wel 112cm hoge bolide.
In mijn vrienden kring zitten mensen van 60+ die dat kunstje ook nog prima beheersen.
@osmo: Niet mee eens, ik zie een kentekenplaat dus het is een straatauto en geen raceauto.En als je met een straatauto niet eens langzaam kan rijden is het een prutsding.
@p924: Ik geef je 100% gelijk maar Ferrari denkt daar precies anders over he, en niet alleen Ferrari, hoeveel Lambos zijn er zo al opgestookt. Het blijven wagens om in te rijden. Niet om bij 30 graden buitentemperatuur ergens over een boulevard te strompelen. Alleen worden deze auto’s wel juist voor dat laatste gekocht.
@osmo: ach man dit is zo’n dom gezwets, die gasten hebben geen idee hoeveel beter het is geworden, vroeger moest je met iedere Ferrari, Lambo en Maserati ect ect uit de files blijven omdat je moter na 2 minuten kookte. Ik zeet niet hoe het nu is maar ook met de eerste lotus elise moest je stil staan voorkomen.
gasten hebben geen idee en denken dat het normaal is om je supercar voor file rijden en boodschappen doen te gebruiken is.
@thierryvth: Haha eerst heeft ie moeite om van zijn brommer af te stappen omdat ie 16 is (wat de leeftijd hier mee te maken heeft blijft mij onduidelijk) en vervolgens is ie je mattie die het allemaal zo goed begrijpt… haha wat een druif ben jij zeg :-)
@hansolo: -edit: niet doen-
Ik geef hem gelijk dat je van een auto normaal mag verwachten dat hij niet in een grote BBQ verandert.
@hansolo: reageer niet op mensen maar op text
@hansolo: als je denk dat 40 oud en kreupel is dan is de kans groot dat je erg jong bent, voor iemand van 35 die zelf problemen heeft is het nogal kortzichtig om te denken dat je vanaf 40 allemaal moeite heb om in sport auto te stappen.
mijn hemel beetje nadenken tussen de regels door valt niet mee, zal het allemaal voor je uitkouwen
@thierryvth: in mijn ogen moet óók een supercar gewoon dagelijks te gebruiken zijn. Dat dat minder makkelijk gaat als bij een gezinsauto, ja, dat is logisch. Maar dat het blijkbaar normaal is dat ze oververhitten als ze even stil staan? Onzin! Waarom lukt het bijvoorbeeld Porsche met de Carrera GT wel? Geloof het of niet, er zijn mensen die zo’n ding vrijwel dagelijks rijden. Als je o zo durde supercar oververhit als je in de file staat, wordt het tijd dat je ‘m weg doet. Dat wil dus zeggen dat de auto gewoon te weinig koeling heeft bij stilstand en dat de fabrikant blijkbaar te lui was om daar iets aan te doen. Voor het geld dat je zo’n 918, P1 of LaFerrari neertelt mag je verwachten dat de koeling op orde is. Voorlopig lijkt de koeling van de 918, P1 en zélfs de LaFerrari over het algemeen prima in orde te zijn.
@ej20g: misschien is het hem nu wel duidelijk, ik betwijfel het…
@hansolo: je denkt dat het echt zo simpel is? Je weet ook zeker dat in dit geval niet iemand een poetsdoek onder de motorkap heeft lagen liggen? Je denkt ook dat Ferrari die auto’s verkoopt aan zijn beste klanten als ze tijdens het testsen in de fik vliegen? Als je behoorlijke vakliteratuur leest dan kan je weten dat niet alleen bij ferrari maar bij alles in dit segment het fikken hoog op de agenda staat. Maar nee we zien brandschade en we weten allemaal hoe het zit hier. Geen idee van techniek hier en dat het nog maar kortgeleden is dat als dit soort auto’s stil stonden met motor aan de hele boel stond te koken. Lees is auto motor en sport, steek je wat van op
@thierryvth: in dit segment fikken auto’s relatief veel, dat is een feit. De oorzaak laat ik even in het midden. Maar maakt dat het normaal dan? Nee, in mijn ogen niet. En dat auto’s pas sinds kort niet meer oververhitten na een tijd stilstand is ook onzin. Vanaf het introduceren van de “zelfdenkende” ventilator is het al niet meer aan de orde. Mijn “slechts” 20 jaar oude Volvo kan ik rustig 5 uur achter elkaar laten draaien zonder dat deze oververhit. En dat is echt niet uniek voor mijn type auto.
@osmo: https://www.youtube.com/watch?v=-mFX7SJTpvQ
ook daar kunnen ze niet tegen
als je er een paar rondjes mee gaat trappen raken ze aan de kook
Bedoelen jullie niet ‘houdt de traditie warm?’
Ferrari heeft de naam maar het is iets dat we nu bij alle merken tegenkomen.
Als het niet fikt is het geen suoer/hypercar..
Award voor beste drift uit het filmpje gaat naar de BMW 1 serie op 3.45! Prachtig.
@ihrte:

Idd, die gaat lekker vloeiend de hoek om zonder ineens grip te pakken!
Het zijn inderdaad weer hoofdzakelijk de BMW’s die driftend door de bocht moeten.Blijft toch een apart soort volk net als dat petjesvolk in VW’s.
@Alfarobert: waarom is elke reactie van jou er eentje die ook zo van mij had kunnen zijn. Ik heb eigenlijk ook tekst en uitleg nodig bij dit soort ‘autoliefhebbers’ +1
Dan verwacht je toch dat ze die dingen uitvoerig getest hebben… En in het testwerk rijden ze er denk ik toch veel wilder mee en doen ze toch flamboyanter rijwerk dan de eigenaars ooit zullen doen… Best verbazend dan dat zo’n dingen nog voorkomen…
Valt dit eigenlijk onder garantie? Ik bedoel je product is niet echt “degelijk” als het in de garantie tijd al in brand vliegt?

En wat als hij 5 jaar oud is en plots in brand vliegt? Ben je dan gewoon de lul?
via Android app
@reistje: ik ga ervan uit dat Ferrari niet zonder rechtzaak toegeeft, het zal uitdraaien op wat ‘normaal’ gebruik is. Als in het instructieboekje constant revven afgeraden wordt en de bestuurder dat deed zal Ferrari waarschijnlijk in het gelijk gesteld worden, als de bestuurder gewoon even vaststond in het verkeer wordt de zaak interessant.
@reistje: Die auto’s zijn allemaal fully supported uit maranello, zeker de eersten, bijna allemaal (F)XX klanten die bewust zijn uitgekozen en eigenlijk gewoon test rijders zijn.
je hoeft mij niet te geloven maar er is buiten bullshit blogs ook behoorlijke auto journalistiek en vooral in duitsland, in Auto Motor und Sport kan je gewoon behoorlijke interviews lezen met Luca die Montezemelo
Die e21 is toch wel de vetste auto in dat filmpje moet ik zeggen
En alweer een overdreven FLAMboyante auto uitgebracht door ferrari. Niets boven duitse degenlijkheid!
@918mannschaft
In betere tijden was dit een R8
http://static.autojunk.nl/pictures/2007/0702/140334/audi-r8-engine-fire_02.jpg

I rest my case..
@tupperware: Niemand weet wat hij met die auto gedaan heeft.. Foto is tenslotte gemaakt op het circuit..
@918mannschaft:
Prima, dan pak ik er nog eentje op een landweggetje..
http://static.autoblog.nl/images/wp2007/Audi%20R8%2002.jpg
Ook nog eentje in de stad?
<img src="http://static.autoblog.nl/images/wp2012/Audi-R8-fikt-Canada.jpg&quot; width="450".
U vraagt, wij draaien, de Nederlandse op de snelweg zal ik je besparen.

Face-it, als het niet brand is het geen supercar..
@918mannschaft: Duitse degelijkheid is een mythe.
@imba: Zorg dan eens dat je je eens verdiept in het engineering’s proces van bijvoorbeeld Porsche of ieder ander Volkswagen Group lid. Zoals mijn grote vriend tupperware als zei: i rest my case…
@918mannschaft: Grapjas. Je hebt geen ”case”. Blijf maar lekker in ontkenning. Hebben mensen met een verstand ook wat te lachen.
@918mannschaft:
Over Porsches engineering was ik altijd goed te spreken, WAS..
Sinds ze geannexeerd zijn door VAG begint ook daar de ellende, gaat er bij 991 GT3 een belletje rinkelen?
Helaas, ik moet Imba gelijk geven, ooit stond Duits voor betrouwbaar.
Das war einmahl, tegenwoordig is het louter nog een loze marketingkreet en ben je zelfs met een Koreaan beter af.

Het is te hopen dat ze het tij nog kunnen keren maar gezien de arrogante volksaard heb ik daar een hard hoofd in.
Die 2 a 3 hele auto’s die zijn uitgebrand vallen in het niet tegen al die Ferrari’s die uitbranden al wanneer je er een sigaret in uitklopt.. En het zegt wel iets over het concern die direct alle auto’s terug roept om een risico te vermijden.
Het blijft toch traditie daar bij Ferrari
Wat een geluid hebben de e36! Blijft mooi om te horen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).